Pozdravljeni, ker imam prvi? avto z vgrajenim Webasto grelcem, me zanima kako zadeva deluje? Kako se nastavi?
Imam ta timer:
1.) Kako se nastavi ura? Ker zdaj mi ka?e zimski ?as...
2.) Kaj je s tisto tipko "ogenj?ka" na levi? Ker ko jo pritisnem in jo dr?im se vklopi webasto in za?ne pihati, vendar mi poka?e ekran 30. Ve? kot 60 ne gre, manj kot na 10 pa tudi ne. To pomeni minute? Kaj to pomeni, da ga lahko ro?no za?ene?? Kdaj to pride v po?tev?
3.) Na koliko je najbolje imeti nastavljeno ventilacijo, predvidevam da webasto, ko se za?ene, bo uporabil tiste nastavitve, katere si imel preden si avtomobil ugasnil?
4.) Je treba biti na kaj ?e posebej pozoren ob uporabi Webasta? Pri kateri zunanji temperaturi se vklopi? Na kaj je treba paziti?
5.) Koliko ?asa rabi da zagreje avto? Ga v zimskem ?asu uporabljate pogosto?
Mogo?e se bo komu zdelo ?udno, vendar nisem ?e imel webasta v avtomobilu, pa tudi nobenih navodil nisem dobil ko sem avto kupil. Obstajajo na internetu kak?na navodila za uporabo?
Hvala za pomo?!
Kar se ti?e cene velikega servisa pri poobla??encu, sicer cene ne vem, ampak glede na to, da avto ni ve? v garanciji, bi bilo smotrno opraviti servis pri kak?nem popoldancu. Bo cena najmanj dvakrat cenej?a.
Danes se mi je pr?gala lu?ka za rezervo. Nato sem vozil ?e pribli?no 30 km (mestne vo?nje), nato pa sem ?el tankat. Spravil sem notri samo 55 litrov, s tem da sem ?e kar nekajkrat doto?il, ko mi je pi?tola ven vrgla. Ni mi jasno koliko je potem velika rezerva...
Vedno kadar natankam, natankam na polno, koliko pa? gre. Ponavadi ko mi prvi? prekine, dam ?e kak liter notri. Tankat grem pa vedno, ko se mi pri?ge lu?ka, zelo redko se vozim z rezervo.
Sem se pa ravnokar prijavil na porabo.com, da bom malce spremljal porabo vozila.
Na tem testu pi?e, da gre v rezervoar 64l, kar se mi zdi malce veliko.
http://www.siol.net/Avtomoto/Testi/Avtomob..._CD_120_TE.aspx
To glede ra?unalnika se mi je kar zdelo, edino potemtakem bi naredil me?ane vo?nje s polnim tankom nekje 800km, kar nanese 8litrov? To je kar dosti...
Seveda, ?e gre notri 64l koliko sem zasledil na nekem testu. Je ta podatek pravilen? ?eprav meni se zdi, da gre notri 60l... Potem bi bila me?ana poraba okoli 7,5l....
Eno vpra?anje. koliko litrov zna?a rezerva pri Mazdi 6, karavan, dizel, letnik 2003? Ker se mi je po prevo?enih caa. 700km pri?gala lu?ka za rezervo, ra?unalnik je pa ?e kazal da bi se dalo narediti pribli?no 250km z preostankom goriva. Je pa bil pri tankanju nato?en poln tank.
Napisano
Bi te lepo prosil, ?e bi lahko skeniral in mi poslal na mail. Moj mail: jure.kerin@gmail.com
Hvala!
Povezava za deljenje
Deli na druge strani