Pokliče mlada mamica iz porodnišnice takoj po porodu svojo mamo.
- "Mami, a se še spomniš tistega moškega, ki je bil na pustni zabavi oblečen v črnca?"
- "Ja, zakaj?"
- "Res je bil črnc..."
Se babica začne rihtat za v mesto. Ko je zrihtana, še stopi pred ogledalo, se ogleduje in na lepem se zmede: ne ve, a šele gre v mesto ali se je že vrnila. Nekaj časa premišljuje, nato sklene:
- "Sprehodila se bom po dvorišču pa bom videla. Če me dedek vpraša 'Kam greš' pomeni, da se odpravljam. Če pa me vpraša 'Si že nazaj' pomeni, da sem že bila."
In res, gre ven in po dvorišču. Gre prvič mimo dedka - nič. Gre drugič mimo dedka - nič. Gre tretjič mimo dedka - nič.
Dedek pa medtem premišljuje:
- "Kaj se pa babica tako zrihtana sprehaja tule? A sem jo že jebal al jo šele moram?"
Srečata se debeli in suhi klop. Debeli klop vpraša suhega:
- "Kaj pa je s teboj, da si tako suh?"
- "Zapletel sem se v brado motorista, močno sem se moral držati, pa še ozebline sem dobil!"
- "Veš kaj, dal ti bom nasvet! Pojdi v bar in se primi barskega stolčka. Zvečer pridejo tja lepa dekleta in takrat se povzpni do dekletovega mednožja. Tam ti bo toplo, pa še najedel se boš!"
Po tednu dni sta se zopet srečala. Suhi klop je bil še bolj suh kot prej.
- "Kaj pa je s teboj? Nisi poslušal mojega nasveta?"
- "Sem! Povzpel sem se na stol, nato dekletu zlezel v mednožje in tako prijetno toplo je bilo, da sem kar zaspal. Ko pa sem se zbudil sem bil pa spet v motoristovi bradi..."
Polde v ljubljanskem BTC City sreča turista in izve, da je iz ZDA. Med njima se razvije pogovor:
- "Povej mi, koliko zaslužiš na mesec."
- "Kakih 3.000 dolarjev neto."
- "In koliko jih zapraviš?!"
- "Hja, nekje polovico."
- "Kaj pa narediš s preostankom?"
- "To se pri nas ne sprašuje. Me pa zanima, koliko zaslužiš ti."
- "Kakih 1.600 evrov neto."
- "In koliko porabiš čez mesec?"
- "Ne vem natančno, tam okoli 1.800 EUR."
- "Kako? Kje pa dobiš razliko?"
- "Eee, to se pa pri nas ne sprašuje..."
Poštar pozvoni na vratih. Odpre mu možakar v spodnji majci, okoli njega se podita dva majhna otroka, iz stanovanja se širi vonj kuhanega zelja, sliši se ženski glas, ki nekaj nerga in skozi vrata se vidi debelušna, skuštrana ženska v raztegnjeni trenirki, ...
Poštar ga vpraša:
- "Ali tukaj živi Janez Pirih?"
- "Ne."
- "Kako, na vratih piše Janez Pirih. Kaj niste to vi?"
- "Ja, sem."
- "Pa, lepo sem vas vprašal, ali tukaj živi Janez Pirih, vi pa ste mi rekli, da ne živi tu."
- "Prijatelj moj, kaj ti to imenuješ 'življenje'?"
Moški se pelje z avtom, ko opazi blisk prometne kamere. Prepričan je bil, da ni bil prehiter. Zapelje še enkrat okrog bloka in mimo istega mesta, počasneje. Bliskne. Malo se mu je že zdelo smešno, pa še tretjič ponovi vajo, še počasneje. Spet udari fleš. Poskusi še četrtič. Petič se celo zasmeje v kamero in se mimo zapelje po polžje.
Dva tedna pozneje dobi 5 položnic za vožnjo brez pripetega varnostnega pasu...
Mihec stoji na hodniku in in skozi ključavnico gleda v sestrino sobo. Mimo pride oče, ga prime za ušesa in jezno reče:
- "Kaj te briga, kaj dela tvoja sestra v sobi."
- "Saj ne gledam nje. Gledam, kaj dela Boris z njo..."
Miha je odprl bar, kjer so ob večerih nastopale striptizete. Ko je v bar na ogled prišel njegov prijatelj Jan, gledata striptizete in Miha mu razlaga:
- "Vidiš, ta "taprva" tamala je prava lepotica. Stara je mal čez 18, folk znori, ko ona pleše. A vidiš ono drugo, ta črno? Ta je še lepša od prve. Stara je 22 let, gostje se prepirajo, kdo bo bližje odru, ko ona pomeša z ritjo ob drogu."
Prijatelj Jan pokaže na žensko, staro približno 60 let, ki je stala blizu njiju in vpraša Miha:
- "A je ta tretja tudi striptizeta?"
- "Ja, tudi."
- "Pa kdaj ona nastopa?"
- "Kadar želimo zapreti lokal, pa gostje še nočejo domov..."
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Pokliče mlada mamica iz porodnišnice takoj po porodu svojo mamo.
- "Mami, a se še spomniš tistega moškega, ki je bil na pustni zabavi oblečen v črnca?"
- "Ja, zakaj?"
- "Res je bil črnc..."
Od kar imam Forda, sem postal pešec...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani