Skoči na vsebino
Mazda CX-30
Napisano (urejeno)
pred 3 minutami je Bini napisal:

To je od 6tke števec,moj nima takega.....🤔🧐

Upsss, pa res. Spet sem ga polomil :vskalo:

Sem kar pobrisal, tako me je sram 😔

image.png

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)
Pred eno uro je Alex napisal:

Amerika ni glih zgled za ekologijo. 😉

Bi pa veliko amerikancev imelo rado x 186 motor v svojih Mazdah cx30. 

Zapomnite si, od 14. julija 2022 naprej je X186 za Mazdo edina prava izbira 🤪

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 16 minutami je dvorjan napisal:

Veš da. Že navadna, če je pa še 2.5T, potem pa zakoplje tudi s 4x4 pogonom. Ampak o čem takem lahko po zaslugi politikov, ki so talci trmoglave skandinavske najstnice, Evropejci lahko le sanjamo ...

Se strinjam, z 2.5 postanejo to drugi avtomobili. 🙂

Ne strinjam pa se z razmišljanjem glede našega ravnanja do okolja. 😔 Prej ali slej bomo morali nekaj storiti, sicer nas bo v to prisilila narava sama, kot se že počasi dogaja.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano (urejeno)
pred 9 minutami je AmpeR napisal:

Na pa je šlo desno ogledalo na naši cx-3.

Jebo te oseba na skiroju, ki je spiz**

Tole bi sicer bolj pasalo v rubriko "Kaj so pa danes drugi naredili na moji mazdi".

🤨 Upam, da imaš ogledala zavarovana.

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)
pred 4 minutami je Alex napisal:

Evola, rezultati so tu. 😊

Prevoženih pri obeh natanko 50 kilometrov, z obema ista cesta, enaka hitrost, enaki pogoji (27°C),burja. V obeh avtih dve odrasli osebi. 

Rezultat: Mazda 6, dizel, 150...5,3l/100, 

Mazda cx-30, X186...5,5l/100.

Sem pa opazil, da je največja razlika pri porabi, ko se pelješ v hrib v korist dizla. To cx30 nadoknadi po ravnini, pri 110/ uro, kjer nekako bolj "jadra". Tudi pri počasni vožnji z okoli 2000 obrati je nižja poraba pri cx30, saj ji takrat najbolj pomaga kompresor. 

Tako, da je ta x motor res šparovček. 

Naslednjič naredim primerjavo na avtocesti. 

Če všteješ še regeneracijo, pa je tam tam ... ups, sem pozabil, da je verjetno že nakaj časa ni več ... na CD mislim 😉

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 2 minutama je NevLado napisal:

Zakaj potem ne vzameš 3ke namesto cx-30?

Motorji in oprema so identični. Avto je nižji, manjša poraba in bolj stabilen! Bauh maš pa manjši kot jaz, se boš že zvlekel not :bravo: 

Drugače pa klio 1.5 dci, tebi bi pil 3 litrčke. :ljubezen:

Ko sem ženi omenil tole moje razmišljanje dva dni nazaj, je rekla: a trojko, a ta novo?  :) S to menjavo 6 =>3 bi bilo doma verjetno najmanj težav s soglasji :)

Dizla pa ne kupim več, tako kot je trdil @Alex  za bencinarja 😜

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)

Tolk se govori o CX-30, da sem začel še sam razmišljati: Kaj pa če bi Mazdo 6 G165 počasi zamenjal s CX-30? Še @Alex jo je 😮

Šestka nam pride prav približno 5 x na leto (dopust, koline, Ikea, ..), 95% časa pa se vozi v njej le šofer. :)

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
Pred eno uro je Joda napisal:

Bini hvala za dobrodošlico, ostalim pa za obilo humorja. S CX30 sem v dobrem letu prevozil kakih 10.000 km, nekaj z AT in nekaj z MT. Privat pa ne vozim nemških premium jajc ampak japonska jajca, če nekateri avtom sedaj tako pravite. Bi pa z veseljem imel premium nemca. 😀

@Joda, daj kaj povej o razlikah med tema dvema CX-30, kateri motorji, oprema, kilometri, dobre in slabe izkušnje, itd.  🙂

WHY JAPANESE PEOPLE?】Why do Japanese people eat raw eggs?

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 9 urami je Alex napisal:

Folk se  vozi tudi 150-160 in več z kovčki na strehah. 😉

Ja, nekateri delovne stroje vozijo tudi po cestah, čeprav so mišljeni za vožnjo po šumah in njivah. 😉

Hec, da ne bo zamere. 😊

Škoda 😔, sem kupil Mazdo 6 ravno zato, ker je bila po tvojih številnih objavah @Alex leta in leta šestka daleč najboljši model Mazde. 😉

OK, sedaj je to CX-30. Dobro da vemo.😁

Sicer ugotavljam, da mi je všeč široka paleta različnih avtov in vsaka sprememba je zame pozitivna popestritev. Postane dolgočasno z istim avtom "kuča-posao-kuča". Pred 3 leti so mi na Mazdi bolj priporočali Mazdo 6 (bencinarko), kot CX-30, sedaj pa isti ljudje že CX-30 z motorjem X186. Nekaj že bo na temu. 😉 Žal CX-30 še nisem uspel preizkusiti. Pri vsakem servisu namignem, da bi si želel nadomestni avto CX-30, pa mi ne rata.😔

In zakaj imamo zadnja leta doma Mazde?

- ker imajo Audije, Mercedese, BMW-je že sosedi, če hočeš izstopati, ostanejo le še japonski avti 😜

- ker so primerljive Honde, Toyote, Lexusi precej dražji, ali pa primerljivih modelov ni

- ker so zadnje Mazde seksi aerodinamičnih oblik (ostali člani družine nakupu nikoli ne nasprotujejo), cenovno še dostopne (kupujem rabljene) in še zadovoljive kakovosti (mlajša člana se ne bi strinjala - počasen info sistem je zanju muzejski) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
pred 41 minutami je TBA napisal:

Mogoče zarad oblike vrat ali pa načina brizganja tesnil. Važno da tesni.

No pa ni več prašna, ker sva se oprala 😎

Če bi res tesnilo, bi bilo super. Pa žal ne, tudi spredaj ne, kjer so gumice ravne ...

Se je že zgodilo, da stekel na prednjih vratih M3 2018 nisem mogel spustiti-dvigniti. Ali recimo, suho steklo spustiš in nato dvigneš mokro (znotraj je očitno vse mokro). Na Mazda servisu so mi dejali, da je to, da kdaj v mrazu ne morem spustiti stekla, normalno. 🙃

na sredini zakrivljena gumica zadnjih levih vrat

image.png 🤨

ravna gumica zadnjih desnih vrat

image.png

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
dne 23. 7. 2022 ob 13:56 je Bini napisal:

Opral sem jo in natankal, da bo pripravljena za natovarjenje za jutrišnji odhod na aktivni dopost na gorenjsko, severno Primorsko in šlo.obalo.....😉

Vsak dan se bo dogajalo.... :jupiii:

IMG_20220723_100759.jpg

IMG_20220723_132329.jpg

V Mazdo 3 HB prejšnji model gresta 2 cela :)

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba: bencin vs. dizel
Napisano (urejeno)

Mazda 6 G165 MT, 3 odrasli + poln prtljažnik, Ivančna Gorica - Metlika - Split, povprečje 7,0 l/100 km, po avtocesti nekje 125-135 km/h (občasno tudi 160). Zadnjih 10.000 km povprečje 6,6 l/100 km.

image.png

image.png

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)

Mene veliko bolj motijo črički, kot sam hrup (če je motor zdrav še posebej). Trenutno mi na šestki škripa plastika, predvsem ko je avto zjutraj mrzel, praktično na vsaki luknji.

Seveda sem moral vzrok ugotoviti sam: plastika vrat (tapete) se pri zaprtih vratih dotika plastike praga, in to po tem, ko so tapeto na servisu dali dol in gor. Za popenit. 😩 Bodo menda zamenjali vse čepe z novimi, a jih moram še enkrat spomniti - zakaj jih niso že takoj, ali si vsaj dali v opomnik??? 😮

Tole z Mazda servisi me počasi utruja. Za uspešno rešitev reklamacij se moram zelo angažirat, namesto da bi se oni, ker so zato tudi tam. Sam moram iskati rešitve, jih večkrat spomniti, ker pozabijo ali ne naredijo nič ... to pa traja in traja ... 😏

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Vsi (velja tudi zame) bi morali do drugih gojiti malo več spoštovanja.

Recimo "če nimaš kaj pametnega za povedat raje ne komentiraj" ali "spet si zamudil priložnost, da bi bil tiho" deluje zelo pokrovitelsko, oblastno, ne izkazuje spoštovanja in ne prispeva k izboljšanju odnosov. :( 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)

Isto napravo (profi snemalnik, telefon) namestiti na enako mesto v avtu (na primer sredinsko konzolo), posneti in potem primerjati posnetka (amplitudi) z nekim orodjem, na primer Audacity.

WWW.AUDACITYTEAM.ORG

Welcome to Audacity Audacity® is free, open source, cross-platform audio software for multi-track recording and editing. Audacity is...

Popravljeno od Janez007
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.