Sem vama poslal na ZS. En invite še imam tko da, če še kdo potrebuje. Invite lahko pošiljaš tako, da jih kupiš z točkami, katere dobiš na mojblink. Do točk pa prideš tako, da seedaš torrente.
Pa sej imas tudi mojblink in en kup tujih platform. Je pa res, da na tujih platformah ne bos nasel slo vsebine. Skoda. Je pa zanimivo, da nekdo drug ne prevzame spletne strani.
Potrebujem ragljo 3/8. Mogoče kakšen komentar, katere so dobre? Rabim tako seveda, da na njo pašejo vsi nasadni ključi in da nima tako narejeno, kot ima recimo makita k nanjo pašejo samo nasadni ključi od makite. To da je teleskopska in da ima gibljivo glavo mi ni pomembno
Zakaj pa zgornje ventilatorje od vodnega hlajenja nimas pravilno obrnjene in da piha skozi hladilnik na prosto? Lian li nima reze oz. "resetke" na zgornjem delu?
Tole pa zdejle berem, kot da se v takih letih nismo pobunkali med sabo. Sam takrat ni nihče vedel, ker ni blo telefonov, da bi se posnelo. Še najhuj je blo k je kdo zašpecal.
Ne odobravam nasilja, sam ne bit bolj papeški od papeža.
Bi blo pa vseeno zanimivo videt ozadje tega mačjega ravsanja. Ker nasilje ni samo fizično ampak je tudi psihično. S čem si je tale "zaslužila", da so se vse nanjo spravle - hudo dvomim, da je bila tiho in pridna kot miška?
Ampak še enkrat ne odobravam nasila in in ga je potrebno preprečit, ampak včasih pa določene zadeve , ki se vseeno zgodijo nekako tudi razumeš zakaj pride pol do tega.
Recimo tudi streljanja v ameriških šolah niso kar tako iznenada ampak je lahko leta in leta psihičnega nasilja, ki nakoncu rezultirajo v tragedijo. Vprašat se je treba zakaj se take stvari ne preprečijo še predno eskalirajo čez mejo.
Tocno tako. Takih in se mnogo hujsih primerov sem bil prica nestetokrat v casu svoje osnovne in srednje sole. Razlika je bila samo ta, da se takrat to ni dalo javno deliti... Dalec od tega, da je to prav, ampak tako se gradi karakter in ce do taksnih stvari obcasno ne pride se clovek tudi sam zase ne zna postaviti. Poznam veliko ljudi k so bili zrtve konstatnega podjebavanja in zajebavanja, ampak, ko jim je pa pisker vrglo in ko je dva, tri namlatil so ga pa za vedno pustili pri miru in so si nasli drugo zrtev.
Tisti, ki zivite v hisi me zanima kako imate doma urejeno wifi povezavo. Imate vec routerjev ali vec dostopnih tock ? Ali celo vec routerjev, ki delujejo kot access point ? V pritlicno nadstropje in klet zelim namestiti ruter oz. dostopno tocko in bi rad vzel neko ok zadevo, ki nemoteno preklaplja med samimi napravami. Ruter oz. dostopna tocka bo dobila internet preko utp kabla in sicer s hitrostjo 1 Gbps. Zadeva bo skoraj zagotovo delovala na 2.4 Ghz, saj mi je bolj pomemben domet, kot pa sama moc downloada.
750W napajalnik je dovolj za to grafo oz. ta sistem. Doticna graficna porabi samo 226W in je priporocen 700W napajalnik. Moja rtx 3070 ti Msi gaming x trio ima recimo 310W porabe. Edina logicna star, da bi vzel mocnejsi napajalnik je zaradi morebitne nadgradnje oz. tako imenovani "future proof". Ampak glede na to, da je sel iz 1070 ti na 4070ti bo verjetno naslednja nadgradnja sele cez nekaj let kjer bo vrjetno 1500W napajalnik nekaj standardnega...sploh glede na to kako se razvijajo graficne kartice. Mene bolj v oci bode tistih 2tb HDD :D. SSDji so sedaj ratali relativno poceni in dobis recimo cruicial 2tb m2 (3.0) za 110€.
Drgac pa cestitke za tole mrcino in naj ti sluzi :).
P.S. Tudi ohisje mi je vsec sploh ker je mid tower.
Ampak, ko tole berem, imam občutek, da vsi zlezete pod avto, ko menjate gume. Ne vem jaz jih z zunanje strani in načeloma na dvigalki avto ne stoji več kot 10-15min. Mislim, da so te dvigalke vseeno narejene za kaj takega.
Da ne bo pomote tak postopek jaz uporabljam pri menjavi pnevmatike zato, ker vsakic ko menjam pnevmatike se razderem celjusti in jih scistim ter namazem. Kar pomeni minimalno 20 min dela za eno kolo. V kolikor govoriva samo o menjavi letne/zimske po principu gor dol je valda dovolj samo na dvigalki, saj za ta "manever" potrebujem 30s.
Z dvigalko dvignes en del avta in podstavis s "stojko". Iz dvigalke odstranim vso odvecno silo, ampak je ne spustim do konca dol. Odstranis gumo in jo das pod avto oz. poleg stojke za ziherco. Torej je vsa sila na stojki, kot preventivo imas se dvigalko in pa gumo. Tako jaz delam ze cel cajt. Komplet sprednjo/zadnjo os nebi priporocal da dvigujete z "lowbudget" dvigalkami. Sam imam tocno to iz lidla ze vec kot 6 let in sluzi odlicno. Uporabljal sem jo tudi pri menjavi ploscic itd.
Akos speedtest deluje na podoben nacin, kot recimo Ookla speedtest… le da so merilne tocke druge… Torej, ce bos meril preko WiFija, ti bo prikazal hitrost, ki jo ima tvoja naprava preko WiFija… in ne direktno na modemu operaterja…
Merjenje je bilo opravljeno preko kabla cat5e in sicer direktno preko original Ubee modema...
Seveda da vpliva, ker je odvisno od mrežnega priključka, ki ga ima switch. In tudi tvoja mrežna vpliva v računalniku. Probaj direktno.
Ja sej mrezno imas samo 10, 100 ali 1gbps. Tko da ce dobivam 600-650 Mbps je mrezna 1GBps. No kakor koli switch je 1Gbps in mrezna isto. Sem probal tudi direktno iz modema pa je rezultat isti. Saj sem nalimam rezultat testa iz akos, kar nam sporoca kaksno hitrost interneta dobi moj modem iz slovenskih stičišč internetnih omrežij (SIX). Tocno tako hitrost tudi zabelezi moj racunalnik pri uporabi programa speed test. Long-story short moj racunalnik potegne komplet hitrost katero moj modem da od sebe. V zadnjih dveh letih sem delal ze velikokrat test in to ob vse mogocnih urah in je pac max 600-670 Mbps. 700 Mbps ali vec nisem nikoli videl. Sem pa videl 400,500, 600 Mbps odvisno od ure. Jebiga. Lahko grem na T2 ali na telekom bo situacija ista.
To je pac ista fora, kot da bi kupil avto in uveljavljal garancijo, ker ti pac avto pije 9l/100 km namesto 6,0l/100km, kot je to zabelezeno pri opisu avta.
Naj se omenim, da je moja hisa relativno blizu slovenskega sticisca internetnih omrezjih (manj izgub). Vsaj tako je monter rekel.
To kar na telemachovi strani pise je samo informativne narave in ni zakonska podlaga, da sedaj pa ti nebos placal poloznice, ker pac ne dosegas teh hitrosti. Tudi pod to tocko ti pise "obicajno". Drgac pa te izgube niso moja pogruntavscina ampak od monterja, katere ima pa telemach zunanje. Mislim lahko probas ne placati poloznice pa se sklicevat na to zadevo, ampak na koncu vrjemi, da bos placal :).
Kar hocem povedati je, da prej k so imeli 600Mbps max. downloada sem vedno dosegal 80% omejene hitrosti. Sedaj pri 1Gbps liniji pa ne. Kot sem omenil mi v najboljsem scenariju vlece 600-650 Mbps. Je pa res, da so ze to tako visoke hitrosti, katere realno nikjer ne bom potreboval. Se pa strinjam da je glupo da imam kao 1Gbps linijo, katere ne vidim.
Je pa res, da nisem meril direktno iz modema ampak prek switcha, kateri je pa povezan direktno na modem. Ampak to nebi smelo vplivati.
Sicer pa pod to tocko pise tudi slednje :
"Minimalna hitrost ob običajnem delovanju omrežja znaša v kabelskem in optičnem omrežju ter omrežju xDSL 50% maksimalne hitrosti, z uporabo FWBA dostopa pa 25% maksimalne pritočne in odtočne hitrosti"
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Sem vama poslal na ZS. En invite še imam tko da, če še kdo potrebuje. Invite lahko pošiljaš tako, da jih kupiš z točkami, katere dobiš na mojblink. Do točk pa prideš tako, da seedaš torrente.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani