Skoči na vsebino
Sprememba cene goriv
Napisano
pred 13 urami je Boss napisal:

Čak a ni bil Forintoš takrat še glavni v Sloveniji? Golobnjak je prevzel kurnik s 1.6.2022. Mejduš a to pomeni, da se je Janez Veliki tud okoriščal z visokimi cenami goriv in to še bistveno bolj kot Holob. 

Jaz sem čist šokiran... ?zmeden?

Ja, ampak rekordne trosarine imamo pa sedaj.

Ko smo imeli visoke trosarine (ne kot sedaj), ko je bil bencin 1eur, se je udrihalo na polno po unem ta drugem, k baraba ni spustu trosarin da bi sle cene pod 1eur. 

Sm mislu nc ne rect, samo dvojni vatli pa to...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6e
Napisano (urejeno)
pred 2 urama je Bini napisal:

Zgleda imaš slabe izkušnje... 😁😉

Ja, kolegu sm enkrat avto posodu, pa ga je kresnu

Popravljeno od Matick
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6e
Napisano
pred 8 minutami je Bini napisal:

Kaj že imajo avti in bejbe skupnega... 🤔🫣😉

Da nobenga ne posods prjatlu? 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 5 minutami je g.Wankel napisal:

Ni na Japonsko, je pa v Avstrijo pisu cel doktorat. Pol ga pa ni blo več med nas 😀

To pa zato k ga je @Boss poslov na dopust v banovce.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-5 (2026)
Napisano

Men je lepa. Moti me ekran in pomanjkanje fizicnih gumbov, pa motor je presvoh. Ce bi bil vsaj normalen dino, bi ze resno razmisljov o nakupu, tko pa... bomo vidl, do 2027 pa tud ne bomo hibrida cakal pa mocnejsega motorja.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 34 minutami je Agerg napisal:

Ne razumem. Kako lahko nižja energijska gostota rezultira v nižji porabi?

To se jest tud sprasujem

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Jest imam Hankook, po ene 30k km profila se cez glavo. Moram rect da za ta denar je dobra guma

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvale servisov - serviserjev
Napisano
pred 6 minutami je tomersa napisal:

2018, ko sem avto na osnovni pregled pripeljal. Sej verjetno je res zdej kej drugač. 🙂

Ja jest sem mojega takrat kupu, in tudi na prvem servisu ni bilo nekih problemov z njim, zna pa bit da je dosti od cloveka do cloveka odvisno.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 6 minutami je tomersa napisal:

Ja, imam v mislih, vendar me nekaj ne vleče tja, ker ko sem prvič pripeljal avto na pregled, se g. Močnik ni ravno lepo obnašal. 🙂 Pa nisem nobena zahtevna stranka.

Kdaj si pa bil nazadnje tam? Vem da je bil tastar kar naporen kaksnih 10 let nazaj, zj ima pa on relativno malo stika s strankami, ampak vsaj jest kar imam zj z njim stika se dobr razumeva

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi
Napisano
pred 7 minutami je Alex napisal:

Res je. Ker je v vprašalnikih le kaka tretjina vprašanj o okvarah. Aja, bilo je tudi vprašanje o zadovoljstvu na uradnih servisih . Mi je jasno, zakaj je Mazda tako nizko. 😉

Ma, sj vse ti pove o tej raziskavi ze to da so ameriski avtomobili vsi dokaj visoko

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 48 minutami je tomersa napisal:

Ali ima kdo izkušnje z Avtotehno VIS v Kranju?

Ce si v kranju, ga k mocniku pelji. Mislim da vsi iz foruma ki vozimo avto v kr na servis gremo k mocniku

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi
Napisano

Tele JD Power razuslave niso glih verodostojne. Za njih je vsak obusk servisa okvara tudi, ce si su samo baterijo v kljucu menjat. 

Tale jd power je kt da bi se zanasov na novice iz fb

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ideje za registrsko tablico
Napisano
pred 58 minutami je dvorjan napisal:

Par dni nazaj sem videl šolo vožnje s tablico: NM CINCAU 😃

To si se pa pol kle v blizini Kamnika vozu.

Je ena avtosola k majo vsi na podobni foro tablce

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda RX-7, 2025
Napisano
pred 45 minutami je skritikrt napisal:

Drži v SLO,k pod ptičevo vlado folk nima cvenka.

Globalno je CX-5 z veliiikio prednostjo pred CX-30 (več kot 47,3%) še vedno kralj med prodanimi  Mazdami.

WWW.BEST-SELLING-CARS.COM

In full-year 2024, global sales of Mazda cars were up 2.6% with the CX-5 and CX-30 the best-selling models...

Ker v tujini ne vejo ker avto je premium

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi
Napisano
pred 18 minutami je Hixxy napisal:

Zgleda je Mazda naredila tako dober ročni menjalnik, da vsakič ko menjaš prestavo si v ekstazi, vsakič ko stisneš sklopko si blizu orgazma.

Glede na stanje na naših cestah je to 3/4 časa.

Pomojem je to edini forum ki zagovarja ročni menjalnik.

Sam ni šans da kupim več avto z ročnim menjalnikom, avtomatik all day.

Je pa res da naše avtoceste poskrbijo za dobro telovadbo in prekrvavljenost leve noge in desne roke.

A zato je pol moj avto bel 😂😂😂

Lahko je rocni menjalnik se tolk dober, bo naslednji in vsak potem avtomatik

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Jest moj avto vozim v kranj, samo meni je isto dalec al grem v KR ali pa LJ. Nazadnje so mi ga v KR na rednem servisu tudi oprali. Bom pa reku, da so zelo korektni, in v 7 letih nisem imel nobenih pripomb cez njih. Naslednji avto, ce bo mazda, bom 100% tudi k njim vozu.

Mislim pa da tele debate o serviserjih so zelo subjektivne, in je od cloveka do cloveka odvisno kateri servis je komu boljsi.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba Mazda CX30
Napisano
pred 23 minutami je ignacij napisal:

V soboto sva šla z mojo krajšo testno vožnjo z dinotom CX 30 iz Kranja do Kranjske gore. Po AC sem ga vozil 120 km/h po lokalnih pa pač po omejitvah, lepa vožnja, potrebno je bilo samo 1 prehitevanje. Ko sva prišla v Kranj domov sem imel porabo 5,4l. 

Za te hitrosti, pa relacijo, bi reku da je to poraba na nivoju moje 3ke, oz. mogoce zanemarljiva razlika

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Kar sem jest spremljov ima za trenutno voznjo tudi nek cudn nacin racunanja, ker razbije voznjo na casovne intervale in iz teh intervalov pol racuna porabo celotne poti.

Znotraj intervala racuna porabo o t bi moral, recimo, samo pol med intervali neka povprecja vlece

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 10 urami je Boss napisal:

V tednu, ko smo imeli lkar nekaj dežja sem malo sprobal moje trenutne gume. Kaj naj rečem, drsijo natančno tam, kjer so drsele zimske, se pravi to ne more bit merilo. Torej, a zamnjat al ne je veliko vprašanje, ki mi ponuja tri odgovore

1.) vozim obstoječe pa v dežju nekoliko bolj previdno

2.) zamenjam za nove GY pa še vseeno v dežju ne divjam, te gume pa podarim nekomu za drift.

3.) prodam navornika in si kupim G165, da mi ne vrti v prazno pri močnejšem pospeševanju v mokrem.

ehhh, dilema oziroma trilema.

Odvisno kolk so se zimske dobre, ker samo za primerjavo, zj moje letne ne drsijo tam kjer so prej zimske drsele, tako da, al so obojne za v kanto, al pa so dobre, pa ma tvoj avto samo tolk navora pa mors na 3jo opcijo

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
Pred eno uro je jures napisal:

Kjer je litij je kilometre naokoli vse pocrkalo, ker se vse mora cistiti s pomocjo rek.

Tole je zelo pomemben podatek.

Zato ne mormo onesnazevanja gledat samo skozi co2, treba je celoten vpliv gledat.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
pred 5 minutami je Slivka napisal:

Počasi boste prišli za menoj...

To jaz trdim že zelo dolgo. In ne le, da je najbolj ekološko, je tudi najbolj ekonomično. Naša petka je bila takrat okoli 26.000€, prevozili smo pa 360.000 km. Brez nekega velikega stroška... Če bi jo menjal po nekaj letih, bi bil finančno precej na izgubi. Če bi nekaj let staro vzel, bi dobil avto, ki je ven iz garancije in ne vem, kaj je predhodnik počel z avtom. Lahko bi se pošteno za?€bal... Tako sem vzel novo, vozil brez skrbi, poznal zgodovino avta, ... 

In, če bi takrat vedel, kar vem zdaj, je še ne bi zamenjal...

Tako da, ja, se popolnoma strinjam: lahko rečemo, da smo najbolj eko, če kupimo avto in ga zvozimo do konca, ne pa da se avte menja na par let...

Za tistle citat mojega posta
Nick Offerman Lol GIF

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.