Hja, jaz se ne predatavljam, da grem z mulcema po Balkanu na potovanje z EV in celotno pot prilagodim planu polnjenja vozila. Ne hvala, rajši uživam v svobodi.
Dolgočasneš.
Kaj pa adrenalin pa te stvari.
Lansko leto na Mljetu nisem opazil nobenega električarja, bomo videli kako bo letos.
The only aproved cure for too much fun is three much fun!
Pokaže pa,da je po vsej verjetnosti trenutna smer tehnologij za shranjevanje el. energije "slepa ulica"...tako iz vidika elektromobilnosti,ker je nezadostna in predraga,kot iz vidika ekološkosti,ker ni vzdržna.
Tudi proizvodnja ogromnih količin dodatne el energije ekološko ni vzdržna, ker se je za to sedaj začel kuriti premog.
Če bi zgradili nove jedrske, bi stvar bila precej bolj trajnostna - osiromašen uran se trenutno krasno reciklira skozi cevi bradlyjev v Ukrajini.
Popravljeno od Mraušk Mčk
Nikoli in nikdar nisem bil EV hater. Celo veliko pozitivnega sem videl v uporabi malih mestnih EV.
In potem je leglo skorumpiranih in nesposobnih politikov ki se imenuje Evropski parlament, potrdil sklep, da od leta 35 ne smemo več vozit z normalnimi avti, ampak samo še z viličarji.
Zelo enostavno, če želiš odpor ali sovraštvo, potem uvedi prisilo.
Prosil bi admina da uvede temo z naslovom Zakaj sovražim EV
Pri klasičnih gorljivih snoveh je gorenje spajanje s kisikom pri določeni povišani temperaturi. Govori se o trikotniku: - gorljiva snov - kisik - temperatura. Gašenje je v tem primeru sila enostavno. Odstraniš enega od teh treh elementov trikotnika in ogenj ugasne.
Gorenje baterij EV jev so povsem druga zgodba. Tam se gre za kemične procese, ki jih ne moreš prekiniti z, naprimer, odstranitvijo kisika.
Lahko odvzameš drug dejavnik v trikotniku - temperaturo. Ampak čim nehaš hladiti, bo ponovno gorelo.
Ostane samo še en element trikotnika - gorljiva snov. To pa odstraniš tako, da avto porineš v graben in pustiš da pogori do konca.
Jaz bi rekel, da je to tudi kriva oblika pristanišča.
Nekoč, ko bomo vsi prisiljeni voziti električarje (kitajske), boš enostavno počakal, da bo trajekt že na pol napolnjen. In takrat bo imel že toliko greza, da boš po rampi zapeljal not naravnost.
(če bo poln, se bo po rampi vozilo navzdol)
vsaj trenutno niti približno ne morejo zagotoviti situacije, da bi nova tehnologija sama od sebe zamenjala staro na nobeni postavki na na tej, da bi bila boljša, ni enostavnejša, ni cenejša in niti ni čistejša.
Je pa zato za nekatere dobičkonosnejša.
In glej ga šment. Evropski politiki, ve se kdo evropo vodi, so se nas tudi v tem primeru nategnli.
Kakšen zelen prehod. Folk enostavno ne bo imel denarja za kaj takega, ker so pametni evroposlanci streljali in Evropo ustrelili v obe koleni, pa še v komolce. V Evropi vsak 6 delavec dela v avtomobilski industriji. Te kreteni so pa s svojimi butastimi šli sesut avtomobilsko industrijo.
Samo povedat sem hotel kako se z nekim takšnim avtom lahko potuje ceneje, hitreje in bistveno udobneje kot z viličarji ki nam jih vsiljujejo politiki. Zato sem dal v temo elektromobilnost.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Kot naprimer da v batrijskem nožu zmanjka elektrike pa si žena ne more prerezat roke.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani