Skoči na vsebino
Dopust tako ali drugače
Napisano (urejeno)
Pred eno uro je Jest napisal:

Take so cene v eni ostariji v Malem Losinju (Veli Žal)

IMG_0907.jpeg

IMG_0908.jpeg

IMG_0909.jpeg

Tocno na teli plazi sem bil cel dopust. Hotel Vespera. Je pa ravno 4 dni nazaj na to plazo zalutal morski pes. So ga potem odpeljali nazaj na odprto morje... 

https://www.metropolitan.si/trendi/zivali/morski-pes-losinj-zaskrbljeni-klici/

Popravljeno od Scr3am
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dopust tako ali drugače
Napisano (urejeno)

13€ za pico in 2.5€ za kavo na morju oprosti meni ni niti malo predrago... Se lahko na našo "obalo" zapeljete pa preverite tam cene.. 5€ za sladoled je pa prehuda ja. 

Popravljeno od Scr3am
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dopust tako ali drugače
Napisano (urejeno)
pred 4 urami je Shrek napisal:

Bicikel se rabi, da hitreje pridem do gostilne. Dragocen dopustniški čas. 

V glavnem, veliko točeno ob morju 2,7€...kar je za v to in drugo temo...:cheers:

Odvisno kje. Jaz sem na malemu lošinju in je ozujsko 0,5l 4,5-5€ :). Aperol Spritz 10€, kava z mlekom 3€, cevapcici v lepinji 17,5€ itd. Imajo pa cisto v vsaki gostilni in restavraciji service fee 5%.

Popravljeno od Scr3am
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano

Jest imam 16gb 3200mhz pa imam ingame (warzone, pubg itd.) max 12gb ram usage. FPSji so med 150-180. S tem, da mi v ozadju delajo se programi in chrome... Z lahkoto lahko tudi streamam. 32gb oz. 64gb ti pride prav v primeru, da si nek hardcore programer.

Imam pa ryzen 5 3600 pa msi 3070 ti.

Je pa res, da se sedaj dobi relativno poceni ddr4 32gb kit, ker je ddr5 že uzuni. Koliko boš pa dejansko imel od tega je pa vprašanje.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano

To so take malenkosti k obremenijo procesor tako rekoč nič. Drgač pa teli programi laufajo sami od sebe v ozadju in sploh neveš, da laufajo. Jest imam program Iobit advance system care, pri kateremu tudi lahko kontroliras, kateri programi se sami od sebe vklopijo ob vklopu racunalnika in kateri ne. Zelo veliko programov k jih na novo instaliras se avtomaticno sami od sebe prizigajo v ozadju ko vklopis racunalnik. Ta program tudi to zazna in te na to opozori. Tako, da lahko samo z enemu klikom to izklopis.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano (urejeno)

To dela vse v ozadju in nime nekega velikega vpliva na cpu. Sicer pa v task managerju lahko preveris, kako pozresen je kateri program. Dalec najvec od vsega je se chrome pa se to so tako majhne obremenitve k jih nebos nikoli obcutil. Razn ce bi imel Dvojedrni procesor in 4gb rama...

Popravljeno od Scr3am
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano (urejeno)

Saj lahko ventilator priklopis na katerikoli 4 pin header in bo sam uravnaval hitrost vrtenja (lahko spreminjas tudi v biosih). Pogoj je samo, da imas 4 pin ventilatorje. Lahko pa dokupis 4 pin pig chain (razdelilec) in na en pwn port lahko priklopis 3, 4 ventilatorje. Seveda je se opcija (meni ljubsa), da kupis fan hub in s programom urejas vsak ventilator posebej kdaj in pa kako hitro se bo vrtel. Ne rabis vsakic it v biose. Lahko nastimas, da je v odvisnosti z temperaturo CPUja ali GPUja. Jaz imam recimo NZXT fan hub.

Jaz imam spredi tri ventilatorje (spodnja dva sta v odvisnosti z GPU). Zgornji in pa ventilator nad CPUjem ter zadnji ventilator sta pa v odvisnosti z CPUjem. Torej, ko sem v namizju ventilatorji delajo na 30% in so takorekoc neslisni. Ko grem pa v igro in ko je nad 60 stopinj se pa postopoma visajo rpm (sam nastavljas krivuljo).

IMG_20230228_115458.jpg

IMG_20230228_115450.jpg

Popravljeno od Scr3am
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Filmi
Napisano

Sem vama poslal na ZS. En invite še imam tko da, če še kdo potrebuje. Invite lahko pošiljaš  tako, da jih kupiš z točkami, katere dobiš na mojblink. Do točk pa prideš tako, da seedaš torrente.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Filmi
Napisano

Pa sej imas tudi mojblink in en kup tujih platform. Je pa res, da na tujih platformah ne bos nasel slo vsebine. Skoda. Je pa zanimivo, da nekdo drug ne prevzame spletne strani.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano (urejeno)
pred 1 uro je Aless napisal:

Hmja, res je tudi finančno je kar zajeten zalogaj.

Ampak sem si kupil za dušo, in ker imam precej veliko dnevno sobo(8.5x4.6m) , je bila izbira primernih tvjev malo omejena. 

Noroo. Se en hud sound system pa en six pack v hladilnik pa je to to :)

Popravljeno od Scr3am
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano (urejeno)

Zakaj pa zgornje ventilatorje od vodnega hlajenja nimas pravilno obrnjene in da piha skozi hladilnik na prosto? Lian li nima reze oz. "resetke" na zgornjem delu?

Popravljeno od Scr3am
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano (urejeno)
pred 10 urami je Boss napisal:

Tole pa zdejle berem, kot da se v takih letih nismo pobunkali med sabo. Sam takrat ni nihče vedel, ker ni blo telefonov, da bi se posnelo. Še najhuj je blo k je kdo zašpecal.

Ne odobravam nasilja, sam ne bit bolj papeški od papeža.

Bi blo pa vseeno zanimivo videt ozadje tega mačjega ravsanja. Ker nasilje ni samo fizično ampak je tudi psihično. S čem si je tale "zaslužila", da so se vse nanjo spravle - hudo dvomim, da je bila tiho in pridna kot miška?

Ampak še enkrat ne odobravam nasila in in ga je potrebno preprečit, ampak včasih pa določene zadeve , ki se vseeno zgodijo nekako tudi razumeš zakaj pride pol do tega.

Recimo tudi streljanja v ameriških šolah niso kar tako iznenada ampak je lahko leta in leta psihičnega nasilja, ki nakoncu rezultirajo v tragedijo. Vprašat se je treba zakaj se take stvari ne preprečijo še predno eskalirajo čez mejo.

Tocno tako. Takih in se mnogo hujsih primerov sem bil prica nestetokrat v casu svoje osnovne in srednje sole. Razlika je bila samo ta, da se takrat to ni dalo javno deliti...  Dalec od tega, da je to prav, ampak tako se gradi karakter in ce do taksnih stvari obcasno ne pride se clovek tudi sam zase ne zna postaviti. Poznam veliko ljudi k so bili zrtve konstatnega podjebavanja in zajebavanja, ampak, ko jim je pa pisker vrglo in ko je dva, tri namlatil so ga pa za vedno pustili pri miru in so si nasli drugo zrtev.

Popravljeno od Scr3am
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano (urejeno)

Pozdravljeni.

Tisti, ki zivite v hisi me zanima kako imate doma urejeno wifi povezavo. Imate vec routerjev ali vec dostopnih tock ? Ali celo vec routerjev, ki delujejo kot access point ? V pritlicno nadstropje in klet zelim namestiti ruter oz. dostopno tocko in bi rad vzel neko ok zadevo, ki nemoteno preklaplja med samimi napravami. Ruter oz. dostopna tocka bo dobila internet preko utp kabla in sicer s hitrostjo 1 Gbps. Zadeva bo skoraj zagotovo delovala na 2.4 Ghz, saj mi je bolj pomemben domet, kot pa sama moc downloada.

Popravljeno od Scr3am
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.