Razširi
Ne, noben ni omenil ničesar, prav noro. Tut v zadnjem cajtu (zadnja 3 leta) sta avto popravljala in imela na dvigalu dva mehanika in noben ni niti omenil. Menjali smo lagerje spredi in zadi, tega pa noben omenil. Eh...
Skratka, odločitev je padla, avto bom prodal dalje kakemu dilerju in kupil drugo kočijo.
@Scr3am, hvala za tele slike, tut pr men je nekaj podobnega. Če bi avto vozil js, bi ga dejansko šel popravljat, tako pa mislim, da bo boljše tako, da menjamo...
Razumljivo, ker kakorkoli obrnes je strosek popravila skoraj polovica trenutne vrednosti avta.
Ja. Ob 8h sem ga pripeljal pa je bil po slabih treh urah avto ze fertik. Kar se pa stroska menjave tice pa ti tezko recem, ker meni je dal res super ceno, ampak racunaj ksne 200€ sigurno. Je pa tudi pri meni avto zadnji tehnicni sel gladko skozi naslednje leto pa sok :). Ce se ne motim je most na sasijo privijacen samo s strimi vijaki.
Evo pa se slike mojega "titanika"
Popravljeno od Scr3am
RazširiČe pravilno razumem, naj Simona vprašam za tistile material, kot ga je Scream gor naštel s cenami in pa mehanično delo ter v nadaljevanju še poliranje luči ali ŠE KAJ dodatnega?
P.S. 250€ za most se mi zdi noro ugodna cena, tistale cena od tvojega mehanika pa je res visoka (ali se ne znajde pri iskanju oz. nima interesa za iskanje ali pa je kaj drugega fora)
Najceneje je da sam kupis material. V danasnjem casu to ni problem in gre za identicen isti izdelek le da imajo nasi prodajalci marzo. Ce bos svojega mehanika vprasal za kateri most gre ti bo rekel NTY.
Osebno bi naredil tako, da bi sam nabavil material in ti potem mehanik samo zmontira. To kar je pa omenjal, da bi neki vijaki lahko pocili pa da bi moral sedez vn jemat je pa tud za lase privleceno... Pa 100e za vijake ? Kaksni vijaki ?
Zadnja prema pride 600€ (most, obe spodnji roki, oba amortizertja, oba amortizerja.
Sprednja prema oz. sprednja spodnja roka je pa okol 140€/kos. Torej cca. 300€ za obe roki.
RazširiMehanik je dal kar dobro oceno. Menjava mostu ni enostavna in nihce ne dela zastonj. 10 ur dela minimalno....
Sem bil zraven ko je na mojem menjal most + obe roki + oba stabilizatorja pa je bilo vsega skupi dobre dve uri in sem imel avto...
RazširiAvto (Mazda 6 2010) ni šel čez tehničnega, me pa zanima, če imaš vse tole narobe, kar je na sliki, ali se sploh splača popravljat?
Avto ima 340k km.
Moj mehanik mi je odkrito povedal, da je zadnji most, skupaj z amortizerji cca 1000 eur brez dela, potem so pa tukaj še sprednji zglobi, ki bi znali nanest. Skratka, vložek bo cca 1500 eur za 15 let star avto, ki se pa še vedno odlično vozi, brez težav z delovanjem motorja.
Skratka, šokovi, ker mi noben mehanik do zdej, kamor smo vozili avtu, ni odkrito povedal, da bo to enkrat za zamenjat in mam zdej vse na kupu. Jao.
Isti most sedaj dobis za 250€ za katerega sem jaz dal 460€. Zadnji amortizerji so pocen, ker sem jih tudi ksne 5 let nazaj menjal in sem vzel top kvaliteto bilstein in so bili poceni. Tudi zamenjas jih lahko sam (samo dva vijaka). Sprednja/zadnja stabilizatorja sta tudi smesno poceni...
Jaz ko sem menjal most sem menjal se zadnje roki, katera se drzi mosta in oba zadnja stabilizatorja. Slika v priponki. Most je bil pa takrat 460€, kateri sedaj stane, kot sem ze napisal 250€...
Kaj tocno moras vse zamenjati ?
Zadnji most 260 € (NTY)- ebay. Isti na autodocu je 360€
Zadnji spodnji roki 85€/kos = 170€ (L+R) (NTY)
Zadnji stabilizator 20€/kos = 40€ (L+R) (lemforder)
Zadnji amortizer top shit znamka (bilstein) je 60€/kos = 120€ (L+R). Ce hoces cenej dobis tudi vredu znamko za 40€/kos
Spredji zglob stabilizatorja... nevem ali mislis zglob, kot koncnik ali zglob od sprednje spodnje roke (fishbone).
Ce je koncnik je nevem top firma (meyle) 15€/kos = 30€ (L+R)
Napisi kaj vse rabis zamenjati pa bomo nasli. Drgac je pa tudi mene tako presenetilo na tehnicnem. Me je poklical, da sem sel z njemu dol pod avto in je z izvijacem z lahkoto naredil luknjo v mostu... Jaz sem takrat rabil menjati "samo" most, ampak ker se roke drzijo mosta in so bile iste, kot da bi gledal titanik sem menjal vse komplet. Pa tako ali tako jih more dol vzeti, ko bo menjal most. Aja pa nerabi cisto nic rezati, saj se most, roke, stabilizatorji itd. cisto normalno razstavijo. Tudi zarustani vijaki, kateri drzijo most so ornk debeli in se normalno odvijacijo.
P.S. Kaj je pa z lucmi ?
Bitte entschuldigen Sie die Störung...
Popravljeno od Scr3am
Vrjetno je bila prvo tabla in sele kasneje smetnjaki. Ker folk je stoka in so kljub tabli so vedno metali smeti v naravo in so kasneje raje nastimali smetnjake...
Popravljeno od Scr3amNisi gledal filma the pianist?
RazširiNilfisk je dobra firma...ne vem sicer za visokotlačne čistilce,a sesalce imajo OK.
Moram pa pripomniti,da bolj "profi" sesalce. Jih pogosto radi kupujejo razni čistilni servisi...za "domače uporabnike" pa moram omeniti,da imam bolj slabe izkušnje.
Daljna žlahta iz srbije je pred par leti kupila bolj osnovni model Nilfisk Alto Aero 20...majhen,a zmogljiv sesalec.
Danes pri uvozniku na Šmartinki dobiš filter vrečke,ki dejansko ne pašejo,so prevelike,cena pa je astronomska...mislim,da je 80€ set/5kom😲
Sem naročil neoriginalne z Amazona za še normalno ceno (glej sliko)...a ti seveda ne filtrirajo tako fino,kot originalni,ki se jih več ne dobi...pač,bo šel sesalec hitreje "rakom žvižgati".
Toliko o Nilfisk sesalcih z moje strani. Kako je pri visokotlačnih čistilcih pa ne morem vedeti.
Moje mnenje-Karcher seveda ni "zlat",a razširjenost naredi svoje. Dobiš vse. Vso dodatno opremo,če kupiš osnovni model...rezervne dele pa tudi.
Lih zase iščem set O-ringov,k mi je enega na penilcu za avto-peno odfukalo...na Amazonu je lepa cena.
Kärcher Ersatz O-Ring-Set : Amazon.de: Garten
WWW.AMAZON.DE
Kärcher Ersatz O-Ring-Set : Amazon.de: GartenBauhaus pri nas pa...
Just a moment...
WWW.BAUHAUS.SI
Se mi ne mudi,tako,da bo Amazon zaslužil.
Imel sem tudi sesalec in sicer Multi II 30 t inox, ampak je sel motor rakom zvizgat. Na samem sesalcu je vticnica in je cez cas iz notranje strani vijak popustil in padel v samo ohisje. Posledicno ga je med delovanjem zagrabil motor in je sel po gobe. Sem ga razdru, da dobim katalosko samega motorja in je bil motor skoraj drazji, kot sam sesalec :D. Je pa motor komplet zelezen in ne plasticen. Sesalec sem takrat dobil za 100€ (nov) padel iz kamiona , vap je bil pa 150€. Vrecke so pa drage ja... 4 komade sem potem dobil za 7€. Najceneje je bilo takrat na extreme digital.
Nilfisk Multi II 30 T INOX VSC Nass-/Trockensauger, für die Reinigung im Innen- & Außenbereich, 30 Liter Fassungsvermögen, 1400 W Eingangsleistung, 230 V (blau) : Buy Online at Best Price in KSA - Souq is now Amazon.sa: Home
Popravljeno od Scr3am
Jaz imam od nilfiska 145 bar. Na sami pistoli lahko nastavljas pritisk oz. bare in je v uporabi ze vec, kot 5 let pa dela vse BP. Poleg dobis se en kup dodatkov.
Nilfisk Hochdruckreiniger E 145 Bar Druck + Schaumsprüher + Terrassenreiniger + Bürste + Rohrreinigungs-Set (2100 W) : Amazon.de: Garten
Ah men je za te posodobitve ravno do tokia. To je itq najvecja manipulacijo in meni osebno je v vecini primerov to krneki. Ce bi se dalo bi izklopil te posodbitve pa je.
RazširiPriporočam malo branja testov na gsmarena.com
Dodaj mogoče v izbor še Honor Magic 7 Pro
Jaz imam magic 7 pro in je res stroj. Na zacetku mi ni bila vsec ta vesolska izbocena kamera, ampak vidim da ima xiaomi identicno :).
RazširiMi smo doma vsi na Xiaomi-jih razen sina (se je odselil,tako da ne šteje😄).
Jaz sem pred cca tremi leti šel z Xiaomi Note 10 na 12Pro,hčera,žena in tašča pa so zmeraj dobile tisti čas najboljšega Redmi-ja Note (zmeraj Pro+ 5 G)...hčerka 11ko,žena 12ko,tašča pa 13ko (12+512GB,200MP,5000mAh,120W,in prvi Redmi Note z kovinskim ohišjem-ogrodjem...takrat za 384,5€ prek Amazona😃👍)
In vsi zmeraj z 120W polnjenjem (čeprav skoraj nikoli ne polnimo z 120W ampak večinoma z 65 ali čez noč z 20W) z dvemi vgrajenimi baterijami (da si delita tok) in t.i.heathpipe hlajenjem.
Meni in ostalim so ok,in bom najbrž na Xiaomiju tudi ostal.
Tudi vprasanje, ce bi ti polnil z 120W. Meni huawei ali honor ne polni. Vrjetno QC oz. katerikoli protokol imas omeji tok. V kolikor telefon ni ful prazn ga polni pod 20W, ce je pa telefon bolj prazen ga pa polni z 30W. Vec kot 30W se nisem videl pa je polnilec 45W. Pa ze 45W polnilec ga napolni zelo hitro.
Popravljeno od Scr3amRazširiKako je lepo, ko veš, da si še zadnjič odšel skozi službena vrata. 😊😊
Danes je bila še skupna fešta za vse sodelavce, se pravi, da je bil športni dan, razdolžil sem ključe, službeno kartico, predal posle nasledniku in gasa...
Začenja se obdobje uživanja in novih dogodivščin. S 1.aprilom pa uradno prestopim "na drugo stran". 😊😊
Kaj si pa delal, ce ni skrivnost ?
Hehe tocno tako. Ponavadi so balkonska vrata in okna klasicna PVC. Vlomilec s pajserom pride notri v dveh minutah. Vrjamem pa da je skritikrt tudi na to pomislil
RazširiJaz imam X570 gaming edge wifi, če ti kej pomaga
Ma sem potem kar b550 asus rog strix f gaming vzel. Sem se zelo nagibal za B550 tomahawk, ampak po komentarjih sodec vidim, da jih ima kar velika vecina probleme z biosi. Rog strix naj bi bila najboljsa v B550 klasi. Malo mi je edino zal, da ima samo zadi type c prikljucek in ne tudi spredi na plati, kot ga ima recimo tomahawk.
A ima kdo od vas MSI B550 tomahawk ali MSI B550 gaming plus plato?
RazširiPa to ne moreš kupiti samo telefona? Moraš vzet še nek paket?
https://telemach.si/naprave/5g-telefon/614450
Ne rabis se nic vezat. Das 20€ in dobis tlefon brez vezave. Tole na sliki sem jaz slikal in ni nobene vezave.
Popravljeno od Scr3amCe kdo slucajno rabi imajo sedaj pri telemachu odprodajo za 20€ (nov zapakiran). Za kaksnega mulca ali pa dedka, babico pomoje cist ok. Gre pa za telemachov telefon (4GB/128GB, android 13).
https://racunalniske-novice.com/telemach-predstavil-lasten-5g-telefon/
Popravljeno od Scr3amRazširiTo pa najbrž zato,ker še zmeraj prihajajo novi AM4 procesorji ven,in za to podnožje še ni "mrtvo"...pa kar dost je tega med uporabniki,in je očitno še povpraševanje...očitno nisi edini.
Jaz pa razmišljam,da bi family-pc posodobil z novim CPUjem...plata je MSI B-450 A Pro ..za 150-200€ dobiš že zelo pošten proc🤔...mogoče Ryzen 7 5700G...za Office ipd. bo raketa...tolk,da bo še par let mir...in da bo manj štroma požrlo,k skoz laufa🙄...in "ukradem" ven ven grafo,in jo dam v HTPC😄...draga sploh ne bo pogruntala🤣
Za ta denar bi jaz vzel ryzen 7 5800x3d (najboljsi cpu na AM4 podnozju) ali pa 7 5700x3d. Problem je, ker je veliko povprasevanje po teh dveh cpujih in jih tezko dobis. Sicer sta pa omenjena dva cisti overkill za office
Napisano
Vazn da je garancija
Povezava za deljenje
Deli na druge strani