Se en ki misli da sp deluje tako da sam dolocis prispevke....ja moj promet je veliko vecji od 60k in to NI zasluzek to je promet. Od tega pa placujem mesecno uh la la tisoce evrov. Promet ni majhen, vec kot 50% gre pa drzavi....samo toliko.
Ce je zate 6.000€ mesečno minimalen prispevek pol se strinjam.
Še enkrat plačaš procente prometa. Ne dolocas sam prispevkov!
Mene tepe to da imam vsaj 3.000€ stroskov mesecno s potovanji. Ker delam za nekoga, moram te 'stroske' najprej sam kriti oz svojega žepa, potem pa racunat nekomu z racunom, dobim jih nazaj cez 60 dni. Ker jih racunam je to moj promet in ne strosek. Na promet pa spet placas vse. Torej 2x placam davke na stroskih
Lepo prosim ne govoriti zadev, ki jih ne razumes.
Sepravi ti zalagaš denar in potem to nabiješ v lastne stroške in od tega plačaš še ekstra davek?
To je čist neoptimalno, logično da potem preplačaš storitve
Ne razumem pa, zakaj bo problem ratal šele letos z omejitvijo 60k, če si očitno že od nekdaj preplačal vse skupaj? Odpri doo...
Vam iz lastnega sp žepa povem da so obdavcitve vsako leto vecje. 2026 pa spet nova davcna reforma zarad katere bo treba spremeniti vse, verjetno na doo iz sp
Bogi revež, očitno zaslužiš več kot 60k bruto letno in bo problem plačat več kot minimalne prispevke?
... po kolikih letih sem bil zopet na hrvaškem. 😊 Sicer pa, Grožnjan zanimiv za pogledat, proge pa so tudi super. Za pokušino sva danes odpeljala eno in je vrhunska. Sem se pa uspel rešit v enem strmem ovinku tako, da sem drsel bočno v eno stran, nato še v drugo. 😊 Zelo zanimiv občutek.
Sicer pa so cene v kafiču enake kot pri nas v Portorožu.
Buje
stara železniška postaja
Toyota Auris, za tiste čase raketa od avta, avtomatska klima, tempomat, poklopljivi nosilci "kafeta", ergonomsko oblikovana notranjost, digitalni 3d števci in še in še - to kar nam znamke v 2025 prodajajo kot inovacijo
Njegovo skromno mnenje je bilo, da se ne splača, ker ko bo vse razdrl, bo še kej drugega se pokazalo in potem znajo stroški dodatno naraščat in noben od naju ne bo vesel na koncu.
Bom vseeno preletel nekaj oglasov na avto.net, da vidim, da vidim, če se prodaja kej v rangu Mazda CX-3 (suv) za takšne pare, ki bi mi ustrezale.
1. a nisi ti dobu službenga avta?
2. prosim na kupuj cx-3, ker je predraga in premalo od avta, sploh če si imel zdej 6ko... če ti je 6ka preveč, kupi raje 3ko, tam cca 2017,2018 letnik, G120 preverjen motor in gas
Uh, kako gredo gor delnice zadnje čase. Kot so šle drastično dol ob napovedi pomarančastega kavboja z carinami, gredo sedaj gor, ko se je le umiril. Upam, da bo tako tudi naprej.
Še vedno sta Radenska in Laško cenejša čez. Pa še 1000 izdelkov zraven. Sam kupujem recimo suh pršut čez. San Daniele ali pa recimo Parma. Cena za kilo je, ko je vakciji tudi samo 20 €/ kilo. Pa sta oba pršuta po kvaliteti daleč pred našimi. Že polna cena je za več kot četrtino nižja kot pri nas.
Slovenci kupujemo iz IT svinjske noge, da jih nasolimo, obdelamo, posušimo, zapakiramo...
IT ima masovno proizvodnjo tega in valda da je pol tut pršut ceneje
Na Krasu ima vsaka druga hiša "domač pršut", svinje pa nisem videl še nobene
V zadnjih letih postaja Piranska sol, ponos slovenskega morja, zelo prestižen izdelek na domačih...
Nevem, če je to odvisno od proizvajalca, bolj od distributerja in trgovine..
Tudi meni ne gre v glavo, da sem prejšnji teden na Hrvaškem v Sparu kupil Ožujsko po akcijski ceni 1,15 eura, pri nas je pa redna cena (prav tako v Sparu) 1,16 in akcijska ponavadi blizu evra.
Da ne bom odpiral nove teme bom kar tule povprašal, kupujem bencinski prekopalnik za v vrt in to takšen, da je kaj od njega ne da samo po vrhu skače. Imam dokaj težko ilovnato zemljo! Upam na kak dober predlog in kj bi se dal ugodno kupit🤗😉
Ps, ni važno koliko popije... 😁🫣😉
Prekopalniki so drek, ker moraš ogromno sile dat v to, da ga tiščiš k tlom, tudi težko je za hrbtenico ker ni optimalna pozicija,... Sem delal s takim, ki ima zadaj en štil, da ga tiščiš v zemljo, da on zavira, pa ni to to.
Raje bi vzel Muta Maestral, to je stroj! Z njim mi je pravi užitek delat. Je pa cena temu primerna, da se pogovarjamo o 2-3 kratniku prekopalnika
In sem že takoj v prvih tednih z grozo ugotovil, da te delnice samo padajo. 😬
No, v zadnjem tednu so zopet zrasle na začetno vrednost. Upam, da bodo od sedaj naprej samo rasle. 😉
Moram pozabit na njih in čez čas pogledati.
tooo bravo
namesto vezave pa ti raje priporočam nakup ljudskih obveznic republike slovenije - vezava je verjetno 1,5%, obveznice so pa 2,75% - v 3 letih dobiš nekaj več denarja, trgovalni račun pa že itak imaš
pri vezavi si gotov za celo leto, obveznice lahko pa jutri na borzi prodaš, če denar nujno potrebuješ nazaj
edino paziti moraš samo na to, da jih kupiš ravno dovolj, da ne presežeš 1000 eur "brezplačnih" neobdavčenih obresti
Imam samsung s20 plus. Odličen telefon v 5 letih ni bilo enega samega problema. No sedaj je začela baterija bolj popuščat pa razmišljam o menjavi le te. A obstajajo kaki kiti ali pa kaj?
Kupi novega samsunga pa vzami ultro z vecjo baterijo pa imaš spet za 5 let mir
uf pozabil napsiat. Raje bi laptop. Tam nekje ranga do max 800eur.
Ne vem neki brskam pa recimo kak lenovo ideapad 3 slim. Nimam pa pojma kva a intel i5 al rzyen 5.
Raje vzami okna, ker če bo karkoli delala za šolo, dvomim, da imajo kakšne zadeve supported z mac-i.. pa še za kakšno igro je precej lažje tam karkoli namestit
Ryzni so precej powerhouse, nimam pa tut jst filinga, kakšna je scena trenutno - moji sodelavci na oknih imajo sedaj dell-e, pa so kr crappy izdelave; so bili z lenovoti prej dosti bolj zadovoljni in mislim da bo po amortizaciji spet šlo na lenovote... jaz sem tudi imel della vmes en čas ko sem imel mac-a na servisu, pa se mi je v 2 tednih prenašanja po ruzaku odlimala "nogica" iz podna, ekran je pa prou čudno škripat začeu, da o ventilatorjih med buildom ne govorim
dne 3. 3. 2025 ob 15:40 je Scr3am napisal:
A ima kdo od vas MSI B550 tomahawk ali MSI B550 gaming plus plato?
Rabim nasvet. Sam sem ze od 2016 v Apple svetu in ko rabim nov racunalnik kupim najcenejsi macbook pro in toj to. In od takrat tudi popolnoma nic vec ne spremljam PC sceno.
Hcerka bo sedaj imela rojstni dan in si je nekako zazelele nov racunalnik (no pa saj ga rab, sedaj ma neki skoraj 10 let starega iz hoferja). Kaj je sedaj ok in da je vredno nakupa? Nekako rabi za solo je pa fino da tudi kaksna igrica gor dela (roblox, highrise, minecraft).
Za ta denar bi jaz vzel ryzen 7 5800x3d (najboljsi cpu na AM4 podnozju) ali pa 7 5700x3d. Problem je, ker je veliko povprasevanje po teh dveh cpujih in jih tezko dobis. Sicer sta pa omenjena dva cisti overkill za office
5800x3d je petarda, oz must have za high frequency gaming
7800x3d se še ne splača za teh par % razlike - je pa res, da če bi SEDAJ delal nov setup, bi pač vzel AM5
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Sepravi ti zalagaš denar in potem to nabiješ v lastne stroške in od tega plačaš še ekstra davek?
To je čist neoptimalno, logično da potem preplačaš storitve
Ne razumem pa, zakaj bo problem ratal šele letos z omejitvijo 60k, če si očitno že od nekdaj preplačal vse skupaj? Odpri doo...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani