Tudi jaz sem razmisljal in gledam razne teste in razliko glede m2 in klasicnega sata ssd diska, saj naj nebi bile tako velike razlike v hitrosti (razn v teoriji). Ampak hej samaung ssd sata je 130e, m2 pa 160e. Ni neki ful razlik
Disk 256 GB sem vzel iz starega racunalnika, kar se pa ramov tice sem jih pa tako poceni dobil -120€ da ni bilo vredno dati 16gb. Se pa strinjam s teboj, saj ze sedaj nikoli nimam vec kot 12gb usage. Od viska glava ne boli :D.Glede graficnih kartic je pa trenutno najvecji problem in jih nikjer NI. 1060, 1070ti, 1080 2060 pri nas prakticno skoraj da nemores dobiti. Vse je out of stock. Ce pa ze so pa cene tako navite, da brezveze vse skupaj. Naceloma sem bil zmenjem za zotac 1070ti pa mi jo je majstr prodal za 350e?!? 350 e za tako staro grafo. Da o 1080 in 2060s sploh ne govorim. +500e pa ne dam. Tolk razlike pa spet ni, da bi odtehtalo taksno razliko v ceni. Kolega je pred tremi leti kupil rx 5700 xt za 300e, par dni nazaj jo je pa prodal za 550€. Na internetu jo en majstr prodaja za nevrjetnih 750€..wtf. Da ne govorim, da folk objavlja oglas na bolhi da kupi rx 5700. Bitcoin scena je sfukala vse. Nekak sem si rekel, da dam max +/- 300e za gpu, ampak s trenutnimi cenami je nemogoce kupiti 2060, 1080 ali kaj v tem rangu. Naceloma me ne moti koliko je graficna stara, ampak koliko je zmogljiva. 1080 je se gtx serija in z lahkoto konkurira z RTX 2060. Je res da je 2060 super in ti boljsa od 1080, ampak je pa tudi bistveno drazja. In ko na koncu pogledas, koliko je realno boljsa spoznas, da je minimalno in da se ne splaca toliko vec placati za 2060. Cene graficnih kartic so zadnje case sle prevec v nebo in tudi zaloge prakticno ni. Kar imajo na zalogi so sama jajca (1050, 1650) in pa super duper mocne gracine k so cist prevec drage. Jest sem kupil 1070 za 300€ je pa cist nova nikoli rabljena (zapakirana). Iste rabljene se recimo prodajajo za 250€.Na anni se recimo 1660 super prodaja za 414€ pa je 1070 boljsa od nje... Ce bi bilo tako, kot sem si zamislil bi vzel EVGA 1080 8 gb, ampak 390€ za 4 leta rabljeno graficno pa nedam. Sicer pa midva govoriva o high end zadevi in tako kot si reku bi se to poznalo, ce bi igral na 4k monitorju. Trenutno racunalnik z lahkoto poganja cist vse igrce na ultra nastavitvah.
Naceloma ne sem itq vec ali manj skos na sihtu :D. Se pa tudi zvecer kdaj pa kdaj s kolegi dobim in kaksno odigramo :). Sploh sedaj, ko je malo vec casa.
Kamere so stiri. Je pa sedaj vse bolj, kot ne provizoris, ker sem jih malo premikal, da sem dobil "perfect spot". Seveda se potem instalacija nebo videla enkrat, ko bo fasada
Te so wpc bambus in imajo kao 30 let garancije. To je neka zmes med lesom in plastiko tako, da zdrzijo se in se . Je pa vsa konstrukcija pocinkana in prasno barvana. Barva je antracid.
Imam isti problem na tastaremu samsung s5 mini. Fora je da ta ekran sedaj dobim za male pare (30€) in sem razmisljal, da bi ga kar sam zamnjal. Bistvo mi je samo da dobim podatke
Dejstvo je, da se v profi inštalacijah ločujejo podatkovni vodi od energetskih. Slivka, pri tebi mislim da ni potrebe, le izklopljeno moraš imeti vse da ni el.magnetnega polja.(sam hecam se). Komot gre skupaj. Pa UTP na fazo veži, da bo večji domet (že spet se hecam).
Seveda se locujeta in nista oba kabla v istem rorcku. Sta pa obadva kabla v svojem rorcku in tik eden ob drugem. To sem zelel povedati
Lahko tudi na telefonu vklopis dostopno tocko in se s kompom povezes preko wifija. Je pa vprasanje koliko in kako hitro ti bo podatke dol pobralo. Potem ste pa se vi starejsi veterani k imate ponavadi paket z najnizjim prenosom podatkov pa bo hitro racun cez 50€, kar je pa ze cena novega 30m utp kabla :D. Kup 30m utp kabl en konc v modem drug konc pa na zeljeni lokaciji v wifi extender (asus 20e). Tako bos imel na zeljeni lokaciji wifi in se lahko nanj priklopi vec naprav. Ce pa zelis priklopiti samo laptop potem pa kabel direkt v laptop in bo najhitrejsa povezava.
Ta izdelek ima na dnu moznost utp priklopa. Po domace povedano s kablom povezes to napravo in preko kabla naprava dobi internet, katerega potem naprej oddaja kot dostopna tocka oz. wifi
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano (urejeno)
Tudi jaz sem razmisljal in gledam razne teste in razliko glede m2 in klasicnega sata ssd diska, saj naj nebi bile tako velike razlike v hitrosti (razn v teoriji). Ampak hej samaung ssd sata je 130e, m2 pa 160e. Ni neki ful razlik
Popravljeno od Scr3amPovezava za deljenje
Deli na druge strani