Skoči na vsebino
Chat is back ...
Napisano (urejeno)
dne 14. 3. 2023 ob 12:43 je NevLado napisal:

En TLDR odgovor:

Ta pravila na spletu veljajo za pogodbo, ki jo podpišeš danes.

Za tvoje hitrosti moraš gledat pogodbo, ki je veljala v času tvojega podpisovanja.

Če tam piše 1000/200, si po zakonodaji dolžan dobit najmanj 80% obljubljene hitrosti, drugače no joke ne rabiš plačat položnice. 

Vzameš en računalnik z mrežno, ki zmore gigabit linijo -> se povežeš direktno v T2 hub s kablom cat 5e, ki ga imaš montiranega na steni -> narediš akos test. Če dobiš manj kot 800, jim lahko upravičeno težiš in če ne morejo zagotovit hitrosti lahko brezplačno odstopiš od pogodbe.

To so bučke. Položnico boš pa tudi plačal. 

Jaz sem pri telemachu in imam najvišji paket, keteri je bil prej 600 Mbps/150Mbps pa sem realno ven dobil  400-500 Mbps downloada. Sedaj so to spremenili in je najvisji paket 1000Mbps/100Mbps pa dobim ven max 600-660Mbps. Torej dalec od 1Gbps. V teoriji naj bi prislo od 10-15 % izgub v omrezju, razdalji itd. in to gre za stalne izgube, katere so vedno prisotne. Pa 10Mbps naj bi vsaka smart tv porabila za svoje delovanje. Torej pod crto bi praviloma moral imeti vedno na razpolago minimalno 800-850 Mbps. No realnost je pa potem druga zgodba. 

Aja naj se omenim, da imam original telemachov kabel speljan do bajte in ni recimo od telekoma, kateri potem telemachu racunajo uporabnino in posledicno tudi omejijo hitrost. Torej imam vse idealne pogoje za visoke hitrosti.

hitrost2.jpg

Popravljeno od Scr3am
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano (urejeno)

Slivka nisi edini. Tudi jaz bom v naslednjih dneh po desetih letih dal odpoved v javnem skretu pa sem imel super plačo. 

Popravljeno od Scr3am
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Android TV box
Napisano (urejeno)
pred 4 urami je Jaka32 napisal:

Pomoje je tezava v sami hitrosti neta, tudi na pogodbi imamo 1 eur popusta ker imamo znizano hitrost zaradi lokacije. In sicer paket mislim da je do 30/5, mi pa dosegamo komaj 8/2.

Ja, racunalnik in vsi telefoni so uganjeni medtem ko dela TV, oziroma itak imamo neomejene pakete na mobitelih in tudi racunalnike na hotspot povezane. Zgolj za info, torrent mi vlece dol okoli 680-720 kb/s. Torej en film priblizno 3 ure. 

Tudi na obeh TV sem probal kvaliteto videa na "samodejno" in na "720p", pa vseeno steka. 

Iz A1 me vsake 3 dni nekdo drug klice in seveda ne ve kaj smo se s prejsnjim pogovarjali. Tako da brezveze, poln ku**c jih imam za ta denar.

Aja kaksen box mislim?

Xiaomi mi TV box S... Samo to poznam oz.sem naletel na to. Ampak ponudnikov/narocnin teh programov je milijone, jaz bi rabil res samo nekaj podobnega kot je shema A1 M recimo. Par slovenskih, par sporta in pa kak NatGeo ipd.

Potem je bolje, da si kupiš modem na sim kartico in vlečeš dol preko hotspota :D. Boš imel hitrejšo povezavo, kot pa 700 KB/s. Pa naj ti dajo to neomejeno pa je. Jebeš tako povezavo, če niti 1080p oz. 720p nemoreš gledati brez prekinitev.

Najbolj optimalna oz. minimalna hitrost za android box je 6 Mbps kar je enako 750 KB/s. Torej, če te hitrosti sedaj ne dosegaš ti bo tudi android box štekal oz. boš lahko gledal na max. 720p resoluciji.

Popravljeno od Scr3am
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano
dne 19. 1. 2023 ob 16:18 je Boss napisal:

Tole na Amazonu za tako ceno ne bi kupoval, ker sem pred leti že imel eno tako kalvarijo, ko je bilo treba garancijo uveljavljat.

Boss mene pa malo bolj podrobno zanima, kakšno težavo si imel pri uveljavljanju garancije? :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano (urejeno)
pred 6 minutami je SpEkTr napisal:

Nimam nič pametnega. Mam dizla, pa ne ostane nič € za konkreten komp 🙂

A pa dejansko igrate potem igrce, al je to sam tko mal za hobi?

Ja mi k imamo bencinarja je kar jeba kam z denarjem...tko da nekam ga je treba dat :)

Namesto, da gre za DPF gre za grafo recimo :D

Popravljeno od Scr3am
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano

V drugem ožjem izboru je bil razer fan controller, ampak ne podpira 3 pin ventilatorjev (delajo vedno na full speed), nima RGB priklopa, nima možnosti nastavitve ventilatorjev na GPU/CPU temperaturo in poleg tega je še za 20€ dražji :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano (urejeno)
dne 18. 1. 2023 ob 12:38 je Scr3am napisal:

Ma neki hude razlike pomoje, da ni in bi tudi ostali fani morali delovati :). We shall see. Hvala ti. Ajda dej mi še prosim povej kko si zadovoljen s CPU hladilnikom. Točno istega sem imel namen vzeti.

Evo danes zmontiral NZXT fan hub in dela tudi z aftermarket ventilatorji. Razlog, da sem se odlocil za NZXT firmo je zato, ker ima meni osebno najboljsi software in lahko histrost ventilatorjev nastavljas custom ali pa na podlagi CPU/GPU temperature. Poleg tega je kompatibilen z PWM in tudi 3- pin ventilatorji. Za piko na i ima pa se na hrbtni strani magnet tako, da ne rabis limati z obejstranskim lepilom na ohisje :).

Sem pa vzel AC-CRFR0-B1-6 model, saj je bistveno manjse dimenzije v primerjavi z AC-2RGBC-B1.

IMG_20230125_211815.jpg

Popravljeno od Scr3am
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano (urejeno)

Točno tako. DDR5 rami se trenutno ne izplačajo in pri gamingu sploh nimajo neke velike veze. Trenutno če imas DDR4 16 gb 3200 mhz je vrh glave, kar se gaminga tiče. Če ti je to premalo greš na 32gb DDR4. Plato tudi ne rabiš tako, ker imaš recimo na B550 oz. intel B560  čisto vse kar rabiš. 4.0 PCIE, 4.0 m2 socket, ARGB, RGB, wifi itd. Dobiš jo za 120€. Mogoče bi bilo bolj smiselno razmisliti o rzyen procesorjih, saj dobiš več za manjši denar. Poleg tega je tudi večja kompatibilnost s plato, saj se socket ne spreminja tako pogosto, kot pri intlu. Kar se pa GPU tiče pa nevem kje bi rabil grafiko 4xxx serije. Že 3070, 3080 je čisti overkill, Razn če boš igral na 240hz monitorju na 4k resoluciji in zraven še streamal in minal bitcoine.

Popravljeno od Scr3am
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano (urejeno)

Pa saj ni čez jurja... Poglej malo na amazonu. Zej čist odvisno kaj hočeš in zakaj rabis grafo ? Vrjetno imaš resolucijjo 2k in ne 4k. Rx 6800 xt dobiš za 500-600€ in je v rangu z 3080.

rtx 3070 ti dobiš za 700€ . Drgač pa price performance bi jaz rekel rx 6650xt (340€) in pa 3060 ti (400€ - 500€) -  Dobiš največ za ta denar.

Drgač pa grafa bo pasala na plato. Problem bo vrjetno CPU socket. Sploh če imaš intel :)

Popravljeno od Scr3am
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano (urejeno)

Najlažje in najhitreje bo, da odpreš device manager in pogledaš kaj imaš za en CPU in GPU. Na podlagi teh podatkov nato pogooglaš kolikšna je poraba določene komponenta. V mojem primeru je CPU 65W GPU pa porabi 310W. Priporočljiv napajalnik za moj GPU je 750W. Ponavadi se napajalnik vedno izbira glede na to kako močno oz. požrešno grafično kartico imaš. Ostala šara kot so diski, rami itd. so zanemarljive vrednosti. Treba je tudi vedeti, da če imap recimo 750W napajalnik, da pri full load napajalnik ne bo dal ven 750W. preprosto seštevanje W ne pride v upoštev in se vedno vzame malo bolj močnejšega. 

Je pa tudi meni čudno, da bi kar trije diski šli rakom žvižgat. Smem vprašati, zakaj sploh HDD? Cena SSDjev je trenutno res nizka.

Kateri napajalnik imaš in pa koliko je močan boš pa moral fizično preveriti.

device manager.jpg

psu rocem.jpg

cpu rec.png

Popravljeno od Scr3am
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano
pred 4 urami je TiEn napisal:

Nisem menjal ventilatorja

A mas ti rame pravilno notr? Ponavadu majo plate za dual chanel

A1 + B1 ali A2+B2 ti mas pa enga zravn druzga...razen če je plata sam z dvemi socketi

Plata je samo z dvemi socketi:)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano (urejeno)

Ma neki hude razlike pomoje, da ni in bi tudi ostali fani morali delovati :). We shall see. Hvala ti. Ajda dej mi še prosim povej kko si zadovoljen s CPU hladilnikom. Točno istega sem imel namen vzeti.

Popravljeno od Scr3am
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano (urejeno)
pred 2 urama je TiEn napisal:

Seveda je kompaktibilen, jaz mam gor vse te ventilatorje, ki jih vidiš na sliki (Firma be quiet!), načeloma zdrži do 3x ventilator na 1 priključek na hubu,.. jaz imam 2x140mm na Y-splitterju

fan curve si pa nastaviš v njihovem programu(NZXT Cam)

No super, ker že nekaj časa gledam, da bi kupil tega od NZXT, ker imaš gor že naštimane profile in lahko naštimaš, da določen fan dela na GPU ali CPU temperaturo. Mal sem bil v dilemi, ker na amazonu piše, da je hub kompatibilen samo z NZXT fani. Sicer mi je bilo to čudno ker vsi PWM fani so načeloma isti. Še en plus za NZXT hub je tudi to, da lahko kontrolira 3 pin fane s pomočjo regulacije voltaže in ne rabijo biti vedno na full speed. Kateri hub pa imaš? NZXT AC-2RGBC-B1 ali NZXT AC-CRFR0-B1-6 (ta je bolj ožji).

nzxt.jpg

nzxt 2.jpg

nzxt 1.jpg

Popravljeno od Scr3am
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano (urejeno)
pred 11 urami je TiEn napisal:

Ena ko se je čistilo kišto

20220824_184647.jpg

Pri tem ohišju pride že zraven NZXT fan controller hub? Mogoče veš ali je hub kompatibilen tudi z drugimi ne NZXT ventilatorji ?

Popravljeno od Scr3am
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dobro jutro - tema ob kavi
Napisano
pred 1 minuto je Slivka napisal:

A pa ni zanimivo: ko so se po cestah vozile TAMarce in Tatre, ni bilo težav s snegom. Zdaj so pa Rene in Ivecoti in DAFi, pa pri prvem snegu vse stoji...

Ne ni zanimo. Težav je bilo še več, ampak ni bilo raznih slovenskih novic, zurnala, facebooka in instagrama da bi se to na veliko razlagalo in napihovalo..

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.