Skoči na vsebino

GregorK

Člani
  • Sporočil

    60
  • Z nami že

  • Nazadnje prisoten

  • Dnevne zmage

    2

GregorK je nazdanje bil dnevni zmagovalec dne oktober 27 2017

GregorK je imel največ všečkanih vsebin!

O uporabniku GregorK

  • Rojstni dan 19. 12. 1976

Informacija o profilu

  • Spol
    Moški
  • Lokacija
    Štajerska

Dodatne informacije

  • Moj avto
    Mazda 6 G165, Mazda CX-30 e-Skyactiv-X

Nedavni obiski profila

877 ogledov profila

Dosežki uporabnika GregorK

  1. Da ne pozabim, mogoče že kje na forumu, video navodila kalibracije za i-Stop…
  2. Menjali smo alternator in hkrati še jermene. Stari alternator je v prostem teku proizvajal 12.2 V, ob dvignjenih obratih pa je napetost padla na 11.8 V. Nov alternator je v obeh primerih proizvajal 14 V. Tudi na testni vožnji je iEloop po 10 km začel delovati normalno. Upam da je to to.
  3. Uf, hvala. Pogledamo vse kable, potem pa vozit, pa bo, kaj bo. Še prej pa z AMZS asistenco sklenit 😁
  4. Uporabljam start stop. Je imel kar delo na makedonski in srbski meji (pozabo sem ga izklopit 🤦‍♂️)
  5. To je tudi mene zmedlo. Kot sem napisal, je ventilator še zmeraj hladil hladilnik, ko sem ugasnil avto. Ko sem probal avto ponovno zagnati ko je bil še vroč, so se luči vklopile, motor pa je samo dvakrat kliknil (nekako ck ck). Obstaja verjetnost, da so se krtačke ob nakladanju na rampo ponovno nalegle na alternator? Je sploh komu na šestki pri 220k km že žviznil alternator?
  6. Hvala za odgovore. Torej menjam alternator in baterijo, da sem na varni strani.
  7. GregorK

    Mazda CX-30

    Zanimivo, jaz do sedaj nisem dobil nobenega vpoklica za mojo X
  8. Zdravo, na naši Mazdi 6 2016, ca 235000 km, nam ja na poti z dopusta zasvetila rdeča lučka akumulatorja in info, da moramo takoj na servis. Peljali smo, dokler je bilo možno. Motor je začel cukati, izklopli so se asistenčni sistemi, napisalo je, da se v kratkem izklopi servo volan… Komaj smo prilezli do črpalke (na koncu so se ugasnile luči, smerokazi niso več delali, električna ročna ni zategnila). Ko sem odprl havbo, je ventilator motorja pihal… Ko je po ca. uri in pol prišla asistenca, je lahko avto normalno zagnal in ga odpeljal na prikolico. Pot domov smo nadaljevali z nadomestnim vozilom. Ko so avto dostavili na servis, niso našli nobene napake, tudi kratke vožnje niso nič pokazale. Je že kdo imel podobne izkušnje? Bi lahko bil alternator? Pred ca. dvemi leti sem orihinalni akumulator menjal z Vartinim AGM-om, ker je štrajkal istop in ieloop. Incializacije nisem izvedel.
  9. GregorK

    Mazda CX-30

    Niti opazil ne bi, če mi ne bi večkrat vrglo iz 3. prestave v ler. Kot da nič več ni držalo menjalnika v prestavi.
  10. GregorK

    Mazda CX-30

    Menjalniku so pri 130.000 na garancijo menjali 3 prestavo. Zobnike požrlo. Bojda prvič, da se jim je to zgodlo. Pa pri 160.000 sem moral baterijo menjat. i-stop in kolone na Šentilju niso ravno najboljša kombinacija. Motorj je X 186
  11. GregorK

    Mazda CX-30

    Graz pa nazaj vsak dan 150 km. Pa še nisem obšolskih aktivnosti mulcev zraven prištel. Hitro se nabere jurja na teden.
  12. Hahaha, oprosti. Pozabil sem. 6ko žena vozi. Ma komaj 180.000 km.
  13. Najboljša naložba je bla, da sem Carplay v 6-ko dal. Ne vem pa, če v tvojo paše. P.S.: Zimske felne si pa od mene skopiral?
  14. GregorK

    Mazda CX-30

    Veš da. 6ko žena goni. Jaz pa "tamalo". Križ zahteval svoj davek. Hvala za nasvet. Bom opazoval. Vsak dan sem na avtocesti, tako da sem na rednem servisu ca. 3x letno. Računaj, da delam ca. 3 do 4 tisoč na mesec. Gume pa so Kleber Krisalp HP3 SUV 215/55 R18 99V XL. Trenutno sem z njimi zelo zadovoljen. Tihe, v dežju in suhem se super obnašajo. Ko bo sneg pa itak bolj po pameti vozim (prilagojeno zimskim razmeram).
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.