Me je presenetilo da sem jo polomil. Je pa res da čelada mora absorbirat energijo, in absorbira jo tako, da poči.
Imam lastnoglave izkušnje izpred skoraj 3desetletij iz plezanja zaledenelih slapov. Takrat so bile čelade narejene da ostanejo cele, le energija se, recimo razporedi, in prenese naprej. Meni je takrat resetiralo kompjuter tako, da nisem vedel za dogodke tistega dne ne pred nesrečo, ne po njej. Tista čelada takrat ostale kot nova in povsem uporabna.
Sem vas pa jaz mislil povabit tudi na Menino, na eno krožno turo (se moram še posvetovat s kolegom Menincem: Moravškim Mačkom), da bi recimo štartali na Črnivcu, pa gor čez Šmiklavž in do doma na menini, potem pa spust preko Bibe planine in povratek preko Polane nazaj na Črnivec. Večino časa makadam, ampak s treking biciklom ponavadi nisem imel težav, nisem pa nek ŠTOR
Zmaj, ti imaš neprimerljivo več izkušenj z Menino, tako da jaz kakšnega hudo pametnega nasveta ne morem dati. Tamkajšnje makadamske poti so krasne tudi za adrenalinsko manj odvisne kolesarje. Gor sem videl tudi ljudi z gravel bicikli, pa upokojenke z električnimi...
Na bicikel se nisem usedel že od decembrskega prevračanja. Rama me že vedno lepo heca. Sem pa ravno včeraj kupil novo čelado, povsem identično tisti, ki sem jo polomil.
The only aproved cure for too much fun is three much fun!
Jajčeglavec se je pa fajn zakalkuliral s tem predvolilnem shodom pred celjskim sodiščem. Do volitev je še tako daleč, da, glede na starostno strukturo, ene polovice udeležencev shoda v Celju v času volitev ne bo več med nami.
To je čista resnica, pri nas ljudje sploh ne vedo, da v ZDA večina že dolgo precej slabše živi kot pri nas....
Amerika ni več amerika, zdaj smo mi AMERIKA....
Amiji imajo sedaj voditelja, ki intenzivno dela da to obrne na glavo. Pa ne tako, da bi amerikanci bolje živeli, pač pa da bi Evropejci slabše. Glede na to da so v evropskem parlamentu večinsko petokolonaši, mu lahko še uspe.
Delo od doma je krasna stvar. Močno zmanjšuje gostoto prometa v petkih in je bistveno lažje z avtom priti v službo, ker jih takrat "vsi" delajo od doma. Zanimivo, da ravno v petek in ne, recimo, v sredo.
Slaba stvar dela od doma je ta, da v trgovskem centru Arkadija na Viru v petek dopoldne ne dobiš parkplaca, da se pa tam dobiti parkplac v petek popoldne, ko ljudje nehajo delat od doma.
@Wankel Bini ti je hotel povedat da imaš star avto.
Keyless meni še ni uspelo zaklenit v avto.
Je pa bila neprecenljiva izkušnja, ko sem v Suzukija, pred mnogimi leti, januarja, pri slapu Peričnik pri - 15°C ob 2h ponoči ključe zaklenil v avto. Pomemben detail: takrat mobiteli še niso obstajali.
Do kod stopnjevanje? Do tega da bo 11 ameriških letalonosilk parkiranih v Južnokitajskem in v Rumenem morju? A donald sploh ve, da so to v času supersoničnih raket samo plavajoče konzerve?
Ameriški hitropotezni šah. Že pred tem klovnom, 15 let nazaj je našim najtesnejšim zaveznikom uspelo z "arabsko pomladjo" zajebat Evropo in ji nasrat miljone beguncev. Potem Ukraina, idealka. Ravno prava geografska lega in pa daleč najbolj skorumpirana država Evrope. Ampak samo polovičen uspeh. Na kolenih nista obe, tako Rusija kot Evropa kot je bilo načrtovano, ampak samo Evropa. No, tudi to je dobro. Za amije.
Sedaj, brez zaveznikov in brez tega, da bi lahko po kopnem grozili in ogrožali Kitajsko se nekaj grejo?
Tako kod Dolfe, tudi amiji se imajo za ubermenchen. In prav to jih bo pokopalo.
Pri nas pa pride model s frezo na prikolici na dom, me košta 60€ pa pol litra šnopsa
Freza z motorjem na etanol?
V naši vasi tudi vsi najemajo usluge frezanja. Tudi mi smo jih nekoč. Je pa en pomemben detajl, zemlja je ilovnata. In model s frezo je vedno pretiraval in to ilovnato zemljo 20+ cm globoko spremenil v najbolj fin prah. Potem ta fini prah premoči dež in ko se posuši je vrt trd kot beton. Tako frezanje pomeni tudi zelo učinkovito razmnoževanje plevelov.
Kmetijsko proizvodnjo na našem vrtu smo precej omejili. Površine so obvladljive s slivkinim najljubšim orodjem. Prednost tega načina je, da ne prihaja do "zabetoniranih" tal zaradi pretiranega drobljenja v prah, med štihanjem lahko odstraniš tudi kakšen plevel, pa še soseda lahko občuduje moje mišice.
Men so vedno odsvetovali pralnosušilnega in da bi moral bit pralni posebej sušilni pa posebej. Zakaj?
Sicer je tu na forumu tudi svetovno priznani strokovnjak za orodja s štili...
Zakaj? Zato, ker lopata je za kopat, grablje za grabit, vile pa za gnoj kidat.
Imel tako pomivalnega kot pralnega AEG 25 let. Pri pomivalnem so že po 10 letih serviserji rekli naj ga stran vržem, pa sem potem sam popravil elektroniko. V naslednjih 15 letih sta sledili še 2 popravili z moje strani, potem po 25 letih zamenjava.
Pri pralnem stroju AEG sem po 24 letih sam menjal ležaj in manšeto. Dobil sem samo original in cena (po vezah) je bila 160€. Zgrešena investicija. po pol leta je namreč razpadel plastični mehanizem dozirnika.
Sedaj sem spet na AEG. Koliko bodo zdržali bomo videli. Sem pa dokupil dodatne 2 leti garancije.
Ceprav me na leta že daje sluh (jebi ga kot študent dj 90ih, motorji, datacentri - vse kar vam mama reče okol zašcite sluha verjemte....)
sem se kar audiofil
Tudi jaz sem še kar audiofil. Ampak samo do neke meje. Diskoteke, avijacija, streljanje s skoraj vsem... Uglavnem, sem audiofil do 2500Hz - do tam je audiogram mojih ušes povsem raven. Ampak bral sem, da pa muzkontarji, ki so tudi vsi na pol gluhi, znajo natrenirat ušesa, da slišijo, česar po audiogramu niso več sposobni. O tem bi verjetno kaj več vedel Alex. Pri akustiki smo se učili, da je uho analizator zvoka, ki lahko določeno informacijo izlušči izpod nivoja šuma.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Povezava za deljenje
Deli na druge strani