Jump to content

Mraušk Mčk

Members
 • Content Count

  3,503
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  70

Everything posted by Mraušk Mčk

 1. Aleks, tvoj način delovanja na tem forumu - namerno širjenje neresnic, ni več trolanje.
 2. Ne Aleks v luknjo daš brolly, dimenzija paketa 25cm x 30cm x 1,5m. Aleks že spet trolaš o stvareh na katere se ne spoznaš.
 3. To Aleks, da ne razumeš, je kriva tvoja silna vnema kako dokazati svoj prav, pa si spet iztrčil ne da bi sploh prebral. Napisal sem da ribiških palic NE vozim v luknji za smuči. Beri, Aleks beri. Če že koga zanima naše družinsko življenje, Tako naš mulc kot tudi naša smrklja imata plačano članarino pri Ribiški zvezi Slovenije. Nedavno je bil isti primer tukaj na forumu (pa bi človek pričakoval da so tu sami razumni) Da je neka stvar brezveze trdijo ravno tisti, ki je sploh nimajo.
 4. Tudi sam sem videl pegueota 305 break peljati zofo iz Rutarja (z zaprtimi prtljažnimi vrati) in sem samo gledal. Ampak point je, da čim neka znamka začne šparat z uporabnostjo (beri: večati dobiček) jo takoj ostale začno posnemat. Zato nič več trije otroci v avtu. Pa še marsikaj drugega, tista luknja v zadnjih sedežih je samo eden od primerov kako nas probajo nategnt.
 5. Aha, že spet, a enega otroka daš pa v prtljažnik da podereš tretjino klopi? Pa tudi kadar je na zadnji klopi samo en otrok sem ugotovil, da je precej zajeten in dolg šotor varianta brolly da leži skozi luknjo in na naslon za roke, ker prtljažnik je poln. Palice niso v luknji ampak preko naslona zadnjih sedežev pod stropom, ker se dajo ukrivit.
 6. Smešno? Isofiks na sredini? Kam daš potem drugega mulca, ki enako rabi isofiks? V prtljažnik? Približno desetletje že ne delajo več avtov, ki bi bili sposobni paralelno na zadnji klop voziti 3 isofix stolčke. Pa kakšne smuči. Meni veliko večino časa luknja služi pri vožnji opreme na ribolov. In to ne samo kake dva meseca na leto kot je smučanja, pač pa celo leto, tudi pozimi. Po Aleksovi teoriji bi moral 365 dni na leto praktično skoraj vsak teden šraufati trugo na streho in dol. Ni logike da pelješ nekaj na strehi, če to lahko v avtu. Jutri bo padalo,
 7. Hehe, toje tako kot bi imel babo brez pa potem razlagal, da je tista luknja čist precenjena
 8. Hočeš reči, da je Aleks kot najbolj zagrizen rekreativen smučar na Primorskem in bližnji okolici kupil avto brez luknje za smuči. Ne verjamem.
 9. Žal, to v praksi ne drži. Mazda 6 mk1 je bila sposobna poleg otroka v stolčku na zadnjem sedežu v kabini peljati še 2mtb bicikla, kolesarsko prikolico in zložljivo posteljico. Avti ki jih naštevaš, tega niso sposobni. Ampak šestica prve generacije je bila še karavan, sedaj pri mazdi hatchbacke napačno imenujejo karavani. Pa kje ste sedaj lastniki tazadnjih šestic? Zanima me a imajo luknje ali nimajo lukenj?
 10. V prvi generaciji na začetku sta bila v Slo. samo dva nivoja opreme CE in TE in noben ni imel odprtine za smuči. Sprašujem ker ne vidim dobro na slikah ker prtljažnik v mazdinem katalogu raje ne pokažejo.
 11. A šestica nima odprtine za smuči?
 12. UG performance gen1 sem kupil ravno zaradi lastnosti na snegu. OK lažem se, nisem jih kupil. Po moji izbiri so mi jih podarili ob nakupu vozila za borih 36 jurjev, tako da so bile res zastonj. Pa ne da se podarjenemu konju ne gleda na zobe, ampak meni se zdijo na snegu res zelo solidne.
 13. Tudi jaz imam precej težav s preglednostjo iz avta kadar je žena zraven. Ne smem gledat gospodičen na pločnikih.
 14. Prosim če ne omenjaš Škode skupaj s Hunjadem.
 15. Pa a poznaš kakšno mazdo ki se ji sploh še da v prtljažnik kaj dat. Japonci so se odložili da prenehajo z izdelovanjem uporabnih avtov, kateri so to bili najbolje ve Slivka. Poslovna poteza povsem nekoristna ljudem ki avta nimajo samo za gledat.
 16. Imam 26let izkušenj v vožnji s tresočimi zavorami (13let s suzukijem, 13let z mazdo). Poleg tega pa še dodatnih 16let izkušenj s tresočimi disk zavorami na biciklu. Bremze niso samo diski in pakne, so tudi cilindri, čeljusti, vpetje le teh, podvozje, pa lajtunge, ja tudi lajtunge lahko doprinesejo k tresenju pri zaviranju kakor tudi gume. Če bi bilo tresenje zavor odvisno samo od oblog in diskov, potem bi pakne od določenega proizvajalca tresle pri avtih vseh znamk in ne samo pri nekaterih.
 17. Seveda jih je škoda ker nebi zdržali.
 18. Sj, zame mejhen. Tko kt 6ka približno, a ni no. Večji od golf/leona karavan in bistveno večji od 6ke. Pač avto za na kmete.
 19. A zdaj je treba pa še vzdrževat? Zakaj? Pa saj smo kupili nov avto, ane. Pri škodi sem spraševal od kod jim ideja da so interval menjave olja z 15 Kkm zvišali na 30Kkm. Odgovor je bil, da je taka zahteva konkurenčnosti, ker so imeli že dolga leta vsi ostali na 30Kkm, in da so jih kupci spraševali, kaj je narobe z njihovimi motorji da je treba olje menjat na 15Kkm. Domnevam da bo naslednja sprememba interval na 60Kkm. Pomenljivo je to, da so pri prehodu na 30Kkm servisni interval, skrajšali garancijo iz 6let na 4leta.
 20. O lepoti pri modelu starem osem let pač ne moreš več govorit. Razen seveda če ne izbereš prave barve, kot naprimer Aleks. Pa še Aleks je močno off topic, ko piše v temo z naslovom "nova mazda".
 21. Kot razgledan človek poznaš besede enega od največjih sodobnih filozofov in mislecev 20ga stoletja ki je izjavil: "ljepota je prolazna". In če kdo, potem zagotovo ti to veš kako zelo to drži.
 22. Res ne vem zakaj japonci, če ne osvojijo tehnologije zavor z diski, raje ne uporabljajo tehnologijo zavor na bobne. Pri Zastavi so imeli zadeve pošlihtane. Boss, ti in šparanje. Enostavno kupiš avto kjer se ni treba ukvarjat z zavorami pa je stvar rešena. Ampak ti si že spet šparal.
 23. Se popravljam, ne samo mazdine, pač pa japonske zavore tresejo, in s tem se je treba sprijaznit. Sva se dobro desetletje dajala s serviserjem od sozukita da bi bremze na Swiftu ne tresle. Pa nama ni ratalo. Enako na šestici, karkoli si naredil, ni imelo efekta. Dobro poznan občutek ko se pelješ od serviserja ki ti je zamenjal diske in pakne, pa ko se po 35km pripelješ domov, že trese. Zelo očitno ni stvar samo v paknah in diskih, ampak v celotnem sistemu z vpetjem čeljusti in čeljustmi samimi. So mi pa zavore nehale tresti z dnem, ko sem prodal šestico. Na fičotu mi diski n
 24. Narobe delaš to, da se ne sprijazniš z dejstvom da na mazdah diski pač tresejo. Ko se sprijazniš, je bistveno lažje. Verjemi
 25. Ogrevana sprednja šipa je brezveze. Vsaj tako sem slišal od tistih, ki je nimajo
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.