Skoči na vsebino

Povišani obrati Mazda 6, 2.2 D


Priporočeno sporočilo

Pozdravljeni .... Pred dobrim mesecem sem kupil rabljeno Mazdo 6, 2.2D, 140.000km, skyactive, letnik 2017. Občasno, cca vsak oz. vsak drugi dan, ne glede na zunanjo temperaturo (-5 ali + 15), se motor ob zagonu zavrti s cca 1800/min. Po dobrih desetih sekundah padejo na normalnih 900. Zanima me ali je to normalno, ali gre za okvaro katerega izmed merilno - regulacijskih elementov obratovalnega sistem? Zanima me kakšne so vaše izkušnje? Hvala, Robert 

Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Da, to je tovarniški način delovanja v hladnejšem delu leta, da se čim prej ogreje katalizator. Predlagam, da počakaš tistih 10-30 sekund in šele potem daš v prestavo in odpelješ.

  • Všeč 3
  • Hvala 1
Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Tako je tudi pri bencinarjih, bodi brez skrbi glede tega. Poglej pa si "nujno" kako se vzdržuje ta D2.2 motor, da ne boš imel kasneje težave. Na tem forumu dosti piše o tem. 👍😉

  • Všeč 4
  • Hvala 1
Povezava do vsebine
Deli na druge strani

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

  Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
×
×
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.