Prijavi
-
Zadnja sporočila
-
Jaz pa sem navijal za Argentince. Oni edini še gojijo stari dobri nogomet.
-
Karkoli boš kupil, upam, da ostaneš na Mazda forumu.😉
-
Po moje pride prav vsakemu. Tudi, če ne spremeniš ECU in imaš blindiran EGR je še vedno bolje, da sploh ne more priti do zamašitve odprtine MAP kjer meri pretok plinov. Tako veš, da te vsaj to ne bo zafrkavalo.
-
Pred časom sem naredil z novo Mazdo CX5 cca. 300 km. Naj poudarim, da so to moji vtisi, ki so pa čisto subjektivni: 1. CX-5 je velik avto, primerljiv s CX-60, zunanjost oblikovalsko ni slaba 2. Je udoben 3. Se precej dobro pelje glede na to, da ima klasični motor in 6-stopenjski avtomatski menjalnik, torej enako tehnologijo kot v CX-30 samo v večjem pakiranju Kar me pa moti, kot uporabnika srednjih let je pa nova filozofija oblikovanja, ki temelji na oblikovalskih floskulah kot so "minimalizem", "prečiščenost" in "sledenje trendom". Takšnen oblikovalski pristop v poenostavljenem jeziku skoraj vedno pomeni "oblikovanje neprilagojeno uporabniku" ter "nižanje stroškov". Ne glede na to, da predvidevam glavni oblikovalec razlaga prednosti, posebej na področju varnosti takšnega brezgumbnega oblikovanja zahteva novi vmesnik pri uporabi kar precej pozornosti, kar po drugi strani pomeni nepozornost pri vožnji. Že sprememba temperature klimatske naprave zahteva dva pritiska, če nimaš izjemno manjhnih prstov in voziš po idealni površini, da lahko zadaneš premajhne puščice +- za uravnavanje klimatske naprave. Vse ostale spremembe (spreminjanje radijskih postaj, iskanje stika pri prostoročnem telefoniranju ...) zahteva iskanje v vsaj treh nivojih. Imaš sicer možnost nastavitve "priljubljeni", ampak na zaslonu nimaš bljižnice do njih. Če bo Mazda nadaljevala po tej poti verjetno v bodoče ne bom več njen "sopotnik", se pa lahko zgodi, da jih bo na poti srečala pamet in bodo vrnili tiste rešitve - fizične gumbe, ki super funkcionirajo, kot je to primer pri VW pa tudi drugih znamkah. Sem pa prepričan, da bodo takrat PIAR-ovci zopet razlagali, kakšen napredek je to za uporabnika. Ne bodo pa povedali, da so to imeli že pred 10-leti. p.s. ko sem se vsedel nazaj v mojo M-6 sem dobil nasmeh na obraz
-
-
Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)