Skoči na vsebino

Garmin karte

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Lep pozdrav sem bol nov z garminom pa me zanima ce mi lahko pove kdo kaj glede kart?

Imam adriarout 2,20 in adria topo 2,11!

Zanimam me za kaj je adria topo in ce imam obe nalozene na cestni navigaciji je to kej narobe ker men se zdi da glih topo karte ne rabim!

Havala!

Napisano

Lep pozdrav sem bol nov z garminom pa me zanima ce mi lahko pove kdo kaj glede kart?

Zanimam me za kaj je adria topo in ce imam obe nalozene na cestni navigaciji je to kej narobe ker men se zdi da glih topo karte ne rabim!

Havala!

Topo karte ne rabis... je bolj namenjena pe? popotnikom in kolesarjem... in je edino prikaz malo bolj "poln"... (vec hisic, gozd,...)

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

Havala!

Topo mapa ni rutabilna in si z njo ne more? pomagati, da te bo vodila po cestah do doma. Je pa vseeno fina mapa, ?e rad po hostah leta? al pa po hribih saj te zna ?ez drn in strn prpeljat do ?elene lokacije. Na novej?ih Garmin napravah je pa celo 3D sen?ena tako, da lahko bolj plasti?no vidi? kako strm je hrib.

?e ima? obe nalo?eni in aktivirani isto?asno (kljukica pri obeh mapah v meniju za nastavitev map) je pa slaba re?itev saj ti isto?asno prera?unava obe mapi in se hitrost izra?unavanja razpolovi, kar pomeni po?asnej?e delovanje oz. ve? trzanja pri animiranju poti.

Z drugimi besedami povedano, ko ho?e?, da te vodi z avtom po cestah vklopi AdriaRoute in ?e ho?e? mal se it trekking pa vklopi AdriaTopo.

33112_1.png

Napisano

Si bom kar tole temo mal sposodil, nabavil sem Gargamela 250W pa zravn sem dobil ?e AR in na garkminu imam AR 2.0. Baje da ?e ima? original AR se lahko 5 let karta lahko posodablja, potem je pa treba novo. Je to res ali .....?

Napisano

?e ma? pa pirata pa ?e dlje :ne vem:

Druga? je pa tako, da verjetno to ne bo ?asovno omejeno saj imam od verzije 1.5 do 2.2 vse mape nadgrajene po vrsti iz originala. Ker so pretekla ?ele tri leta in pol bo treba ?e mal po?akat, ?e to dr?i ;)

33112_1.png

Napisano

Si bom kar tole temo mal sposodil, nabavil sem Gargamela 250W pa zravn sem dobil ?e AR in na garkminu imam AR 2.0. Baje da ?e ima? original AR se lahko 5 let karta lahko posodablja, potem je pa treba novo. Je to res ali .....?

Zaenkrat so nadgradnje AR bile vedno brezplacne ... snames jih iz strani http://www.navigo-sistem.hr/katalog/lin92

Pri City Navigatorju pa mislim, da je tako, da lahko v dveh mesecih od prve uporabe (prvi fix s sateliti) dobis novo verzijo brezplacno ...

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Napisano

Pri City Navigatorju pa mislim, da je tako, da lahko v dveh mesecih od prve uporabe (prvi fix s sateliti) dobis novo verzijo brezplacno ...

Po novem ima? neko opcijo, kjer pla?a? 120? pa dobi? ?tiri nadgradnje vsako leto, do konca ?ivljensk dobe tvoje napravice.

33112_1.png

Napisano

Se nekaj sej ni trba met vseh predhodnih ar gor nalozenih je dost ce mas sam tanovega ar 2.20?

Hvala za vse odgovore !

Napisano

Se nekaj sej ni trba met vseh predhodnih ar gor nalozenih je dost ce mas sam tanovega ar 2.20?

Hvala za vse odgovore !

Sam zadnjo verzijo ma? gor ... vsaka je namre? samostojna in ne upgrade al pa kej podobnega...

33112_1.png

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Zadnja sporočila

• Tole so različni renderji verjetno celo narejeni z AI. Zakaj bi se o tem pogovarjali, ker tole je pač zgolj nabijanje kaj bi bilo, če bi bilo. 
    • Fak, a ti razumeš razliko, kitajska vlada jim plačuje za vsak prodan avto... tudi za tistega, ki gre v izvoz al pa obtiči na ogromnem parkirišču. Za besedo nelojalna konkurenca še nisi slišal? Še ne dolgo nazaj je bil prehod na EV-je označen za ekološko dejasnje, a zdaj ko jih pa kopičijo na parkiriščih, kjer se večina sploh ne bo prodala se pa o ekologiji ne pogovarjamo več. Neverjetno kako so EV fani tako hipokritski glede tega. Izjavljo samo stvari, ki jim gredo v njihov prid pa samo toliko časa kot jim ustreza. Dvolično do konca.   Kitajci so vso začetno znanje enostavno pokradli, skopirali, sicer veliko po neumnosti in pohlepu zahoda. Ampak vseeno, to so amoralna bitja. Zdaj pa vse viške denarja, ki ga na začetku niso porabili za razvoj lahko uporabijo v nadgradnjo obstoječih tehnologij in v trgovski vojni proti tistim, ki so jim omogočili tak razcvet. Lepo se vidi kako capljajo pri ICE motorjih za zahodnimi izdelki, a pri EV-jih pa so seveda spredaj, ker tukaj je bilo najlažje zahod prehitet, ker smo praktično vsi štartali skoraj iz istega izhodišča a kitajci so imeli veliko prednost saj imajo rude, litij, redke zemlje na razpolago v takih količinah, da lahko enostavno zajebejo vse.    Seveda gorijo tudi Evropski hibridi in EV-ji, ker so ... pazi zdaj to... večinoma baterije narejene kje?    Pa še nekaj - kitajski avti so narejeni za življensko dobo 5-7 let.  Tako kot vse ostale kitajske stvari. Ne zanima jih servisna mreža, ne zanima jih aftersale usluga. Izdelke tako hitro menjajo, da rezervnih delov po nekaj letih praktično ni za dobit.    Sicer pa... probaj pa ne pozabit poročat kako je šlo po 5 letih lastništva kitajca.    
    • Če bo res takšna potem začnem redno igrati loto....  ali pa se bo moja boljša polovica začela prodajati, HE HE HE
    • Jah, Boss, tole "politično" jamranje v stilu "Kitajci so grdi", pa spet ne bo pilo vode. So vseh sort, tako kot tudi Američani, Slovenci, Evropejci.   Bom komentiral samo avtomobilsko industrijo. Kitajci so naredili načrt delati najboljše EV za dosego svetovne prevlade. In jim prekleto dobro kaže. Evropska avtomobilska industrija se bo morala pa zamisliti in krepko pljuniti v roke, ker tole precenjeno plastiko in pokvarljive avte, ki jih delajo po tekočem traku, tudi ne bodo mogli več vsakemu Janezku prodati. Jaz zase ne morem več 100 % reči, da kitajskega avtomobila pa nikoli ne bom kupil. Če bi izbiral ta hip, bi verjetno izbral kitajski avto, vsi očitki gor ali dol.   Prav zjutraj sem se spomnil na zgornji video, ko sem se peljal po gorenjski avtocesti v Ljubljano. In je bila kolona, ker se je en mojster z VW ID.7 zagozdil v prikolico tovornjaka. Pol havbe harmonike ... Zdaj ne vem, ali je računal na "vsemogočnega" avtopilota, tudi zračne blazine ne vem, če so bile odprte ... Skratka, stvari, ki so opisane v videu, se dogajajo dobesedno vsem proizvajalcem vozil.   Gorijo tudi evropski EV, ICE in še posebej hibridi. Na parkiriščih po Evropi se tudi kopičijo EU-avti. Neregistrirani in registrirani. Finte z eno- ali nekajdnevnimi registracijami pa so Kitajci pobrali prav od Evrope, ki je začela s to prakso. Še pri nas najdeš znamke, ki so delale več kot tretjino prodaje na tak način - enodnevna registracija, potem pa izvoz rabljenega s popustom iz države.   Imamo Slovenci lep pregovor - le čevlje sodi naj kopitar.
    • zakaj mi ni glih vseeno, ko @Slivka omenja lopato, ki bi jo rad sprobal na meni    
  • Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)

• Ni prijavljenih registriranih uporabnikov
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.