Tako ta mercedes je bil takoj rezerviran in ni več na voljo. Drugi so ali privat osebe ali ročni menjalnik ali predragi.
Sem pa sedaj predaltal nazaj na Californio gledam enega z 110 kW motorjem in dsg.
Za motorje berem da so velike težave z močnejšim biturbo 150 kW motorjem, tukaj pa pač klasika kot pri vseh dieslih.
Carvertical ni našel nič pametnega so mi še denar so vrnili ker niso dali pametnega poročila.
CarDNA je pa imel tudi slike in dva datuma vpisana.
Dajmo še komentarje slike prilepim, ko bodo dobili avto v Avtohisa predvidoma konec tedna.
Zelo zelo mi je všeč Corolla z GR paketom in to mašino, sem jo dodal v ožji izbor, ko se bom v bližnji prihodnosti odločal za nakup novega avta (vidim, vsaj po slikah, so tudi izboljšali/polepšali tido v prejšnjih verzijah "grozno" prestavno ročico....je sedaj malo bolj estetska)....in tudi karavan je še vedno na voljo. Ali ima kdo izkušnje (brati se mi drobnega tiska trenutno še ne da :)) s temi Toyota garancijami, torej 10.let baterija in mislim da je sedaj 185k prevoženih km....kaj to pomeni, če redno servisiraš na uradnem servisu, v primeru okvare/težave menjajo baterijo free of charge, itd.....
Meni je pri Toyoti všeč da imaš objavljen PDF s servisi, kaj vse je treba menjat in tudi okvirno ceno.
Kolikor spremljam so te Corolle BP, to so že tako uveljavljeni hibridni sistemi da nimaš kaj, baterije zdržijo med 300-500 kkm. Nemoreš verjet ko bereš.
Jaz bi šel takole (čim ena točka pade bi opustil ta avto in šel gledat drugega),
1. pošlji mail če je pripravljen da avto eksporta + naj ti pošlje številko šasije
2. pokliči MB servis pri nas v SLO naj ti nardijo izpis iz servisne knjige + garancijska popravila
3. ker avto nima oznake kot nekaramboliran, vprašaj kaj je bilo menjano in kje je bil razbit - glede na to da ni uradni servis, bodi pazljiv - jaz se tega da ni pooblaščenec sploh ne bi šel (čeprav so lahko vsepovsod površni)
4. plačaj carvertical poizvedbo za tistih par eur
5. prosi za dodatne slike varnostnih pasov in etikete na njih (tako ugotoviš če je bil hud karambol, verjetno ko so popravljali in menjali varnostne pasove na etiketi več ne piše izdelava pasa pred 2017 ampak je novejši letnik) + slike vseh šajb in etiket na njih (tega jaz nisem počel ampak hvala bogu nimam kaj rečt, sem pa potem ugotovil da itak nič ne košta in si lahko res ziher ziher)
6. pokliči na naroči avto okvirno ceno transporta ker je kombi bo cena ziher višja + vedno imaš potem referenco če iščeš privat prevoznika
Velikokrat vidim na tej strani enako pnevmatiko, pa različno nalepko.
Eto primer, pa ima ena C/B in 68 dB, druga pa D/B in 72 dB.
Zakaj razlika v glasnosti, če je enak profil? In razliki v porabi goriva, če je enaka pnevmatika? Seveda je potem tudi razlika v ceni, za 4 pnevmatike 88 €.
Pnevmatike Dunlop Winter Sport 5 215/45 R18 93V XL, MFS, 3PMSF (D B 72 0) na zalogi in ceneje na spletišču LiderPnevmatik · Brezplačna dostava · Enostavno in hitro naročilo.
Pnevmatike Dunlop Winter Sport 5 215/45 R18 93V XL, MFS, 3PMSF (C B 69 1) na zalogi in ceneje na spletišču LiderPnevmatik · Brezplačna dostava · Enostavno in hitro naročilo.
Ta stran je borza, očitno 2 različna dobavitelja ponujata isto gumo z drugo specifikacijo - jaz se ne bi obremenjeval in bi vzel cenejšo od teh 2
Zelo podobno kot pravi predhodnik Scania.
Tudi pri naši hiši je (poleg dveh Mazd) Toyota Yaris hibrid (letnik 2021). To je res odličen avto za tiste, ki se radi vozijo umirjeno. Toyotini hibridi (sploh te zadnje generacije) so odlični, vožnja uživaška. RAZEN - če nisi eden tistih, ki grobo pritiskajo na pedalko za plin in sovražijo skuterski glas. Avto seveda čisto konkretno potegne, ampak za tistega to preprosto ni. Če pa voziš normalno, boš s takim avtom res užival. Poraba je res nizka (mislim, da mi je žena pred dnevi rekla, da ima porabe na rezervoar tam med 2,6 in 3,6), poleg triletne garancije je še desetletno jamstvo (ki pokriva večino stvari, ki jih pač pričakuješ od jamstva/garancije).
Je pa dejstvo, da se mi zdijo materiali občutno slabši in se občuti, da Toyota varčuje na vseh koncih. Infotainment so v zadnjih letih vsaj nekoliko uredili, seveda pa bi bil lahko boljši. Skratka - avto (predvsem vožnja po mestih, med mesti in po vaških koncih) je vsem voznikom v hiši tako všeč, da tudi za očeta gledamo, da bi vzeli Yaris Cross. Po kakovosti izdelave pa ne dosega Mazde, to si upam trditi. Kot tudi Toyota RAV4 ni tako kakovostno narejena v notranjosti kot Mazda CX-5.
Mene pri vseh teh mini avtkih jezi kratka medosna razdalja - se potem pelješ po avtocesti in skače kot neka zgonjena kobila. Verjamem pa, da se lahko vsak pelje s 4 litri na 100kmh. Dokler ne greš na AC....
Sem zdaj pogledal račune iz servisa in ugotovil, da so lani uporabili olje Supra 0W-20, prejšnje leto pa Ultra 5W30, tako da bi lahko bil vzrok tudi v tem. Bom vprašal še na servisu.
Ja, tega 0w20 bo bolj pilo. Ne sekiraj se, dotoči liter olja in vozi dalje.
Aja pa super, da ima CX-30 dejansko senzor olja, ker do zdaj še nisem slišal da bi katera mazda prižgala rumeno lučko ko pride na minimum.
A Nexen Winguard Sport 2 pa vsi testi ignorirajo? Sem mel na kakem od prejšnjih avtov in bil zadovoljen. Morm nabavit in nove zimske (225/55/17) in potem letne 19"
Letne vzami nexen, zimske pa nekaj kar je bolj za dežno vreme
Ja, sam sem tudi nekaj dni cincal, potem pa je šel dolar gor .... in namesto 58 plačal 62 (minus 1€ ... uporabiš kupon, ki ti ga ponujajo) ... V vsakem primeru ugodno ... za ta denar že nekaj časa ne morem niti natankat bencina ...
Tebi potem plačam v dolarjih, da ne bo provizije za menjalni tečaj
Sej tudi letne so dobre. Samo ne tist čuden model z dodatnim A pri oznaki, ki ga daje Mazda na nove avtomobile...
Jup, to sva z @Alexom že enkrat ugotavljala. Kot da bi bila guma trša in se ji potem v mokrem sfuzla. Jaz po prevoženih 20kkm na letošnjih Nexenkah še vedno trdim da so boljše gume za 1/3 cene
Kolega bi kupil novo mazdo 3, limuzino. Žal nikjer pri naših prodajalcih nimajo na zalogi testne 3ke s kombinacijo G150 ali X186 z avtomatskim menjalnikom. Imamo koga na forumu ki ima omenjeno M3 in bi se zapeljali kak krog ali dva?
Evo ponovno, Vredestein za pol cene glatko konkurenčne ostalim
Zakaj je pa bridgestone tako slaba??
pred 29 minutami je Liuch napisal:
Ima mogoče kdo izkušnje s temi Hankook? Sem že mislil nabavit Kleber HP3 , pa sedaj malo kolebam. Kleberce sicer niso testiral v '17 , so pa '16 in tam so testi slabši. Cenovno pa kolikor sem gledal so par evrov razlike.
Jaz imam vredestein, meni zadosti vsem pogojem verjetno je ceneje kot hankook
Če drži, da je čas denar, potem pa so EV še posebej predragi. Ali pa tudi ne.
Kolega ima doma ID4 in se v službo vozi 80 km v eno smer. Na streho so dali fotovoltaiko in vstopili v svet neto meritev. Namontirali so še TČ. Pri obeh investicijah so od Eko sklada pokasirali nekaj 1000 €. Njihovi obratovalni stroški za ogrevanje in prevoz so sedaj in naslednjih 15 let praktično 0. Človek bi rekel, da se znajdejo. Jaz pa se sprašujem, kdo bo vse to plačal?
Vse te zavajajoče reklame o trajnostnih "zelenih" tehnologijah ..... kot da narod gleda in ploska cesarjevim novim oblačilom. In jih seveda drago plačuje.
Evo, to je to. Tudi jaz, ki naredim cca 150 km na dan, bi z ID4 in porabo 25kwh komot to prevozil, pa še ene 30 bi ostalo v bateriji. Pa tudi če me zjebe iztrošnja liiona, bi še vedno prišel čez kljub staranju. In na koncu dneva bi čez noč to polnil za 18 centov na kilovat, torej bi me 100kmh prišlo 4,5 eur...Zdaj me pride pa 12,7 eura.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
kje pa imaš carDNA? a to je kakšen spletni servis
Povezava za deljenje
Deli na druge strani