RazširiNiso oni nas prehitel, Evropa je ostala zadaj. Zdej bi se pa vsi po glavah tepl in kleli, da nas mal manj kot okupirajo. Sej pa smo jim sami prodal vse fabrke in tehnologijo, zdej bomo pa riža žrli 🤷♂️
Ne se sekirat bomo pa tanke delal pa orožje za pobijat ljudi. V to nas poskušajo zdaj prepričat, da je nujno, ker smo nasedli zeleni agendi in se dobesedno deindustrializirali v civilni sferi.
RazširiA vi kar rinete, četudi ne gre? A to samo v primeru, ko imate raje podrsano desno platišče kot razbit levi del avta? Ali pa morda ne obvladate dimenzij svojega avta? 😁
Ti kr izzivaj, naslednje Mazda srečanje bo vsebovalo spretnostni test pa bo vsak lahko pokazal kolk ga zna uporabljat pa al je dolg al pa kratek, širok al pa ozek. Da ne bo kakih čudnih pogledov... še vedno se o avtih pogovarjamo.
RazširiAmpak, če z robnikom uničiš gumo, ki stane 150€, kakšna je razlika, če namesto gume uničiš platišče, katerega popravilo stane 100€?
Tole si preveč posplošil in dal skoraj mejno situacijo.
Največ feltn popraskamo ljudje v ozkih križiščih, ko zadnje notranje kolo podrsa ob robnik pločnika. Tako sem jo jaz, ker je naša ulica ozka pa en ven iz ozke ulice, jaz pa na sred ovinka za notri v ulico. Enostavno zrrrssss je naredilo pa je bla feltna nagrižena.
Pa pri parkiranjih ob robnik, pa na neumno narejenih pločnikih s premalo poševnimi robniki, da bi se ga dotaknila samo guma in ne tudi feltna. Pa seveda previsokih robnikih pa ni da ni takih situacij in to pri hitrostih manj kot 10km/h.
Na pa si me ujel v mojih skritih željah
Pismo, ampak da mi rata v enem šusu 1200km bi moral met porabo okrog 4 litre. Torej predlagam, da spustimo hitrost na 80km/h al pa še raj na 75km/h. Zakaj bi se peljal 11 ur, če pa se lahko 16 in zraven še opazujem naravo, ptičke, ki se ženijo, metuljčki, ki frfotajo, zajčki, ki se fu**jo... mislim parijo. Mi sploh ne vemo kolk lepega zamujamo, ko drvimo, kot obsedeni s 120-130km/h z očmi na pecljih, adrenalinom v žilah, pulzom na številkah enakih hitrosti.
RazširiTesla je sla normalnih 130, ioniq pa se je cjazil cca 100 skrajno desno.
Zato pa se zdaj pogovarjajo, da bi uvedli omejitve hitrosti na celem autobahnu. Predvsem, zato, da ne bi lastniki EV-jev izpadli preveč patetično bedno, k se morajo furat okol stotke, da sploh kam pridejo.
RazširiAmpak če tankam jutri, je kupil gorivo ceneje na borzi in proda po maksimalni možni ceni naprej.
Če bom točil v torek in država ne bi višala trošarin bo znižala, po formuli, naksimalno možno ceno.
Ker bo Petrol kupil prav tako gorivo za torek na borzi, bo marža Petrolu nižja.
Torej če tankam jutri, bo imel Peteol več od tega, kot če država ceno spusti in tankam v torek na Petrolu.
Gorivo je že kupil ceneje, ker višina regulirane cene je vezana na preteklo 14 dnevno obdobje povprečne cene nafte na borzah. Ampak, če pa gre gor jo je pa kupil dražje in jo bo prodajal z manj dobička, do popravka regulirane cene. Ampak, ker gre gor in dol vse skupaj se obe te zadevi nekje v letnem merilu poglihata.
RazširiMoram pa pripomniti,da je takrat prišlo do take poškodbe predvsem tudi zaradi tega,ker sem "zajebal" in za par € ceneje kupil gume,ki niso imele zaščitnega roba za feltno...vem "butelj"🥺....eklatantna napaka,ki me je drago stala,in jo ne nameravam narediti nikoli več!
Poznam ta filing... ene 20 let nazaj sem zadnjč kupil letne gume brez zaščitnega roba. Popravilo feltne je bilo bistveno dražje kot razlika v ceni pri gumah pa še ta, ki mi je popravljal ni bil vulkanizer in sem mu moral prinest samo feltno. Cel kup dela in stroškov. Od takrat gum brez zaščitnega roba sploh ne gledam več.
RazširiMeni meni nič ne manjka na Petrolu. A ne bi smel tam točit? 😉
Ejej, Pandorino skrinjico odpiraš... jaz sem tud reden gost na Petrolu, sploh od kar majo app. Ampak pazi, ker zdaj bo priletelo nekaj ogorčenih postov kako so drugi boljši in da je Petrol zanič.
RazširiZakaj pa njemu?
Bolj Petrolu. To kaj je dražje Petrol pobaše. Samo malo več ddv-ja dobi drža od višje osnove.
Kle gor kar nekako vlada neka teorija zarote, da za pocenitve je zaslužen kakšen pristen desni patriot, za podražitve pa vedno in samo Golob, ki si baje tlači dobičke v svoje in Tinine žepe oz. torbico. Da se ne razvija kakšen pretiran spopad med forumaši preventivno za vsako stvar obtožimo Goloba pa je mir. Volk sit kozli celi in to je najbolj važno.
Drugač pa malo te moram popravit, dokler bo regulirana cena, Petrol kaj dosti ne more vplivat na ceno, ampak vpliva zgolj gibanja cene nafte na borzah in menjalni tečaj €/$. Edini, ki nekako kompenziran vse skupaj je vlada, ki viša trošarine pri nizkih borznih cenah naftnih derivatov in obratno. Pač nek buffer al kako bi se temu reklo.
V glavnem, da pomirim strasti - Holob je kriv, dol z njim.
Napisano
Ne še... bom dal najprej originalne gor. Verjetno zdejle čez vikend. Pa grem pol v dež, da vidim a bodo letos padle nove gume al ne. Če bi samo profil gledal naredim še vsaj 30kkm al pa še več pa bom še vedno na 4mm.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani