Skoči na vsebino
Mazda CX-30
Napisano

Ko sem se vračal z dopusta na Nizozemskem, sem na nemškem autobahnu le našel odsek z manj prometa in rasteral Mazdo do daske. Mi deluje, kot da ima limiter na 208 km/h (po števcu), ker od tam dalje se ni premaknilo za milimeter, pa sem do te hitrosti enakomerno pospeševal... Malo žalostno za 186 konjičev.

S Polom GTI (1.6 / 125 hp) sem stegnil do 222 km/h (števec).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda RX-7, 2025
Napisano
pred 1 uro je Alex napisal:

Samo ne vem, kakšne motorje imajo. 

In menjalnike.

Lexusi so kot znamka med najbolj zanesljivimi. Minimalno število napak. Sosed ima LBX, hibrid-bencin, pije 5/100.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 26 minutami je Janez007 napisal:

https://carbuzz.com/why-mazda-skyactiv-x-combustion-engine-flopped/

(Zakaj je Mazdin motor z notranjim zgorevanjem "sveti gral" propadel)

2019 Mazda Skyactiv-X 1

Osebno mnenje avtorja, ki najbrž trpi, da ta motor ni prišel na ameriško tržišče. Komentarji pod člankom povedo vse, še posebej ta: "You have no idea what are you talking about. Period."

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvale servisov - serviserjev
Napisano
Pred eno uro je Alex napisal:

Moram pohvalit koprski servis, ker mi ni potrebno it do njih. Vsaj kadar me ni pri njih, jih lahko pohvalim. 😊

Pa te ni nič strah, ko se pelješ mimo, da potegne njihovo "šalabajzersko energijo" na tvoj avto? 😂

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba Mazda CX30
Napisano (urejeno)

Naslednja generacija z motorji i-get pa res ne gre nikamor. Če sta dva gor v klancu, bosta oba veslala z nogami, da pride kam ... (posledica Euro5 standarda).

Popravljeno od etcho
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

Ko bom končno dočakal električni avto, ki prevozi 1000 km, se napolni v 3 minutah in so polnilnice na vsaki črpalki, pa mi ne bodo hoteli več podaljšat vozniške. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda MX-30
Napisano
pred 11 minutami je Alex napisal:

Saj je tudi za električna kolesa subvencija. A le za mestna EL. Kolesa. 

Ne pozabi napisat do 2.500 €. Mestno kolo z malo boljšo opremo, ki stane recimo 3.000 €, je izvzeto.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano (urejeno)
pred 2 urama je 50keda napisal:

Poglej kaj se zadnje čase še riše na cestišče, dele vozišča za kolesarje...

Po novem v Portorožu:

image.jpeg

Že tako ozka cesta, en pas namenjen parkiranju, drugi vožnji, vmes pa kolesarska. Avto te z veliko previdnosti še prehiti, avtobus nikakor, parkirani avto te pa z odprtimi vrati tudi doseže.

Scenarij: voznik parkiranega avta odpre vrata, ti s kolesom instiktivno zaviješ levo, avto na levi pa vate. 

Popravljeno od etcho
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vlečna kljuka za mazda cx30
Napisano (urejeno)

Mazde CX-30 ne moreš kupiti s kljuko gor. To ne obstaja. To je dodatna oprema. Zato se dodatno vpisuje v homologacijski karton, ki gre na strošek kupca.

Proizvajalec kljuke ni Mazda.

Popravljeno od etcho
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vlečna kljuka za mazda cx30
Napisano

Jaz sem jo vzel z novim avtom. Konektor za elektriko se zasuka pod odbijač, ko ni v uporabi. Tudi uporabljam za prevoz koles. Po montaži jo je potrebno vpisati v homologacijo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

Večina vozi skiro off/on. Stisne gas do kraja, da doseže tisto "zen" stanje (uau, kako šiba), ne pomisli, da bi lahko vozil tudi z gasom nekje vmes. Valjda, ko ga preseneti ovira, preden preklopi iz "zen" na "normal" je že po tleh.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
pred 54 minutami je Slivka napisal:

To se bere kot da si ti delal vozniški izpit na 22,5" gumah in kot da še vedno voziš kaj takega vsakodnevno za v službo in trgovino...

Lahko ti bereš kot ti paše, ampak pri večini njihovih avtov so kolesa premajhna glede na karoserijo in izpadejo smešno.

Izpit sem delal na Zastavi 750 in tam so bila kolesa začuda primerne velikosti glede na karoserijo. 😁

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)
pred 46 minutami je GregorV napisal:

Je na uvajanju.

Ko prevoziš 2000 km, jo moraš vsaj 1x na teden naterat do limiterja. Če ne bo lena. 😄

Popravljeno od etcho
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
Pred eno uro je Alex napisal:

Še lepše pa je, ko ga žgeš

Baje, da lastniki rdečih avtov radi žgejo svoje makine. 😁

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.