Mi smo lani mami na njen avto namontiral celoletne. Enako je naredil tast. Oba sta zadovoljna, oba delata manjše število kilometrov po lokalnih cestah. Mama nima niti vinjete..
Občasno vozim mamin avto in poleti ni občutka da ti pobira gumo, kot ti to dela na zimskih. Pozimi kar sem vozil pa tudi nisem imel občutka da bi drsela, tudi ob mokri cesti in speljevanju v klanec ne. Nisem je pa nikol vozil po zasneženi cesti, tudi ona ne. Sem bil pred tem precej skeptičen do teh gum, ampak se mi zdijo dobra opcija za takšne variante. Tud testi kažejo da so neka solidna kombinacija, v nobenih pogojih pa ekstremno ne blestijo.
Aha, pol mora še verige vozit okol. Hja, se mi je zdelo da je en haklc. Pol bi bilo vseeno, če se vozi z zimskimi vseskozi.
Saj gledal sem Michelin in Goodyear. Za slednjo so rekli, da je malenkost boljša kot Mihcelin, predvsem zaradi obrabe. No , cena je tam tam. Mah, itak da se ne vozi praktično nič, do salona 1.5km, pa včasih 6km do Kranja, potem je pa že konec. Kar se mene tiče, sploh ne bi rabila avta - no roko na srce, so situacije kjer ti avto res olajša ..otroci, opravki,..ipd. Zato pa ne vem, če ima res smisel še, da vsak let 2x gume mečeme gor in dol. Letne so bile lani fuč in so na original BMW alu felgah, zimske so pa na enih grdih jeklenkah
Če dam celoletne na ALU , bo še lepše zgledalo recimo.
Je pa varianta, da bi dal gor zimsko, ker sej pravim, nekih relacijh niti ni, da bi ful zjebal gumo..ali pač.
Kako je s celoletnimi gumami? Za ženo razmišljam, da bi vzel celoletne, ker se itak praktično skorajr nič ne vozi, in se mi ne da šraufat gor pa dol te gume..A če kupim all sesson pomeni, da pozimi ni v prekršku, če v avtu nima verig?
Moral bi imeti nek tečaj - prevzeti odgovornost za svoja dejanja. Mislim, da bi bil tečaj vedno dobro obiskan, razen če noben ne bi želel prevzeti odgovornost za svoja dejanja
Sem naročil nfera su4, po 87€ na kos, pomoje da kaj dost nižje ne gre. Zdej pa da vidimo, kako se bo obnesla, sem si rekel ,ajde ker vsi tako hvalijo to gumo, ji dam pa še jaz eno možnost. Prodam jih še vedno lahko
Danes sem končno malo preizkusil tole novo CX-60. Kaj naj rečem - za tak denar je zame no - go. Me je prav zanimalo par stvari, ki so rak-rana na mazdah, in tudi pri tem modelu je to še vedno prisotno..in to za precej več denarja.
Je precej boljša alternativa recimo cx-5, ki je sedaj precej precej že zloščen in speglan komplet.
Sicer pa ja, avto je velik , čuti se veličina in seveda teža. Po slabih cestah in luknjah precej poskakuje. Zdej to bodo najbrž sčasoma kaj uredili, ali pa pa ne , kot niso uredili zlaganje ogledal, ipd..Se pa najbrž v dnevu dveh navadiš tudi na to, ampak spet, ko pogledaš cenik si misliš, zakaj bi se moral navadit, da me sedaj premetava in ruka notri??
Vklopil sem regeneriranje na hard, in mi je kar vse skupaj nekak cukalo, plus preklop med enim in drugim motorjem je še precej precej za izboljšat. Kup nekega cukanja ipd, kar seveda za tak denar ni sprejemljivo. Vsaj zame
Zapiranje šip na vratih je slabše bolj ne-premijsko kot na moji mazdi 6 - 2017 letnik.
Na AC se še vedno trese levo ogledalo - ko sem to videl, desnega niti gledal nisem kaj dosti
To je bilo v slabi urci tako na hitro.
Kar se pa tiče plusov - napredek je v zvočni izolaciji podvozja in zunanjega hrupa. Hrup motorja je še vedno prisoten - za moje pojme mogoče celo preveč - razen če se cel čas voziš kot penzič.
Ergonomija je ok, materiali tudi v redu, osrednji del s plastiko tudi zaškriplje sem in tja , ampak nič kritičnega. Zadaj nisem sedel, prostora je pa res ogromno, sploh po širini.
Infotainment se mi zdi precej dober, zvok ki je pa tudi dokaj pomemben pa tudi bi bil za prvo silo, čeprav spet nič posebnega. Pozabil sem pogledati, če je bil bose al ne.
Skratka, overall - zaenkrat še ne, mogoče nekdaj nekoč, s kakim 6 valjnim bencinarjem - če le ne bi bil preveč požrešen
VIdim da je pa sedaj v izbor dimenzij 225 45 19 prišla tudi Sava UHP2, ki jo do sedaj pri nas nisem zasledil. Guma naj bi bila dobra, ni pa ravno tihe sorte.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Katere gume?
Povezava za deljenje
Deli na druge strani