Skoči na vsebino

Ja jebat ga če deluje nekako podobno kot dizel, pol se naj pa tud oglaša kot dizel, ko je hladen. :hudicek:

Drugač pa tole je verjetno kr normalno dokler je motor hladen. Lahko mal eksperimentiraš z boljšim več oktanskim gorivom, z različnimi vrtljaji. Recimo nad 2500 obrati, menjava olja, itd. Vseeno pa glede na način delovanja in pred vžigom zna bit tole kr normalno sploh, ker imaš prvo generacijo Skyactive X. Pri drugi so tole znatno popravili in je komaj slišno, ko se pojavi. Naj ti ostali lastniki to potrdijo.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gretje kabine
Napisano
pred 4 urami je dvorjan napisal:

Ja, tisti, ki delate daljše relacije, seveda ne boste opazili bistveno večje porabe pozimi.

Ampak, v strogi mestni vožnji in na krajše razdalje pa je razlika taka, kot sem jo opisal.

Moja Mazda ima prve tri kilometre poleti cca. 10l/100km, pozimi 13l/100km in v najhujšem mrazu 16l/100km. Šele tam po enih 5, 6 prevoženih kilometrih začne poraba padati ...

Fuck, zdaj je meni jasno zakaj teb EV tolk sede, ker tole je adijo pamet. 10-16l/100km. Pa si ziher, da nimaš kakšen ami musclecar?

Men se poleti poraba giblje med 5,6 in 5,8l/100km pozimi pa 5,7 do 6,0. Tio sem šel raćunat za posamezna leta tri najhladnejše mesece december, januar in februar ter tri najtoplejše junij, julij in avgust. Je pa moja vožnja cca 30% mestne, 60% AC in ostalo regionalke. Je pa res, da zelo malo čičam v mestnih gnečah.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gretje kabine
Napisano
pred 4 urami je Slivka napisal:

@Boss, brez zamere, ampak ti osebno imaš nekaj izolacije že sam po sebi - ne pretirano, ampak nekaj jo pa je. Tisti, bolj koščene sorte, imajo pa najbrž več težav...

To drži, ampak vseeno tisto gretje zicev deluje tudi pri suhcih tako da :nevem:. Itak se pa velika večina tko obleče za v avto kot bi šla na Himalajo. Če je enako oblečen zunaj je Ok, če gre v avto ga pa zebe.:nevem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gretje kabine
Napisano
pred 3 minutami je dvorjan napisal:

Kaj ima to veze z gretjem? 😃

EV kupiš glede na svoje najbolj pogoste potrebe po prevozu. Če imaš dnevne relacije pod 100 km, te prav nič ne boli, če pozimi pokuri 30 % več. Pa saj dizli in bencinarji na zimskih kratkih relacijah tudi imajo 30 % višjo porabo, pa še zebe vas pri teh vožnjah. Kdo je torej na boljšem?!

Tudi ogrevanje ima vezo, potem pa še tako nižje temperature vplivajo na delovanje baterij. No ja tudi visoke temperature enako zmanjšujejo domet. Pri EV-ju nikoli ne boš točno vedel kolk bo dometa medtem pa pri ICE, če so poti približno enake bo domet enak pozimi in poleti. Ne vem kaj je sicer zate kratka razdalja, ampak to je več ali manj kr mit, da je poraba pozimi pri ICE bistveno večja kot poleti.

Aja zebe me ne, ogrevanje zicev, volana je za prvi topel občutek čist dovolj. Je pa res, da nisem preveč zmrzljive sorte in me kaj dosti ne motijo nizke temperature, edino kar pa pogrešem od Webasta, ki sem ga nekoč imel - rosile so se šipe manj.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gretje kabine
Napisano
pred 10 urami je dvorjan napisal:

Ja, dragi Slivka, ampak, kot smo to že ugotavljali, imajo EV to serijsko, ICE pa za doplačilo in silno redko ...

Ja full dobr res, ko ti pozim zaradi vseh teh faktorjev že tako mizeren domet pade še za 30%.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kemijsko čiščenje DPF filtra
Napisano

Aha, šele zdajle uspel pogledat video (Mozzila mi ga ne pokaže) v Brave-u in res ne zgleda drastično. Bolj zato sem ugibal, ker voda je hudič, ker je nestisljiva v primerjavi s plini in zna narest škodo tam, kjer najmanj pričakuješ.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gretje kabine
Napisano

A hladilne imaš dovolj? A ti kazalec za temperaturo kaj niha gor in dol? Greje zadeva res bolj pozno, čeprav po 10km bi skoraj že morala.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dodajanje in izklapljanje funkcij
Napisano

Zato maš pa nastavitve v meniju za osvetlitev, kjer nastaviš občutljivost senzorjev oziroma kako hitro se prižgejo luči. Pozimi si jih nastavi na več, da se vklapljajo tudi pri boljši osvetlitvi a slabši vidljivosti (megla dež, sneg), poleti pa spustiš občutljivost.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Baterija
Napisano
pred 2 urama je NevLado napisal:

Sej je kul, sam tist blinking logo ti nič ne žere živceu?

V bistvu je vse odvisno od dioptrije, ker če namesto mežikajoč i-stop vidiš i-sprint je filing čist drug.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 puščanje hladilne tekočine
Napisano
dne 10. 11. 2023 ob 20:27 je uklopko napisal:

2014...nič ne vem o tem.  Jaz sem 2.lasnik. kupljen pri 121kkm, zdaj jih ma 260kkm 

A lahko kje preverim to? 

Uroš lepo te je spet videt gor na forumu.

A si ti že 2x čistil sesalni kolektor? Ker kot vem si ga prvič dal sčistit, ko si nabavil tole šestko? Glede na kilometre bi ga moral ponovno.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Baterija
Napisano

Zakaj pa menjava akumulatorja ni opcija? Tok drag pa spet ni v primerjavi s kakšnimi drugimi deli.

Zamenjaš pa bo mir za naslednje 3-4 leta, tako boš pa vsak dan na trnih ali bo vžgal ali ne.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 5 zamenjava motorja
Napisano

Kak dan nazaj mi bivši sodelavec že dve leti penzionist pove, da njegova Mazda 5 zadnje generacije je očitno doživela enako zgodbo. Ima sicer 2.0 bencinarja, ampak kot kaže je počil blok in to pri zgolj 150.000km. Je že v dogovoru s Pelkom, da se to zrihta ampak vseeno sem presenečen, da se je to zgodilo. :nevem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nočem ti slabih občutkov vzbujat, ampak, če imaš avto ponoči parkiran na javnih mestih je vse možno. Sploh če imaš kakšnega sovražnika. Ker da bi se losale matice kar tako je malo verjetno, tudi to, da si to opazil šele po 5 mesecih od menjave je skoraj nemogoče. Da res niso na delu kaki škodljivci na dveh nogah. Jaz osebno bi vsaj nekaj časa bil precej bolj pozoren.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

i-stop sistem
Napisano
pred 6 urami je x-layer napisal:

Sam tega (še) nimam, me pa osebno zelo moti, da takšnih "elektronskih" nastavitev uporabnik ne more sam spreminjati. Recimo izklop start/stop sistema, odpiranje oken s ključem (na M6 2 generacije to je), verjetno še kaj...

Za prvo je kriva ekologija, za drugo pa en fuknjen američan, ki je svojega oneta tlačil med zapirajočo šipo, ker je hotel dokazat da avtomatika samodejno ustavi... pa pač ni in je zdej on ratal nehote ona.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razpokan zaslon na dotik
Napisano

Tole ne verjamem, da se bi dalo uredit brez menjave celotnega ekrana. Probi najt kako razbito.

Naslednjič pa ne seksat v avtu, je preveč drage robe naokoli v kabini, da se splača. :hudicek:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 5 visoka temperatura
Napisano

V kuhno z njo pa naj se izkaže. 🤪

Malo več napiši kako to zgleda, a ti zakuha med vožnjo, ko stoji v koloni, ko se pelješ v klanec? Navadno so za take zadeve krivi ali ventilator, ki se ne vklopi, ali termostatski ventil, ki ne odpre, ali pa je notri premalo hladilne tekočine oziroma je nekdo slabo odzračil, ko je napolnl sistem.

Večja jeba pa je, če so ti kej odpirali motor pa tesnilo na trsni dobro in uhaja hladilna v motor.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.