Skoči na vsebino

Mazda 3 cd 110

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Pozdravljeni!

Sem ponosni voznik mazde 3 sedan (1.6, 110 KM) Ker sem ljubitelj glasnih dizelskih avtov ( vem ja... ?uden sem :lol: ) me zanima, ali bi lahko sedanjo turbino zamenjal s katero mo?nej?o ( naprimer od mazde 6, ali cx- 9). V planu je izdelati tudi "straight pipe" izpu?no cev, V prihodnje ( ko bo ve? $$$) pa zamenjati motor ter preoblikovati karoserijo.

Hvala za va?e odgovore ! :prstgor:

Napisano

Pozdravljeni!

Sem ponosni voznik mazde 3 sedan (1.6, 110 KM) Ker sem ljubitelj glasnih dizelskih avtov ( vem ja... ?uden sem :lol: ) me zanima, ali bi lahko sedanjo turbino zamenjal s katero mo?nej?o ( naprimer od mazde 6, ali cx- 9). V planu je izdelati tudi "straight pipe" izpu?no cev, V prihodnje ( ko bo ve? $$$) pa zamenjati motor ter preoblikovati karoserijo.

Hvala za va?e odgovore ! :prstgor:

?lovek, tvoja ma?ina je od PSA (Hdi)

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Napisano

?lovek, tvoja ma?ina je od PSA (Hdi)

Ob prvi priliki($$$) nameravam menjat s kak?nim 2.2 dizel motorjem... ta?as pa sem pa? mislu najdit kak?en "zrolan avto in dobit poceni turbino". Zaenkrat je notri Garrett GT15 (VNT15) turbocharger. V primeru da bi pasala kaka malo ve?ja turbinca notri bi jo menjal... :)
Napisano

misli? da se spla?a? a ni pol bols prodat pa kupit 2.0i z 150 konji :D majn problemov bos meu :)

Napisano

loti se kr z motorjem,psa motorji so ?voh....?e kak ?ip tuning ti zna spihat tesnilo glave

to?no to, raje u ?tartu nabavi mo?nej?i avto ;)

Napisano

to?no to, raje u ?tartu nabavi mo?nej?i avto ;)

Problem je v tem da je avto sedan... in zelo lepo kar se ti?e pleha ohranjen (nanovo porihtan in za??iten proti rji s strani uradnega serviserja....) poleg tega je motor ?ist ko solza trenutno... v ?estih letih ni spil kapljice olja.. razen turbina je rahlo razrahljana (manj kot milimeter se premika). Glede novega motorja je pa tak.... poceni ni ni? dobrega... za druga sem ?e pa mal prekratek, ?tudent pa?. Poleg tega bi bilo verjetno treba potem menjat tudi zavorne ?eljusti in vse ostalo.... <_< (rabim vsaj 8000 eur pomoje...)

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Zadnja sporočila

• @Alex Malo bolj prečekiral-dejansko so te v zgornjem linku še najprimernejše oz. najbližje odščipnejo...pač edine take Knipexove t.i."flush cut" ščipalke. Ostale so praktično vse bolj za elektroniko,ali za plastiko.   Ampak-PAZI!!! Kot sem že napisal-"do not cut steel"-torej le za mehke kovine-baker do fi-6mm! Če pa rabiš za jeklo ipd. pa kakšne od tistih zgoraj predstavljenih. Meni se najbolj dopadejo 61 01 200,a kakor za koga-vsake imajo svoje prednosti in slabosti.   Je pa tudi res,da vsake ščipalke v bistvu ne "režejo",ampak na koncu "odtrgajo" oz. "raztrgajo"...zmogljivejše imajo za to na rezilih celo nabrušeno vdrtino,da tako lahko zagrabijo večji fi....a seveda je tu spet problem pri ščipanju tanjših žic itd...pač-idealne ščipalke ne obstajajo.... Kaj mislim z tem povedati-vem,kako kitara izgleda (sem iz glasbene družine,in nekaj let sem tudi jaz igral kitaro-klasično),in kako te prečke morajo biti na koncu obdelane,da ne režejo v dlan...v vsakem primeru boš moraj konec še obdelati,ker mora biti "perfektno"...ok-komu to govorim😄😉...gre za to,oz.,kaj bi rad povedal-po moje,če boš hotel prečko "poravnati" z vratom,boš v vsakem primeru moral ščipnjen konec prečke še na fino zbrusiti. Z takim "flush cut" bi se nekaj brušenja rešil,a ne povsem...pač kitara oz. vrat mora biti res v nulo izdelan-brez ostrih koncev prečk....po drugi strani pa prečke tudi ne smejo biti prekratke...bi najbrž grdo izgledalo🙄 Jaz bi na tvojem mestu vzel 20-stopinj "upognjene" CoBolt,ki nimajo simetričnih rezil (glej piktogram zraven navedbe 20-stopinj),in že "bližje" odščipnejo... Npr. tele Just a moment... WWW.KNIPEX.COM   Te so brez "udrtine" v rezilih in z "enostavnimi" plastificiranimi ročaji....obstajajo tudi varijante z komfortnimi ročaji itd...pač izberi po osebnih preferencah. Ali pa tiste TwinForce,ki sem jih lih predstavil...a kot rečeno-niso FlushCut. Meni npr. so bolj všeč enostavni ročaji,ker pri montaži lažje vtaknem v globok žep (vtaknem zmeraj le eno ročico),in tudi lažje izvlečem...in pri izvleku ni problemov z zatikanjem,če imam "v žepu" dve,tri ali več klešč.   Še enkrat-če pa res potrebuješ zgolj za mehke kovine,pa tiste z zgornjega linka.   Pri odločitvi,pa je fino,če lahko vidiš v živo-priporočam Žabjek v Ljubljani-imajo res veliko klešč na zalogi...a spet ne čisto vsega. Seveda so malce dražji,kot npr. najugodnejši online,a da lahko "primeš v roko"...saj veš...nič ni zastonj.   Upam,da sem ti bil v pomoč.   L.P.
    • Kako taki majstri obdržijo posel mi je res misterija.....a folk nič ne preveri preden da tako zadevo servisirati?!?
    • Zakaj si pa te ti tako gužvo delal v službi in se grenek, da dobiš Zoe?🤪
    • Ja tudi v Mariboru se je od časa ko je @godlike kupoval zamenjalo prodajalce. Branko je v penziji in sta sedaj Gorazd in Dejan.
    • Kot že napisano ob nakupu...   Jaz sem bil zadovoljen z nakupovalno izkušnjo, prodajalcem v Ferk-MB.   Na 3K popusta od Mazde sem dobil še 500€, ostali prodajalci, ki sem jih kontaktirali, niso dali več.   Morda bi še kje bila kakšna majhna razlika, dvomim da večja...
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.