Vlade razporejajo denar naroda, nič ni njihovega. Samo v službi so, kot strojevodja, ki skrbi za vlak Slovenskih železnic. A če doma rabiš šravf, ti je logično, da ga odviješ iz službene lokomotive? Če rabiš dizel, je logično, da ga natočiš iz službene lokomotive?
Pojmovanje demokracije je bilo zmotno že takoj po svobodi, s prvo slo vlado. Tako so začeli s tradicijo prepričanja v to, da s podelitvijo mandata dobijo lastninsko pravico nad Slovenijo. In to tako, da če rabiš šravf, za vsak slučaj vdameš še celo kolo.
Kar se perjadi tiče, od jajčeglavca si bo sposodil poštni nabiralnik, in bo rešen.
The only aproved cure for too much fun is three much fun!
V zvezi zadnih hojsovskih dogodkov so se že oglasili predstavniki kavkaškega klana. Ostro so zavrnili namigovanja o sodelovanju s Hojsom z besedami, da oni imajo pa vseeno nek nivo.
Popravljeno od Mraušk Mčk
Pa ker idiot se lahko spomni nekaj tako neumnega kot je net metering. Točno se ve, da sonce sije samo podnevi in poleti. Razen če so imeli v načrtu zaustavitev rotacije in nagiba Zemlje.
Na koncu bomo tako kot vse idiotizme države Slovenije tudi tega plačali davkoplačevalci.
Ok. Odločevalci imajo itak svetovalce za optimizacijo davkov.
-energija dobljena s panelom pokrije energijo porabljeno za izdelavo le tega šele v 3 do 4 letih. Energija za razgradnjo tu ni všteta. Aja se pač samo ekološko zakoplje v zemljo, tako kot to počno z rabljenimi vetrnicami, ki jih je treba redno menjat.
Za omrežje so solarni paneli prava naravna katastrofa, mnogo hujša od vetrnic.
Popravljeno od Mraušk Mčk
Dobro da si napisal. Si me spomnil, da mi je sodelavec v službi dal dve asimini že pred 14 dnevi, pa sem ju pozabil vzeti iz službenega ruzaka. Nista več za jest.
Janez 007 je že omenil težave s fiziko in mu dam zelo prav. Topel zrak je strašno težko spravit dol s pod stropa že v eni etaži, kaj šele čez dve etaži. Enako mrzlega ne spraviš gor na noben način. Sprobano. Razen na silo s kakšnim dodatnim (glasnim) ventilatorjem, tudi to sem že počel v eni zidanici. Tudi dve loputi ne verjamem da delata čudeže (imam in v bistvu ne rabim). Tudi če našopaš ventilator klime do konca. Ogrevanje s klimo ima moteč stranski učinek - zvok. Od 5ih stopenj imam maksimalno na drugi.
Bratec je hotel klimo za gretje v dnevni sobi - le ta je v dveh etažah vendar en odprt prostor. Predlagal sem mu pozicijo klime 2m od tal. Ko je prišel majstor, je to zmontiral precej blizu 4,5 m visokega stropa in od gretja spodaj ni bilo nič. Hladi pa vredu.
Gretje ali hlajenje, vsaka etaža svojo klimo.
aja pa rože bodo pocrkale, ker res dobro cuza vlago
Klima cuza vlago pri hlajenju ko kondenzira na notranjem izmenjevalniku in potem po cevki teče ven iz bajte. Pri gretju cuza vlago iz okolice samo zunanja enota. Ko gre v defrost se potem poščije.
Vsaj v mojem primeru je vlažnost v prostoru pri ogrevanju s klimo celo malenkost višja kot je bila pri ogrevanju z radiatorji.
Če mene vprašate, je klima (inverterska) za ogrevanje le v skrajni sili, kakšen dan v prehodnem obdobju pred kurilno sezono.
Recimo toplotna moč klime 3 kW lahko nadomesti 1 radiator 20 m2 sobe v solidno izolirani hiši.
Pridi enkrat na obisk pozimi v našo ne preveč izolirano hišo. Če si baba ki rabi 29 C, te bo zeblo, če si dec ti bo pa 23,5 C glih prav. Po kakšnih dveh moravških viskijih ti bo še prevroče.
Najpomembnejši faktor pri ogrevanju hiše s klimami je razporeditev prostorov. V nekaterih hišah je ogrevanje s klimo težavno ravno zaradi neugodne razporeditve.
Pa ne pričakujte, da bodo majstri klimaši namesto vas našli idealen plac za klimo. Oni iščejo takega za čimlažjo montažo.
Lastnica apartmajev na Mljetu kjer smo bivali, je trdila da pri njej je še OK, na splošno pa je letos na Mljetu 30% turistov manj . To smo z lahkoto opazili tudi mi.
Če statistika malce priredi rezultate, je eno. Če jih mora za nekaj 10% je pa že kar podvig.
Donald ni odpuščal samo vodje statističnega urada zaradi neugodnih podatkov. Odpustil je tudi vodjo Obrambne obveščevalne agencije DIA, ker je le ta poročala da bombardiranje jedrskih zmogljivosti Irana ni dosegla zastavljenih ciljev. Kaj šele da bi bila zgodovinska zmaga.
Eden od načina delovanja takozvanih zahodnih demokracij je tudi operiranje z lažnimi podatki, v službi vladajočih elit.
Ta wikend bo pa žurersko obarvan, saj frend praznuje 50 in bomo do nedelje na MENINI; planinski dom. Poudarek ne bo na alkoholu ampak planinskem druženju ter različnih zunanjih aktivnostih. Če bo kdo gor, pa seveda vabljen na kakšno pivo, ki jih bomo nekaj vseeno imeli seboj.
Z mojo najdražjo danes z bicikli pribrcala na Menino. Nisem opazil obljubljenega planinskega druženja, le ogromno praznih steklenic piva.
Ej sori, ampak midva sva pribrcala gor danes popoldne, ko je bilo folka še da so drug po drugem hodil.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Na kameri piše da drsi.
Ja vlda da drsi če imajo vsi še letne gume.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani