Ma tele subvencije so navadna lopovščina al pa naj napišejo, da gre za socialni transfer. Ker če neki talaš iz proračuna in denarja vseh nas pol naj ima vsaj smisel ne pa da se se financira pohlep izdelovalcev in prodajalcev EV-jev. Še boljš pa da naj drugič raje reklamirajo akcijo Pošlji SMS EV5 ali EV10 na 1919. Bo bolj fer.
Sam se naredil okoli 80kkm z Bridgstonkami, pa sem imel še cca 5 mm profila; zgleda da se zelo malo obrabljajo. Samo ko sem se enkrat po dežju normalno peljal in mi je v ovinku nenapovedano "spustila" sem jih takoj zamenjal za GY A6 ...
Men se to sicer ni zgodilo, je pa res, da na gladkem asfaltu v mokrem je bila res podpovprečna, zato sem zamenjal.
Sem se pa danes v Kopru prepričal, zakaj @Alex je tako robantil čez njo v vožnji skozi krožišča v Kopru. Sem bil ravno takrat v Kopru, ko je bilo konec šihta in kako tele Koprske kamikaze vozijo skozi vsa ta krožišča. Če moraš ustavit, ma ni več šanse, da prideš na vrsto. To je dobesedno škripalo skozi. Noro res, pa sem mislil, da imamo večino pacientov kle v LJ pa vidim, da so naši pacienti še dokaj v redu.
Bo enkrat Alex demonstriral tale rally in borbo za prostor. Nazadnje sem to videl v Beogradu.
Ze pri nas v Medvodah kjer imamo 8 ali 9 šol je med njimi tud 10km poti (topol, sora, pirnice, medvode, preska......) to je kar podrocje za pokrivati in ce se ne motim okoli 500 solarjev.....zadeva ni tako preprosta
Pri vas v Medvodah ne znate v dveh letih od poplav zrihtat enega kurčevega mostu. Vsaj ograjo bi pa lahko postavli na njem, če že za kej drugega niso sposobni. Pol se pa pričakuje, da bi organizirali kej takega... ZF.
Dober si. Pirelli PZ4 pridejo s 6mm profila iz tovarne. HN varianta.
Sem bil prepričan, da bom vsaj 100 jurjev km naredil z njimi pol so me pa fantje kle gor na forumu tolk prestrašili, da sem se spraševal a se ni bolje polet vozit z zimskimi, kot pa z letnimi s skoraj 6mm profila. 😜
No vidiš, preveč kompliciraš, se pa zato voziš brez skrbi....
Sam to pa res... bolj k se vozim s temi novimi Eagle-cami bolj se mi dopadejo. Sploh zdej k sem malo dopolnil tlak. Edina slabost, če se temu lahko tako reče - poraba bo nekoliko višja, 0.1 do 0.2 ocenjujem, da bo več.
Vse ti povrnejo, ko končajo postopek in če nisi kriv gre iz njegove police. Ta kasko je le premostitev, da lahko takoj popravljaš. Sem mel tak primer in sem lahko takoj popravljal, če ne bi pa čakal, ker se je povzročiteljeva zavarovalnica nekaj kurčila in delala ekspertizo, ker ni verjela uradnemu policijskemu zapisniku.
Ja žal, če si mel bliznje srečanje s tujcem je to jeba. Če maš kasko poravnaš iz njega pa pol zavarovalnica dela tako kot imajo predpisano. Če pa kaska nimaš... ja pol pa dva meseca je kr normalno al pa da sam popravljaš.
@Boss zaznavaš tuljene med 80 in 90? Kolk si jih pumpal? Js mam zdej spredaj 2.5 zadaj pa 2.4.
Kar se tiče oprijema, ne vem kolk maš stare zdelane, sam moje bridgstonke se na dežju ne morjo primerjat niti slučajno, včeraj sem spet komentiral v avtu: "me zanima, če bodo te gume drugo leto tudi tak držale v dežju". vi vil si.
So tvoje Made in Germany? Moje majo še zdej duh to prav ne morm vrjet. Si zaznal da nenormalno bolj pobirajo kamenčke in ostalo kramo s ceste in jo mečejo v avto?
Sem šel danes pred izletom na pumpo in dopolnil spredaj na 2.6 in zadaj na 2.5. V vožnji ni razlik, tako da bo kar ostalo pri tem tlaku. So pa Made in Germany.
V bistvu mogoče niti ne... bolj to, da Bridgestonke niso bile še tolk slabe. Da ne bo narobe razumljeno - ni mi žal, da sem zamenjal, sem pa vseeno mislil, da bo večja razlika. Imam pa občutek, ko @Alex tako grdi Turanzo, da je verjetno bolj kriv asfalt na obali, ki je v dežju verjetno res bolj jada od jade. Žal nikoli nisem bil tam v dežju, da bi lahko sprobal.
pred 21 urami je sportman333 napisal:
In kaj zdaj to @Boss pomeni, jih priporočaš ali ne?
Dej mi še malo časa, da jih neko daljše obdobje uporabljam. Nekih napak nimajo, zdaj pa iščem tiste prednosti, da bi rekel, ja brž to nabavit.
@Boss zaznavaš tuljene med 80 in 90? Kolk si jih pumpal? Js mam zdej spredaj 2.5 zadaj pa 2.4.
Ne nič ne tulijo pri nobeni hitrosti. Izredno tihe so. Po pravici povedano sploh ne vem kolk mi je vulkanizer napolnil, samo nekaj je omenjal 2.5 in 2.4 . To bom preveril med vikendom v miru.
pred 5 urami je 50keda napisal:
So tvoje Made in Germany? Moje majo še zdej duh to prav ne morm vrjet. Si zaznal da nenormalno bolj pobirajo kamenčke in ostalo kramo s ceste in jo mečejo v avto?
To pa ja, kamenčke pobirajo, da ne rečem pri seb k mam peščen dovoz. K da bi peskal vse skupaj. Duh po gumi je kar izrazit, ampak daleč od tega da bi bil neprijeten - guma pač. Tud to ne vem kje so narejene - preverim, ampak načeloma mi je to več ali manj vseeno, ker bi morale bit narejene po iste postopku ne glede na državo izvora.
Sem pisal v "razpizdniku", kako so me nategnili s temi gumami. Zaenkrat "samo 80€, lahko mi pa prbije novo ceno pa bo še kej dodatka zraven pri ceni. Čakam od 8.5. na njih, zdaj je pa naslednji rok dobave 26.5. Ne vem zakaj imam slab občutek, da tudi ta datum ne bo pravi.
Zanimivo, tele moje "pogrešane" gume so se očitno našle in so malo lutale po Sloveniji predno so se vrnile k meni. Tako, da jih imam že od torka nataknjene in prvih nekaj 100km je že pepeljanih.
Prvi vtisi - res so tihe in izza volana se prav čuti, da so nekoliko mehkejše. ampak tisto zdravo mehke za udobno vožnjo, nikakor pa ne toliko, da ne bi dopuščale malo bolj športne vožnje. Smer držijo lepo, volan je pravilno težek in ne nekaj gumjasto mehak in brezvezen.
Tudi moker asfalt je bil sproban - na normalno grobem kot so AC neke bistvene razlike ni blo čutit, medtem, ko na tistem res gladkem asfaltu, ki ga je v okolici Lj bolj malo pa se pozna, da primejo bolje. Sem pričakoval na izjave tu gor na forumu, da bo to zdaj nora razlika pa temu ni tako. Je razlika ampak bolj v tem, da prejšnje so bile pač stare te pa so nove.
Se je splačala menjava... ne vem, težko ocenim še. Bom videl kako bo izgledal v prihodnje.
90 al pa 100 konjev oziroma 110 v SUV-u... hm ja mazohist pa nisem in tu smo na avto forumu, kjer se zbiramo ljudje, ki imamo radi pri avtu še kaj več kot samo premaknit se iz točke A v točko B. Mogoče bi bilo tako razmišljanje bolje sprejeto na med.over.net al pa na zadovoljna.si😜
A veš, da to ni ok, da ne resetiraš vsak tank ali vsaj na 1000 km 🤔
Sej veš, da obstajata dve merjenji porabe. Tako, da ena je lahko nastavljena od samega začetka uporabe avtomobila. Drugo pa resetiram po vsakem tankanju. @Tilen5 verjetno dela enako a zdaj so mu tisto prvo resetirali in gre od začetka.
To je zelo lepo in dokazuje, da le ni tolikšen bavbav pri porabi.
Sem pa tudi sam naredil test. Tankal na Tržaški v Lj, resetiral povprečno porabo in takoj na AC potem pa skoz 130km/h, le skozi Trojanske tunele slabih 110km/h. V Celju, ko sem zapustil AC je kazalo povprečno 5.1l/100km. Torej tolk nekje je poraba 150KM dizla 2.2 na AC z vožnjo po omejitvi.
Zaenkrat jih pa nabiram s skirojem. Ti povem, da ni tak baubav kot si misliš, celo lažje stopiš z njega kot s kolesa, ne boš verjel..... 😂😉
Tu se strinjam, samo problem bo, ko boš želel stopit z njega pri 35km/h. Nisi ti Usein Bolt, da tole iztečeš, ampak boš letel na smrček. Pri 25km/h ti mogoče še celo rata.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Ma tele subvencije so navadna lopovščina al pa naj napišejo, da gre za socialni transfer. Ker če neki talaš iz proračuna in denarja vseh nas pol naj ima vsaj smisel ne pa da se se financira pohlep izdelovalcev in prodajalcev EV-jev. Še boljš pa da naj drugič raje reklamirajo akcijo Pošlji SMS EV5 ali EV10 na 1919. Bo bolj fer.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani