Prijavi
-
Zadnja sporočila
-
Od sportman333 · Napisano
To so res premium avti z premium cenami....no zadnjič je kolega na vw passatu dizlu, dsg na uradnem v lj plačal 1600 🤣.... -
Hja, kako bi rekel, ja, lahko tehta 2,8 ton... Puch G230GE (daljša verzija) ima lastno težo 2,2 ton in nosilnost 600 kg. Torej lahko tehta 2,8 ton...
-
Sta mi pa fascinantna Voyager I in Voyager II. Drugo leto bosta napolnila 50 let. In od Zemlje sta oddaljena približno en svetlobni dan... In še vedno delata. Maja in junija bodo na Voyagerju II poskusili s preklopom sistemov, da bi zmanjšali porabo energije in tako podaljšali delovanje še za kakšno leto. Če uspe, bodo to ponovili še pri Voyagerju I. In, mimogrede, samo kot zanimivost: Voyager II je bil izstreljen pred Voyagerjem I. Ker so krepko po začetku priprav na misijo ugotovili, da je pravzaprav pot 'dvojke' pomembnejša in obetavnejša od poti 'enke'. In če bi šlo pri izstrelitvi 'dvojke' kaj narobe, bi še vedno lahko preprogramirali 'enko'... Je pa 'enka' imela manj 'postankov', pa še Saturn mu je dal dober pospešek, zato ima večjo hitrost in hitreje napreduje v vesoljska prostranstva...
-
ja tako je potem prišel kolega, mehanik iz Stahovice in sicer s primernim vozilom, ker če bi prišel npr. s Twingom, bi bilo vseeno kot če ga ne bi bilo, haha. G-klassa menda tehta 2,8 tone je rekel.
-
Ekola, prišel je čas "po bolniški", danes predstavljam en kos novega orodja, iskal sem udarni vijačnik! Sem razmišljal nekaj v smeri 250Nm, pa bo že vrh glave, pa sem potem malo raziskoval in ugotovil da za 300 eur dobiš 450Nm, kar se mi je zdelo sprejemljivo. Odločil sem se za model GDS 18V-450 PC. Isto BT modul s konfiguracijo na telefonu (mehek zagon, izklop ob odvitju/privitju, nastavitve ledic, nastavitve načinov, nastavitve hitrosti). Imaš lahko 2 načina (npr udarno/vijačenje) in 3 hitrosti za vsakega od teh načinov. Res poezija. Najbolj fascinanten podatek je navor odvijanja, ki na 3ki doseže 800Nm !!! Mislim, da kaj takega v življenju ne bom rabil odvijat. Danes sem prvič z njim menjal gume, bom pa v hiši odvijačeval stare tramove, kjer upam da bo prišlo krepko prav, ker nazadnje ko smo jih jemali dol na roko 2 kosa smo se precej namatrali z navadno gedoro. Tudi za knaufanje bo super. Lahek (1,6 kg) , popolnoma delujoč s PRO 4Ah baterijo. Naročil pri Povšetu iz Velenja. Božiček pa mi je prinesel set Hazetovih nasadnjih ključev. Mislim da ni treba razlagat v detajle, danes prvič sprobal! https://www.amazon.de/Hazet-spanner-plastic-protecting-special/dp/B001C9UTOK/ Še 2 slikici, na kateri se vidi tudi ena Expert 8Ah baterija. To je sedaj top of the line bosch baterija. Imaš GBA baterije, klasika, dovolj moči za osnovna orodja iz pro serije. Potem imaš ProCORE, več moči (do 1500W) za nekatera top of the line orodja, od lani pa še Expert, do 2400W moči, v manjši velikosti več Ah v primerjavi s PRO zaradi novega designa celic! Za primerjavo, imam 5,5Ah ProCORE in je identično velika kot 8Ah Expert. Nekatera orodja za svoje delo potrebujejo izključno ProCORE ali več! Zakaj sem pa kupil še to Expert baterijo pa razložim naslednjič
-
-
Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)