Skoči na vsebino
Chat is back ...
Napisano
pred 2 urama je FuManchu napisal:

To je mogoče dobro samo za po odtočnih ceveh spustiti.

Sicer ni rdeči bik ampak vseeno. Če tole vidi naš 13 letnik, ali pa kateri od njegovih sošolcev... 

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

post-1420-0-86929800-1443681846.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Preveč spuščene (recimo 0,8 bar) gume so mal žleht. Imajo krasen oprijem dokler je bicikl pravokotno na podlago. V ovinkih je vodljivost slabša. Pri nenadnih bočnih obremenitvah - recimo manjšo skalco skrita v kupu listja povoziš z bokom, pa ti za trenutek vrže gumo dol s feltne in sledi polet čez belanco. Doživel 2x. Nad 1 bara insertov po moje (ne res divji) rekreativeci ne potrebujemo.

Na relativno mehkem snegu so kramparce ok. Na zglajenem snegu ali trdem zmrznjenem  ga ni čez spike. Že ene 2 leti jih nisem nataknil. Mogoče drugo leto, letošnjo zimo zdravim ramo. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano

Da se še jaz pohvalim z jaslicami.

Pred 7.desetletji smo se igral s takimi. Ne boste verjeli, 4 stopenjski mehanski menjalnik. Toliko kot golf leta 91.

Daljinc (volan) se konekta preko žice. Jeklene, seveda. Nobene elektrike, čista mehanika:bravo:

Ga skrbno hranim. Za prihodnjo mobilnost. Ker vonderlajdra & co. nam bodo zrihtali, da se bomo vozili v avtih na navijanje. 

20241224_200008r.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Če ne bodo s helikopterjem, bodo težko.

Kamniški gorski reševalci se imeli že avgusta nesrečo pri reševanju ko jih je zadela skala ki se je nenadoma odtrgala od pobočja. Zagotovo si ne želijo ponovitve.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Tja notr se otresa cela zahodna stena Brane. Poleg tega zdaj še veter s tavelko šaflo prestavlja sneg z vzhoda na zahodne stene Brane. V Kotliško grapo v takem nebi šel za noben denar. 

Vsaka čast reševalcem.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razkurnik oz. Razpiiiizdnik
Napisano
dne 21. 12. 2024 ob 11:00 je Alex napisal:

Doktorji in inženirji...

In skrajni desničarji pa obenem še islamofobi iz Sirije. Kakšna dobitna kombinacija.

Prav z neverjetno s kakšno lahkotnostjo zahodna zahojena Evropa podpira vojne.

In potem pričakuje, da se bo folk varno sprehajal okol.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Marsovci - Darsovci
Napisano

lej Boss 

pršparal so ti mazdo da nisi zlomil kaj na podvozju

a bi ti tko kot v merik, ko po nmnhetnu samo jeleno ploščo vržejo na cestišče, ker si ne upajo zapret za resno sanacijo

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Drugič električenga takole potopite nad slapom, boste imeli ogrevano vodo. 

pred 20 urami je Z M A J napisal:

Menina danes, od vasi OKROG :)

Pri domu se v snegu vidijo kolesnice od avta. A so se to pripeljali iz Tuhinjske strani ali iz Gornjega grada.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razkurnik oz. Razpiiiizdnik
Napisano
dne 8. 12. 2024 ob 18:06 je Boss napisal:

Včasih sem na Petrolu zagrabil taprvo škatlo, ki je imela pravo dolžino in samo sem se med proizvajalci odločal kaj vzet. Danes pa adijo pamet.

Marsikaj se je nekoč dalo kupit na Petrolu pa se sedaj ne da. 

Domnevam da zato, ker gredo uporabniki raje po navadne brisalce najprej na servis.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 9 urami je Mraušk Mčk napisal:

Štacuna, kjer sem našel litijeve baterije najcenejše je Eagleshop. So pa v štacuni malenkost "nerodni"

Izraz "malenkost nerodni" je za Eagleshop očitno preveč mil. Danes sem tam brez težav uspešno opravil spletno naročilo za 3 pakete litijevih baterij (naročilo potrjeno z mailom). Plačal sem s Paypalom. 

Potem je sledil mail od njih, da mi bodo denar vrnili na Paypal (očitno stornirali naročilo). Da pa lahko kupim atikel po še enkrat višji ceni. Odgovoril sem jim, da naj kar lepo pošljejo artikel po ceni kakršna je objavljena na spletni strani. 

Očitno so zreli za tržno inšpekcijo. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Sem vedel,da bo prej ali slej konec sveta. Sicer ničesar od tega ne uporabljam, ampak tole je konec stvarstva.

SIOL.NET

Zdi se, da so Metina družbena omrežja nedelujoča, poroča Downdetector, stran, ki spremlja delovanje strani in platform. Večje...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 5 urami je TBA napisal:

Daj preveri če lahko na pedala os menjaš. Vem da se pri določenih da. Al maš zvit crank za pedalo. Če govoriva o isti zadevi. Vem da so kvalitetna pedala draga k ps. Za moje rabljene mi je en ponujal 120€+ 

Ko bo rama mal boljša, se bom lotil bicikla. Os pedala se da kupit, nimajo je pa glih v BDju ali Bike 24. Crank mi je sumljiv, nekam zelo blizu zadnje nihajke je, ne vem pa kliko stran bi moral biti, oz, kako ugotoviti ali je zvit. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
dne 5. 12. 2024 ob 19:21 je Z M A J napisal:

Živjo! Iščem rees kvalitetne tamale baterije, ker jih rabim za težko dostopno lokacijo in da zdržijo čim dlje. Tele niso neko čudo, sem ugotovil. :(

Štacuna, kjer sem našel litijeve baterije najcenejše je Eagleshop. So pa v štacuni malenkost "nerodni" pa je bilo potrebno kar nekaj komunikacije, da sem jih dobil.

WWW.EAGLESHOP.SI

V pakiranju: 4 kosov Podana cena je za pakiranje ; Nazivna napetost: 1.5 V ; Tip (velikost): LR03 AAA ; Izbrane značilnosti: Zelo dolg čas dela...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

V petek sem se prav tam vozil s tastarim biciklom - tanovega imam samo za ob nedeljah in zato sem se v nedeljo zvrnil z novim.

V petek je bila situacija zelo zahtevna, čez dan je tam snežilo, proti večeru  je bila cesta mokra, ker sem šel dol že ponoči se je na delih odprtih proti jasnemu nebu že zaledenilo. Spustil sem gume (4 leta stare continentalke) in vozil previdno. Pa nisem čmoknil.

V nedeljo s tanovim biciklom in z novo prednjo maxisko DHF in pol leta staro zadnjo enako gumo sem se na tam gor na suhi cesti počutil pogumnega. Za navzdol niti gum nisem spuščal, potem...

Dve leti nazaj sem se pozimi zvrnil sredi Moravč v križišču pri zavijanju na levo - na črtah prehoda za pešce mi je zdrsnilo pa ni bilo ledeno samo svinjarija na cesti. Pa sem takrat samo rokavico mal strgal. Tu pa sem v nedeljo razlomil kar konkretno čelado pa še ramo zje... 

Bajk ima zvito os pedala, to sem opazil ko sem se odpeljal naprej. Mislim, da je tudi gonilka zvita. Os se da kupit posebej, pedala v BD-ju stanejo 120€

V BD-ju ravno modele čelad "air" nimajo znižane, verjetno ker je še nov model. Bom šel v na Kokrco v Valy povprašat za količinski popust, ker tam sem letos eno že kupil.:lol:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 14 urami je Boss napisal:

Razloži.

Na frejem suha cesta zato ne prav počasen, prehod v gozd v ovinku mastna cesta. Bi pobiral zobe, če nebi imel fulface čelade. Ampk ramo sem si pa nekaj zj.. Bomo še videli, koli časa bo trajalo da bom OK

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.