Skoči na vsebino
Jamralnik v2
Napisano
pred 14 minutami je Bini napisal:

Kako pa letos trava raste, za znoret.... :aaaaa:

17484217242143224817723295500674.jpg

To je zato ker preveč zalivaš.:lol:

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

post-1420-0-86929800-1443681846.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Kar za v arest so jih obsodili. 

Če gledamo kaj počno akterji takozvanega zelenega prehoda ko zavajajo z ničnimi izpusti, bi jih moral pa kar precej iti sedet.

WWW.RTVSLO.SI

Deželno sodišče v Braunschweigu je štiri nekdanje menedžerje nemškega avtomobilskega velikana Volkswagen obsodilo zaradi...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 20 minutami je skritikrt napisal:

Jaz sem za😃👍...samo bi še enega Elona rabili,da bi temeljito počistil🤔

Elon rabi predvsem počistit podstrešje. Da daješ za referenco ljudi z dokazanimi motnjami v mentalnem zdravju, bi tudi ti lahko malo razmislil. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Danes, na dan mladosti, nekaj težav. Sredi krasnega dopoldneva v Biljah bufet pri mečkatorju zaprt.  Potem sva šla z mojo najdražjo v strelce in prečesala okolico cerkve kjer bi moral biti kakšen bufet. Ugotovila sva da v tistih lepih krajih ljudje očitno niso prav zelo verni. Šele v Edi v Novi gorici sem dobil en res zelo dober špricer.

Mogoče sem razvajen zaradi Moravč, kjer je umestitev funkiconalno ustreznih objektov v vaško okolje zasluga urbanizma z veliko začetnico. 

Zgleda da bom moral za vandranje po slovenskih vaseh predhodno za vsak slučaj stisnit v žep kaj takega:

20250519_072708r.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano (urejeno)

Poslanec stranke Skoči Dol s Strehe Andrej Hoivik že spet grozi. Na omrežju X je zapisal: "Novi Dan D je blizu."

Če ima kdo namen hodit okoli parlamenta, naj pazi, da ne dobi koga na glavo. 

Ampak opankar bi pa res lahko še eno varno sobo odprl na Trstenjakovi, pa da se tiste zadeve jemljejo pod nadzorom. 

Popravljeno od Mraušk Mčk

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano (urejeno)
dne 15. 5. 2025 ob 7:18 je Slivka napisal:

Dobro, če je Megan že v letih, prav. Ampak KIA bo pa letos poleti dopolnila tri leta...

in mislim, da tudi tista na mobitelu, moram preverit...

Sicer pa mislim, da tudi tvoja. Ko jo zaženeš in preden boš speljal, te pošlje po straneh neba. Šele kasneje ti začne razlagat levo-desno...

Vsak normalen voznik se še preden se usede v avto, seznani s stranmi neba - temu se reče geografska orientacija.  

Jaz pred vožnjo ponavadi preverim  na kateri strani drevesnih debel raste mah. Ponoči pa počakam da vzide zvezda severnica. 

Popravljeno od Mraušk Mčk

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 2 urama je Janez007 napisal:

90 + vsaj pol ministrov na čelu z golobom

Bolje Golob na strehi kot vrabec v roki.

Dogodek zagotovo nima veze s poslansko funkcijo akterja. Kako bi bilo lahko to, da si poslanec v opoziciji in vlečeš poslansko plačo "preizkušnja ki nam jih nalaga življenje" (JJ)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 3 urami je samSimon napisal:

A je bila tukaj diskusija o Karcher visokotlačnih čistilcih, da so vam neki o-ringi al kaj v pištolah ostajal? 🤔 Iščem neko pametno hobi varianto, za nekih dobrih 200, mogoče 300€, bi pa vseeno rad, da mi opere kak mah z betona, pa mušice in svinjarijo z avta kolikor toliko normalno. Kak predlog? Žal nimam občutka koliko wattov, al pa barov je nekak minimalno zaželjenih za take zadeve, zato vprašam.

Opazil sem neke Karcherje K3, K4, z raznimi kul dodatki, samo se ne bi zajebaval s kakimi čudno narejenimi nastavki in tesnili, ki razpadajo. Če se mi ne bi zdelo, da sem nekaj bral na to temo, bi verjetno vzel. Gledam še Stanley, njihova Fatmax serija mi tudi deluje nekako ok.

Hvala za nasvete

Karcher čistilec 720 MXS kupil ne prav poceni, ima že, ne boste verjeli, kovinsko pumpo.

Kar se pištol tiče, zamenjal 3 v garancijskem roku - neko cevko v pištoli vedno razneslo. Po končani garanciji sem stvar sam modificiral in od takrat pištola drži.

Vsaketoliko časa kaj crkne pa potem na servisu zaračunajo rezervni del, konkretno, ampak dobiš. 

Kar se o ringov tiče, na približno enkrat na 3 pranja je treba menjat o ring v pištoli na priključku cevi. 

Karcher glede na ceno ni ravno super.

Meni je Karcher sesalc crknil takoj po 1 letni garanciji, medtem ko mi bolj uporaben Lidlov dela že 15 let. Govorim o sesalcu za v delavnico. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razkurnik oz. Razpiiiizdnik
Napisano
pred 5 urami je Boss napisal:

Vzamem dopust, da zrihtam nakup novega hladilnika, pa nove gume za zamenjat tele Bridgestonke, pa na vikendu odmašit kanalizacijo,...

Boss, glej kakšno dinamično življenje imaš. Kardiovaskularni sistem v polnem obratovanju, srečnež.

Tudi jaz bi rad na vikendu odmaševal kanalizacijo, ampak ko ga nimam.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

WWW.RTVSLO.SI

Ministrstvo za zdravje je pripravilo osnutek novele zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju, ki po navedbah...

Pri prostočasnih dejavnostih je daleč največ zdravstvenih zapletov pri gledanju Nore TV. Predvsem zaradi starostne strukture.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 32 minutami je etcho napisal:

Original Shimano. Te 3-slojni so OK, ampak, ko se stanjšajo, se hitro zvijejo. Primerno za tekmovalce, za splošno uporabo bolj ne.

3slojne mi je ratalo znucat močno preko limitov - rostfrej pleha na določeni delih ni bilo več, samo še alu sredica. Niso se zvili. Mogoče ker so bili diski XT s hladilnimi rebri, pa tudi ploščice sem uporabljal tiste z rebri za hlajenje.

pred 2 urama je etcho napisal:

dolivanje mleka v gume.

Vidim da uporabljaš polnomastno mleko:lol:

Za dolivanje uporabljam šprico z dodatkom - namesto "igle" medeninasto cevko 3mm zunanjega fi. in jo porinem skozi telo ventila. Na ta način se telo ventila ne zasvinja z mlekom. Cevka je pravzaprav prazna "minca" od kemičnega svinčnika izpred 3+ desetletij, ko še ni bilo vse plastično. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kava
Napisano
pred 5 urami je MazdaBoy napisal:

Enako!

V Celju pa danes pil kapčino za 1,9eur.

Na Miklavžu ponavadi pijem špricer, sedaj je po 1,5 €. Koliko je tam kava ne vem. Jo ponavadi dobim gratis. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kava
Napisano
pred 17 urami je godlike napisal:

Ukinit vse dodatke.

Tem voluharjem upokojenskim pod nujno ukinit tudi zimski dodatek. Jim ne pripada ker oni se pozimi samo doma svalkajo na toplem. Še na zastonj vožnjo z busom se jim v mrazu ne da, banda priviligirana.

Bo treba spet začet podpise zbirat za referendum.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kava
Napisano
pred 15 minutami je Alex napisal:

Jaz grem zdaj opravit dolžnost i. Da ne dobijo paraziti nezasluženih penzij. 

Jaz grem zdaj opravit dolžnost i. Da ne dobijo paraziti nezasluženih penzij. 

Penzionisti proti penzionistom:bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Res ne vem, kaj komplicirajo pri teh kitajskih patrijah. Kamioni tudi nimajo okna zadaj.

SIOL.NET

Polestar želi nadomestiti zadnje okno v vzvratnimi kamerami, a zdaj mora opraviti vpoklic in popraviti 28 tisoč nedelujočih kamer.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup e-skiroja
Napisano

Bini, srečnež. Če bi jaz svoji rekel: glej tukaj imaš eskiro, čelade pa ne rabiš, bi takoj vedela v čem je finta. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup e-skiroja
Napisano
pred 14 minutami je Bini napisal:

Sedaj se že žena navaja na njega.... 😁🫣😉

Aha. Pa rekel si ji, da čelada sploh ni potrebna. Ti ti ti!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 10 urami je Tilen5 napisal:

se pravi je odpadel vijak ker si slabo servis naredil?

Očigledno:lol:

pred 2 urama je TBA napisal:

Zato pa piše, da bi moral pred vsako vožnjo naredil bike check.

Imam 16let starega Gianta Trance X0 (nazadnje ga je kar nekaj let ne preveč nežno uporabljal naš mulc). V 16 letih ni bilo potrebno menjat nobenega ležaja v nihajki niti zategnit enega samega vijaka ne na nihajki in ne kje drugje. Še feltne niso bile nikol centrirane, res pa da so ene hude mavicove s 3,2mm debelimi špicami. Pred 16 leti je bil bicikel 3,5K€ in zgleda da sem bil preveč razvajen.

Pri naštevanju vsega sr.. s Cube biciklom sem pozabil povedat, tudi gištel ni čist okrogel na mestu kjer vanj pride zicštanga, zato je le ta vseskozi drsela v gištel. 

Tudi če bi ob nakupu Cube takrat dal več denarja za bolje opremljenega, bi velik del težav še vedno bil. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je že za v razpiz...

Danes, komaj 2 tedna po končani 4mesečni bolniški, sem imel spet velike šanse, da se razsujem. Na ravnem, samo kilometer po končanem spustu, mi je izpadel vijak zadaj iz nihajke. Krasna reč ko ti zadnji konec kolesa nekontrolirano prestavlja levo desno. Če bi se to zgodilo samo malo prej na spustu kjer sem ovinke zalagal na polno...

Nikoli več ne kupim kolesa Cube. To je pa tak jajc. Kolo je staro 6 let in že od novega vseskozi kaj zaje... poleg tega da sem moral menjat od vilic do bremz in diskov in felten, ker so bile že nove zanič. 

Te cube jajca sem nazadnje servisiral jeseni, ko sem vse vijake nihajke odvil, namazal z modrim loctete varovalom in ustrezno privil z momentključem. 

Ta jajca od cube še vedno gledam pri hiši, ker ga imam za na morje, ker s tanovim biciklom ne spravim štirih koles na prtljažnik na kljuki. Danes sem se vozil z njim, ker sem dal nov bicikel na servis da zamenjajo zvito gonilko. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.