Skoči na vsebino
Reality check za mazdo 6 III bencinarja
Napisano (urejeno)

Najprej oprostite za pozen odgovor! Sem se vmes poškodoval, okreval, imel druge življenske podvige in je šlo veliko stvari na backburner. 

On 4/19/2023 at 9:01 PM, NevLado said:

2019 vključno in naprej

To kar ti želiš ne boš dobil v mazdi6, žal. To je bolj varnostna funkcija, če te infarkt al pa kej, da ovije v levo/desno :D 

Ah ok... Al pa če čihneš. :D Sem se sprijaznil...

On 4/19/2023 at 10:12 PM, Bini said:

Koliko km pa delaš,da tako roke bolijo....🤔

Se tole čita kot bi se vozil s kolesom po makadamu.....😂😉

Hja redno skoraj nič, parkrat na leto pa po par tisoč v kosu. Tisto se pa pozna. :D Bicikel me pa nič ne matra, tudi ko se vragolije počne. :D 

On 4/21/2023 at 7:25 PM, mazdaman said:

V 6tki moraš malo migati volan, da zazna da imaš roke gor.

Thx! Bom obesil flašo vode :D 

On 4/25/2023 at 8:35 AM, SpEkTr said:

Ne bi rekel, po mojih izkušnjah bi mogu bit nek senzor notri? Ker drugače, ne bi zaznal da ne držiš volana, on pa vmes sam popravlja volan se prav da miga.

Je pa kot rečeno pri šestki to res še bolj v povojih, ampak je pa boljše kot nič.

CX-60 ima to že precej bolje rešeno, sem preizkusil in bil navdušen, je pa res da se je po ne vem 5 do 10 sekundah oglasilo tisto opozorilo, da dam roke nazaj na volan. Je pa po AC brez težav vozil lepo po sredini pasu, ne kot šestica kjer se kot pijanec opoteka od črte do črte :)

Sej to govoriš o tem travel assistu? Saj kdo ve, verjetno na koncu sploh nebi zaupal zadevi in vseeno držal za volan. :D 

On 4/25/2023 at 9:12 AM, godlike said:

Kolega ima Proceed GT in pravi 0.5l plastenka zataknjena, pa misli, da maš roko gor, ker je mala teža.

Baje je na YT kar nekaj videjev.

Preverjal nisem niti s flašo niti YT-uba.

Haha evo sem lih gor omenu podobno, k je en kolega razlagal, da se je igral s tem. 

On 4/25/2023 at 11:25 AM, robertk6 said:

Lahko potrdim tole od kolega enako dela meni na Sportage samo problem nastane ko je tak ovinek , ki ga kamera več ne vidi naprej potem sam izklopi. Mi je pa na testni vožnji novega Sportaga na servisu rekel da je prišel nek evropski zakon po katerem so morali to odpravit , kao da je to bila že delno avtonomna vožnja. Tako da zdaj novejši ne lovijo več smeri tako močno ampak bolj samo opozarjajo na vozni pas , vsaj pri Kia je tak.

Ma si predstavljam, da bo treba avte višjega ranga furat, da vsaj zadosti vloži firma v razvoj takih sistemov. Verjetno bolje brez, kot za silo.

-------------------

Bi pa vprašal kako je z rjavenjem in obstojnostjo laka novih mazd (2015+). Trenutno še živim v bloku brez garaže, tako da bo raketa stala na kronično premajhnem parkirišču. Sol, nihanje temperature, pijan sosed... Imam spisek opcij za nakup in bom prosil za mnenje, ampak najprej, ali ima smisel se stegnit za 2018+? So kaj bolj obstojne kot stare, ki sem jo dobil kot novo, v roku dveh let je bila pa tetanus? 

Popravljeno od hermelin
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
8 minutes ago, Jest said:

Tako nekako ja... Pa Travel assist deluje samo takrat, ko je vkljucen radarski tempomat ... Lane Assist pa tudi takrat, ko je tempomat izkljucen ... Ni pa to namenjeno avtonomni voznji... in se po parih sekundah, ko ne drzis volana, pojavi obvestilo na zaslonu ... ce to ignoriras pa se cez cas se oglasi se zvocno opozorilo in tempomat se izklopi ... 

Dobro vedet, hvala! Ampak verjetno tako ali tako nebom kupil 2020+. Vseeno, ali to pomeni drzati volan, ali je touch sensitive? Zame je problem, ko ure in ure drzim volan in od tresljajev zacnejo zapestja boleti. Sem upal, da bi mi to dalo opcijo se spociti na avtocesti.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
2 hours ago, NevLado said:

Usnjene električne sedeže imaš samo pri najvišjem paketu opreme, tako da karkoli pod tem bo ostalo brez. Kar je kar bedno, ker nimaš opcije električnega pomika brez usnja naprimer.

Intense je oznaka za ta paket z usnjem oz high end, imaš pa:

2017 nakama

2018 kizoku

2019 signature

2020 edition100

2021 in dalje homura

Aja še to, glede line asist ki si ga omenil: pri mazdi6 do letnika 2019 dela to bolj švoh, je pa fajn če spustiš volan in hoče črto prevozit. Kako je po 2019 pa ne vem, bo moral kdo drug povedat.

Jaz se tega elektricnega pomika hocem znebit bolj kot usnja. :D

Aha torej vsako leto drugacno poimenovanje. Ajoj... Samo je pa zelo zoprno to gledat, glede na to da sem veliko kizokov videl, ki jim je pol opcij manjkalo, medtem ko sport je imel pa (skoraj?) vse. Kaj mi potem sploh pomaga ta oznaka? Moras vedno jit cez spisek pa gledat knofe levo pod volanom... V voznih lastnostih pa med trimi ni razlik razen drugacen gear ratio no 145hp in drugacna velikost platisc?

Sele 2020+? Uff... Dobro, vsaj ko si zmatran lahko vklopis, da te dregne.

1 hour ago, Jest said:

Pri CX-60 je odlicno... Sicer eno je Lane Assist (Sistem na opo­zar­ja­nje na za­pu­šča­nje vo­z­ne­ga pasu (LDWS) / po­moč pri ohra­nja­nju vo­z­ne­ga pasu (LKA)), ki opozoril (lahko piska ali vibrira volan ali oboje) ko prevozis crto... in takrat volan malo popravi... Imas pa se Travel Assist (Pomoč pri vožnji po avtocestah in v prometu (CTS))... Lane Assist pri bolj ostrih ovinkih ne popravi dovolj... CTS pa lepo pelje, ce so seveda crte ob strani ceste ... 

Pri prejsnji CX-5 (2017) ali se prej v sestici (2013) je bilo pa res bolj kot ne samo kot osnovna pomoc oz. opozarjanje na rob ceste ... 

Torej travel assist zna drzati avto v sredini, lane assist pa ne in ga bo samo odbijalo od roba, dokler zavoj ni preoster?

Popravljeno od hermelin
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
On 4/18/2023 at 4:39 PM, NevLado said:

Accident free je podatek, ki ga izpolneš ob oddaji oglasa, "vehicle condition". Če je bila butnjena in popravljena, lahko namesto accident free izpolniš "repaired accident damage". Torej to je prvo vprašanje zame zakaj ni podatka? Preveri!

Glede na mobile.de je to:

Drugo kar ti predlagam je, da naštudiraš kaj pomeni oprema "Sports line". Jaz ne vem, ampak takole za primerjavo sem odprl 3 različne mazde6:

- tvoja: https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=361662624&categories=EstateCar&colors=RED&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&fuels=PETROL&isSearchRequest=true&makeModelVariant1.makeId=16800&makeModelVariant1.modelId=7&maxFirstRegistrationDate=2020-12-31&minFirstRegistrationDate=2013-01-01&minPowerAsArray=110&minPowerAsArray=KW&pageNumber=1&scopeId=C&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&sortOption.sortOrder=ASCENDING&transmissions=MANUAL_GEAR&searchId=70ccf8c9-3f48-0f61-bb7e-0d3d6429754e&ref=srp
- prva alternativa: https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=361434123&adLimitation=ONLY_DEALER_ADS&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&fuels=HYBRID&fuels=PETROL&isSearchRequest=true&makeModelVariant1.makeId=16800&makeModelVariant1.modelId=7&minFirstRegistrationDate=2019-01-01&pageNumber=2&scopeId=C&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&sortOption.sortOrder=ASCENDING&searchId=845ac09d-611a-5726-2175-63c07c76e40a&ref=srp

- druga alternativa: https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=363702986&adLimitation=ONLY_DEALER_ADS&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&fuels=HYBRID&fuels=PETROL&isSearchRequest=true&makeModelVariant1.makeId=16800&makeModelVariant1.modelId=7&minFirstRegistrationDate=2020-01-01&pageNumber=1&scopeId=C&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&sortOption.sortOrder=ASCENDING&searchId=95974bab-808e-4f85-5124-47db288309ed&ref=srp

In potem pogledaš volane in mi ni jasno zakaj ima novejši letnik mazde6 z opremo sports line navaden volan, "tvoja" ima pa okol srebrno rinko? Mogoče ni opreme sports line ampak opreme "exclusive line". Preveri pakete opreme, preveri ali je ta tvoja res "sports line", ali pa je pa je bil menjan volan.

Tudi felge so od višjega paketa opreme?

Dalje nisem šel raziskovat, ti pa iz osebnih izkušenj ko sem jaz uvažal mojo povem, da je morda bolje dat jurja več, pa kupiš avto od pooblaščenca, recimo kaj takega:

https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=362691426&adLimitation=ONLY_DEALER_ADS&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&fuels=HYBRID&fuels=PETROL&isSearchRequest=true&makeModelVariant1.makeId=16800&makeModelVariant1.modelId=7&minFirstRegistrationDate=2019-01-01&pageNumber=1&scopeId=C&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&sortOption.sortOrder=ASCENDING&searchId=87979aa7-1fa0-a3c3-482f-a25c8a70a10e&ref=srp

image.png

image.png

Fenomenalno! Hvala ti! Cudo in pol, detektiv! Bom zvecer prestudiral. Sem mu pa poslal mail za VIN itd. in ni zaenkrat bilo nic od tega. Vidim tudi, da sem bil precej povrsen ze pri razumevanju nemskih trimov. Sem mislil, da je sports-line nad exclusive. Je pa cela zmeda, ker se razlikujejo tudi glede na letnik. Vmes vidim tudi "kizoku" in nisem tocno nasel kam spada ta trim. Na zalost pa za to, ki si jo izpostavil izrecno pise "!!! KEIN VERKAUF FÜR EXPORT !!!". :(

On 4/18/2023 at 5:04 PM, MazdaBoy said:

Ta mi je osebno bolj za "delavske passate". :D Majo se svetlo modro, ki je boljsa, ampak glede na to da sem vse zivljenje mel same modre zadeve bi raje kaj drugega. :D

23 hours ago, NevLado said:

Evo tej jaz takoj dam palec gor kot obetavno, ker je označeno accident free + pooblaščenec mazda. Iz prve bi vprašal, pri koliko KM so menjali volan, ker je brez ene drajsice na spojki, kjer se ponavadi volani ožulijo + material izgleda precej frišen, stavim 10 eur da je bil menjan. Ima tudi original tepihe, kar je bonus. Še izpisek nam pošljejo vseh servisnih del in roka. Edino G165 v kombinaciji z AT zna bit bolj slaba izbira, žal.

Screenshot 2023-04-18 at 17.14.29.pngScreenshot 2023-04-18 at 17.12.09.pngScreenshot 2023-04-18 at 17.15.08.png

Hudo! Niti slucajno ne opazim sam takih zadev, hvala! Si bom TODO naredil iz tvojih opazk. :D Ze tako vas vse mucim z ocitno slabimi izbirami in res nocem izkoriscati in prelagati dela na druge, ampak ce si le kdaj pri volji in opazis kje naslednje (predlogi so seveda od vseh dobrodosli! :)), kar je po tvojih standardih vredu, se priporocam:

- mazda 6 bencinar 165hp

- manual

- 2014 - 2020

- raje navadni sedezi, ne usnjeni (nekdo je omenil, da usnje prinese elektricne sedeze, ki so tezki pa bolj moras usnje cuvat...)

- najraje rdec (pogojno kaj drugega, ce je res izjemen deal)

- cim vec opreme tem bolje (fino bi bilo met te asistence, da drzi linijo na avtocesti itd. zaradi dolgih potovanj).

Sicer bom pa tudi sam se naprej prosil za mnenja, ker bom pocasi le moral nekaj izbrat.

19 hours ago, Liuch said:

@hermelin tistega iz Berlina pozabi. Če greš preverit mal na splet njegovo trgovino, boš takoj najdel dosti nezadovoljnih kupcev. Kupuje karambolirane in jih za silo skupaj sestav.  

Uff... Pozabljeno. Pa tudi odnos je bil kar cuden in ni hotel odgovoriti na osnovna vprasanja. Hvala!

Popravljeno od hermelin
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)

Aaa, sem spregledal, da je za starejsi letnik. Thx :D Kaj pa sicer tale avto? Se splaca tezit gospodu importerju? :D Oz saj lahko sam poklicem pa prasam kaksen karambol je bil. 🤦‍♂️

edit: moja nemscina je ravno na nivoju, da sva se sporazumela, da ne zna anglesko. email party.

Popravljeno od hermelin
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
16 minutes ago, NevLado said:

SCBS izklopis v infotamentu na sredini.

Drugace ne pise accident free?

Hmm, ko sem gledal v manualu je nek tak knof z dvema avtoma in "explozijo" med njima. Zanimivo. Za accident free je pa bojda tko, da se splaca prasat, ker v nemciji nima vec tega statusa takoj ko malo bolj popraskas. Vsaj tako mi je dobavitelj predstavil zadevo. Bucke? Je za prasat kaj se je dejansko zgodilo. Je pa zanimivo, da se prodaja s tako nizko kilometrino... Mogoce je kaj na tem. Mnenje?

13 minutes ago, Shrek said:

Pa rdeče barve je...

A to je minus?? :D Izkljucno rdece gledam zaenkrat. Crna ne zgleda dobro na tem avtu, belih je 90% avtov na cestah, sive niti slucajno ker so tako nevidni, da ga se podnevi ne vidis, ce nisi cisto pri stvari, kaj pa potem ostane?

Popravljeno od hermelin
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
On 10/18/2022 at 11:05 PM, Boss said:

To so verjetno roke spredaj... to se splača popravljat, zakaj ne.

Glede el. začni iskati pri ročki žmigavcev... verjetno je kje prežulilo kable.

Sorry za pozen odgovor, zivljenje me malo povozilo. Skratka kar se pokanja tice se je izkazalo, da je Pelko moral samo odstraniti nek kovinski del, ki bojda nicemur ne sluzi in naj bi le dodatno stabiliziral zadnjo os oz. nevem kako se rece temu delu. :D Za elektriko je pa verjetno alternator, saj sem takrat mel vkljuceno cisto vse kar se da, od tempomata, do klime, muzike in je bilo too much. Odkar za test "sparam z elektriko" se nic takega ne zgodi, tudi luci manj migetajo, ko zapiram okno.

Ampak kakorkoli, prosil bi za mnenje glede tega avta prosim! 2014 ne dobim pod 14k, razen ce je cisto sesut. Tale je pa minimalno kilometrov 2019 za 21k! Manjka merilec pritiska v kolesih. Bi bilo fino za daljse ture ampak jbg, nemores met vsega. Slike so zmedene, ampak kolikor uspem razbrati NI usnja in elektricnih sedezev, kar je tudi kul. Jasno mi pa ni kaj je z "city emergency braking function (SCBS)" funkcijo, ki je omenjena, knofa ne levi pa ne vidim? Napacna informacija?

Se enkrat hvala vsem za informacije in potrpljenje do sedaj! :D

Popravljeno od hermelin
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
On 9/28/2022 at 4:22 PM, Deeyan said:

Ce bos mel aktivni tempomat opcija brez logota zal odpade 🙂

Uff ok, good to know. Hvala!

Se pa moja raketa res pospeseno poslavlja, tako da nic ne bo s cakanjem pol leta na padec cen. 😕  Zadaj v ovinkih med kolesi vcasih tako poci, da ti hrbtenico strese. Najprej je samo pocilo v ovinku in potem se enkrat ko zravnas, kasneje je blo pa ze slisat skripanje ko zavijas. Kaksna ideja? Cakam pelkota, da bo imel cas, ampak karkoli je, verjetno ni vredno popravljati in naj je cim manj na cesti...

Pa na avtocesti z dopusta so se vceraj dogajale hipne izgube elektrike, ko sem luci spreminjal (zmigavci, dolge), tako da kak ground kje zjeban, BCM konektorji, mogoce varovalke (??) ali pa kar alternator? Danes pa vse kul... 😕

Popravljeno od hermelin
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)

O bomba! Hvala. Če pristanem na 1. faceliftu 100% počim to gor. Ali pa celo brez logota. :D Nisem niti razmišljal, da bi izgled avta spreminjal. To naredi 2015+ veliko bolj atraktivno opcijo.

Sicer pa gledam naprej in mi ta nihanja v cenah niso čisto jasna. 2018 za sub 20k? Barva ni lih, pa leder ma, ampak ajde, je opcija.

Popravljeno od hermelin
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
On 9/18/2022 at 7:42 PM, Deeyan said:

je tako, druga maska, eyebrows, pa še kak detajl bi se našu :D

Sploh nisem vedel, da se da masko zamenjat kar tko? Tell me more plz! A to moraš cel sprednji bumper menjat? A ni drugačna oblika pri lučeh, kako to pol skup paše? Samo grila najbš nemoreš menjat ker sta različnih velikosti... Help! :D 

On 9/19/2022 at 10:01 AM, Alex said:

V bistvu obe izgledata retro in se jima že močno poznajo leta. Še posebej od zadaj je to najbolj vidno. Je pa 6-ka dobro kljubovala letom, bolje, kot konkurenca. 

Samo 10 let je pa le 10 let. 😉

Meni je 6-ka še vedno všeč a stvari gredo naprej. 😊

Ja tudi s ceno očitno... O_o

On 9/19/2022 at 12:52 PM, mazdaman said:

6 karavan je zada retro, spredaj so jo z FL uspešno pomladili

Zato pa vse po 2014 izgleda kot dva avta štukana skupaj. Gledam oglase pa me kar stisne, ko razmišljam, da bi moral kupit 2015+... Mo vidli.

On 9/20/2022 at 12:02 PM, Boss said:

Če sebe pogledam v teh treh letih lastništva karavanke lahko ugotovim, da v vsem tem času nisem notri peljal kaj takega kar ne bi mogel z limuzino. Tako da... :nevem:

Cela ta debata mi je res zanimiva ker se ne znam postavit v kožo nekoga, ki mu je limuzina zadosti. Ali ne greste nikoli na kak roadtrip raziskovat čudne kraje ali furate 2 (redko 3 :D) pse ali froce hkrati s polno pridelka s kmetije itd.? Če pa imate doma še nekaj večjega za trogat zadeve okoli, zakaj potem drugi avto ni manjši, vsaj, če ste kolikor toliko blizu mesta? 
Evo sharam sliko pakiranja (še ni fertik) na poti domov s standardnega roatripa, ko se v avtu znajde še kakšna extra prošnja/naročilo domačih itd. :D Dva bajka notri, od tega je ta manjšega zamenjala veliko večja mrcina + kup dodatne zaščitne opreme... Da bi imel še otroke bi blo treba land cruiserja nabavit.

H5D2DJuablbn1LwXn1qOBeAzM0bhYh5fRQbnjTYx

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Koliko bi lahko dobil za svojo rabljeno Mazdo?
Napisano
On 9/22/2022 at 8:05 AM, Janez007 said:

Danes berem, da se na trgu avtomobilov v Nemčiji razmere in obeti slabšajo, slabšajo za trgovce. Imam občutek, da gre trenutno za nek prenapihnjen cenovni balon. Inflacija v povezavi z energetsko draginjo se bo poznala v kupni moči ljudi, ki kupujejo take stare avte, kot ga prodajaš ti.

Naj bo temu tako 🙏

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Nič, se pa potem opravičujem gospodu za napačno mnenje. :D Očitno sem jih dobil na hektičen dan in je čudno izpadlo. 

Sem šel danes do enega bližjega in je potegnil iz gume polovico vijaka in nabil notri sealant. Tip top 10 min.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
On 9/15/2022 at 6:54 PM, NevLado said:

Levi je od @Deeyan, 2016 CD175 AWD AT

12 hours ago, Deeyan said:

Ta pa je Facelift by Deeyan :D

Maska me mede! :D Si dejansko jo zamenjal pa tam okoli luči nekaj šaril, da bolj grdo gleda? :D Sej ma sicer cel FL1 samo tiste krom črte, ne?

15 hours ago, FuManchu said:

Profesorski je lahko samo SAAB :punk:

Ma karavan je kar metal... Ali pa truga, če mojo vprašaš. :D Je bil contender pred nakupom trenutne 6.

Popravljeno od hermelin
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
36 minutes ago, NevLado said:

Jaz sem šel sem po priporočilu, naročil komplet gume+felge za 6ko. Ko sem šel sredi novembra, je bil totalen teksas, ker letajo en čez drugega. Storitev pa 10/10.

Ja saj mogoce je to bilo, da malo po zraku vse leti in izpade, kot da njihov servis tudi... :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
1 minute ago, NevLado said:

Šiška - 

WWW.GUME-PNEVMATIKE.COM

Smo vulkanizerska delavnica z nekajdesetletno tradicijo in uspešnim ohranjanjem starih vrednot, spojenih s sodobnimi pristopi. Imamo bogate izkušnje in znanje pri opremljanju jeklenih konjičkov z novimi...

Hudo, prav tega sem imel v mislih kot shady. :D No, hvala! Bom zjutraj poklical pa da vidmo kdo se me usmili, sedaj nisem nobenega dobil.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
3 minutes ago, Jest said:

Ni ravno pravi cas za izbirat… ker jih je zelo malo se odprtih… ce bos prisel tja tri minute pred zaprtjem, bos lahko razocaran… Najbolje poklicat tiste dva ali tri, ki imajo odprto do 19ih… 

Ma bom sel zjutraj, pa prej na petrol, da spet nafilam. Zdaj jim bom samo najedal, ko hocejo jit domov tv gledat. :D Tako, da ce kdo na vicu kaj pozna?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
10 minutes ago, Jest said:

Bos moral pohiteti… vecina jih ima ze zaprto, se pa najde kaksen, ki ima do sedmih ;)

Haha hvala

LETMEGOOGLETHAT.COM

For all those people that find it more convenient to bother you with their question than to google it for themselves.

:D

Sem mislil, ce kdo prav dolocenega priporoci, da ne grem na slepo... Ko gume nabavljam so kaksni res extra shady.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
6 hours ago, NevLado said:

Glede felg: ja, veliko se je o tem pisalo, imaš svetlo sive in temno sive. Prva serija temno sivih je problematična, ker se začne luščit barva. :D 

Ok kul, hvala, torej 2015 je problematicna.

6 hours ago, Deeyan said:

Kaj pa vem... 🤔

IMG_20220815_171058_edit_671486950704309.jpg

Madona a je kje kak guide za te facelifte? Osnova je 2012, 2015 fl2, 2018 fl2, kaj pa je ta na sliki potem? 2020/2021/2022 update?

Meni izpade leva lepse ker je bolj agresivna, samo je to verjetno tudi zaradi barvne kombinacije in kroma, ki naredi desno precej profesorski avto. :D

8 hours ago, SeekK said:

Če so vsaka zase, se teh detajlov niti toliko ne opazi. Ko sta enkrat parkirane skup, predzadnji FL proti zadnjem enostavno izpade staro.

Me pa to nikakor nebi odvrnilo od nakupa prejšnjih modelov, če dobiš za normalen denar.

Se isce zaenkrat 2014 za 13k-13.5k. Mo vidli, krom odpade. :D

Popravljeno od hermelin
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano (urejeno)

Kdo prosim ve kam v ljubljani na hitro laufat zaflikat predrto gumo? Cez noc se je spraznila, da sem ravno do petrola lahko prisel jo nafilat. Pa smo v pol dneva na istem. 😕

Sem tudi zategnil jedro, pa ni videti, da bi to bil problem. Se mi zdi da celo slisim sikanje zraka cez vodo.

Popravljeno od hermelin
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
10 hours ago, Janez007 said:

Jaz bi rekel, kar cel avto, ampak meni je že vsa ta leta všeč. Nekaj so oblikovno poflikali s FL, kanta pa ostaja kanta. 😃

Haha :D Saj je lep, nič ne rečem, sploh prva črna maska in črne feltne ga nardijo prav luštno pobalinskega. :D Zato sem pa tok težil z vrednotenjem prve verzije, ker če pristanem na 20k+ (no 25k+ v tem primeru) se malo nagibam k drugim manj "kantastim" opcijam kot so bmw5 in e-klasa itd. Lahko pa da bo talisman... :D 

9 hours ago, Alex said:

V bistvu se vsem 6-kam,, tudi zadnjemu FL že poznajo leta. Ni pa grd avto, da se zazumemo.Ne bi pa sedaj kupil 6-ke kot "nov" avto, pa še cena bi bila astronomska. 

Aja,pa 2017  FL ima najlepše 19",zadnja FL pa kr neki. Z zadnjim FL so hoteli narediti bolj "gospodski"avto namesto športnega, ki je to prej bil. A jim ni uspelo. 😉

Ma saj tudi prve feltne so enake samo bolj bele, ne? Super pašejo z rdečo IMO. To je pa glavni problem, da je z vsakim FL večji razkorak med ksihtom in tazadnjo. Naštukana dva avta skupaj.

Uglavnem, če se kdo spomni še kakšno pripombo na katerikoli moj rant, kar pogumno, sicer bi pa vsake toliko prosil za mnenje glede kakšnega oglasa, dokler se nekaj pametnega ne najde.

Seveda pa hvala vsem, ki pomagate! Much appreciated! :) 

Popravljeno od hermelin
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
8 hours ago, sportman333 said:

moje mnenje, za 9.let star avto ne bi nikoli dal 15k, pa četudi je to Mazda :), če dodaš še koliko 2-3k za uvoz, dmv, itd...te pride 9.let star avto 18k €, to je za moje pojme nora številka, razen če ne veš kam z € :).....pustimo nore čase in prenapihnjene cene, če tak avto izgubi cca.2,5k € na leto, in če je bil nov okrog 30k, je realna cena takega kvečjemu okrog 10-12k€.....

Ok noted, thx! Zdej, z 12k total nebom prisel cez in tudi v roku 1 leta ne vrjamem da se bo spremenilo. Tko, da slika ki jo imam zdaj je nekako takole:

• ~1550e za import (ce se ne grem zezat na svojo roko, ampak cas je denar...)
  • 1000e extra ker je pac stanje na trgu tako kot je, avto je tocno to kar hocem in se rdec je haha :D
  • 500e wiggle room za barantanje ko ga najprej na rit vrzem z nizko ponudbo
  • 12k osnova za avto

Torej ponudim 13k do 13.5k za 2014 letnik, total z importom je pa max 15k + registracija (157e). Se vedno je najbrs veliiiiiiko prevec, ampak alternativa so pa 2018+ za 22k+ osnova pa smo ze na 10k vec. Ce ima se kdo mnenje glede cene, kar, prosim! :)

6 hours ago, NevLado said:

2017 model imaš nov volan in pri dizlih izboljšane motorje

2018 model ima 360 kamero in android auto/carplay po default + projekcija brez stekla + novi zici

Ok, torej v takem primeru ne manj kot 2017, ima pa smisel 2018+ ze zaradi maske, ker prvi facelift zgleda res bolj za kakega biznismana, ki ima bling rad. :D Glede na prejsnje komentarje sklepam, da tudi pri 2018+ nima sport nobene razlike v podvozju, le vecja platisca? Bi ciljal na 17" pa jih mam za zimo, dokupim pa 19" za letne. Btw manjse kot 17" sklepam da ne grejo gor?

Tako kot je sedaj 12k osnova za 2014 letnik, je potem 2018 22k+?

6 hours ago, Boss said:

...pa armaturka je čist druga, zvočna izolacija je zaznavno boljša, dizel ima AdBlue tehnologijo, bolj elegantna maska (manj kičasta), zaključki izpušnih cevi niso več premera slamic.

Haha niti nevem, a je en fake in ali imata se vedno lukno spodaj ne pa tam kjer je vizualno? To je tak debilen trend... :) Ma bi vseeno gledal bencinarje.

2 hours ago, Alex said:

Spet odvisno od malarija, ki izdelek gleda. Te nove maske na 6-kah so meni kičaste, sploh mi ne paše na 6-ko, zvočna izolacija je za odtenek boljša, ni revolucije, auspuh se da z lahkoto na FL narediti dosti lepše, kot tej inox zaključki.Armaturka je pa spremenjena v par detajlih. Zopet nič drastičnega. 

Edino ta ad blue je novost, pa še tega ne bi rad imel v avtu. Če ti ga slučajno med vožnjo zmanjka, se avto ustavi in moraš domov z avtobusom. 

Mene vbistvu moti, da zadaj izgleda dated. Avto je enak kot pred 12 leti, kar gre malo v nos sklepam, ce nekdo da 30k.

Kar se notranjosti tice sem pa ocitno cuden... Saj je lepo, da je bolj clean, ampak sam ne opazim enega gumba ko vozim, tko kot baje doma ne stanja mize 3cm okoli laptopa, ko delam. :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
6 hours ago, Janez007 said:

Pravijo, da je 2018 FL bolje zvočno izolirana. Pa novejšim, predvsem slovenskim, še ni potekla 5-letna garancija. :) Pa še kakšen gumb-funkcija več, ki jih itak večina ne uporablja. Fina je še projekcija zaslona na šipo, namesto tiste "češke" plastike, ki se dviga. Sicer mene moti polarizacija projekcije in jo zato komaj kaj vidim s polarizacijski sončnimi očali.

Ok. Zvocna izolacija me sicer ne gane prevec, 2005 je kot da si v wind tunelu pa je cisto ok. Teh zadev pa ne uporabljam in bi po pravici najraje tudi sam infotainment imel nekje malo nizje integriran v dashboard, tako kot prva verzija. :D Garancija pa good point, ce se seveda kaksna pojavi tukaj sploh...

Evo kaj pa TOLE. Nima ledra in memory sedezev. :D Koliko bi za tole ponudili? 2 leti novejsa, torej ce sta prej rekla 10k-13k, bi sedaj bilo 12k-15k?

Popravljeno od hermelin
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
2 hours ago, NevLado said:

Hvala! Bom pregledal vse.

1 hour ago, Janez007 said:

Še ena star, ki bi mene motila pri rdečki G165 MT za 15.900. "Beli" usnjeni sedeži, ki nikoli več ne bodo beli, razen če jih daš obnovit. In lepše se vsaj meni sedi na sedežih iz blaga.

Osnovna oprema bi bila meni dovolj, sploh pa od FL 2018 naprej (pri tej je 360 stopinjska kamera celo veliko slabše kakovosti, kot zadnja pred FL). Sicer je FL2018 zame vreden tista 2.000 €, že zaradi oblike armature.

Usnjeni memory sedeži, strešno okno, vlečna kljuka,   ... vsa ta dodatna oprema pomeni še težji avto pri že sicer podhranjenim 2.0 motorju.

Ma to je skoraj da bila bolj zelja punce, da vidiva kako je imeti belo notranjost. :D  Lepse, res? Kar sem bral so ljudje bolj hvalili usnjene, ces da bolje drzi pri strani. Je tebe mehkoba sama prepricala?

Uff, good point glede teze. Glede na to, da nafilava velikokrat avto dobesedno do roba, se verjetno splaca avtu prisparat nekaj truda. Hvala! :D

Nekaj mi pa sploh ni jasno pri tem kaksni so bili updati mazde 6, npr.:

•  FL2015 imajo nekatere 2012 volan, nekatere pa ta novega
  • Sem sel gledat 2018+ in prileti TOLE ven. 2018, ampak ima 2015 interior in 2012 masko? wat? Lahko kdo pojasne prosim? :D

Ko reces FL2018 mislis tiste, ki imajo najnovejsi crn mrezast gril, ne? Poleg lepse armature in maske, je se kaksen razlog, da se clovek stegne po 2018+?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.