Skoči na vsebino
mazda 6 gh odpiranje vseh oken
Napisano

Ojla,

na moji mazdi 6 gh se mi parkrat na leto na avtomobilu brez moje vednosti odprejo vsa ?tiri stekla,..

Ima kdo podoben problem in kaj bi lahko bil razlog za to,..

V?eraj sem zve?er zaklenil avto kot vsak drugi dan, zjutraj pa so bila vsa okna spu??ena,..

Lahko kdo pojasni ta pojav?

borovnica

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

nakup novega klju?a mazda 6GH
Napisano

Zdravo, 

Dejstvo je da je eden od daljincev na moji mazdi 6 fu? oz. da je baterija v stiku,..

Rad bi nabavil nov klju? vendar je v Mazdi BTC LJ cena 280?,..

Bi tale klju? deloval ?

http://www.ebay.com.au/itm/MAZDA-3-BRAND-NEW-REMOTE-FLIP-KEY-COMPLETE-REPLACEMENT-Key-2006-2009-/222052273604

Izgleda enak mojemu, proizvajalec je ok, na kaj bi moral ?e paziti?

lpb

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 6 gh klju?
Napisano

Ojla, 

?e od nabave imam problem z daljinskim centralnim na moji mazdi 6 gh,.. baterije menjam na 2-3 mesece in poa?asi se bom tega naveli?al,..

Klju? sem dal pregledati in ?al je v stiku tako da i??em neko re?itev:

- re?itev 1 kupim nov klju? pri mazdi,.. cena cca 240?

- re?itev 2 kupil nov klju? na ebayu je tale ok? http://www.ebay.de/itm/281299154669 , lahko gledam tudi te s tremi gumbi? http://www.ebay.de/itm/MAZDA-3-6-323-626-MX5-RX7-RX8-ETC-3-BUTTON-REMOTE-ALARM-FLIP-KEY-FOB-41522-/111384922401?hash=item19ef0f0921:g:YSwAAOSwFGNWSawY

- re?itev 3 , ki jo bo uporabil ZMAJ,.. http://www.mazda-si.net/topic/13353-dcz-nadgradnja-centralca-na-kljuc/

- re?itev 4?

@Zmaj, ko bo? uredil poro?aj prosim kako se obnese,..

Hvala vsem za pomo?, 

borovnica

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

te?ko odpiranje prtlja?nih vrat
Napisano

Ojla, bi res znalo bit da je notri pri?la vlaga,.. enkrat se hudi?evo te?ko odrep/zapre, drugi? pa ni take panike,.

Bom na servisu vpra?al koliko pride pa se pol odlo?il,..

Kateri servi (?e Gamo izpustimo) pa bi se spla?alo obiskati? Bi se dr. Pelko tudi lotil tega?

lpb

ps

Vidim pa da so na redno servisiranih mazdah  znal  uredit kar nekaj stvari, ki me zelo jezijo  (daljinec, gumb za odpiranje zadnjih vrat, menda tudi ?kripanje zica).

Je ?e kaj kar so rihtali v garanciji?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

te?ko odpiranje prtlja?nih vrat
Napisano

Ojla,

zadnje tedne opa?am ?edalje te?je odprianje/zapiranje prllja?nih vrat na moji marzdi karavan gh.

Te?ave so se za?ele s po?eno gum/plastniko, ki je montirana ?ez gumb nad tablico  kot za??ita. Do zdaj se je kolikor toliko odpiralo,..zdaj pa je vedno te?je,..Danes sem s te?avo prtlja?nik odprl nato pa se je dobro zaprl ?ele po kak?nem petem poizkusu,..Je kdo ?e imel podobno te?avo?

lp borovnica

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 6 gh ksenon
Napisano

Ojla, 

na moji Mazdi mi je crknila kesna ksenonka,..kak?ne so cene menjave? Verjetno je najbolj?e menjat v kompletu?

Se to lahko menja pri g Pelku in kak?na je cena?

Kako je z alternativami?

Hvala za info, 

borovnica

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Senzor za nadzora tlaka v gumah (TPMS)
Napisano

Borovnica tole je kar standarden problem ja. Tista matica je tako krhka in zelo zelo rada po?i in potem guma pu??a.

Sam sem ?e 2* menjal ventil?ek iz to?no tega razloga. No drugi? ko sem bil pa mi je po?il filem. Sam g. Majes, mi razlaga kako je on samo te matice zamenjal z enimi bol?imi in sedaj je pri njemu ok, in da se samo to matico zamenja, bla bla bla. Ko re?em ok....mi pa zamenjite samo to kur?evo matico....nop ne gre! treba komplet nov ventil?ek za slabih 100 eur.

No malo ebaya in najde? marsikaj:

set 10ih popravil: http://www.ebay.co.uk/itm/10pc-Tyre-Pressure-Sensor-TPMS-Valve-Service-Kit-Mazda-6-02-2008-/260949039025?pt=LH_DefaultDomain_3&fits=Car+Make%3AMazda&hash=item3cc1c657b1

me kar malo skrbi kaj bo ko bom letne privlekel na plan in pogledal kako so ventil?ki pre?iveli zimo. Verjetno bo spet kater napokan  :vskalo:

@Jest se strinjam da si zdru?il temo,.. tako bo na voljo ve? odgovorov skupaj,.. in bomo la?je re?ili probleme

@bossek hvala za namig z repair kitom,.. malo me sicer skrbi ker so navoji mal ?voh,.. a bilo bi za poizkusit,.. zda zdaj sem kupil en nov komplet pa tega "pokvarjenega" zamenjam vmes pa zrihtam ?e bom imel probleme

re?it moram edino ?e problem z navoji,.. ker res nebi rad spet pri 150 ostal brez gume,..

b

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Senzor za nadzora tlaka v gumah (TPMS)
Napisano

Ojla, 

na moji Mazdi6 mi je v preteklem tednu na avtocesti nenadoma spustila prva desna guma,..Na gumi ni bilo znakov predrtosti, ventil?ek cel,..

Ugotovljeno je bilo da  je bil vzrok porozna matica na ventilu, na katerem je tudi senzor pritiska gume,..

Vpra?anje, ki ga imam je naslednji:

- na koliko ?asa naj bi se menjale te alu matice, ki pridejo na ventil?ek z zunanje strani, saj o?itno zaradi soli postanejo porozne in razpadejo

- na koliko ?asa naj bi se senzorji menjali?

- kako ste te?avo re?ili drugi?

- kje kupujete senzorje in ali je ko poizku?al menjati samo ventil na senzorju, ki pa ga v Mazdi v BTC-ju nimajo.

Na netu sem na?el le ventil?ek,..http://www.ebay.com/itm/Mazda-3-5-6-CX7-Tyre-Pressure-Sensor-Valve-Repair-Kit-/280856039849?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item41645311a9 bo delovalo ?e menjam le ta del?

Kje se da celoten senzor dobiti najceneje,..v Gami v BTCjun je 76?, na netu podobno http://www.ebay.com/itm/TYRE-PRESSURE-SENSOR-FOR-FIAT-ULYSSE-2-0-2-0JTD-2-2JTD-3-0-V6-02-9681102280-/370597497186?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item5649550962

l.p. b

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mojster Pelko odgovarja in svetuje
Napisano

Sem poslal Simonu tole vpra?anje, obenem pa opazu, da mu ?e nisem poslal te?ave od Borovnice, pa sem ga zato sedaj.  :danzoman:

PELE odgovarja, kar obema tule:

Ce utripa samo lucka dpf in ne gori se lucka za motor je potrebno samo resetirati servisni interval.
V kateremkoli primeru je potrebno avto priklopiti na racunalnik.
V najslabsem primeru je potrebna regeneracija dpf filtra
LP
Avto Pelko

To je normalen zvok verige vendar po 3 sekundah utihne.
To je pri vsaki mazdi cx7 2.3 turbo.
LP
Simon Pelko

@Zmaj hvala za odgovor tebi in tudi g. Pelku,.. servisni interval lahko menda resetiram sam ali pa na servisu,.mogo?e ve? kak?en je stro?ek resetiranja na serviu oz. pri g. Pelku,..Glede na to, da je bil moj avto kupljen iz uvoza in je bil servisiran v okviru firme in ne na poobla??enem servisu me zanima ali so bili na modelih GH kak?ni upodatei swja,.. ?e so bili, ali lahko to naredi tudi g Pelko in seveda spet kak?en je stro?ek.

Hvala za odgovore.

borovnica

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mojster Pelko odgovarja in svetuje
Napisano

Zdravo,

pred dvema mesecema sem kupil Mazdo 6 GH letnik 2010 z disel 140 KM. Avtomobil je imel 118.000 km zato sem se s prodajalcem domenil, da naredi ?e veliki servis. Zdaj ima avto 121700 km in na armaturi je za?el utripati napis DPF. Dnevno se naredi 60 km z obrati med 1700 in 2300. Dana?nja vo?nja z 2500 do 3000 obrati.

Varianta 1: serviser ni resetiral servisnega interval, zato ga je potrebno resetirati

Varianta 2: pri?lo je do te?av z DPF filtrom

Varianta 3: ?

Kaj bi bila najbolj?a mo?nost?

Hvala za pomo?,

borovnica

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

majav predal?ek mazda6 gh
Napisano

@SpEkTr predal?ek se odpira ob luknjah in ob prehodu ?ez le?e?e policaje

@Jest mislil sem da je ?e  bil ugotovljen na?in kako sanirati to te?avo,.. se bom  za vikend malo anga?iral da vidim kaj bi se dalo narediti,..s predstavitvijo pa po?akam na bolj jesenske mesece ko bo ve? ?asa. 

l.p. b

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.