Ja logično, ko se motor spravi iz mirovanja v delovanje ga vedno zaslišimo, tudi začutimo, ampak, ko enkrat laufa se vibracij ne sme čutit, seveda ga pa slišimo in tukaj nihče tega ne zanika.
Še 1x motor slišimo, ampak vibracij pa ni... ne smejo bit, če je motor pravilno uravnotežen. @dvorjan navaja vibracije in o tem se pogovarjamo, ker če sam tega ne opazim pa vozim izmenično EV in ICE pa sem zelo picajzlas, če kaj ni OK z avtom.
Ne vem kdaj si mel zadnjega dizla, ampak to kar navajaš so zgodbice iz preteklosti, kjer si dizla res tudi čutil pod ritjo. Če je zdrav pravilno delujoč dizel, ga v prostem teku ne smeš čutit in jedva slišat. Kar se zvoka tiče pa ja, ICE je glasnejši kot EV vsaj dokler piš vetra in zvok pnevmatik ne preglasi vsega pol pa neke večje razlike spet ni.
Bom pa rekel, da od vsega tega naštevanja je najbolj zoprn un umeten zvok, ki ga EV-ji po zakonodaji morajo spuščat pri nizkih hitrostih. Še nisem našel EV-ja z nekim prijetnim zvokom in tukaj je res zoprn in te kar sili, da bi kršil omejitve, samo da ta zvok zgine.
Požari so bili verjetno tudi prej... le medijsko ni bilo takega pompa okoli tega ...
Zaradi goriva zelo malo, ker avtomobile napolnijo zgolj z nekaj litri goriva in nikakor ne gredo gor s polnim tankom. Več ali manj, če se vžge so bile večino krive napake na el. inštalaciji, ampak ostali gorljivi materjali v avtu niti približno ne sprostijo toliko energije kot je lahko neka baterija, ki se vžge.
Se pa res sprašujem kako z lahkoto se zamahne z roko, češ to ni nič in je samo propaganda proti EV-jem. A fak, a ladja se je pa kar potopila, ker ji je bilo malo dolgčas?
Verjetnost, da se je vžgal hibrid in ne EV, je vsaj 5x večja. Pa če to želite slišati ali ne.
Se strinjam, kjer koli je elektrika v baterijah zraven je lahko hitro kažin. Bodo pa dejansko morali teli prevozniki nekaj ukrenit, ker tole se naredi čist preveč škode. Ne vem, mogoče transportirat baterije posebej v kakšnih varnih zabojnikih pa se jih da v avte šele na ciljni destinaciji.
Sem tud jaz slišal, da je bil notri en dizel EURO 3.5 in da se je ta vžgal in ker je bil parkiran med samimi EV je zažgal še ostale okoli. Tako, da ne bi kdo spet krivil EV-jev, pa to.
Ma tele subvencije so navadna lopovščina al pa naj napišejo, da gre za socialni transfer. Ker če neki talaš iz proračuna in denarja vseh nas pol naj ima vsaj smisel ne pa da se se financira pohlep izdelovalcev in prodajalcev EV-jev. Še boljš pa da naj drugič raje reklamirajo akcijo Pošlji SMS EV5 ali EV10 na 1919. Bo bolj fer.
Sam se naredil okoli 80kkm z Bridgstonkami, pa sem imel še cca 5 mm profila; zgleda da se zelo malo obrabljajo. Samo ko sem se enkrat po dežju normalno peljal in mi je v ovinku nenapovedano "spustila" sem jih takoj zamenjal za GY A6 ...
Men se to sicer ni zgodilo, je pa res, da na gladkem asfaltu v mokrem je bila res podpovprečna, zato sem zamenjal.
Sem se pa danes v Kopru prepričal, zakaj @Alex je tako robantil čez njo v vožnji skozi krožišča v Kopru. Sem bil ravno takrat v Kopru, ko je bilo konec šihta in kako tele Koprske kamikaze vozijo skozi vsa ta krožišča. Če moraš ustavit, ma ni več šanse, da prideš na vrsto. To je dobesedno škripalo skozi. Noro res, pa sem mislil, da imamo večino pacientov kle v LJ pa vidim, da so naši pacienti še dokaj v redu.
Bo enkrat Alex demonstriral tale rally in borbo za prostor. Nazadnje sem to videl v Beogradu.
Ze pri nas v Medvodah kjer imamo 8 ali 9 šol je med njimi tud 10km poti (topol, sora, pirnice, medvode, preska......) to je kar podrocje za pokrivati in ce se ne motim okoli 500 solarjev.....zadeva ni tako preprosta
Pri vas v Medvodah ne znate v dveh letih od poplav zrihtat enega kurčevega mostu. Vsaj ograjo bi pa lahko postavli na njem, če že za kej drugega niso sposobni. Pol se pa pričakuje, da bi organizirali kej takega... ZF.
Dober si. Pirelli PZ4 pridejo s 6mm profila iz tovarne. HN varianta.
Sem bil prepričan, da bom vsaj 100 jurjev km naredil z njimi pol so me pa fantje kle gor na forumu tolk prestrašili, da sem se spraševal a se ni bolje polet vozit z zimskimi, kot pa z letnimi s skoraj 6mm profila. 😜
No vidiš, preveč kompliciraš, se pa zato voziš brez skrbi....
Sam to pa res... bolj k se vozim s temi novimi Eagle-cami bolj se mi dopadejo. Sploh zdej k sem malo dopolnil tlak. Edina slabost, če se temu lahko tako reče - poraba bo nekoliko višja, 0.1 do 0.2 ocenjujem, da bo več.
Vse ti povrnejo, ko končajo postopek in če nisi kriv gre iz njegove police. Ta kasko je le premostitev, da lahko takoj popravljaš. Sem mel tak primer in sem lahko takoj popravljal, če ne bi pa čakal, ker se je povzročiteljeva zavarovalnica nekaj kurčila in delala ekspertizo, ker ni verjela uradnemu policijskemu zapisniku.
Ja žal, če si mel bliznje srečanje s tujcem je to jeba. Če maš kasko poravnaš iz njega pa pol zavarovalnica dela tako kot imajo predpisano. Če pa kaska nimaš... ja pol pa dva meseca je kr normalno al pa da sam popravljaš.
@Boss zaznavaš tuljene med 80 in 90? Kolk si jih pumpal? Js mam zdej spredaj 2.5 zadaj pa 2.4.
Kar se tiče oprijema, ne vem kolk maš stare zdelane, sam moje bridgstonke se na dežju ne morjo primerjat niti slučajno, včeraj sem spet komentiral v avtu: "me zanima, če bodo te gume drugo leto tudi tak držale v dežju". vi vil si.
So tvoje Made in Germany? Moje majo še zdej duh to prav ne morm vrjet. Si zaznal da nenormalno bolj pobirajo kamenčke in ostalo kramo s ceste in jo mečejo v avto?
Sem šel danes pred izletom na pumpo in dopolnil spredaj na 2.6 in zadaj na 2.5. V vožnji ni razlik, tako da bo kar ostalo pri tem tlaku. So pa Made in Germany.
V bistvu mogoče niti ne... bolj to, da Bridgestonke niso bile še tolk slabe. Da ne bo narobe razumljeno - ni mi žal, da sem zamenjal, sem pa vseeno mislil, da bo večja razlika. Imam pa občutek, ko @Alex tako grdi Turanzo, da je verjetno bolj kriv asfalt na obali, ki je v dežju verjetno res bolj jada od jade. Žal nikoli nisem bil tam v dežju, da bi lahko sprobal.
pred 21 urami je sportman333 napisal:
In kaj zdaj to @Boss pomeni, jih priporočaš ali ne?
Dej mi še malo časa, da jih neko daljše obdobje uporabljam. Nekih napak nimajo, zdaj pa iščem tiste prednosti, da bi rekel, ja brž to nabavit.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
3 litre nikol...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani