Jaz bi na tvojem mestu premislil o XL. Kot sinrekel gledas nosilnost. Imas 20 gume, XL ma trse bocnice....ves komfort si bos unicil, vse bos cutil s ceste...
20 in XL sem mel na Tarracotu. Sportno, zelo sportno, za nase ceste se prevec sportno...
Teli 19 buhtlji na toyoti so tako kot da bi bil sam spet 30 let mlajsi med voznjo....
Men je to vazno glede na ure ki jih presedim
Live your dreams, don't dream your life!
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Ufff, pri tako masivnem SUV-u Ne vem, avto ma prazen preko 2 toni. Pa še 600kg ga lahko naložiš.
Pa ni tok no...moja hybrid rav4 je 1600kg. Res da so dal kar nekaj aluminija...
pred 2 urama je Jest napisal:
Jaz jih bom menjal predcasno ... ... Danes zapel en robnik... pa je zadnja leva guma samo naredila PFFFFF ... ...
Tole se pomoje ne bo dalo popravit... in bo treba nove... verjetno bom vzel kar vse stiri nove... Samo se iscem, kaj se da dobit, da je na zalogi ... 235/50R20 100W ... Conti nima v tej dimenziji tega hitrostnega razreda... vsaj ne najdem ... Iscem nekaj, kar je na zalogi... Conti, Goodyear, Michelin,...
Sem nasel sicer tudi Brisgestone Alenza 001 ... samo je cena kar visoka... nekje med 250 in 300€ za kos ... Goodyear Eagle F1i, Michelin so dobrih 220€/kos ... Mogoce razmišljam tudi o celoletnih Michelin Crossclimate ,,, ki so podobna cena ...
Ja jeba no....dimenzijo mas pa tudi zelo clovesko...
Jaz mam vedno rezervno v avtu, ce je nima jo dodam, pa se mi smejijo ker jo zdaj v prtljazniku vozim odkar mam lpg. Sam guma je guma.
Ce bi nasel enake bridgestonke bi po mojem lahko dal samo dve novi po osi spredaj pa dve starejsi zadaj
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Moje fabrske bridgestonke na rav4 - tovarniske pa kar nocejo se niti znucat niti zgubit oprijema .....
Saj bojo gume ki sem jih kupil ratale ze stare....
45.000 km (samo na letni), vecinoma Ac, vleka prikolice, vleka motorja, vroce ceste, vsaj 50% poti po 8-10 ur na dan konstantnega rolanja po cesti. Profil se 6mm...do indikatorja se 4mm. Popolnoma enakomerna obraba spredaj, zadaj, levo, desno.
Res dobra fabrska guma, ki te spravlja v dilemo, a se cetrto poletno sezono ali ne...ampak ocitno so vsaj za sigurnih 60.000km
Me zanima kaj bo jest na premium CX znamki rekel z enakimi...
Tukaj je govora o zlatarskih uradnih servisih Mazde in ostalih. Jaz, prav tako tudi ostali, nimamo druge izbire, ko je avto v garanciji, kot to, da gremo na uradni, pregrešno drag servis. Ko gre garancija mimo pa ja, se strinjam, da imam več izbire. Zanimivo, moj mehanik ima tudi veliko opreme, znanja, pa mi računa zelo, zelo normalne cene.
Tako za rezervne dele kot za delo.
In prav on mi je povedal, (bil je vodja servisa na uradnem mazda servisu v KP) kako se tam nabija cene brezveze.
Drž se svojega mehanika
Jaz bom samo tole rekel: veliko sam presravfam, tudi tezka dela...
Kdor ne ceni dela mehanikov (in podobnih storitev) naj hodi peš... Oziroma naj ga v njegovi sluzbi placajo samo toliko da pokrijejo koliko jih ta zaposleni košta...pa naj okusi na svoji koži.
Nic ni narobe prej vprasati koliko bo prislo, koliko je material, koliko je delo ..nic ni to narobe, samo spostovanje do opravljenih storitev in njenih garancij pa je le treba malo meti...investicija v orodje, lifte, prostore, solanja, ljudi, da sploh lahko si reces servis je enormna in se ne placa samo s ceno olja...tudi naša plača je plačilo naših storitev....
Zdaj pa kokice
Popravljeno od jures
Po narejenih 1680 km v 4dneh (München, nato preko Avstrije do Regio Emilie, Verone in nato domov) se je poraba na premiumki ustavila na 6,1l/100. V Nemčiji je bilo kar nekaj vožnje poljubno po Prešernu (beri kolikor gre). V avtu štirje odrasli, tri kovčki. Po Italijanskih avtocestah 140/ uro. Sanjska poraba, za nekatere samo pobožne želje. 😉
Moja rav4 na plin zmore 6...hibrid se ne vklaplja na bahnu....pa tud leti na sever nemcije kukr gre....ampak vemo da je to nemogoce ker je vedno treba pol nonnstop bremzat. 150-160 je idealno v njemackoj da se ne zaletavas prevec stopngo
Popravljeno od jures
Lancia Y ev je pa prvi avto ki mi je dejansko vsec.
Res pa da spodaj 215-400km pa cela vremenska napoved za range je pa mal hudo....
Da je obstajal ko sem jaz iskal drugi avto konec leta 2022 bi me zasrbelo. Vseeno ne vem ce bi ga dobil za 16k kot sem dal za novega Aygox takrat. Tle pose 40k....to pol ostane men se 24k za benz, servise, kasko 10 let oz se en avto.....
Baje ti tankaš samo na Petrolu, ker je TOP gorivo... 🤔🥴😉
Nafta, benz je v Slo vec ali manj iz istega rezervoarja oz skladisca to je jasno. Super q, max, ne vem se kaj vse je isto sranje samo eni majo bolj kreativen marketing...
Tankam pa samo na petrolu, prej nafto pol benz zdej lpg iz enega samega razloga - njihove aplikacije. Prides slikas natankas gres!
Nobenih vrst, nobenih cakanj ljudi ki izpolnjujejo loto, poloznice, cike...
Se posebej na mopedu, noti rokavic ni treba dol dat, niti z motorja iti...
To je res svetovna zadeva, enako za pralnico, tud kavo notri...
Majo pa zaenkrat se velik minus....qr koda za benz, kavo. Pranje, marsikaj ampak ko je treba scat hocejo met pa plasticno petrol kartico, ki je nihce vec ne uporablja.....pa skocis cez rampo...jbg. sem petrol klub clan, mam zastonj, pa ne morem not. Samo za skret bi rabil fizicno kartico medtem ko imajo celotno poslovanje brezžično
Glede na merjenje lulčkov določenih egoistov na tem svetu bo zelo verjetno naftica zelo poskočila...
Una ameriška opica ne ve več kako bi se kratkočasila, izraelski hitler bo se v kako drzavico poslal ognjemet, iran bo pa presekal nafto....nafte ne bo, cena gor.
Vazno da se orozje prodaja...
Se malo pa bomo spet prjatli z Rusi
Popravljeno od jures
To je izjava firme ki je izgubila, kaj pricakujes? Cene na kitajskem in evropi pa ne mores primerjat za enako stvar.
Ce bi bilo vse res v nasem poslunko nas konkurenca kinizgubi pljuva bi zaprli ze zdavnaj. Nihce ne dela zastonj, tud kitajc ne, mogoce dela ceneje zastonj pa ne
Potem pa povej, zakaj je Kitajska subvencionirala most na Pelješac?
Od kje teb to? Most smo placali kar lepo mi vsi
Hrvaška je za njegovo gradnjo od Evropske unije dobila 357 milijonov evrov nepovratnih sredstev iz operativnega programa Konkurenčnost in kohezija 2014–2020. To je prvi infrastrukturni projekt, ki ga izvaja kitajska družba, financira pa EU (evropska sredstva znašajo kar 85 odstotkov celotne cene projekta).
Smesno je to, da so Kitajci ob tem budgetu imeli izjemno mastno margino, medtem ko je naslednja ponudba iz EU bila cca 80Mio vec vbpricakovanju aneksov
Pa niso delali dumpinga...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Ah pol bi moje pri 60k ze razpadle
🤪 sem pa zdaj narocil gume za prikolo ko smo ravno pri nosilnostih...C razred itak, to je pa ze drug svet
Povezava za deljenje
Deli na druge strani