Skoči na vsebino
P: CX-5 G194 AT 2019
Napisano (urejeno)

Preveriti, če je vse tako kot piše. Spodaj tudi piše:"Opis je zgolj informativne narave, v primeru, da vas vozilo zanima, za točne informacije se obrnite na prodajalca.."

Preveriti, če je res kupljen v Sloveniji, če je vse 1. barva, ... Po slikah izgleda dobro ohranjen. Praktično gre verjeno za letnik 2021, ampak to ni problem. Že nastavljena cena je OK, če je vse tako kot piše.

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
pred 10 minutami je ignacij napisal:

No sam ta je letnik 2022 Takumi plus, mislim da je cena kar primerna, 16k je bistveno prenizka.

Se strinjam. Je vse to naše ugibanje čez palec, pri tako starih je več dejavnikov, ki vplivajo na realizirano ceno. Tukaj zanje ne vemo.

image.png

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)

Mene bi zmotilo dejstvo, da je bila uvožena (zame to pomeni riziko, v denarju cca -2.000€). Ugibal bi, da je prodajna cena takega avta (da se proda v 1 mesecu) okoli 16.000.

Konkurenca:

image.png

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 18 urami je sportman333 napisal:

daš na 5999 in  jo bo hitro kak švero prišel iskat, boš seveda zgubil kakega tisočaka glede na realno vrednost, se boš pa seveda avta znebil bistveno hitreje, kot če želiš imeti 500€.....vsaj tak je moj pristop, če nekaj želiš prodati, pač prodajaš, da se znebiš....od te prodaje ne boš zaslužil....no to je samo moje mnenje...

Ker pri teh km lahko med dolgim čakanjem na pravega kupca vmes crkne še kaj večjega in bo na koncu še slabše. Tudi dvomim, da bi šveroti bili pripravljeni plačati 6 k, če jih 2017 prodajajo od 6,5 naprej. Ugibam, da so pripravljeni dati okoli 4 k. To ni Clio, kjer se grebejo za avte s 500€ razlike. Taka Mazda je za preprodajalce špekulativna delnica, Clio pa državna obveznica.

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Še to, če je po nekaj dneh objave oglasa na Avtonetu dnevno vsaj cca 50 ogledov, je po mojih izkušnjah nastavljena cena v okviru normalne, sicer je smiselno razmišljati o znižanju. Enako je smiselno razmišljati o znižanju, če v nekaj tednih ne pokliče nobeden. Je pa pri prodaji take Mazde nekaj dobrega: telefon ne bo pregorel. 😁

Nekdo je zadnjič prodajal M6 G145 letnik 2016, rdečo, s približno tvojimi km in na koncu po 3 mesecih prodaje iztisnil cca. 9.000. Ampak komaj. 

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Po svojih izkušnjah, tak avto, če je dober kot praviš in ima ugodno ceno se prodaja nekaj mesecev. Dobrih 5 let nazaj sem prodajal isti model, obliko, letnik, motor, barvo in opremo z dobrimi 100.000, ohranjen skoraj kot nov, in sem ga prodal za okoli 15.000 €. Nastavljeno sem imel nekaj 100 € nižje od najugodnejše konkurence. 

Pogledal sem cene podobnih in se prodajajo okoli 6.000 naprej ... Ugibam, da bi moral realno pričakovati okoli 5.000. Mogoče bi nastavil 5.900? Podobni bencinarji letnik 2016 gredo za okoli 8.000 pa vemo, da se prodajo lažje in za cca 10-20% dražje od dizlov.

image.png

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

P: Mazda 6 CD 2.2 150KM Revolution 2019
Napisano (urejeno)
pred 6 minutami je Z M A J napisal:

Generali

Prvič slišim, da bi se to dalo na Generali. Pred leti sem jih zapustil ravno zaradi njihove nefleksibilnosti v primerjavi s konkurenco. Pri njih imam zavarovan le še 1 avto in hišo, bolj zaradi tega, ker je zastopnik zelo fajn oseba. Sem pa pred leti našel enega še bolj fleksibilnega zastopnika, pri katerem lahko izbiram med več zavarovalnicami ... poišče najboljšo varianto, sklenem pa preko maila, telefona, preusmeritve na aplikacijo, da podpišem dogovorjeno sklenjene dokumente. Ponavadi urediva v nekaj minutah, če je za računalnikom.

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)

@Boss, še to ... določene zavarovalnice (vsaj ena) omogočajo podvojitev bonusa. Če imaš Mazdo 6 zavarovano pri eni takih, ti ob nakupu novega (ali rabljenega) avta podvojijo bonus - boš takoj imel na Škodi Superbu enak bonus in hkrati ostane na Mazdi - tudi ko jo prodaš lahko ta bonus preneseš na tretji avto ... čaka nekaj let. 

Saj gre za verjetnost povzročanja škode (škode z malo začetnico :) ). Zavarovalnice danes poskenirajo zavarovanca, kaj je že (tudi pri drugih zavarovalnicah) koristil v času zadnjih nekaj let. Če ne izkoriščaš zavarovalnice, ni težave.

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 56 minutami je Boss napisal:

Hja sej, zdajle sem ravno dobil še eno ponudbo za odkup (očitno je bila cena silno ugodna 😉). Ampak OK, dokler ne dobim denarja na račun je še vedno zadeva nekoliko priprta. ;)

Mali problem je samo, da moram odjavo naredit, da ne morem takoj prepisa opravit.

Tega ne zastopim, zakaj odjavo?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 14 minutami je Boss napisal:

Tale klic zdajle je bil kar presenečenja.

V glavnem, Superb je ravno prispel in ga že pripravljajo. Tako, da verjetno v ponedeljek ali torek prevzamem.

Sem pa ravno uspel tudi Mazdo prodat. Kupil jo bo sodelavec, ki je šel ravnokar zdajle na dopust, tako da bom avto odjavil in prepis narediva v začetku avgusta.

Super, če bi bil pa bencinar, katerikoli, G145, G165 ali G194, ga bi že pred sodelavcem kupili vsaj trije forumaši. :) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
pred 14 minutami je Boss napisal:

Po pravici povedano, se mi ne da, da bi na koncu dobu 500€ več pa bi se zraven jebal še s takimi, ki bi mi ponujali 10k€ al pa 11k€ v stilu: "pa daj majstore, pa nemam više para a pod hitno mi trebaju kola"

Mislim, da je veliko večja verjetnost, da te sploh nobeden ne pokliče. Po mojih izkušnjah za ugodno ceno pokličejo trije na mesec. Sam s takimi kot jih omenjaš nisem imel opravka in sem bil vesel, če je sploh kdo poklical.

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)

Če se ne bi zaklel, da dizla nikoli več ne kupim, bi jo kupil. 😁 Fer cena in z veliko verjetnostjo ohranjen avto. 👍 Daj jo na avtonet in nastavi 12.990 ... 

Z enako opremo, barvo, prevoženimi km in letnikom je znanec 2 meseca nazaj od. 1 lastnika kupil karavan bencinarko G165 MT, za zelo zelo ugodnih 14.000 €. Ugibam, da bi prodajalec lahko iztisnil vsaj 15.000. 

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

dne 30. 6. 2026 ob 13:48 je NevLado napisal:

A je lukna na voznikovem?

Samo jaz tako tiščim v poden?

Skoraj so kot novi. :) 

Že eno leto imam nabavljene čisto nove, enake, narejene 2024, pa se ti stari nočejo znucat. Avto 98% vozi žena in ne nosi ozkih visokih pet. Ceno sem znižal na 25 € in pašejo tudi v tvoj avto @NevLado :).

Namesto teh lahko prodam tudi nove, če kdo kupi, za 100€.

image.png

image.png

image.png

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

4x Pla­ti­šča iz lah­ke li­ti­ne 6.5 x 16", zamik 45mm, dizajn 71A, Palladium

https://www.mazda.si/lastniki/originalni-deli-in-dodatna-oprema/dodatna-oprema/details/platisca-iz-lahke-litine-16/BDMCV3810BTG/MAZDA3/2020-11-01/

Na platiščih so zimske gume 205/60R16 92H Sava Eskimo HP 2 DOT 33-2021, vse imajo še dobrih 7 mm profila

Ventili TPMS 

image.png

image.png

image.png

image.png

image.png

image.png

image.png

image.png

image.png

image.png

image.png

image.png

Cena za komplet 550€

image.png

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

P: Cisterna za olje
Napisano (urejeno)

Lado, dofilaj z vodo in prodaj polno Bossu, saj kurilc bo splaval na vrh. Očitno je dizel tolk drag, da eni razmišljajo o alternativi ...  :) 

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

P: Krompir
Napisano

Ja, vem da je BIO mamljiva oznaka za pridelovalce, da donos za enak pridelek potrojijo ali še več.

Sicer pa imam izkaznico za nakup fitofarmacevtskih sredstev, da 2x letno poškropim češnjo ...

Brez je res težko, na 12m2 velikem vrtu mi gosenice, plesen, itd uničijo pol pridelka ... ampak vrta ne škropim.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.