Nisi dobro razumel... Čajniz te bo nategnil, da na začetku še opazil ne boš pa če si še tako previden. Edina zaščita ti je, da ne kupiš nič od njega. To sem imel v mislih, ko sem ti rekel velik sreče. Ja poslovanje s Čajnizi je nekje tam, kot je igranje lota.
A to ti gorenje sponzorsko podari izdelke, da si vedno na gorenju
pred 10 urami je Janez007 napisal:
Sem kupil:
2004 Gorenje hladilnik z zmrzovalnikom, zgornji njihov cenovni razred (mislim da okrog 950 €), 2 kompresorja, protibakterijska površina, alu design,... pokvaril se je po 6 letih in 3 mesecih, popravilo ne bi bilo racionalno (plin-cevka puščala v ohišju, zalita v izolaciji ...), prodan na Bolhi za 20 €.
2010 Gorenje pralni stroj, inox boben, dno, sinhronski motor, težek 90 kg, zgornji njihov cenovni razred, pokvaril se je star 6,5 let, elektronika, popravilo 350 €, stroj sem šenkal serviserju in kupil novega Bosch s plastičnim bobnom, brez dna,... za 400€, kmalu bo star 10 let.
2010 Gorenje sušilni stroj, po 4,5 leta šla elektronika, v garanciji zamenjali matično ploščo, sedaj je star 16 let, 2 leti nazaj sem sam zamenjal črpalko vode.
2024 Gorenje pečica, zgornji njihov cenovni razred, brez fizičnih gumbov, po pol leta je crknilo zapiralo vrat, ga zamenjali skupaj z neko elektroniko, zadeva se je ponovila spet po pol leta, zamenjali še enkrat in zraven zatesnili okolico zapirala, ker naj bi para iz pečice vdirala v elektroniko - očitno slab design. Sedaj čakam, da spet zablokira ...
2004 Gorenje pomivalni stroj (dejansko ga je naredil Bosch, svoj model je opremil z napisno tablico Gorenje). Dela še danes, pri čemer sem ga že 3 x temeljito očistil (vodne prekate ob levi stranici), prvič po cca 13 letih, ko se črpalka vrtel in vrtela ... zapackal se je fizični ventil, ki ugaša črpalko (vodne prekate ob levi stranici).
A to ti gorenje sponzorsko podari izdelke, da si vedno na gorenju
Heh... dokler se konektorji ne topijo... 9070 ima TDP 220W, pa skače (tudi) na 390W. Ni pa to, da bi držala konstantno tak zaug. Sem poskusil še 9070XT, to pa flikne krepko prek 400W. Še mal pa bomo gasilne aparate rabil zraven kompov.
Sem sestavljal PC za enega mladostnika, pa smo dali 9070 notri in 7600X. Teli Ryzen so tut ena zgodba zase s temi 95° izleti 😅 Sem pa kr dobro poštelal PBO nastavitve, praktično ne gre več čez 72° na raznih cinebenchih ipd. 👍
A si ti kaj gledal pri tvojem coolerju razliko med navadnim in Pro 360 Arcticom? A so samo fane dali P12 Pro pri novem? Nikjer nič omenjeno. So pa (lahko) zelooo glasni, glede na 3000RPM zmogljivosti. Kot bi nekdo sesal v sosednji sobi 😄 Dal 4 v kišto in na 20% moči, pa je vrh glave.
Kokr vem je razlika samo v fanih. So pa kar glasni ja. Prej sm imel 3x intake od noctua in je, kot noc in dan glede glasnosti. Je pa res da imam v idle oz. do 50C nastiman da laufajo na 30% in se jih bolj bogo slisi. Ingame pa me ne moti toliko poleg tega imam se slusalke gor :). Jaz do sedaj nisem imel nobenih problemov glede temperature spikes. Edino kar je res je to da ryzen v namizju laufa na malo visjih temperatura, napram intel.
Pa naceloma s konektorji ni problem, dokler imas dva locena 8 pinska konektorja. Vem da so problem imel original split konektorji k je bil dejansko samo en kabel in nato razdelilc na gpu. Jaz imam 2x8 pin locen kabel na GPUju in locen 1x8 pin pa 1x4 pin kabel za maticno. PSU je pa Antec 1000W 80 plus gold.
Ja. Preko PCIE se dobi. Tiste stare lowbudget gpu so bile tudi v izvedbi brez power connectorja in si jo priklopil samo na pcie. Moja 3070ti ima 310W TDP recimo.
Program je AI suite3, imam starejši proc. in sploh nisem gledal če je novejši :). ja pumpo nastavlaš po procentih, najboljš v BIOSu. ampak laufat mora skos na istih obratih, ne pa da se ti obrate regulira glede na temepraturo. sej lahka pogledat v xpertu na kolk obratih ti dela.
Ja saj potem imava isti program Ai suit 3 pa potem fan xpert 4. Ja samo ce nastavis pumpo konstantno na 55% se obrati ne bojo spreminjali.
Ne. mam pa nastavljeno na konstantne obrate. Ker ni fajn da punpa spreminja rpm.
Mi proc med obrementvijo laufa na 51-53°C @ 4.4+ ghz
Ventilatorji med 1100 in 1400rpm
Sej ce imas nastavljeno recimo na 50% bo skos laufal na 50% oz. z istimi obrati ? A ni tako? Nisem zasledil, da bi lahko posebi samo RPM nastavljal. To imas fan xpert 4 program an ?
Ne vem če si me prav zastopil mislim sem za AIO ki ima 3 ventilatorje. Pri sebi še nismem zasledil tega efeta, je pa res da je to čisto od posameznika odvisno, ventilatorjev in pa uporabljam slušalke . Če se ne motim imam vezano takole (cca 4 leta nazaj sem postavljal sistem in bo počas čas, da naredim mali servis).
Trenutno imam takole:
- AIO Intake top: 3 ventilatorji vezani na CPU header
Popolnoma pravilno! in v idle je sedaj praktično neslišen, je tako? A si ga poskušal kakorkol spravit zgoraj?
Mja samo tudi ce tako gledas je AIO_PUMP header tam zato, da pumpa vedno laufa z isto hitrostjo in ni kot PWM recimo. Sicer v biosu lahko spremenis na AUTO,DC ali PWM. Sem drgac razmisljal da bi vse skupaj priklopil na svoj NZXT hub in tam potem nastavil "hitrosti". Pac pumpo priklopim na hub in jo potem v programu nastimam, da ves cas laufa z isto hitrostjo. Malo slabse plate recimo sploh nimajo locenega priklopa za pumpo pa je vse bp. Meni osebno je bil hub bolj vsec oz. prakticen ravno zato, ker sem to vse lahko urejan na namizju preko njihovega programa in nisem rabil hodit v biose. Lahko da ima Asus (moja plata) tudi to opcijo urejat preko programa, vendar do sedaj nisem zasledil. Je pa od asus program armoury crate.
Sem za foro probal "namontirati" na zgornji del in ni sploh sanse dobiti 360mm hladilnik gor. V napoto je elektronika za on/off od ohisja oz. po anglesko front power panel connector.
V idle je skoraj neslisna ja, vendar ventilatorji delajo na 50%. Jih pomoje brez problema lahko spustim na 40% ali celo 30%. V idel je pa cca 40C
Tole pa nekak ne zastopim. Pumpa se priklop na AIO heder ventilatorji pa na header za CPU, RGB pa na RGB.
Če si mislil da si moral ventilatorje na 3 hederje dat si kupi razdelilnik iz 3 ->1 🤷♂️
AIO mislim kot celoto. Pumpa je na aio pump header, ventilatorji so na CPU header, VRAM je pa na klasicn SYS_FAN. 3 pin headerjev moja plata sploh nima. So vsi PWM. Sej priklopljeno je vse pravilno. Mogoce si narobe zastopil oz. sem jaz mal nerodno napisal :). AIO sem mislil kot vodnjo hlajenje nasplosno in ne kot AIO pump
Evo sem si vceraj vzel cas in zmontiral zadevo :). Sem moral ventilatorje locit od hladilnika in prvo zmontirat hladilnik in sele nato ventilatorje, ker v nasprotnem primeru ga pod kotom nisem dobil notri. Kar se pa tice GPUja je slo pa brez problemov :). AIO sem priklopil na vsak header posebi tako, da se moram se malo z nastavitvami igrati. Trenutno sem pumpo iz 100% spustil na 50% pa na intake fanih sem naredil custom krivuljo tako da so do 60C na 50%.
Sem pa prišel iz ingame (prej) 80C na trenutno 50-55C. V eni uri nisem opazil, da bi sle temperature nad 55C.
Ohišje je drgač top in ima tudi več, kot dovolj prostora na zadnji strani za cable managment. Edino kar so failal pa še to so naknadno sami pogruntal, da zgoraj paše 280mm samo, če imaš low profile memory rame. Takoj k je ohišje vn pršu tega podatka ni bilo in je pisalo pač da zgoraj normalno paše 280mm. No potem, ko je pa folk začel delat reviewe so pa pogruntal, da so ga malo kiksnli. Drgač pa overall je meni ohišje bomba. Ima opcijo tudi vertical gpu mount. Nisem pa namerno želel kupiti nekih večjih formatov oz. tistih akvarijov na foro lian li. To njihovo čist novo ohišje frame 4000D mi je pa še bolj všeč samo kaj k ga takrat, ko sem jaz kupoval še ni bilo na trgu
Zbrusi špico, sej je samo od gpu hladilnika zaključek 😄 Ali pa kupi slim fane. Sicer pa lahko verjetno daš fane s sprednje strani tega ohišja, pa jih obrneš, pa z notranje strani samo radiator našraufaš, če ti zarad grafe ne znese. Mogoče boš pa ugotovil, da ga nekako vseeno spraviš zgoraj not.
Kontra nemorem narediti ker ni prostora, da bi iz zunanje strani nasraufal ventilatorje. Pride filter za prah. Ne sej bo slo pomoje
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Teflonski kahl me je prepričal s svojo kavico.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani