Pa še 45.000 za kombi pa ... ... Daj vprašaj umetno inteligenco, koliko pride pa "predelava" v delavnico - vse tiste omare in predalniki in pult. Pa ta Transporter je povišan, ki ga v originalu ne dobiš, je tudi predelava.
Mislim, po koliko mora biti ura majstra, da si lahko privošči orodje...
Kaj to je wifi?😄...ne resno...kdo pa to še z telefonom uporablja?
Ne rečem npr. doma,če si v kaki "vukojebini",in imaš slab signal...samo v trgovini...
Praktično vsak kolikor toliko ok paket ima podatkov k dreka,tako da wifi ne potrebuješ🙄
Kaj pa veš...mogoče je bil pa edini...in se je "izgubil"😂....saj pravijo,da "tudi slepa kura zrno najde".....
gre se za to, da imaš na telefonu vključen wifi modul - NISI PA POVEZAN NA NOBEN RUTER
in tvoj wifi modul na telefonu vsake par sekund "vzame v roke zvočnik" in se kot en mali otrok zadere "tuki sm!!! tuki sm!!"
in ruterji zaznajo ta signal in skušajo z njim vzpostavit povezavo
če si seveda doma priklopljen na svoj ssid, se bo povezava vzpostavila do konca in se boš povezal na wifi
v trgovini, se to pač ne bo zgodilo, ker nisi nikoli povezal tistih ssid-jev
tudi če nimaš odprtih wifi nastavitev, se bo to dogajalo v ozadju (na ta način se lahko telefon avtomatsko poveže na tvoj domač wifi, ko prideš v stanovanje, s par sekundim zamikom )
zdej pa kje je trik v trgovinah
predstavljal si, da imaš na vsaki vrsti polic en ruter, ki ima skrit ssid, vsekakor pa posluša vse možne tvorbe wifi povezav... on se sploh ne rabi povezat s tabo, samo posluša tistega "otroka ki se dere" in to zabeleži v svojo bazo
in potem dlje časa stojiš pri mleku kot pri kruhu, pa se tam pri mleku števec tvojega dretja ustavi pri 20, pri kruhu pa npr pri 5
na ta način trgovina preko definicije njihove ruterja dobi real time podatek, koliko fizičnih sekund si tam stal
in seveda potem z analizami ugotavljajo, katere stvari so te pritegnile - ne targetirajo tebe osebno, ampak v splošnem vse kupce na ta način
tako na kratko no, ampak mislim da je dovolj jasno
podobno tehnologijo uporabljajo tudi googli, appli in ostali ponudniki storitev, da lažje določijo tvojo natančno lokacijo
edini način je, da v nastavitvah "togglaš wifi na off", ker če samo enkrat stisneš na ikonco te samo odklopi od najbližjih, če pa v nastavitvah ga pa dejansko izklopiš
seveda boš hitro dobil obvestilo, da zaradi tega tvoja lokacija na telefonu mogoče ne bo točna
A imamo kakega entuzijasta, ki je menjal tipke na mehanskih tipkovnicah? Mislim same tipke, ne stikal. Rad bi našel črn set tipk, ki prepuščajo lučko čez simbole, po gravuri. Tega hudiča zaboga ne najdem, iščem pa za Ducky tipkovnico. Na živce mi grejo nemški napisi na določenih tipkah in bi dal celoten prazen set gravirat na novo, s samo SLO layoutom. Hvala za pomoč
a si pogledal na aliexpress, jaz sem tam vzel neke gluposti
Dvomim da bos kdaj menjal integrirano baterijo na miski. Prej bos vrjetno menjal misko :). V nasprotnem primeru pa zamenjas pa je. Sem jo menjal na JBL zvocniku pa na g502 wired sem menjal ze kabel, ker je po 9. letih sel rakom zvizgat itd
1. življenjska doba je omejna, kljub temu kar si napisal
2. ne rabim se ubadat s polnenjem, ko crne grem v predal v kuhinji po novo aa baterijo in se ne ubadam s kabli in ostalo navlako
Malo poglej nazaj,kakega sem kupil...od Hazet-a...top stvar za cvenk,in k ga ni treba odvijati in ga preprosto "zakleneš". Imajo tudi kratke...
Tudi Stahlwille ponuja take,k jih ni teeba sproščati...pač poišči kakega rabiš...vsaj jaz zase nebi gledal kaj drugega kot te dve firmi.
Ajd...digitalni so pa druga zgodba...pač ne vem koliko cvenka bi se rad losal...jaz nisem fan stvari z baterijo pri taki tehniki...k crkne točno takrat k rabiš...
Original je 3ah, ta je malenkost težja, ampak bo super da lahko takoj menjamo baterijo če je treba - sesalec je 24/7 v uporabi, z 1 letnim otrokom je to pač stalnica, ker je skos treba kaj sesat
Primerjava velikosti polnilca z "hitrim modrim" - za tega mi je vseeno, kako hitro fila, ker je ena baterija samo rezervna
Potem pa je še babnca iz Lidla privlekla set ključev (29,99, s popustom 15% iz aplikacije 25 eur, nora cena za 1 eur na kos) + set 5 ragelj, prav tako za drobiž
Res komaj čakam da grem iz bolniške in lahko kaj premaknem
Pa sem pol mal visel na jutubu in ugotovil, da ima scheppach pod motorjem gumijaste distančnike za manj vibracij in določene cevi z hladilnimi rebri - lidlov pa ne; je pa garancija 5 let tukaj bonus... za samo 10 eur razlike sem nakup opustil do naslednje prilike
pri 200kkm sem odstranil dpf in egr, menjana povratna cevka za nafto, neka posoda za antifriz, ki je počasi puščala, zadnji desni ležaj in enkrat se je strgal jermen za vodno pumpo/klimo/alternator zaradi jermenice alternatorja.
cca 2 leti malo pokadi sivo/belo pri vžigu. Servisira jo Pelko in pravi, da to ni nič, injektorje je testiral B-innova in baje so ok (enega je menjal), antifriz ne pušča, praktično ne porablja olja (zadnja 2 servisa sem dodal pol flaške Metabond old, prej cca 1L olja na 15kkm). Poraba 7.4 L/100, mogoče malo visoka čeprav je AVT in AWD...pa ta dim pri vžigu mi gre na mal živce...
hvala za info, a je zaštekal altenator al kva je bla fora?
to sem že slišal tudi na jutubu, da je vtrgalo jermenček
Kot kaže, trgovanje s kriptovalutami v Sloveniji še ne bo kmalu obdavčeno. Kolegij DZ je namreč z decembrske seje umaknil odločanje o davku na dobiček kriptosredstev. Umik je predlagala poslanska...
Vsekakor trenutno izgleda, da se bodo stvari malenkost še pocenile, potem pa dokup in gasa dalje
Ko sem pred prodajo avto peljal v Horjul k mehaniku na popravilo (dela na Mazdi v LJ ta mehanik) je rekel, da je mazda dizel med najslabšimi in najbol sfaljenimi motorji(spisek vseh težav je bil kar presneto dolg). Pa je rekel, da niti pod razno jo ne bi imel. Pol sem ga vprašal kaj pa mazda bencinc ? Je rekel ne ker so pa prelene in nikamor ne gredo
Se pravi se mehanik mazde izogiba na daleč lol
p.s: v delavnici je imel 3 mazde dizel z počeno glavo, je rekel da na mesec popravi 3,4 s to napako. Aja pa odmično sem imel fadirbano kljub temu, da je kao že popravljena verzija je rekel, da to je tudi od 2015 letnika naprej isti jajc 😂
hvala za iskreno mnenje
pri kolliko km si jo kupil in koliko km je imela ko so se začele težave?
dne 11. 11. 2025 ob 0:15 je Boss napisal:
No ja, če ti je to rekel, pol pač je vse skup logično. No ja, sej za dobr biznis je to dober nasvet.
Sem že spraševal enkrat pa mislim, da ni bilo odgovora. A je kdo na forumu kupil novega dizla, ga vozil sam in imel take težave? Ja Mazdi pač ne paše, da je avto za poslovne najeme in fafing.
moj kolega, ki me je ubistvu navdušil za šestico
ko gre kam na pot dlje kot do lj, gre raje z ženinim volvotom
kupil jo je 2015 v btc in vozil tja na redne servise vsako leto ali takoj ko je prišel na 20kkm, tako so mu svetovali v salonu na začetku
Evo nisem pozabil, sam nisem imel nikogar, da bi posnel cel postopek, ki je trajal nekje okoli dve minuti.
Odstraniš baterijo, zrahljaš dva imbus šraufa, obrneš balanco za 90 stopinj, rahlo zategneš en šrauf, da ostane balanca v tem položaju. Stisneš amortizer in ga blokiraš ter odstraniš sedež
Ker ni sedeža, da bi te oviral pri prijemu okvirja in ker ni težke baterije, je tole za enga pravga deca mala malca spravit v avto. Kot sem rekel, gre po diagonali, gume po desnem robu prtljažnika, balanca po levem delu zgoraj. Od trenutka, ko dvignem kolo, do trenutka, ko je kolo varno notri rabim res slabih 15 sekund. Za ven dat je pa v 5 sekundah.
Da ne opraskam odbijača je notri zimski pretpražnik, ki ga ruknem preko odbijača med nalaganjem in razlaganjem.
Še en walkaround in zapiranje vseh vrat, da ne bo dilem.
A pri novi 6ki rolo od prtljažnika ne gre več pod podn? Al se ti sam neda vrečk umikat da bi ga pospravu
Se lotevam gradnje enega objekta, pa me zanima, če se kdo znajde v tem novem zakonu? ker ne vem, a lahko zidam sam in katera vsa dovoljenja potrebujem.
Govorimo o pritlični stavbi višine 2,5 metra, ki bo imela površino okoli 65 m2, in bo razdeljena na več prostorov: garaža, drvarnica, prostor za orodje (mešalec za beton, cirkular, ...), prostor za shranjevanje krmil in prostor za shranjevanje stelje. Streha bo dvokapna, elektrika bo tja potegnjena iz bližnjega hleva, vode tja ne bo priklopljene.
A to sodi pod enostavni objekt?
Lahko to gradimo sami?
Katera dovoljenja potrebujem?
greš na občino in obiščeš zaposlenega, ki se ukvarja s prostorskimi akti
poveš, da bi rad delal garažo s par prostori, velikosti 65m2
potem ti bo povedala, koliko lahko gradiš - take dimenzije kot pove, narišeš skico pred njo in je to to
pri nas je enostavni objekt 50m2
jaz bi naredil v njihovih max kvadraturah z malenkost večjo steho in kap-om, pa lahko potem obiješ še na kakšnem kotu malo čez za kak vagonček ali cirkular zapelat? škoda reskirat, ker te lahko preko posnetkov preverijo, za 2 metra te ne bo pa noben na koncu jebal
Dans se maw šefa počutm, ker sem odjavu sezonsko vozilo (PO POLDNE) in mi bo ponovno cukal (bencin) enkrat spomladi, do takrat naj pa odpočije, v pričakovanju boljših časov, haha.
zakaj sprazneš bencin iz rezervoarja, če ga pa imaš v garaži
Spletna trgovina s široko ponudbo ročnega in električnega orodja. Orodje nas zabava. Smo profesionalci in vam bomo svetovali pri izbiri...
mislim,da so čehi al nekaj takega...isto kot baumarkteu.....
Največ na Amazonu in Shoppsteru...res Shoppster me vedno znova preseneča...kdaj imajo take cene,da sam pobuljiš
Lih kar sem šel iskati stojalo za Makito 9404...dobil za 61,9€...nikjer ga ne dobiš za ta cvenk...pogosto je celo orng čez 100€...Made in Japan seveda😃
Povše-ta tudi moram pohvaliti-res TOP.
In ne prodajajo le Makito,kot se zdi na prvi pogled,ko odpreš njihovo prvo stran.
Sem pri njih kupil tračno žago Metabo BAS 318 Precision WNB, vrtalni vijačnik BS 18 LT BL SE in najbrž še kaj🙄...pa se ne spomnim😅
Za moje pojme pa je povšetu največji konkurent Vsegrad
VSEGRAD TRGOVINA IN STORITVE D.O.O. prevozi, izvajalska dela, strešna kritina Bramac, fitofarmacevtska sredstva, avtodvigala, xps...
Tudi odlična slovenska spletna trgovina za orodje...je pri njih moja denarnica tudi večkrat trpela🥺😄
Za dodatno poremo zna včasih celo Conrad Electronic presenetiti...npr veliko specialnih odsesovalnih nastavkov in drsnih plošč za nadrezkarje sem tam naročil...če ni bilo na Amazonu,pa pri Conradu,k drugje in pri naših še cca. pol leta od uvedbe ni bilo nikjer za naročiti...pač specifika...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Kaj še lahko naredim za vas?
null
Povezava za deljenje
Deli na druge strani