Skoči na vsebino
pred 18 urami je Slivka napisal:

Pa še 45.000 za kombi pa ... ... Daj vprašaj umetno inteligenco, koliko pride pa "predelava" v delavnico - vse tiste omare in predalniki in pult. Pa ta Transporter je povišan, ki ga v originalu ne dobiš, je tudi predelava.

Mislim, po koliko mora biti ura majstra, da si lahko privošči orodje...

Kaj še lahko naredim za vas?

null

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano
pred 8 urami je Scr3am napisal:

Tole me mal matra, da bi nabavil dokler je se znizan :)

EU.UGREEN.COM

Ugreen 145W Power Bank 25000mAh can meet days of battery life, is tailored for travel, business trips, or other outdoor activities.

zgleda ok

jaz imam sharge tega - https://sharge.com/products/shargeek-170?variant=45341044637947

kot si že zgoraj omenil, meni je top da lahko filam in polnem hkrati (v realnosti ga fila za recimo 5w, potem pa pozauga ko je naprava napolnjena)

je pa tko k en ups uresnici ;) 

vedno v torbi, pride prav tudi kot zidak

mogoče alternativa ti svetujem preveri še baseus (imam njihov polnilec mislim da 140w na 4 luknje, top shit za cvenk bi rekel skriti🐹)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
dne 20. 11. 2025 ob 5:09 je skritikrt napisal:

Kaj to je wifi?😄...ne resno...kdo pa to še z telefonom uporablja?

Ne rečem npr. doma,če si v kaki "vukojebini",in imaš slab signal...samo v trgovini...

Praktično vsak kolikor toliko ok paket ima podatkov k dreka,tako da wifi ne potrebuješ🙄

Kaj pa veš...mogoče je bil pa edini...in se je "izgubil"😂....saj pravijo,da "tudi slepa kura zrno najde".....

gre se za to, da imaš na telefonu vključen wifi modul - NISI PA POVEZAN NA NOBEN RUTER

in tvoj wifi modul na telefonu vsake par sekund "vzame v roke zvočnik" in se kot en mali otrok zadere "tuki sm!!! tuki sm!!"

in ruterji zaznajo ta signal in skušajo z njim vzpostavit povezavo

če si seveda doma priklopljen na svoj ssid, se bo povezava vzpostavila do konca in se boš povezal na wifi

v trgovini, se to pač ne bo zgodilo, ker nisi nikoli povezal tistih ssid-jev

tudi če nimaš odprtih wifi nastavitev, se bo to dogajalo v ozadju (na ta način se lahko telefon avtomatsko poveže na tvoj domač wifi, ko prideš v stanovanje, s par sekundim zamikom ;) )

zdej pa kje je trik v trgovinah

predstavljal si, da imaš na vsaki vrsti polic en ruter, ki ima skrit ssid, vsekakor pa posluša vse možne tvorbe wifi povezav... on se sploh ne rabi povezat s tabo, samo posluša tistega "otroka ki se dere" in to zabeleži v svojo bazo

in potem dlje časa stojiš pri mleku kot pri kruhu, pa se tam pri mleku števec tvojega dretja ustavi pri 20, pri kruhu pa npr pri 5

na ta način trgovina preko definicije njihove ruterja dobi real time podatek, koliko fizičnih sekund si tam stal

in seveda potem z analizami ugotavljajo, katere stvari so te pritegnile - ne targetirajo tebe osebno, ampak v splošnem vse kupce na ta način

tako na kratko no, ampak mislim da je dovolj jasno

podobno tehnologijo uporabljajo tudi googli, appli in ostali ponudniki storitev, da lažje določijo tvojo natančno lokacijo ;) 

edini način je, da v nastavitvah "togglaš wifi na off", ker če samo enkrat stisneš na ikonco te samo odklopi od najbližjih, če pa v nastavitvah ga pa dejansko izklopiš

seveda boš hitro dobil obvestilo, da zaradi tega tvoja lokacija na telefonu mogoče ne bo točna :D 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano
dne 20. 11. 2025 ob 11:08 je samSimon napisal:

A imamo kakega entuzijasta, ki je menjal tipke na mehanskih tipkovnicah? Mislim same tipke, ne stikal. Rad bi našel črn set tipk, ki prepuščajo lučko čez simbole, po gravuri. Tega hudiča zaboga ne najdem, iščem pa za Ducky tipkovnico. Na živce mi grejo nemški napisi na določenih tipkah in bi dal celoten prazen set gravirat na novo, s samo SLO layoutom. Hvala za pomoč

a si pogledal na aliexpress, jaz sem tam vzel neke gluposti :D 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pralni stroj
Napisano
pred 19 urami je skritikrt napisal:

Pravijo,da je najboljš pralni,k mu ven vzameš utež in amortizerje....in na centrifugo spustiš...baje pol skače k blesav😄

Mene zanima za Asco...k...kdo je že rekel, @FuManchu se mi zdi🤔...da ene dela Gorenje...

Prej so bili to "švedi",sedaj pa "čajniz"...

Asko Appliances - Wikipedia

Aha🧐...Gorenje...oz.Hisense grupa.

dne 17. 11. 2025 ob 12:54 je NevLado napisal:

Asco določene modele delajo v Velenju ;) 

In, kaj si potem vzel?

Nekdo je omenil Gorenje s paro, jaz imam takšnega, kupili 3 mesece nazaj

je pa isto ko pri Mazdi, verjamem da niso vsi modeli isti

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano
Pred eno uro je Scr3am napisal:

Dvomim da bos kdaj menjal integrirano baterijo na miski. Prej bos vrjetno menjal misko :). V nasprotnem primeru pa zamenjas pa je. Sem jo menjal na JBL zvocniku pa na g502 wired sem menjal ze kabel, ker je po 9. letih sel rakom zvizgat itd :)

1. življenjska doba je omejna, kljub temu kar si napisal

2. ne rabim se ubadat s polnenjem, ko crne grem v predal v kuhinji po novo aa baterijo in se ne ubadam s kabli in ostalo navlako

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pralni stroj
Napisano
dne 16. 11. 2025 ob 1:18 je skritikrt napisal:

Zelo zanimiv kanal🧐👍...npr. tale Asco....menu v Slovenščini...(1500€ pri nas😬)...bom malo spremljal in si počasi ustvaril svoje mnenje🙄

Asco določene modele delajo v Velenju ;) 

dne 18. 10. 2025 ob 22:17 je Shrek napisal:

No....in kaj kupiti zdaj? 

Kupujem pralni stroj. Do sedaj gorenje, že preko 100€ za popravila, zdaj mi ne ožema... 

Bosch? AEG? Hisens? Al kaj? 

Hvala za predloge... 

In, kaj si potem vzel?

Nekdo je omenil Gorenje s paro, jaz imam takšnega, kupili 3 mesece nazaj

je pa isto ko pri Mazdi, verjamem da niso vsi modeli isti

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano
pred 23 urami je Scr3am napisal:

Tudi jaz sem prvic do sedaj vzel wireless. Bolj kot ne zaradi sminke :). Me kabel iskreno ne moti :)

Sem pa vzel se ergonomski stol in moram rect, da sem malo vec pricakoval glede na to kako ga hvalijo. Pa sem oseba k nima (se) tezave s hrbtom.

IMG_20250924_102026.jpg

IMG_20251016_134620.jpg

top miška, jaz jo bom tudi vzel ko g604 rikne

je pa škoda, ker ima ta bt in dongle, pa replacable baterijo na aa, samo menjaš ko crkne in greš dalje

dan danes gre vse samo še na integrirane baterije :( 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 3 urami je skritikrt napisal:

Malo poglej nazaj,kakega sem kupil...od Hazet-a...top stvar za cvenk,in k ga ni treba odvijati in ga preprosto "zakleneš". Imajo tudi kratke...

Tudi Stahlwille ponuja take,k jih ni teeba sproščati...pač poišči kakega rabiš...vsaj jaz zase nebi gledal kaj drugega kot  te dve firmi.

Ajd...digitalni so pa druga zgodba...pač ne vem koliko cvenka bi se rad losal...jaz nisem fan stvari z baterijo pri taki tehniki...k crkne točno takrat k rabiš...

Evo tega  imam.

Pisal božičku... :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Evo najprej je danes prišel po pošti polnilec in baterija 4ah - bosch to imenuje "starter set" za zeleno orodje

Edini "zelen kos" pri hiši je baterijski sesalec Unlimited 7...ker pa je fajn ponucat akcije, sem na mimovrste izkoristil early black friday - https://www.mimovrste.com/dodatki-elektricna-orodja/bosch-zacetni-komplet-18v-power-for-all-1600a031t6

Original je 3ah, ta je malenkost težja, ampak bo super da lahko takoj menjamo baterijo če je treba - sesalec je 24/7 v uporabi, z 1 letnim otrokom je to pač stalnica, ker je skos treba kaj sesat

Posnetek zaslona 2025–11–14 ob 19.53.32.png

Primerjava velikosti polnilca z "hitrim modrim" - za tega mi je vseeno, kako hitro fila, ker je ena baterija samo rezervna

Posnetek zaslona 2025–11–14 ob 19.53.50.png

Potem pa je še babnca iz Lidla privlekla set ključev (29,99, s popustom 15% iz aplikacije 25 eur, nora cena za 1 eur na kos) + set 5 ragelj, prav tako za drobiž

Posnetek zaslona 2025–11–14 ob 20.02.38.png

Posnetek zaslona 2025–11–14 ob 20.02.34.png

Res komaj čakam da grem iz bolniške in lahko kaj premaknem :bravo:

nullimage.png

Razmišljal sem še o nakupu kompresorja - parkside performance pkod 5010 a1 - 200 eur; kopija identična scheppach hc53dc (https://www.merkur.si/batni-kompresor-scheppach-hc53dc/)

nullimage.png

Pa sem pol mal visel na jutubu in ugotovil, da ima scheppach pod motorjem gumijaste distančnike za manj vibracij in določene cevi z hladilnimi rebri - lidlov pa ne; je pa garancija 5 let tukaj bonus... za samo 10 eur razlike sem nakup opustil do naslednje prilike ;) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
dne 11. 11. 2025 ob 7:01 je Sishi napisal:

pri 200kkm sem odstranil dpf in egr, menjana povratna cevka za nafto, neka posoda za antifriz, ki je počasi puščala, zadnji desni ležaj in enkrat se je strgal jermen za vodno pumpo/klimo/alternator zaradi jermenice alternatorja.

cca 2 leti malo pokadi sivo/belo pri vžigu. Servisira jo Pelko in pravi, da to ni nič, injektorje je testiral B-innova in baje so ok (enega je menjal), antifriz ne pušča, praktično ne porablja olja (zadnja 2 servisa sem dodal pol flaške Metabond old, prej cca 1L olja na 15kkm). Poraba 7.4 L/100, mogoče malo visoka čeprav je AVT in AWD...pa ta dim pri vžigu mi gre na mal živce...

hvala za info, a je zaštekal altenator al kva je bla fora?

to sem že slišal tudi na jutubu, da je vtrgalo jermenček

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pred eno uro je Z M A J napisal:
WWW.24UR.COM

Kot kaže, trgovanje s kriptovalutami v Sloveniji še ne bo kmalu obdavčeno. Kolegij DZ je namreč z decembrske seje umaknil odločanje o davku na dobiček kriptosredstev. Umik je predlagala poslanska...

• Vsekakor trenutno izgleda, da se bodo stvari malenkost še pocenile, potem pa dokup in gasa dalje :punk:
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
dne 10. 11. 2025 ob 17:49 je Tilen5 napisal:

Ko sem pred prodajo avto peljal v Horjul k mehaniku na popravilo (dela na Mazdi v LJ ta mehanik) je rekel, da je mazda dizel med najslabšimi in najbol sfaljenimi motorji(spisek vseh težav je bil kar presneto dolg). Pa je rekel, da niti pod razno jo ne bi imel. Pol sem ga vprašal kaj pa mazda bencinc ? Je rekel ne ker so pa prelene in nikamor ne gredo :D 

Se pravi se mehanik mazde izogiba na daleč lol

p.s: v delavnici je imel 3 mazde dizel z počeno glavo, je rekel da na mesec popravi 3,4 s to napako. Aja pa odmično sem imel fadirbano kljub temu, da je kao že popravljena verzija je rekel, da to je tudi od 2015 letnika naprej isti jajc 😂

hvala za iskreno mnenje

pri kolliko km si jo kupil in koliko km je imela ko so se začele težave?

dne 11. 11. 2025 ob 0:15 je Boss napisal:

No ja, če ti je to rekel, pol pač je vse skup logično. No ja, sej za dobr biznis je to dober nasvet.

Sem že spraševal enkrat pa mislim, da ni bilo odgovora. A je kdo na forumu kupil novega dizla, ga vozil sam in imel take težave? Ja Mazdi pač ne paše, da je avto za poslovne najeme in fafing.

moj kolega, ki me je ubistvu  navdušil za šestico

ko gre kam na pot dlje kot do lj, gre raje z ženinim volvotom

kupil jo je 2015 v btc in vozil tja na redne servise vsako leto ali takoj ko je prišel na 20kkm, tako so mu svetovali v salonu na začetku ;) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

dne 18. 9. 2025 ob 23:02 je Boss napisal:

Evo nisem pozabil, sam nisem imel nikogar, da bi posnel cel postopek, ki je trajal nekje okoli dve minuti.

20250918_105835.jpg

Odstraniš baterijo, zrahljaš dva imbus šraufa, obrneš balanco za 90 stopinj, rahlo zategneš en šrauf, da ostane balanca v tem položaju. Stisneš amortizer in ga blokiraš ter odstraniš sedež

20250918_110156.jpg

Ker ni sedeža, da bi te oviral pri prijemu okvirja in ker ni težke baterije, je tole za enga pravga deca mala malca spravit v avto. Kot sem rekel, gre po diagonali, gume po desnem robu prtljažnika, balanca po levem delu zgoraj. Od trenutka, ko dvignem kolo, do trenutka, ko je kolo varno notri rabim res slabih 15 sekund. Za ven dat je pa v 5 sekundah. 

Da ne opraskam odbijača je notri zimski pretpražnik, ki ga ruknem preko odbijača med nalaganjem in razlaganjem.

20250918_110400.jpg

Še en walkaround in zapiranje vseh vrat, da ne bo dilem.

A pri novi 6ki rolo od prtljažnika ne gre več pod podn? Al se ti sam neda vrečk umikat da bi ga pospravu :lol:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mnenje gradbinca - imamo koga?
Napisano
pred 2 urama je Slivka napisal:

Se lotevam gradnje enega objekta, pa me zanima, če se kdo znajde v tem novem zakonu? ker ne vem, a lahko zidam sam in katera vsa dovoljenja potrebujem.

Govorimo o pritlični stavbi višine 2,5 metra, ki bo imela površino okoli 65 m2, in bo razdeljena na več prostorov: garaža, drvarnica, prostor za orodje (mešalec za beton, cirkular, ...), prostor za shranjevanje krmil in prostor za shranjevanje stelje. Streha bo dvokapna, elektrika bo tja potegnjena iz bližnjega hleva, vode tja ne bo priklopljene.

A to sodi pod enostavni objekt?

Lahko to gradimo sami? 

Katera dovoljenja potrebujem?

greš na občino in obiščeš zaposlenega, ki se ukvarja s prostorskimi akti

poveš, da bi rad delal garažo s par prostori, velikosti 65m2

potem ti bo povedala, koliko lahko gradiš - take dimenzije kot pove, narišeš skico pred njo in je to to

pri nas je enostavni objekt 50m2

jaz bi naredil v njihovih max kvadraturah z malenkost večjo steho in kap-om, pa lahko potem obiješ še na kakšnem kotu malo čez za kak vagonček ali cirkular zapelat? škoda reskirat, ker te lahko preko posnetkov preverijo, za 2 metra te ne bo pa noben na koncu jebal

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 15 urami je Z M A J napisal:

Dans se maw šefa počutm, ker sem odjavu sezonsko vozilo (PO POLDNE) in mi bo ponovno cukal (bencin) enkrat spomladi, do takrat naj pa odpočije, v pričakovanju boljših časov, haha.

zakaj sprazneš bencin iz rezervoarja, če ga pa imaš v garaži

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 22 urami je RUNAČ napisal:

Ne, avta na povezavi sam nisem kupil. Moj je G165 Revolution.

odlična izbira, drži se menjave olja med 10-15kkm, original 5w30 mazda ali karkoli api sl + acea a5

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

dne 28. 10. 2025 ob 14:59 je skritikrt napisal:

Jep...to meni tudi  ni všeč pri njih,za to pa bolj malo pri njih kupujem....cene so top,ptt pa 👎

Tukaj mi je od nemških že malce všečnejši Rubart

Cene tako-tako...odvisno kaj...

Veliko več kupujem na Baumarkteu

https://www.baumarkteu.de/

Zadnje čase pa vse več na Doktorkladivo

WWW.DOKTORKLADIVO.SI

Spletna trgovina s široko ponudbo ročnega in električnega orodja. Orodje nas zabava. Smo profesionalci in vam bomo svetovali pri izbiri...

mislim,da so čehi al nekaj takega...isto kot baumarkteu.....

Največ na Amazonu in Shoppsteru...res Shoppster me vedno znova preseneča...kdaj imajo take cene,da sam pobuljiš

Lih kar sem šel iskati stojalo za Makito 9404...dobil za 61,9€...nikjer ga ne dobiš za ta cvenk...pogosto je celo orng čez 100€...Made in Japan seveda😃

Povše-ta tudi moram pohvaliti-res TOP.

In ne prodajajo le Makito,kot se zdi na prvi pogled,ko odpreš njihovo prvo stran.

Sem pri njih kupil tračno žago Metabo BAS 318 Precision WNB, vrtalni vijačnik BS 18 LT BL SE in najbrž še kaj🙄...pa se ne spomnim😅

Za moje pojme pa je povšetu največji konkurent Vsegrad

WWW.VSEGRAD.SI

VSEGRAD TRGOVINA IN STORITVE D.O.O. prevozi, izvajalska dela, strešna kritina Bramac, fitofarmacevtska sredstva, avtodvigala, xps...

Tudi odlična slovenska spletna trgovina za orodje...je pri njih moja denarnica tudi večkrat trpela🥺😄

Za dodatno poremo zna včasih celo Conrad Electronic presenetiti...npr veliko specialnih odsesovalnih nastavkov in drsnih plošč za nadrezkarje sem tam naročil...če ni bilo na Amazonu,pa pri Conradu,k drugje in pri naših še cca. pol leta od uvedbe ni bilo nikjer za naročiti...pač specifika...

Za bolj specialno orodje pa tudi 

WWW.ORODJE-ZABJEK.SI

Kakovostno orodje za pravo ceno. Obiščite našo spletno stran in preverite široko ponudbo orodja in opreme na enem mestu in opravite...

Feinewerkzeuge-nebes za lesarje

WWW.FINE-TOOLS.COM

Große Auswahl an Premium-Holz-Werkzeugen (Sägen, Hobel, Fräswerkzeuge & mehr) kombiniert mit kompetenter Beratung und...

Isto tudi

WWW.JAPANSAEGENSHOP.COM

Finden Sie eine der größten verfügbaren Auswahlen an Japanische handwerkzeuge in Europa. Originalqualität✓ Top-Marken✓ 20+ Jahre...

...pri nas tu in tam zavijem tudi k 

WWW.MASINCA.SI

Mašinca je specializirano podjetje za prodajo in servis profesionalnega bencinskega in električnega ročnega orodja. Z znanjem, mnenji ter...

in k 

WWW.LESTROJ.SI

Rabljeni in novi stroji na zalogi, servis in montaža, orodje in oprema za obdelavo lesa, internetna trgovina za orodja.

IMG_20251028_132427.jpg

IMG_20251028_132647.jpg

Bomo veseli reportaže😃👍...pa pozdravi se.

vsegrad velikokrat zavijemo po marsikaj ker je lokalna trgovina, vse pohvale res, imajo svašta

pa tudi na mašinca.si sem že naročal, sploh tele potrošne stvari (za brusilko, sabljasto žago) sedaj + bosch prodeals akcija velja

also po pošti je prispel bosch pulover za nagrado, paše kot ulit, zaenkrat sproban samo za sprehode :D 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.