Skoči na vsebino
Gume
Napisano

Ne še... bom dal najprej originalne gor. Verjetno zdejle čez vikend. Pa grem pol v dež, da vidim a bodo letos padle nove gume al ne. Če bi samo profil gledal naredim še vsaj 30kkm al pa še več pa bom še vedno na 4mm.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
  dne 28. 3. 2025 ob 7:10 je Janez007 napisal:

za belo 2018/10 vem, da je bila malenkost pod 37.000 €. 

Razširi  

Ah ne no - G165 z ročnim menjalnikom Revolution Top je bla tam nekje okoli 32k€. To vem, ker je bla enaka cena za opremo nižje Revolution pri dizel 2.2 150KM.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
  dne 26. 3. 2025 ob 15:14 je 50keda napisal:

To lahko tudi traja, sem dobil po pol leta al tako nekako  in sem biu ceu presran, ka mi to pošilajo :D

Razširi  

Ja sej pol pa še k škatlo odpreš pa se sproži digitalni govor in rečeš samo še "fak Siri je not":nevem:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
  dne 26. 3. 2025 ob 7:22 je Bini napisal:

Kaki mojstri ste to, da vam najboljše in najdražje gume niso ok..... :whatever:

Razširi  

Ne razumeš... stotinke se lovijo.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

dne 25. 3. 2025 ob 15:16 je samSimon napisal:

Niso oni nas prehitel, Evropa je ostala zadaj. Zdej bi se pa vsi po glavah tepl in kleli, da nas mal manj kot okupirajo. Sej pa smo jim sami prodal vse fabrke in tehnologijo, zdej bomo pa riža žrli 🤷‍♂️

Razširi  

Ne se sekirat bomo pa tanke delal pa orožje za pobijat ljudi. V to nas poskušajo zdaj prepričat, da je nujno, ker smo nasedli zeleni agendi in se dobesedno deindustrializirali v civilni sferi.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
  dne 25. 3. 2025 ob 14:58 je godlike napisal:

Kak pa da si se odločil za pretekle modele?

Razširi  

Zato, da boljše za nas ostanejo in da ne dvignejo preveč cene zaradi povpraševanja. :hudicek:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

dne 24. 3. 2025 ob 12:21 je Janez007 napisal:

A vi kar rinete, četudi ne gre? A to samo v primeru, ko imate raje podrsano desno platišče kot razbit levi del avta? Ali pa morda ne obvladate dimenzij svojega avta? 😁

Razširi  

Ti kr izzivaj, naslednje Mazda srečanje bo vsebovalo spretnostni test pa bo vsak lahko pokazal kolk ga zna uporabljat pa al je dolg al pa kratek, širok al pa ozek. Da ne bo kakih čudnih pogledov... še vedno se o avtih pogovarjamo.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
  dne 24. 3. 2025 ob 14:00 je jures napisal:

Bo pa prostata zdaj na testu range s plinom se skorajda podvoji na 1300-1400

Razširi  

Stari, v flašo pa bo. :hudicek: Zdaj se dela rekord za zgodovino, tako da ne popustit.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
  dne 24. 3. 2025 ob 10:18 je Slivka napisal:

60 litrov na razdalji 1200 km pomeni porabo 5 litrov na 100 km. Glede na to, da je posoda za gorivo 62 litrov - ni treba vozit 75, da prideš z enim polnjenjem do Amsterdama.

Razširi  

Jaz mam AdBlue posodo notri in mam zato "samo" 52 litrski tank za dizel.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

dne 24. 3. 2025 ob 7:48 je Janez007 napisal:

Ampak, če z robnikom uničiš gumo, ki stane 150€, kakšna je razlika, če namesto gume uničiš platišče, katerega popravilo stane 100€?

Razširi  

Tole si preveč posplošil in dal skoraj mejno situacijo.

Največ feltn popraskamo ljudje v ozkih križiščih, ko zadnje notranje kolo podrsa ob robnik pločnika. Tako sem jo jaz, ker je naša ulica ozka pa en ven iz ozke ulice, jaz pa na sred ovinka za notri v ulico. Enostavno zrrrssss je naredilo pa je bla feltna nagrižena.

Pa pri parkiranjih ob robnik, pa na neumno narejenih pločnikih s premalo poševnimi robniki, da bi se ga dotaknila samo guma in ne tudi feltna. Pa seveda previsokih robnikih pa ni da ni takih situacij in to pri hitrostih manj kot 10km/h.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

Na pa si me ujel v mojih skritih željah sramezljiv

Pismo, ampak da mi rata v enem šusu 1200km bi moral met porabo okrog 4 litre. Torej predlagam, da spustimo hitrost na 80km/h al pa še raj na 75km/h. Zakaj bi se peljal 11 ur, če pa se lahko 16 in zraven še opazujem naravo, ptičke, ki se ženijo, metuljčki, ki frfotajo, zajčki, ki se fu**jo... mislim parijo. Mi sploh ne vemo kolk lepega zamujamo, ko drvimo, kot obsedeni s 120-130km/h z očmi na pecljih, adrenalinom v žilah, pulzom na številkah enakih hitrosti.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
  dne 23. 3. 2025 ob 18:55 je jures napisal:

Tesla je sla normalnih 130, ioniq pa se je cjazil cca 100 skrajno desno.

Razširi  

Zato pa se zdaj pogovarjajo, da bi uvedli omejitve hitrosti na celem autobahnu. Predvsem, zato, da ne bi lastniki EV-jev izpadli preveč patetično bedno, k se morajo furat okol stotke, da sploh kam pridejo.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
  dne 23. 3. 2025 ob 18:28 je godlike napisal:

Ampak če tankam jutri, je kupil gorivo ceneje na borzi in proda po maksimalni možni ceni naprej.

Če bom točil v torek in država ne bi višala trošarin bo znižala, po formuli, naksimalno možno ceno.

Ker bo Petrol kupil prav tako gorivo za torek na borzi, bo marža Petrolu nižja.

Torej če tankam jutri, bo imel Peteol več od tega, kot če država ceno spusti in tankam v torek na Petrolu.

Razširi  

Gorivo je že kupil ceneje, ker višina regulirane cene je vezana na preteklo 14 dnevno obdobje povprečne cene nafte na borzah. Ampak, če pa gre gor jo je pa kupil dražje in jo bo prodajal z manj dobička, do popravka regulirane cene. Ampak, ker gre gor in dol vse skupaj se obe te zadevi nekje v letnem merilu poglihata.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

dne 23. 3. 2025 ob 17:44 je skritikrt napisal:

Moram pa pripomniti,da je takrat prišlo do take  poškodbe predvsem tudi zaradi tega,ker sem "zajebal" in za par € ceneje kupil gume,ki niso imele zaščitnega roba za feltno...vem "butelj"🥺....eklatantna napaka,ki me je drago stala,in jo ne nameravam narediti nikoli več!

Razširi  

Poznam ta filing... ene 20 let nazaj sem zadnjč kupil letne gume brez zaščitnega roba.  Popravilo feltne je bilo bistveno dražje kot razlika v ceni pri gumah pa še ta, ki mi je popravljal ni bil vulkanizer in sem mu moral prinest samo feltno. Cel kup dela in stroškov. Od takrat gum brez zaščitnega roba sploh ne gledam več.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
  dne 23. 3. 2025 ob 14:20 je godlike napisal:

Meni meni nič ne manjka na Petrolu. A ne bi smel tam točit? 😉

Razširi  

Ejej, Pandorino skrinjico odpiraš... jaz sem tud reden gost na Petrolu, sploh od kar majo app. Ampak pazi, ker zdaj bo priletelo nekaj ogorčenih postov kako so drugi boljši in da je Petrol zanič.:hudicek:

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
  dne 23. 3. 2025 ob 10:53 je godlike napisal:

Zakaj pa njemu?

Bolj Petrolu. To kaj je dražje Petrol pobaše. Samo malo več ddv-ja dobi drža od višje osnove.

Razširi  

Kle gor kar nekako vlada neka teorija zarote, da za pocenitve je zaslužen kakšen pristen desni patriot, za podražitve pa vedno in samo Golob, ki si baje tlači dobičke v svoje in Tinine žepe oz. torbico. Da se ne razvija kakšen pretiran spopad med forumaši preventivno za vsako stvar obtožimo Goloba pa je mir. Volk sit kozli celi in to je najbolj važno.

Drugač pa malo te moram popravit, dokler bo regulirana cena, Petrol kaj dosti ne more vplivat na ceno, ampak vpliva zgolj gibanja cene nafte na borzah in menjalni tečaj €/$. Edini, ki nekako kompenziran vse skupaj je vlada, ki viša trošarine pri nizkih borznih cenah naftnih derivatov in obratno. Pač nek buffer al kako bi se temu reklo.

V glavnem, da pomirim strasti - Holob je kriv, dol z njim.

33112_1.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.