Zadnje luči mazda.
Ustvari kratki URL
-
Zadnja sporočila
-
Evo, čas za prezentacijo flekse Glede na to, da sem vedel, da bom razbil celotno hišo, sem raziskoval za fleksami. Šel sem all in, vzel najmočnejšo bosch baterijsko v tistem času, model GWX 18V-15 SC; oznaka 15 označuje enakovredno moč 1500W; SC pa pomeni speed control, lahko urejaš obrate preko BT modula - potem pa preprosto na tipki spremeniš, če recimo kaj brusiš ali pa režeš - pri brušenju seveda rabiš fine tuning pod 2000 obratov. Sedaj obstaja še Expert verzija te flekse ampak nevem iz glave kaj so razlike. Prav tako je ta model z X-LOCK - torej boschev hitri način menjave šajb; Navadna šajba ne paše gor, lahko pa X-LOCK šajbo namontiraš na navadno flekso. Šajbe sem kupil diamantno expert za železo, navadno pro za rezat, debelejšo pro za brusit in boljšo expert za beton. So pač malo dražje, ampak za mojo uporabo in tako ko smo delali razno v hiši je blo fajn ko si tik tak menjal. Problem je da če jo zlomim, moram pač v NM v Merkur, ker bližje je ne bom dobil. Porezal sem 120m2 hiše v ometu za nove utore za elektro kable, šajbi ni nič. Še več - električar je imel sabo kabelsko mašino za delat utore na 2 šajbi ampak preprosto je zadeva tako zamudna da je šlo z boševo rezilko krepko lažje, ker nisi vezan na kabel - je pa res, da razmaki niso 100%, ker pač režeš po tem, kar si s flumastrom napacal na steno. Potem vmes poštemaš. Seveda je bilo treba novo parcelo tudi ustrezno pokosit, valda sem vzel še najjačo boschevo laksarco - GFR18V-25BH Dobiš zdraven nož (šajbo) in posebej sem naročil še en set od bosch laksa - debelina 2,4mm. Laksa zaenkrat še nisem porabil niti tega, ki je bil navit v glavi, pa sem kosil 2krat cca 400m2. Moč je vrhunska, krepko lažja kot bencinska 2,4kw. Žal pa ima to hibo, da je variabilna - sepravi ti tiščiš poln gas (normalno lahko z gasom prilagajaš obrate), ampak ona ne šopa na polno, dokler je ne obremeniš recimo v višji travi - torej rabi cca 1-2 sekundi da pogrunta, da mora nažgal na polno. To bi bilo top, če bi skos pač žgala na polno, ampak verjamem, da je to zaradi varčevanja z baterijo. Vsekakor sem zelo zelo zadovoljen in na svoji zemlji ne potrebujem več bencinske variante, tam do cca 70cm komot kosiš. Potem sem pa zaradi dela na hiši seveda skočil še v Lidl in vzel laser za 50 eur. LASER JE KOPIJA BOSCHA 1:1. Polnenje na usb C.
-
Ja glede čričkov sem dobil tudi jaz občutek da se nočejo s tem ukvarjat. Kao je bil delno odgovor tudi, da so zdaj pa "eko" materiali pa raztezanje, krčenje plastike... Saj jaz nisem imel probleme samo z ogledali. Tudi zadnja vrata in kljuke so začele že škripati... So nekaj podmazali in je zdaj boljše... Do kdaj pa bo ok pa bo čas pokazal... Javi za klimo. Meni je čudno to delovanje. Pravtako opažam kolikor se čudno zdi, da ko vozim po senci zniža hitrost ventilatorja... Čim zapeljem na odprto pod sonce oziroma čim sonce posije na šipo zviša hitrost ventilacije... Jaz sem mislil, da se meni že blede ampak to ni naredil samo enkrat... Če pa ročno izklopim notranjo cirkulacijo tudi zniža hitrost... Ne vem... Čudno. Spremljaj pa javi. Če se spomniš.. Edit: Jaz sem VIN preveril in je narejena na japonskem. Je pa avtomatik centre line z design paketom. Edit: Zadnje tri številke so pa 666. 😆
-
Še to povejte, tisti, ki imate težave - s katero črko ali številko se začne vaš VIN (št. šasije)?
-
Super. Bodo pri siol.net spet zapisali: "V lanskem letu se je prodaja SUV-ov povečala za 50%, prav tako bencinskih motorjev." NORMALNO DA SE JE, ČE PA NE MORAŠ VEČ KUPIT KARAVANA, KAJ ŠELE DIZLA!!!
-
Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)
Priporočeno sporočilo
Pridružite se pogovoru
Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.