Skoči na vsebino

Iz Pandorine skrinjice - MX-3 STUFF :)

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Kaj jo pogre?a? :D

Pa telih video testov je kar premalo (top gear in podobno)

ehm... :) bibo fajn met ?e zraven 6ke :)

LP KAALman
post-11-0-20527300-1509737445.png

post-11-0-02591300-1509952290.gif

Napisano

am... sem ti komentiral film?ek, sam mamo trije edn naslov gor pa ga jz najve? uporablam, tko da se bo kje pojavil moj nick (cray) pa kaki bolj taki commenti :P zan? je edn frend ko ma isti nick napisal da ma imprezo... pol sem pa dobil par privatnih... sm pa napisal da sem se narobe izrazil :D

sej si bom uredil svoj nick v kratkem B) na moj video da ne bo pomote :P

If in doubt, flat out... 

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Zadnja sporočila

• Dovolj,da sem tudi pozimi zmeraj v majici z kratkimi rokavi😊   Jaz bi pripomnil-ni tako važno koliko stopinj ima zrak v hiši...bolj je važno,če je hiša suha in cela ogreta...tako ni premočnega vrtinčenja zraka itd... Ker lahko imaš 22 stopinj,pa vseeno takšne izgube,da jih komaj nadomeščaš,da vzdržuješ temperaturo zraka okoli  recimo 22 stopinj....če pa je hiša suha,pa je lahko pri 20 stopinjah lepši občutek kot pri 22 stopinjah v mokri bajti. Sem že v drugih temah pisal-najvažneje je seveda kako "poceni" zbasati potrebno toplotno energijo v bajto,da pokriješ izgube-zato TČ. Tukaj mi je pri Tilii (CTC) rekel,da niti ni tako važno katera TČ,kolikor je važno kdaj jo boš dal...mislil je čim prej,ker vsako leto brez TČ si zmetal ogromno cvenka skozi okno. Je rekel,da je njihova,ker ima boljši izkoristek itd...v grobem samo toliko drugačna,da se ti investicija povrne cca. eno leto prej... Nato je važno da je hiša suha!!!-to je v mojih očeh najvažneje...šele po tem koliko je izolirana.
    • Napišite še koliko stopinj imate v hiši. Pomemben podatek za porabo.
    • A ChatGPT si vprašal?   Pri Mazda CX-30 je takšno “skrivnostno piskanje brez opozorila na zaslonu” precej pogosto povezano z enim od sistemov ADAS ali z multimedijo, ne pa nujno z napako, ki bi jo tester zaznal. To, da se ob pisku za trenutek utiša radio, je zelo pomemben podatek — pomeni, da pisk generira originalni Mazda sistem (infotainment ali varnostni modul), ne kakšen mehanski del. Najbolj verjetni vzroki po vrstnem redu: Sistem za prepoznavanje prometnih znakov (TSR) Mazda včasih zapiska brez vidnega opozorila, če kamera zazna: omejitev hitrosti, konec omejitve, “prepoved”, ali napačno prebere znak. Če imate vklopljeno opozarjanje ob prekoračitvi hitrosti, lahko zapiska tudi brez jasne grafike na zaslonu. Posebej pogosto pri: soncu pod nizkim kotom, mokri cesti, odsevih, gradbiščih. Preverite: Settings → Safety → Traffic Sign Recognition / Speed Warning Za test: začasno izklopite TSR in opozorilo za hitrost za nekaj dni. Driver Attention Alert / Driver Monitoring CX-30 zna piskati zaradi: zaznane utrujenosti, pogleda stran, “nenavadnega” načina vožnje. Včasih opozorilo izgine tako hitro, da ga skoraj ne opazite. Preverite: Settings → Safety → Driver Attention Alert ali Driver Monitoring. Navigation / Connected services opozorila Če imate: Android Auto, Apple CarPlay, telefon povezan prek Bluetooth, lahko pisk povzroča: navigacija, radarji, aplikacije za promet, Google Maps opozorila. Ker se radio utiša, je to zelo možno. Poskus: nekaj dni vozite brez povezanega telefona. popolnoma izključite Bluetooth in USB. Seat belt / senzor sovoznika Mazda ima precej občutljiv senzor na sovoznikovem sedežu. Že: torba, laptop, plastenka, lahko sprožijo občasne piske brez vedno jasnega opozorila. Zanimivo: včasih grafika ne ostane prikazana. Rear seat reminder Mazda ima sistem, ki opozarja na zadnje sedeže ali odprta vrata. Če: ste prej odprli zadnja vrata, dali kaj na zadnjo klop, lahko kasneje sproži pisk. Radarji / parkirni senzorji Če je pisk: kratek, večkrat zapored, predvsem v mestu, je lahko: blind spot monitoring, parking sonar, cross traffic alert. Mazda radarji so precej občutljivi na: dež, kovinske ograje, odboje. Infotainment “ghost” bug Pri nekaterih Mazdah (tudi CX-30 in Mazda 3 generacija BP) se pojavljajo: naključni opozorilni zvoki, brez napake, brez kode na testerju, zaradi firmware buga CMU enote (infotainment). To je posebej sumljivo, ker: radio utihne, ni opozorilne lučke, tester nič ne pokaže. Servis pogosto tega ne najde, dokler: ne posodobijo firmware, ali resetirajo CMU. Zelo priporočam: preveriti verzijo infotainment sistema, vprašati za najnovejši firmware/TSB za CX-30. Pomembno vprašanje: Ali se pisk pojavlja: med vožnjo ali tudi stoje? pri določeni hitrosti? v mestu ali na AC? v istem delu poti? v dežju ali soncu? z navigacijo ali brez? s telefonom povezanim ali ne? To lahko zelo zoži vzrok.
    • Pozdravljeni, imam M CX 30, ki kar dobro služi. Se mi pa že kakšen mesec pojavlja zvočni signal, ki ga lahko opišem kot pisk, ki bi naj na nekaj opozarjal. Na zaslonu se ne pojavi noben znak, ne zasveti kakšna lučka nič, Nastavitev nisem preverjal, sem ji sicer še enkrat preveril.  Frekvenca piska je zelo različna, v enem trenutku enkrat, drugič spet 6, 7 zaporednih piskov. Kakšnega zunanjega vzroka ali vzroka zaradi opozorilnih nastavitev v meniju ne morem prepoznati. Na servisu na testerju ne najdejo nič, se jim pa tudi drugačene sanja kaj bi lahko bilo. Tester tudi ne pokaže kakšne napake. Pogosto se v trenutku piska stiša zvok iz radia. Res bi bil vesel, če imel kod kakšno idejo. LP
    • Si PAČ kmet in s hribou duma.   P.S. ne živimo vsi tik pod nebom, matrwola
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.