Sem se vrgu v stroške, prvo nabavil kolesa sedaj pa še Thule 598 nosilce. V navodilih piše da lahko šibam 130 km/h. Kako pa to izgleda v praksi, kolk hitr se vozite a kolesi na strehi?
Gor lahko namontiram 2 x kolo in 1 x kovcek. Nosilnost strehe pise da je 100kg, thule nosilcev pa 75 kg. Torej ce natrpam 75 kg bo ok, al lahk kej streho začne kriviti, aje kdo to sprobal?
Prav hitr si ne boš želel, ker bo šum koles in kovčka bil z višjo hitrostjo bolj zoprn. Poraba pa se ti s hitrostjo in kramo na strehi drastično povečuje. Recimo pri hitrosti 150km/h lahko računaš na +2 litra/100km
Je pa omejitev obteževanja postavljena bolj zaradi varnosti, ker, če nalagaš težke stvari na streho se težišče avta dvigne in s tem se poveča verjetnost, da v primeru nesreće avto konča na strehi. Ravno tako je najvećji problem nesreča in pri trku imaš lahko večkratnik težnostnega pospeška (g-force) kar pomeni, da 100kg stvari pri trku, kjer imaš negativni pojemek cca 10G to pomeni, da tistih 100kg na strehi naenkrat "tehta" tono.
Gretka je nekam sumljivo tiho... sem pa že slišal nebuloze, da imamo zaradi Korone manj porabe goriv sploh pri avionih in križarkah ter da je to pozitivna posledica. Hmmm, torej vemo kaj je treba naredit - omejit zračni in ladijski promet, nas z Mazdami pa takoj nehat drkat z nekimi CO2 taksami.
Jzt sm se konec aprila prijavil na Varuh zdravja oz. to kar ima ZDL, ter e-uprava in sem dobil datum za včeraj. Popoldan pa zvečer sm bil kar kul, ob treh ponoči pa tresenje potem pa 39°C vročine. Lekadol pa obkladki so malo zbili, tako, da me več boli od ležanja kot od česa drugega
Pa ful mi je zapasal sladoled, pa sm googlal, da se ga ne sme med vročino? 😅
Ne googlaj pa raje vzem sladoled. 😜
Pred eno uro je Bossek napisal:
Mene so danes klicali in imam jutri ob 11h z astro
Ampak tistemu z Audijem še danes ego zdravijo. Ko te prehiti 9 Mazd in za povrh še Citroenova kapelca greš lahko samo še v kot jokat al pa v Idrijo, Vojnik, Begunje, Ormož oziroma Lj Polje.
A si tekel ven pa mu nago rit pokazal.... baje to po svetu ful pali. 🤣
Drugač pa tud Google od aprila do oktobra dela ponovno street view snemanje pri nas saj je že 8 let minilo od prejšnjih posnetkov in res je vse skupi zastarelo.
Saj zato sem bil pa sam ekstremno pozitivno presenečen, da na poraba izzivu so prišli vsi, ki so se javili. Še več, vidva z Jestom, ki sta bila vprašljiva, sta tudi prišla pa še celo FrX186, se je naknadno zjutraj javil da pride. To je bilo čisto presenečenje, ker prej se zgodi, da še kakšen tik pred zdajci odpove. Takole je užitek organizirat, ker se vidi resnost glede udeležbe pa čeprav je bila zadeva na prvi pogled bolj hec oziroma je ratala iz čistega zezanja. Tko da soforumaši sam prste gor lahko rečem
... ja pa vodka v večjih količinah ti zdaj ful paše, pa vse prevečkrat se zahvaljuješ "spasiba" in preklinjaš "suka blyat". Ampak glej vsako cepivo ima stranske učinke tko da sprijaznit se je treba. 😜
Junija dobimo Sputnika, ki ima dva različna odmerka z dvema vektorjema edenovirusa, tako, da glede zaščite bo tole ena boljših variant. S tem se prepreči točno to, kar povzroča AZ.
Danes so me klicali na cepljenje ob 10.00 za jutri in sem jim povedal,da sem bil že prednostno cepljen.😊 Ob 14.30 me še enkrat nekdo drug vabi na cepljenje za jutri.😆 Pred par minutami pa še enkrat.....
Tole je najslabše voden projekt in koordinatorja bi morali zbrcat tako močno, da bi vsi njegovi potomci to čutili. Leta 2021 v informacijski dobi pa ne vedo niti tega kdo je cepljen in kdo ne - sramota, da je ni večje. 😳
Pravkar je scania napisal:
Bolanooooo, država v podnu.
Katastrofa.. zato sem ti pa napisal, da verjetno z enim odmerkom ne boš mogel čez. Ma sej če notranji minister ni vedel, da rab PCR test za na Hrvaško pol je lahko jasno kolk so sposobni tile "intelekti".
Je pa res faleno to, da se tudi "reklamira" da se cepimo zato da bo vse normlano, da bomo lahko kam sli da ...... noben pa ne omenja da, cepi se zato da ne bos hujse zbolel ali celo umrl.
Tud to ni čist ziher, ker samo predvidevajo. Lahko pa si žal v tistih 10-15%, ki jim sploh ne prime. Tako, da edina nagrada, ki jo sploh lahko še dajo, da te prepričajo je to, da ti dovolijo it v notranje prostore restavracije, pa čez mejo, pa da se ti ni treba non stop testirat. Se pravi vse iz čisto napačnih razlogov.
So pa to prva cepiva v zgodovini, ki ne preprečujejo bolezni, ampak jo načeloma samo blažijo. Zato tudi za prehlade niso nikoli razvijali cepiva pa gre tud za koronaviruse. Zato, ker ni efekta, da bi bilo smiselno.
Ni OK... moral boš 2x, da ti priznajo v tujini - tud za Hrvaško. Vsaj tako je bilo nazadnje razloženo, razen če ni bilo na twitterju drugače objavljeno.
Toliko so strašili s temi stranskimi učinki a nič od tega. Dobro, najbrž ima kdo kakega ampak v večini primerov ne. 🤗
To moraš probat Astro iz Zenice ta baje dobr rukne. Ti si probal Radlerja z 0,0 in pričakuješ, da bo kej efekta, ne moreš to primerjat z dvojnim viskijem.
@Z M A J Tud, če nimaš listka se da take zadeve reševat, samo datum, okvirno uro in lokacijo moraš vedet. Pol se pa gleda pologe in se tudi vse to najde. Brez skrbi, da ne bi ostal brez cekinov, je pa zoprno ja, da se ti to zgodi.
Kdaj boš pa začel uporabljat elektronsko banko, da ne boš 10 let za leseno žlico? 😜
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Prav hitr si ne boš želel, ker bo šum koles in kovčka bil z višjo hitrostjo bolj zoprn. Poraba pa se ti s hitrostjo in kramo na strehi drastično povečuje. Recimo pri hitrosti 150km/h lahko računaš na +2 litra/100km
Je pa omejitev obteževanja postavljena bolj zaradi varnosti, ker, če nalagaš težke stvari na streho se težišče avta dvigne in s tem se poveča verjetnost, da v primeru nesreće avto konča na strehi. Ravno tako je najvećji problem nesreča in pri trku imaš lahko večkratnik težnostnega pospeška (g-force) kar pomeni, da 100kg stvari pri trku, kjer imaš negativni pojemek cca 10G to pomeni, da tistih 100kg na strehi naenkrat "tehta" tono.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani