Skoči na vsebino

Reklame so davcne olajsave in so zgolj psiholoska stvar ki pravi še smo tu, pa vse je ceneje.

Ne vem zakaj se jamra saj reklame stalno govorijo o neverjetnih prihrankih in o popustih....mogoce jih pa res moramo gledati.

Na to temo mi je prodajalec lepo razlozil kako 'ceniki' in popust delujejo...

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Osnovne cene v avstriji.........pred bombončki, a ni to avto ki je bil včasih od 20k?

Moj kriterij:

1. na zalogi (ta prvi kriterij so me dobr zajebal pri toyoti....:) )

2. čim večji servisni interval (kakorkol mam vsaj 2 na leto :) )

3. avtomatik, klima ACC

4. dizel oz bencinar ki podpira LPG (atmosferc)

5. webasto predgretjre

6. katerakol farba, pa da ma 4 gume

null

image.png

Popravljeno od jures

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

5L  zlahka pa je bil SUV ali pa enoprostorec....in to oba DSG, en celo 4x4

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano (urejeno)
pred 52 minutami je godlike napisal:

Dizle se pri nas tera. Isto kot bencince.

Torej prva gasa, ko se spelje. Passat je avtomatik. Kak bi ti pa vozil avtomatika? Če se sam da v ustrezno prestavo? 🤔

Zaupaj mi prosim, kako se vozi avtomatika kot ne dizla in kje vklopim dizl način.

Mondeo pri 200k ni nikoli imel težav s DPF-om ali zabasanim izpušnim kolektorjem. Prav tako ne Passat pri 160k km.

Kljub temu, da je dizl, more vlečt. Če ima 190 konjev, more kdaj pa kdaj bit preluftan skozi celo območje.

Bolj kor se mašine mantretira, boljše držijo. 😎

Seveda ob rednem servisiranju.

Vsak avtomatik ima manual nacin, prestavljas sam. Kadar ces kakor ces.....

Ne vem kaj ti je s tem voziti kot dizla??? Diesel nacin????

Mel 3 avtomatik dizle, ce si hotel voziti leno si vozil leno, ce si hotel sportno si vozil sportno, ne glede na masino, s stopalko za plin kontroliras marsikaj.

Mal mas skregane pojme z obmocji delovanja motorjev konpride do navora, moci pa to...

Popravljeno od jures

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Avtomatik - športni način?
Napisano (urejeno)
pred 1 uro je FuManchu napisal:

Vsi novejši športniki imajo avtomatske menjalnike. 

Vsi sportni avti se tud peljejo sportno. Govora je o mazdi z avtomatikom in sport nacinom ku ma tok veze s sportno voznjo kot lanski sneg zato da ne bi bila v nizkih obratih.....

Sportnost se zacne s konji, sasijo, podvozjem.

Moj odgovor je v smislu, samo vozi, vozi normalno, sportni nacin nima veze samo salta kasneje nic drugega

Popravljeno od jures

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Avtomatik - športni način?
Napisano
dne 21. 9. 2025 ob 11:33 je Avenger napisal:

Ali kaj uporabljate sport mode na vašem avtomatiku? Berem različna mnenja, eni pravijo, da je za motor škodljivo vozit z nizkimi obrati, če imaš zelo lahko nogo menjalnik cilja na nekje med 1000-2000 obrati, če se ne motim. Nekateri zato vedno vozijo v športnem načinu. Nisem probal da bi v enakih pogojih naredil enako turo enkrat  v športnem in enkrat v normalnem načinu, ter primerjal porabo... je razlika opazna ali malenkostna?

1. Avtomatik ni za sportno voznjo

2. Motor ki ne prenese nizkih obratov ni motor

3. Ne komplicirat ampak samo vozi

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Jaz sem prav uzival letos vedno v voznji v Italiji. Boss res je nekaj na tebi 😅 a mas na odbijacu nalepko zlomljenih spagetov?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Koliko mrtvih na nasih cestah pa je tujcev?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano (urejeno)

Važno pa da to statistiko spremlja vedno 'neprilagojena hitrost'....ker če je cesta v pi...omejitev 90, je prilagojena hitrost 40......in so krivi mi.

V Nemčiji vsakemu avtu poberejo podatke z ECUja in analizirajo, izmerijo profil gum, IN preverijo stanje ceste na področju nesreče! Pri nas pa pride z blokcom, vzame podatke, ugotovi krivdo za plačilni nalog in gre.

P.S. Prišla prva slikca iz nemčije za mulca....42 na 30 - 50€. avto je še name pisan ampak slika je High resolution, se vid da ni niti obrit :)

Popravljeno od jures

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano (urejeno)
pred 39 minutami je Agerg napisal:

Kakšen trend? Tamle od 2007 do 2014 je očiten, ja. In to padajoč. Potem pa ni sledu o trendu ampak je nihajoča naključna statistika. Eno verižno trčenje ali večja nesreča, imaš 5 mrtvih in ti leto odskoči. Za naraščajoč trend boš moral še malo počakati. Pa glede na porast prometa tole ni slabo. Lahko je pa vedno bolje, to pa ja.

Še enkrat trend bo šel gor, ne govorim o preteklosti...govoriš o desetletju nazaj...a ni žalostno da smo povozili desetletni 'rezultat'? 

Nisem črnogleda oseba ampak 2026 zna biti še slabše kot 2025

Popravljeno od jures

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

O tem sem govoril, mislim da gremo proti 100 letos. Moje mnenje sem podal, trend bo šel gor, ker to kar je sedaj na naših cestah s tako zastarelo infrastrukturo, je divji balkan. Če se ne motim je danes že 73....tri dni je mimo...

zavod-varna-pot-statistika-prometna-varnost-smrtna-zrtev-prometna-nesreca-graf 14092025

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 51 minutami je g.Wankel napisal:

Med vrsticami najdeš rešitev :D 

Sam tvoja miata pa še kar gaga, vidiš :D 

o zdej jo je viper ornk nafutral.....:)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano (urejeno)

Mel miato, barchetto, zdaj coupeja. Trije tipi avtov, vsi lahki, en rwd podhranjen 1100kg, en fwd srednje hranjen 1000kg, zdaj fwd kar primerno rejen, a že težji 1250kg

Tud dveh ne moreš enako peljat, oz se obnasajo enako. Mazda pa je ena redkih ki ima tezo razporejeno 90-60-90 :) in je lahko podhranjena pa se ji ne pozna

Popravljeno od jures

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

A to menja za kompresor 😁

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Pa brez očal je....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Nazadnje tankal benz pred 18.000km (v tojoto). Pa se vedno ga je pol :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 2 urama je Alex napisal:

Se pravi, da je realna poraba okoli 12 l/ 100.😊

Zlahka tudi vec

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bini gotof si, to je sedaj crno na belem da doni. 😃😁

Ko bos prodajal avto, pa bo sel potencialni kupec preveriti zgodovino bo vprasal, a to ste mi pa zatajili?😁😁

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Francozi majo totalno vse deklaracije gor 😆

20250814_172237.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

S stoenkami in Yugoti nismo mel teh problemov in diskusij....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
Pred eno uro je godlike napisal:

Meni lepo piše v knjigi of Forda, da če misli dalj časa mirovati naj točim E5, ker z E10 zna tank roštat.

Tak da ja, se strinjam, grd ekomarketing, da vozimo na hrano in še škodo delamo.

Hmmm E5 je 95 😉

E5 in E10 je max vrednost Etanola. Lahko tankaš E10 z 1% etanola in E5 z 5%. Če imaš srečo.

Vec ali manj so tanki zdaj ze plasticni v avtih.... 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano (urejeno)

Pol mas pa se da je E10= RON95=91 oktan in E5= RON 97,98,99....

Pol se pa znajdi med razliko dejansko 1 oktana

Pol mas pa se da je E10= RON95 in E5= RON 97,98,99....

Pol se pa znajdi med razliko dejansko 1 oktana.

Ko gres v kak Maroko, v odrocen Atlas, kjer dobis benz samo v flašah v vaseh, tam ne sprašuješ nič, samo najlonko moraš imeti s sabo da točiš preko nje, ker v flaši je marsikaj...:) motor nic ne jamra, niti ne kihne na 3000m....tko da marketing bullshit 

Popravljeno od jures

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 1 minuto je Alex napisal:

In kaj je boljše? Špricer z več vode ali manj? E10, ki je razredčen ali E5, ki je bolj čistokrvnen? 

Odvisno a si žejen, al bi se ga rad napil😇

Benz je bil vedno benz tako da Eurosuper100 brez E konzervansov je vedno najbolje.

Vsak proizvajalec ma neke navodila kaj je min standard, a na koncu majo vsi enake svecke (ala ngk, denso), bate, mesalne lopute itd...

Skratka marketing. Saj ce gres samo na peteol bos vsako zimo naredil 50km vec, ker bojo mel spet qmax+++++++ ultra ne vem neki. Desetletja pa ze isto stvar tankamo. Jaz osebno mislim da tudi med 100 in 95 dejansko ni vec razlike. 

E5,10 sta bila vpeljana zgolj on samo da bi se kao znizal Co2. Torej marketing in vedno tu potegne najkrajso masina ....no pa tudi zato da se je promoviralo nova goriva, se pravi spet marketing....

E5 ni nic drugega kot 95 v drugi preobleki....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 1 uro je Z M A J napisal:

Jaz ti povem kaj sem videl in TOČIL ter kasneje plačal, bila je natančno prejšnja sreda, v Erdingu na Bavarskem. 

Sicer pa ti pišeš, da je E5 dražji od E10, jaz pa da je bil E10 cenejši od E5. Kje si izgubil rdečo nit napisanega? :)))

E10 je cenejsi ker pomeni da ma več koruze not (10% etanola), kot E5 ki ga ima samo 5%. Ostalo je pa res benz.

Po domače špricer.

Ko pa narocis Erdinger za 5€ ti je pa vseeno

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.