Prijavi
-
Zadnja sporočila
-
Jaz sem pa mislil, da me mal trolaš... hehe LOL. Ja veš, da nimam šans, da bi jih samo na noge ujel, kaj šele prehitel tko, da e-bike rules.
-
To je res. Mogoče pa prodajalec misli, da je nigerian scam. Samo zakaj pa bi ga potem on poslal, če je menja da je scam?
-
Glej, Mazdini dizli brez težav zmorejo 360.000 in še več bi, pa sem bil kreten in namesto, da bi tretjič zamenjal zobati jermen sem jo prodal. Čemu bi kupoval še toliko neuničljivejši motor? Drugače pa ti napišem tako, po kmečko: z lopato se ne pospravlja seno in z vilami se ne kida sneg. Mi živimo v hribih, hiša leži na 965 metrov nadmorske višine. Ko se od doma spravim v dolino, na vrhu hriba prestavim v drugo prestavo in dizel s svojo kompresijo zavira vozilo. Zato jaz v hribih menjam zavorne diske na 300.000 km. Ne-dizel ima nižjo kompresijo in ne zadržuje hitrosti, zato je treba toliko več zavirat. In pri dolgih spustih je veliko zaviranja, kar pregreje diske, to jih pa uvije. Ostalo najbrž ni potrebno razlagat. No, ko se pa iz doline vračam domov, pa tudi potrebujem delovni stroj, ne pa kosilnico. Ko se tu nekateri hočejo malo považičkat pa se začnejo hvalit z majhno porabo, gredo meni vsi lasje pokonci. Vozijo samo po dolinah in ravninah, pa je normalna poraba 8 litrov na 100 km. Maša Mazda 5 je imela povprečno porabo od novega do prodaje 6,3 litra na 100 km - ob dejstvu, da smo do rojstva šestega otroka z njo hodili na počitnice, se pravi 6 in 7 oseb + 1300 kg težka kamp prikolica. In s kamp-prikolico smo letno prevozili okoli 5000 km. Kadar pa ni bilo kamp-prikolice, so bile pa vožnje po hribih - z drugo do 60 km/h, s tretjo do 90, več pa po teh naših ovinkih itak ne gre... Sem pa že premišljeval, da bi kupil eno tako, kot je v oglasu. Na BCSki mi nekaj motor štrajka. In glede na to, da bodo kmalu uvedli E-20, se ne bi čudil, če bi ta reč ropotala tudi na motorni petrolej. Torej, odličen nadomestek za motor BCSke...