Skoči na vsebino
Mazda CX-30
Napisano
pred 2 urama je Alex napisal:

Je pa problem, ker nekateri perejo avtomobile le v avtomatskih avtopralnicah in nikoli ne odprejo vrat,da še noter počistijo umazanijo. Jaz vedno odprem tudi sprednjo havbo in očistim vse noter, prav tako zadaj. 

A kr na avtomatski pralnici med pranjem... predlagam, za začetek, da se samo odprejo okna in če ste zadovoljni, lahko sledite Alexovim nasvetom v popolnosti. :hudicek:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6e
Napisano
pred 15 urami je dvorjan napisal:

Čez 10 let bo mogoče tudi Mazda prišla v last Toyote, če se ji prodajne številke ne popravijo.

Ne bojo se popravile, ker vede al pa ne vede odganjajo tradicionalne Mazdine kupce in iščejo nove. Novi majo pa tolk na izbiro raznoraznih drugih opcij, da je verjetno Mazda zadnja znamka na katero bodo pomislili.

Ta strategija odmika od fanbase kupcev je tak strel v lastno koleno, da se jim je krogla še v glavo odbila. Če ne bodo neko drastično spremembo naredili za ljubitelje Mazd in jim vrnili znamko katera jim je najbolj priljubljena bodo potonili. Namreč zadnje dobro desetletje so nekako preživeli, ker smo ljubitelji v upanju, da bo bolje, sprejemali cel kup kompromisov, ki bi jih po vsaki normalni logiki sploh ne bi smeli, ampak enkrat pač ne gre več v tej smeri in počasi odhajamo drugam - v to štejem tudi sebe.

Če sem pred 6 leti še nekako stisnil zobe se odpovedal drugim možnostim, celo vzel že takrat 7 let staro obliko, se sprijaznil s karavanskim zadkom in sankami na strehi samo zato, da sem obdržal obliko avta in ne neke visoke škatle na štirih kolesih. No zdaj pa še tega ne morem več izbrat, tko da ja žal... več sreče prihodnjič pravijo.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 1 uro je SeekK napisal:

predlani smo šli z rekreacije in so ustavljali...kolega pihnil čez mejo. Še vedno trdi da je spil samo dve pivi in da je napihal zaradi antifriza, k je spiral šipo predno je speljal :D

Še vedno je imel možnost it na odvzem krvi, da bi se razjasnil dvom. Bolj je on pozabil štet te pire.😜

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6e
Napisano

Aha, jaz razumem brisalce drugače kot ti. Brisalci ne smejo biti na avtomatiko nastavljeni, da se ne vklopijo sami od sebe, ko ne želiš. Recimo šipa je nekoliko od pikic umazana od svinjarije s ceste pa brisalec avtomatsko potegne čez šipo in ti v trenutku razmaže vso svinjarijo, da ne vidiš nič. Ja se mi je že zgodilo to in ne govorim na pamet. In to v najbolj neprimernem trenutku. Kljub hitri reakciji in špricanju na šipo sem bil cca 3-4 sekunde skoraj popolnoma slep na AC pa še bremzalo se je nekaj za povrh, ker je en butec skočil na prehitevalni pas.

Od takrat so brisalci vedno na OFF. Vklopim jih le takrat, ko sam želim in je to varno naredit. Se pravi v zgornjem primeru, da najprej pošpricam šipo. Seveda jih pa dam na avtomatiko v mestu, ko pada dež in takrat je to dobra rešitev. Na AC pa je auto način spet izključen, ker mam X-rain gor in ne rabijo brisalci sploh delovat, kar v primeru avtomatike jih za brez veze priklaplja.

Zadnja zadeva zakaj ni dobro, da so skos na auto, so pa tele zimske razmere in morebitno zmrzovanje brisalcev na šipi, da ne rečem, da prižgeš zjutraj avto brisalec ti pa začne drsat po ledu na šipi. Anoying za popizdit pa še skuriš lahko motorček in uničiš metlice.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6e
Napisano
pred 12 urami je Jest napisal:

Nastvljanje avtomatike ali intervala gre pa preko zaslona…

WTF... resno? Pa to je smrtno nevarno, da moraš na zaslonu iskat kako brisalce nastaviš. Že tako so navadno takrat take neprijetne vremenske razmere, voznik pa po zaslonu išče nastavitve za brisalce. Madness and stupidity.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Dejasnko pomaga. Sploh, ko preneseš težo naprej... recimo avto hoče understeerat tapkneš bremzo in ti tudi s pomočjo g-vectoringa spravi avto v pravo smer. V trenutku imaš občutek, kot da si ročno zategnil pa takoj spustil. Moram reč, da filing za volanom je tudi na drseči cesti nekako varen in pomirjujoč, da imaš avto še vedno pod kontrolo.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi
Napisano
pred 13 urami je g.Wankel napisal:

Sm že trznu, ampak je AI ženska :D Pa tudi twingo ma na eni strani luč, na eni pa ne.

Aja, a ti si dejansko avto gledal? 😜

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

@x-layer sej mogoče si napisal pa sem spregledal... zakaj si sploh delal generalko? Splošno prepričanje tukaj je namreč, da se to dela samo na dizlih in to vsaj 2x do 200kkm. Bencinarji so pa ja bulletproof, kot se tu na forumu trdi. Tko, da jaz sem precej zmeden okoli teh "dejstev".:nevem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 1 uro je sportman333 napisal:

Ja kako premium mnenje, ane 🤣🤓

Okrogle pa črne so in ne poceni. Ne res, sem mislil, da sem ti več ali manj s tem povedal, da gre pač za premium model in da ne moreš zgrešit če vzameš.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 2 urama je sportman333 napisal:

sem ravno zasledil, in bom spomladi kupoval nove letne gume, kaj je komentar oz. mnenja uporabnikov teh EG F1 ? so za kej ?

In kaj bi rad zvedel. To so pač premium gume in kaj slabega pri njih ne bi smel pričakovati. Pomembno je le, da jih filaš pol bara več kot maš napisano na stebričku.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 49 minutami je Alex napisal:

Bo pa vsaj vmes bolj normalno, ne bo toliko neumnosti na dnevnem redu.

Od kar jemljem Bilobil se spomnim tudi bredholobnih časov in tudi še kaj dlje nazaj... Zdejle majo prednovoletno znižanje kapsul, pa bom zalogo dopolnil, da ne bom živel v zablodah kratkotrajnega spomina. A gremo v forumski group buy? **

** Za posledice in raznorazne travme neprijetnih resnic ne odgovarjam.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 5 urami je Alex napisal:

Novoletna karamela za slovenceljne. To bo tako do volitev.😉

Dost si upa tale Holob, a ne. Bo JJ prišel bo spet red ne pa ta golobnjak. Če ne bo šlo drugače bo pa s policijsko uro, omejevanje na občine pa mal špricanja ljudi s solzivcem in dimnimi bombami. Super bo, ne pa zdaj k se nič dramatičnega ne dogaja in je živ dolgčas.

Ne preveč skrbet Alex, volitve so pred vrati pa bo spet red in ne bo več pocenitev goriv, ker ne bodo rabili bombončke talat. Bo šlo še nekoliko gor, ker bodo regulacijo cen odpravili za večje dobičke delničarjev naftašev. V glavnem leto 2026 bo super, ker se bomo znebili reguliranih cen in Holobovih bombončkov. :bravo:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 7 urami je tommzy napisal:

Ali je bilo zarošeno pred kamero in je potem izklopilo auto naćin (matrični del) ali pa sem ročno izklopil. 

Če je bila kamera zarošena je izpisalo opozorilo. 

Tukaj pa mi na vsake toliko samo izklopi auto način. Včasih na pol minute vklaplja izklaplja. Brez opozoril...

Kako to vidiš, da je izklopilo auto način dolgih? Jaz vem, da edino kar je napaka je to, da na veliko napiše nekaj v zvezi z camera mulfunction al neki podobnega. Če izklopi modro lučko in da zeleno to še ne pomeni, da je izklopljeno zaradi napake, ampak da razmere niso ustrezne za uporabo dolgih. To je recimo v zmerno osvetljenih mestnih ulicah oziroma, če se pelješ, kjer je veliko zunanjih virov svetlobe. Potem naslednja zadeva, ki "ugaša" auto je vožnja pod določeno hitrostjo. Ja to je malo nenavadno, ampak po drugi strani razumljivo, saj recimo pri 40km/h res ne rabiš z dolgimi osvetljevat okolico.

Tako, da dvomim, da gre tole pod napako ampak je pač tak način delovanja. :nevem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Vse v redu in prav Bini, ampak ne boš me prepričal, da je na enaki poti in pod enakimi pogoji, poraba med motorjema različna za 1,6 l/100km. Niti približno ni take razlike ne v tehničnih podatkih ne na portalih tipa spritmonitor. 

Spritmonitor.de

CX-30 186 manual 6,60

CX-30 186 automatic 7,30

CX-30 140 manual 6,62

CX-30 140 automatic 6,95

Je pa seveda možno, da vsi lažejo kot vedno pravi Alex, ko se mu omenjajo portali o porabi.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
Pred eno uro je Alex napisal:

Poraba pa je itak na strani x motorja. Kar konkretno se pozna

Veliko bolj kot to se pozna ali je automatic ali manual in ali je 2WD ali 4WD. Zato imam tukaj občutek, da se vse preveč meša jabolka in hruške. Razlika v porabi med dinotom in iksom je verjetno precej minimalna in se meri v decilitrih. Med 2WD ročni menjalnik in 4WD automatic pa je verjetno res liter razlike, če ne celo več. Sploh pri iksu je ta razlika celo večja, kot pri dinotu, saj se avtomatski menjalnik bolje znajde z večjim navorom, kot pa s potrebo po višjih obratih.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 4 minutami je GregorV napisal:

Na avtu so nova 16" platišča in Conti baloni. 😁 Mene osebno prav nič ne motijo. 

Mene tud ne, to sam @Bini trpi.😜

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.