Jump to content

Axel

Members
 • Posts

  88
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Gender
  Moški
 • Location
  EU

Other informations

 • Car modell
  mazda 3

Axel's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

27

Reputation

 1. Torej pravite, da je en instruktor voznje izjavil, da se tu sme peljat desno pri rdeci luci? Kljub dejstvu, da stoji semafor, da imamo en prometi pas za naravnost in desno in da je crta, ki pove, kje se ustavis, se pred prehodom in "odcepom" na desno. Me zanima kaj ga napeljuje na to misel. Da semafor ni ob crti? Potem raje ne vozit v Ameriki in drugih dezelah, kjer imajo semaforje na nasprotni strani krizisca. Ker imamo ekstra trikotnik? Tisti trikotnik na desni pomeni, da nimas prednosti. V tem primeru recimo pred tistimi, ki prihajajo iz nasprotne smeri in zavijajo levo. Se bo pa sigurno nekdo obregnil ob dejstvo, da ob trikotniku ni crte in da razmisljam narobe. Zato pa pravim, da je signalizacija problematicna, ker jo ljudje razlicno interpretirajo. Ce smo razvajeni smo pac razvajeni. To ne spremeni dejstva, da zaradi razlik v interpretaciji prihaja vsaj do hude krvi v kriziscu, ce do nesrec (se) ne. Nasvet za izogib tezenju odzadajstojecih: prizgite smernik sele, ko se prizge zelena. Na drugi strani krizisca je situacija povsem drugacna, ker je jasno nakazano, da sta dva prometna pasova, pa ceprav je desni ozek se za kolo.
 2. Kaksen znak za desno? Trikotnik? Trikotnik je tudi za naravnost. Je pa ocitno slaba postavitev. Pa niti ni vazno kdo ima prav, ker se vsi ne strinjamo lahko hitreje pride do nesrece. Ze samo zaradi tega bi morala obcina, oziroma upravljalec ceste, urediti signalizacijo tako, da bi bilo vsakomur jasno, tudi vecjim trotom, ali naj pelje ali ne. Lahko tudi investirajo v izobrazevanje, ampak bi bilo verjetno drazje z manj efekta.
 3. Jaz ne bi zapeljal cez crto pri rdeci.
 4. Ne modus? Kaj je namen tega izziva porabe? Menda ne res, ce dizli manj zrejo? Sicer pa naj bo poraba malo vecja, samo zakaj je tank manjsi. Edit: sem sel prebrat tisti thread.
 5. To je zelo odvisno od tipa voznje, ampak v splosnem bi rekel: ne drzi. Board computer in indikator goriva (vsaj) v mazda3 so katastrofa. Narejeni za psiholoski efekt, ne pa za natancno in tocno odcitavanje? Tankam polno, po 100 km prevozenih, imam se vedno poln tank??? BC mi je po tankanju na polno kazal vse od 600+, do 800+ km dosega. Enkrat sem se vozil z Dunaja, z vzganim GPSom in so kilometri dosega po BC padali konkretno hitreje kot kilometri do doma po GPS. Se je ocitno zakalkuliral. Sem se raje ustavil pri Celju na pumpi in fasal se policijsko kontrolo. Mislim, da bi po AC komot naredil 700 km, ampak ne riskiram. Tankam nekje na 1/4, ker se mi ne da razmisljat, v tujini pa na strateskih tockah, kjer je benz cnej. Poraba na dolgi rok je nekje 6,1-6,3, s pretezno AC, tako po BC kot po excelu. Po par letih stalnega belezenja nisem opazil dramaticne razlike in nehal racunat na roke.
 6. Je bilo to zdaj? Ima Zagreb vsak dan en spektakularen crash?
 7. Zdaj pa ne najdem tistega legendarnega posta o mazda6 vs vw polo. Je nekdo, lastnik m6, na tem forumu napisal nekaj v stilu, da je bil na kavici z znanko in ga ona vprasa, zakaj on vendar vozi to mazdo? Da bi najbolje naredil, ce bi jo prodal in si z izkupickom kupil pravi avto, recimo polota.
 8. Morda kdo ve, ce se dobi za mazda3 tudi kake bariere za tovor, ko so zadnji zici podrti? Kaj takega: Buy a Cargo Barrier MAZDA CX-5 2011 - 2017 WWW.MILFORD.ONE Buy a Cargo Barrier MAZDA CX-5 2011 - 2017 Kot vidim, se dobi za starejse modele, tudi za 3 sem nekje videl, ce se ne motim. Nic pa ne najdem za 3 od 2013 dalje. Zanimivo, da je za 6ko na voljo samo za karavana, za limuzino pa ne. V stari temi iz leta 2009 je napisano, da naj bi imela mazda6 nekaksne namestitvene tocke na stropu za te tovorne mreze. Je to se vedno tam pri novih modelih?
 9. Ce bi se drzali pravil, bi smel zapeljati v krizisce (cez polno crto) sele, ko bi videl, da ga lahko zapustis. S tem veganom spredaj tega ne vidis, vsaj na posnetku, dokler ne gre on cisto skozi. Sem pa razmisljal, da ce bi dejansko stal na semaforju, bi poslusal od zadaj orkester trobil, pa se vsi na desni bi se ustulili in zafilali krizisce. Tako bi verjetno lahko cakal, dokler ne gre rush hour mimo.
 10. Ne pise v navodilih? Za 3 pise: navadne zarnice, razen v ogledalih je LED.
 11. Axel

  Gume

  Jaz. Michelin Crossclimate +. Mislim, da so ene 2-3 leta zdaj stare. Meni se zdijo OK, povsem v redu za neko normalno voznjo. Nisem jih pa nekako testiral. Se na Vranskem nisem bil s temi. Trikrat so po obcutku zgubljale oprijem, ko si tega ne bi zelel, ne vem pa kako bi se takrat obnesle letne oz. zimske gume. Prav tako ne vem kako zlizan je bil tam asfalt. Razmere so bile v vseh treh primerih ne ravno vsakdanje: nespluzen sneg 2x in enkrat nadpovprecna hitrost. Kako preverim, ce so trde?
 12. Pri drugih mazdah? Mazda3, 2014, Revo: ce zaviras na polno zacne tiktakat kot zmigovci, ampak ene 2x hitreje. Ko se ustavis, imas vse 4 prizgane z obicajno frekvenco in se NE ugasnejo sami od sebe. Sprobal ze velikokrat. Kaj in kako utripa zunaj med zaviranjem ne vem, me pa daje firbec. Posnetka svojega avta od zadaj nimam.
 13. Ni treba redciti tekocine za pranje sajbe. Ce ne redcis, zmrzuje pri nizji temperaturi. Ne vem pa na pamet, kaj je notri. Bo treba varnostni list pogledati. Bi pa pricakoval etanol, morda kje izopropanol. Dvomim da bojo dali glikol ali glicerol, ker bo delovalo mastno, kot npr ce hladilno zlijes notri po pomoti. Wiki pravi, da je lahko notri tudi kaj bolj eksoticnega, kot je npr butanon. Talisce variira glede na koncentracijo substanc, bi pa pricakoval, da bodo namesali tako, da bo najnizje, ce ne redcis - kar v splosnem ni nujno. Ce ze redcite, dajte raj destilirano notri, sicer se lahko kaj nabere v ceveh in predvsem sobah. Wiki tudi pravi, da lahko uspesno aerosoliziras bakterije s spricanjem. Pri visjih hitrostih je treba upostevati, da zaradi lazjega izhlapevanja to izhlapevanje se dodatno ohlaja okolico, torej sipo, led in tekocino, ce je se tam. Podobno kot wind chill efekt. Bolj ko spricas, bolj ohlajas sipo. Voda ima precej vecjo izparilno toploto kot alkoholi in bo bolj ohlajala. Glicerol bi pri tem pomagal, ker tezje hlapi. TLDR; ne redcit, ce ni treba; ce ze, redci z vodo; ko gres hitro, bo temperatura na sipi nizja, kot kaze termometer.
 14. Ni volume ID. Ta se resetira ko formatiras filesystem. Gre za CID: Reading Internal SD Card Information CID, Serial number, PSN, date, manufacturer ID - Camera Memory Speed Comparison & Performance tests for SD and CF cards WWW.CAMERAMEMORYSPEED.COM Changing the CID on an SD card - Working! - Richard's stuff RICHARD.BURTONS.ORG cloning a SD card CID and all? | OCAU Forums FORUMS.OVERCLOCKERS.COM.AU well i want to make a perfec back up of my sd card CID card and all so in case my card gets damaged i can write it onto a new card CID and...
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.