Enega mojstra (bagerista) poslal v 3 Pisane Marjetice, stalno neko dogovarjanje, pa da se slišiva v torek, pa da se slišiva v četrtek, pa dajva se slišat v ponedeljek in kasneje se na ta njegov PONEDELJEK niti ne odziva več na telefonske klice in sms-je. Mah res fuk adio pamet, a je tok težko rečt; ne utegnem, ne želim, nočem, ne bom ... ?
Ah te privatniki... sem neke papirje rabil, pa vprašam človeka kdaj jih lahko pričakujem.
"V nedeljo zvečer". OK KUL!
Pride ponedeljek, nič, pride torek, nič,... pišem... "ja evo bo do četrtka".
Jaz te vprašam KDAJ... lahko rečeš čez 14 dni, samo povej da se lahko zanesem nate
Saj ti nisem dal jaz roka v nedeljo, sam si ga zbral.
Pa tudi pri zdravnikih je že isto, sem se v sredo naročil za čet ob 12:20, pa so me klicali 11:45 če lahko pridem ob 17:00, ker zdravnice ni.
Jah, čudni časi res, kaj šele da bi JAZ izbral termin...
Da se malo pohvalim, moral sem kupit neko močnejšo zadevo in sem rekel dajmo karte na mizo in pogledam med konkurenco, pomagal sem si tudi z chatgptjem in primerjalniki od vsepovsod + pogledal precej youtube videjev v slogu @skritikrt
Na koncu mi je po osebnih preferencah še vedno zmagal Bosch
Trenutno ponujajo udarne vrtalne vijačnike od 50 do 150 Nm, "90ka" zadostuje za večino primerov in je najbolj univerzalna ampak sem raje malo pretiraval in vzel "110" - če bom slučajno kdaj vrtal še kaj v kovino + 13 mm v beton
Komplet sem sestavil sam, ker v tej kombinaciji ne dobiš "premade" paketa z baterijami in polnilcem: vzel sem srednji model hitrega polnilca in 4Ah ProCORE baterijo + v promocijskem obdobju trenutno pri nakupu nad 425 eur častijo 5,5Ah baterijo (še čakam odobritev). Sepravi 4Ah za "mini opravila" in močnejša v kombinaciji z dodatnim ročajem za udarno vrtanje.
Ta linija podpira tudi BT povezavo z posebnim modulom ki je noviteta in lahko potem v aplikaciji nastaviš delay led lučke in pa "kickback control". Na najboljšem polnilcu determinira tudi stanje baterije.
Mazda6 je še vedno po mojem mnenju kraljica med limo/karavani za to ceno in luksuz v tem segmentu v tem času.
Kupi dizla D184 (po 2018) ali bencin G165 ročni ali bencin G194 avtomatik (po 2013).
Jaz sem gledal D150 4x4, tip dela AC ture vsak dan in ima porabo 6.8. Menjal je že pol motorja. G194 na AC pri vožnji 150km/h pije med 7.4 in 7.8. Lahko ti dam za probat pa si ustvariš realno mnenje. Vsekakor priporočam nakup dizla od prvega lastnika
Pravzaprav ne vem kako naj verjamem serviserjem. V mojem DSG menjalniku je predpisana menjava olja na 60Kkm - predpis proizvajalca. Seveda sem to kot vesten lastnik avta na pooblaščenem servisu zanesljivo počel. Ker je šel avto proti 200Kkm sem si omislil raje vaški servis v neposredni bližini. Olje v menjalniku mi je serviser zamenjal z besedami - ker že vztrajaš, ampak tega ljudje ne počnejo. Potem mi je prihranil staro olje in in mi ga pokazal z besedami, češ, a ti vidiš da bi bilo z njim karkoli narobe. Tudi meni se je zdelo da bi se dalo olje ponucat za na solato. Pa ne kot bučno.
No, nekateri DSG-ji so imeli težave z nekimi čipi, verjamem da ni toliko poanta v olju, kot v tem, da opraviš menjavo - zna bit, da računalnik to zazna, in potem drugače funcionira?
pred 6 urami je jures napisal:
Da je predpisana menjava na 60k ceprav ne bi bilo treba......
Tako kot pri meni zavorna dve leti ALI 30.000km.....pa menjajo vsako leto....dot zavorna nima probleme s kilometri bolj s časom ker vlece vlago nase skozi leta in rata redka.
Ne bi bilo nic narobe da mi jo menjajo samo na 2 leti, kljub temu da bi to pomenilo 60.000km....zivimo v svetu predpisov in papirne odgovornosti
Zavorno tekočino menjavajo samo zato, da ti lahko računajo cvenk... na aliexpresu kupi tester zavorne tekočine, ki pokaže, koliko % je vlage v tekočini... če jo boš danes zamenjal in testno zapru čep (da se na njo ne bo vezala vlaga), garantiram da prevoziš 150kkm in 10 let, pa ne bo težava v % vode
Sem tester porival v take šalce, ki so bile že vse zelene, res ni imela več barve - pa še vedno ni tester pokazal potrebe po menjavi
Do sedaj sem imel 12 let star prenosnik HP. Sicer ga skoraj nič ne uporabljam a ko sem hotel urejati videe je vse štekalo. Celo tako je zamrznil, da sem moral kabel izklopit iz vtičnice. 😊
Kupil sem pa tega:
- ASUS TUF Gaming F15 FX507VI-LP063 i7-13620H/16GB/1TB/RTX 4070.
Upam, da bo za nekaj let v redu.
Ha, ha, je za igralničarje (ker mi ga je izbral sin informatik - ljubitelj igric) a je hkrati tudi dovolj zmogljiv za resno delo.
Ekran je malo švoh za grafično oblikovanje a bo priklopljen na Oled 4K tv.
Poganjal naj bi med drugim tudi program DaVinci resolve 20.
Ima možnost nadgranje Rama na 64 GB.
tak računalnik si kupil za urejet videe? kaj pa so to videi? verjetno si sfalil pomanjševalnico, če so igre igrice, so tudi videji videjčki? al so filmčki?
Se en ki misli da sp deluje tako da sam dolocis prispevke....ja moj promet je veliko vecji od 60k in to NI zasluzek to je promet. Od tega pa placujem mesecno uh la la tisoce evrov. Promet ni majhen, vec kot 50% gre pa drzavi....samo toliko.
Ce je zate 6.000€ mesečno minimalen prispevek pol se strinjam.
Še enkrat plačaš procente prometa. Ne dolocas sam prispevkov!
Mene tepe to da imam vsaj 3.000€ stroskov mesecno s potovanji. Ker delam za nekoga, moram te 'stroske' najprej sam kriti oz svojega žepa, potem pa racunat nekomu z racunom, dobim jih nazaj cez 60 dni. Ker jih racunam je to moj promet in ne strosek. Na promet pa spet placas vse. Torej 2x placam davke na stroskih
Lepo prosim ne govoriti zadev, ki jih ne razumes.
Sepravi ti zalagaš denar in potem to nabiješ v lastne stroške in od tega plačaš še ekstra davek?
To je čist neoptimalno, logično da potem preplačaš storitve
Ne razumem pa, zakaj bo problem ratal šele letos z omejitvijo 60k, če si očitno že od nekdaj preplačal vse skupaj? Odpri doo...
Vam iz lastnega sp žepa povem da so obdavcitve vsako leto vecje. 2026 pa spet nova davcna reforma zarad katere bo treba spremeniti vse, verjetno na doo iz sp
Bogi revež, očitno zaslužiš več kot 60k bruto letno in bo problem plačat več kot minimalne prispevke?
... po kolikih letih sem bil zopet na hrvaškem. 😊 Sicer pa, Grožnjan zanimiv za pogledat, proge pa so tudi super. Za pokušino sva danes odpeljala eno in je vrhunska. Sem se pa uspel rešit v enem strmem ovinku tako, da sem drsel bočno v eno stran, nato še v drugo. 😊 Zelo zanimiv občutek.
Sicer pa so cene v kafiču enake kot pri nas v Portorožu.
Buje
stara železniška postaja
Toyota Auris, za tiste čase raketa od avta, avtomatska klima, tempomat, poklopljivi nosilci "kafeta", ergonomsko oblikovana notranjost, digitalni 3d števci in še in še - to kar nam znamke v 2025 prodajajo kot inovacijo
Njegovo skromno mnenje je bilo, da se ne splača, ker ko bo vse razdrl, bo še kej drugega se pokazalo in potem znajo stroški dodatno naraščat in noben od naju ne bo vesel na koncu.
Bom vseeno preletel nekaj oglasov na avto.net, da vidim, da vidim, če se prodaja kej v rangu Mazda CX-3 (suv) za takšne pare, ki bi mi ustrezale.
1. a nisi ti dobu službenga avta?
2. prosim na kupuj cx-3, ker je predraga in premalo od avta, sploh če si imel zdej 6ko... če ti je 6ka preveč, kupi raje 3ko, tam cca 2017,2018 letnik, G120 preverjen motor in gas
Uh, kako gredo gor delnice zadnje čase. Kot so šle drastično dol ob napovedi pomarančastega kavboja z carinami, gredo sedaj gor, ko se je le umiril. Upam, da bo tako tudi naprej.
Še vedno sta Radenska in Laško cenejša čez. Pa še 1000 izdelkov zraven. Sam kupujem recimo suh pršut čez. San Daniele ali pa recimo Parma. Cena za kilo je, ko je vakciji tudi samo 20 €/ kilo. Pa sta oba pršuta po kvaliteti daleč pred našimi. Že polna cena je za več kot četrtino nižja kot pri nas.
Slovenci kupujemo iz IT svinjske noge, da jih nasolimo, obdelamo, posušimo, zapakiramo...
IT ima masovno proizvodnjo tega in valda da je pol tut pršut ceneje
Na Krasu ima vsaka druga hiša "domač pršut", svinje pa nisem videl še nobene
V zadnjih letih postaja Piranska sol, ponos slovenskega morja, zelo prestižen izdelek na domačih...
Nevem, če je to odvisno od proizvajalca, bolj od distributerja in trgovine..
Tudi meni ne gre v glavo, da sem prejšnji teden na Hrvaškem v Sparu kupil Ožujsko po akcijski ceni 1,15 eura, pri nas je pa redna cena (prav tako v Sparu) 1,16 in akcijska ponavadi blizu evra.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Ah te privatniki... sem neke papirje rabil, pa vprašam človeka kdaj jih lahko pričakujem.
"V nedeljo zvečer". OK KUL!
Pride ponedeljek, nič, pride torek, nič,... pišem... "ja evo bo do četrtka".
Jaz te vprašam KDAJ... lahko rečeš čez 14 dni, samo povej da se lahko zanesem nate
Saj ti nisem dal jaz roka v nedeljo, sam si ga zbral.
Pa tudi pri zdravnikih je že isto, sem se v sredo naročil za čet ob 12:20, pa so me klicali 11:45 če lahko pridem ob 17:00, ker zdravnice ni.
Jah, čudni časi res, kaj šele da bi JAZ izbral termin...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani