RazširiPa ni mi jasno, zadnjih 15let se nisem imel zavor da ne bi tresle, na vseh mazdah. Nazadnje mi ni treslo na golfu 3.
Jaz imam enake izkušnje. Najslabša stvar na Mazdah so zavore. Tudi meni so še pri vsaki tresle, zamenjam komplet vse, zdrži mogoče 20k km.
Pa sem v življenju dlje časa vozil že skoraj 10 avtov. Težave z zavorami pa samo pri Japoncih, npr. na Hondi Accord sem moral zadnje zavore menjati na 40k km, prednje na 60k km.
So pač poddimenzionirane. Za penzioniste in mestno vožnjo so menda okej ...
Ja, pa ko bo pri nas stvar naslednjič dejansko na zalogi, bo cena 46€/l. 😃
Pa saj Redline MTL olje za menjalnike lahko naročite na nemškem Amazonu z dostavo v Slovenijo. V čem je problem? Trenutno piše, da je na zalogi ...
Amazon.de
Čim je tako morje napak, je ponavadi res akumulator, ker se sistemom začne blesti ob prenizki napetosti ...
Ja, Mazda olje ali pa tisti, kaj je že, Ravenol FZ?
Samo še po olju jih povprašaj, da ti ne bodo napačnega vlili.
Odlična ponudba.
Lepo, da si se oglasil z rešitvijo.
Veliko mirnih in tihih kilometrov v prihodnje.
A je že dolgo od servisa?
Tudi umazan zračni filter in staro olje pripomoreta k večji porabi.
Gume so ustrezno napumpane?
Jaz se ubadam s tem, kako tole dobiti k nam:
Front and Rear High Performance Black SL Slotted Brake Rotors and High Performance Carbon Brake Pads Incl Hardware Kit SLB-982612R-K
Ne najde VIN. In ja, je pravi, 😃 triplechecked.
Ej, tale Partsouq za moj VIN ne najde nič.
Mislite, da gredo na M3 2.5 AT 2020 isti diski in ploščice kot na M6 2.5 AT?
Bolje, da jo že sedaj zapelješ na servis pokazat zadevo. Čez mesec dni mogoče ne bo več zajebavala do pozne jeseni ... in izven garancije.
Jaz bom zelo verjetno tudi tele dal na trojko. Ker misel o "brake swap" sem ze skoraj v celoti opustil, saj nic pametnega in cenovno sprejemljivega ne najdem.
Tukaj imaš izbiro direkt od proizvajalca:
2.5 - Zimmermann Bremsentechnik
RazširiKatero olje priporočate za mojo Mazda 6 letnik 2015 CD 150?
Jaz sem po par probanih oljih pri kilometrini, zelo podobni tvoji, bil še najbolj zadovoljen s tole "formulo":
Mobil 1 ESP Formula 5W-30, olje z izjemno čistilno močjo
Sicer ti pa priporočam, da skrajšaš interval menjave olja na vsaj 15.000 km ... Tudi "čez palec" nasvet mehanikov je, da se avtomobilom, ki imajo 200.000+ km prepolovi interval menjave olja, sploh dizlom.
Generalka, ne bo druge.
Kateri mehanik? Tak, ki je to že delal (naj se ne uči na tvojem avtu).
Razširito je samo še za v Savo, Dravo......
Zakaj pa bi okolje onesnaževal?!
Lahko gre v "koline" oziroma za rezervne dele ...
Ojej, sožalje. To pa je smola.
Ja, pri teh velikih okvarah je tako, da je res ne sme odpravljati "amater", ampak servis(er) z izkušnjami. Sicer se mimogrede kaj pozabi, spregleda, "sploh ne ve, da je treba popraviti" itd.
Ker so menjali dobavitelja?
Napisano
Roka, kak zglob, mogoče celo amortizer ... čeprav ponavadi je tako "pokanje" povezano s temi stabilizatorskimi štangicami, ki najprej popustijo.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani