Skoči na vsebino

scania

Člani
  • Sporočil

    1.709
  • Z nami že

  • Nazadnje prisoten

  • Dnevne zmage

    27

Zadnja sporočila napisano od scania

  1. dne 26. 4. 2024 ob 22:02 je mazdaman napisal:

    Pa bos spet kaj porocal?

    A ti je uspelo zver spraviti na  slo tablice?

    90% elektrika in baterije (tesla najbolj trpežen in narejen da traja, tudi največ komponent se da servisirat oz. popravit brez večjih stroškov). Zelo zanimivo je bila predstavitev laser led matričnih žarometov od audija, ki ti namesto headup zaslona izpisejo na cesto vse kar izpise headup zaslon. In pa stroj za čisčenje dpf so predstavili.

    • Všeč 6
  2. pred 3 urami je AlešMB napisal:

    Sicer stara tema, a še moja izkušnja s tem Tertinekom.

     

    Najprej, na avtomobilu je bilo potrebno popravilo gibljive cevi pri izpušnem sistemu, urejeno kot potrebno, le pri posegu je očitno bil odlomljen kar zajeten del plastike pri sprednjem odbijaču, ki se več ne drži ogrodja in vsake toliko podrsava po tleh, ampak prav, to lahko sam nekako zalepim nazaj.

     

    Kot drugo, zaradi okoliščin spet odšel v to delavnico, bolniška domačega mehanika ter bližina servisa, za zamenjavo obeh prednjih končnikov kot so ugotovili na preventivnem tehničnem pregledu, avtomobil pred posegom posegom popolnoma izpraven, razen končnikov seveda, v zameno dobim avtomobil brez delujočega ABS sistema, brez delujoče samodejne ročne zavore, brez delujočega merilca hitrosti, brez delujočega radijskega sprejemnika, prav tako ne deluje potovalni računalnik, ki ne beleži več ničesar, niti motor več ne deluje s polno močjo, saj računalnik več ne regulira vseh procesov, ker so pri servisnem delu očitno nekje prekinili tokokrog oz. povezavo z računalnikom.

     

    Avtomobil je neizpraven, ne morem ga ne registrirati niti zavarovati, niti prodati, odpeljem ga kvečjemu lahko le še na smetišče, vse to zaradi menjave sprednjih končnikov, pooblaščen servis ocenjuje ceno popravila na več kot je vrednost avtomobila, skratka, vozilo je po dveh posegih v tej mehanični delavnici le še za odpad.

     

    Močno odsvetujem.

    Pa si šel nazaj? Če se meni to zgodi bi mi za 1. maj ob 12:00 popravljali avto.

  3. pred 2 urama je Janez007 napisal:

     

    To mora biti pa naporno, ... to pri tebi verjetno to pomeni, da prebeliš vsaki 2 leti, parket prebrusiš in prelakiraš na 5 let, kuhinjo menjaš na 10 let ... 😃

     

    Tudi jaz pogrešam več tehničnih objav, tako da včasih poškilim drugam ... 

     

     

     

    Si kar blizu 😂😂😂😂. Glede okvar pa saj je bolje da je tako, lepo v mazdinem stilu 🙂

    • Všeč 2
  4. pred 42 minutami je Agerg napisal:

    Kaj nihče nima nič? Ajej, a ni tole Mazda forum? Bom moral sam zlesti pod avto. Sigurno je kdo že kaj iskal okrog podatkov menjalnika (proizvajalec, tip, itd.).

    zdravo, imaš podforum v katerem imaš opisan postopek menjave ...

  5. Jaz predlagam osvežitev, kar pomeni menjava količine v karterju in seveda filter, potem voziš 30000km, ponoviš in potem vsake 60000km menjava olja. S tem boš osvežil olje in mu dal čas za adaptacijo in privajanje, ker se bo spralo nekaj 'mulja'. Menjalniki od mazde so top in glede menjve olja, da menjava olja je potrebna, ne govorim na pamet ampak iz izkušenj.

    • Všeč 7
  6. pred 1 uro je sportman333 napisal:

    to je vse nice-to-have :), avto je letnik 2016, torej, če gledamo za koliko ga je @ignacij prodal 16.5k....(če sem si prav zapomnil je bil letnik 2017, pa je imel vse super truper urejeno, servisirano), je ta avto vreden max.13, 14k€......vse tvoje našteto je dela/materiala za 5k€, kar je verjetno več kot 1/3 vrednosti avta.....nikoli sam ne bi tega vložil v 8 let star avto....to je bolje da ga v Savo, Dravo ali kar je bližje zapelje....ali pa kot so predlagali da na avto.net in da enemu šverotu za 10k......(razen če ti je life vse to popravljati, izgubljati svoj čas, živce, in še vse ostalo zraven....).....nekdo je na forumu napisal, da je avto za to da ga voziš, ne da si njegov suženj :)

    Imas popolnoma prav. Ampak jaz bolj vzdržujem ljubiteljsko, lepo počasi si delam sam, pomembno mi je da je avto v nuli da sem brez skrbi. Drugače se pa strinjam s tabo avtu ne smeš bit suženj, se zavedam ampak jaz v vzdrževanju uživam to mi je sprostitev tako kot je nekaterim šport ali bilo kaj druga je meni vzdrževanje avtov 🙂 .

    • Všeč 7
  7. Saj je dosti zdržal, pa še naj kdo reče da mazda dizel ni ok, z zelo površnim vzdrževanjem je zdržala 220000km to je top. Na tvojem mestu bi vložil v avto malo več in semnaprej brez skrbi, naredil bi sledeče:

    - spral motor

    - speskal sesalne kanale

    - odklopil egr

    - sčistil dpf

    - menjal podložke na šobah

    - menjal sitico na oljni črpalki

    - menjal ketno za oljni črpalki

    - menjal pogonsko ketno

    - menjal olje

    - menjal vse filtre

    - menjal hladilno tekočino

    - menjal olje v menjalniku

    - menjal zavorno tekočino

    - zavaril štift med malo in veliko turbino

    Ko bos to naredil si miren nadaljnih 200000km. Vmes pa menjava motornega olja na 10000km.

    • Všeč 9
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.