Skoči na vsebino

Mazda MX-5 letnik 2000

Ustvari kratki URL

Priporočeno sporočilo

Napisano

Zanimam se za to zadevo in sicer 1.6 motor in imam nekaj vpra?anj:

1. So kak?ne serijske napake? Na kaj je konkretno treba pazit pei tem avtu? Je rja kaj problemati?na? Se pojavlja kaj lufta v kardanu?

2. Kdaj je velik servis? Pije motor kaj olja? Kak?na je kaj poraba?

3. Je streha kaj problemati?na? Koliko piha veter v notranjost. Se da dobit kak?en nachbau vetrolov, da se umiri pi? vetra?

Kak?ne so kaj realne prodajne cene? Namre? gledam ?e par mesecev in vedno ene in iste gor neprodane.

?e ima ?e kdo kak?en nasvet se priporo?am.

Napisano

12.000 ali eno leto - tezko da naredis toliko v enem letu,

i beg to differ:D

(v 12dneh 6400km)

It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see

Napisano

Kje si pa nabavil dodaten vetrolov? Cena?

Hm, 10 litrov? Predvidevam, da ni ravno ?parovna vo?nja. Koliko ima sploh normno porabo ta zadeva?

Napisano

@Jan - normalno tak?en avto tro?i nekje 7 - 8 litrov, tako da ne se ustra?it, kar je ve? kot to je pa? bodisi mestna ali pa ?e rahlo priganjanje vozila! :vesel:

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

Pri porabi se res zelo pozna mestna vo?nja. ?e zraven ?e malo bolj pritiska? - zadnji tank 10L, je bila pa res mestna vo?nja z odlo?nim pospe?evanjem. Vo?nja po regionalkah okrog omejitev okoli 8l.

LPB

Napisano

Pri porabi se res zelo pozna mestna vo?nja. ?e zraven ?e malo bolj pritiska? - zadnji tank 10L, je bila pa res mestna vo?nja z odlo?nim pospe?evanjem. Vo?nja po regionalkah okrog omejitev okoli 8l.

LPB

Aha, torej po?re?na zadeva... No ja, saj kilometrov ne bo veliko :bravo: .

A mi lahko kdo napi?e vse tri deklarirane porabe pri tem motorju (izven mesta, mestno in skupno?) Potem zelo hitro precej natan?no vem koliko bo zadeva ?rla pri meni.

Koliko pa stane velik servis, ?e ga ne dela? na uradnem servisu?

Napisano

Aha, torej po?re?na zadeva... No ja, saj kilometrov ne bo veliko :bravo: .

A mi lahko kdo napi?e vse tri deklarirane porabe pri tem motorju (izven mesta, mestno in skupno?) Potem zelo hitro precej natan?no vem koliko bo zadeva ?rla pri meni.

Sam si sicer ne lastim tega cukra, samo ta podatek je bl tko tko no...raj?i se naloni na izjave tistih,ki si lastijo omenjeni avto?ek in imajo ?e spodobno kilometra?o za sabo...?e ti bađet omogo?a raj?i i??i emiksko z 1.8 motorjem (so redke pri nas; glej tudi tujino-ve? izbire); bo? verjetno la?je ?paral z benzom ;) ker navsezadnje se tvoja noga ne bo ozirala za porabo, ko bo? u?ival v vo?nji z njo :blush:

Drga? pa welcome na na?em forumu ;)

Napisano

Sam si sicer ne lastim tega cukra, samo ta podatek je bl tko tko no...raj?i se naloni na izjave tistih,ki si lastijo omenjeni avto?ek in imajo ?e spodobno kilometra?o za sabo...?e ti bađet omogo?a raj?i i??i emiksko z 1.8 motorjem (so redke pri nas; glej tudi tujino-ve? izbire); bo? verjetno la?je ?paral z benzom ;) ker navsezadnje se tvoja noga ne bo ozirala za porabo, ko bo? u?ival v vo?nji z njo :blush:

Drga? pa welcome na na?em forumu ;)

Do sedaj so mi tisti podatki dali kar dobro oceno o moji porabi. Mi je pa zanimivo, da ima tako lahek avto tak?no porabo. Sem malo primerjal z avtom letnika 1998 (tehnika sicer stara ?e 6 let takrat) in pribli?no enako te?o, pa ima manj?o porabo :angry:. Je pa res, da je cca. 20KM manj, ampak ok. Je kar po?eru??ek tale motor torej :huh: .

Kar se pa ti?e hitrosti vo?nje so pa ta leta ?e mimo in tak?en avto?ek se rabi za mirno kruzanje v dvoje po pode?elski cesti in to je to. :bravo:

Napisano

Problem je bolj v motorizaciji :glare: In dejstvo, da se zelo rada zavrti do rde?ga polja :bravo:

Sej druga?e pa, ?e si ?e bolj v srednjih letih, pa tvoja zadnja trditev ?e kako dr?i :bravo:

Napisano

Problem je bolj v motorizaciji :glare: In dejstvo, da se zelo rada zavrti do rde?ga polja :bravo:

Sej druga?e pa, ?e si ?e bolj v srednjih letih, pa tvoja zadnja trditev ?e kako dr?i :bravo:

Fajn, da se vrti. Saj bom moral sploh zadevo sprobat, da vidim kako in kaj. Osebno imam sicer raje motorje z navorom spodaj :D.

Kar se pa ti?e srednjih let je pa ?e nekaj ?asa do tja :P. Ampak ?eljo po hitrosti pote?im na druga?en, bolj varen na?in :bravo: . Po cesti pa lagano...

Napisano

Fajn, da se vrti. Saj bom moral sploh zadevo sprobat, da vidim kako in kaj. Osebno imam sicer raje motorje z navorom spodaj :D.

Kar se pa ti?e srednjih let je pa ?e nekaj ?asa do tja :P. Ampak ?eljo po hitrosti pote?im na druga?en, bolj varen na?in :bravo: . Po cesti pa lagano...

piste? :D

Napisano

VIrtualen svet dirkanja :P ?

Skratka, ?e je ?elja velika, si vzemi cajt, si izberi par primerkov, ki ti odgovarjajo, pojdi in probaj ter se nato odlo?i :)

Napisano

VIrtualen svet dirkanja :P ?

Skratka, ?e je ?elja velika, si vzemi cajt, si izberi par primerkov, ki ti odgovarjajo, pojdi in probaj ter se nato odlo?i :)

Hehe, je zadeva kar realna ;).

Sicer pa bom drugi teden verjetno malo obdelal in da vidim kje smo. Kolikor sem pa videl trenutno ni nobene s klimo, tako da bomo videli...

Napisano

S klimo jo bo? pa res zelo-zelo-zelo te?ko dobil na na?em trgu :( Razen ?e bo? mel sre?o in bo? na kako special edition naletel :D Serijsko so mijatice klimo dobile ?ele z NC izvedenko :P Je bilo ?e veliko o tem napisano v preteklem letu, k je kr vsak hotu met emiksko :P

Napisano

S klimo jo je pri nas res te?ko dobit, no jaz sem mel sre?o :) Druga?e pa poglej tujino, imajo kar veliko izbiro, edino pozanimaj se koliko pla?a? davka, 1.6 motor ima okol 196 izpustov.

Glede porabe, zmerna vo?nja po regionalkah je poraba okoli 8, vendar je res u?itek motor zavrteti v obrate, tako da se potem pove?a poraba :danzoman: Po mestu je ustrezno ve?. Pri prej?njem avtu sem vedno gledal na porabo in prilagajal vo?njo porabi, zdaj se mi je*e za porabo in vozim kakor mi pa? pa?e ;)

Ja mejbi je za razmislt o 1.8 motorju, v?asih bi kr zapasal mal ve? konji?ev ;)

LP Bojan

Napisano

S klimo jo bo? pa res zelo-zelo-zelo te?ko dobil na na?em trgu :( Razen ?e bo? mel sre?o in bo? na kako special edition naletel :D Serijsko so mijatice klimo dobile ?ele z NC izvedenko :P Je bilo ?e veliko o tem napisano v preteklem letu, k je kr vsak hotu met emiksko :P

NC izvedenka?

A je bil pri tej verziji narejen kak?en facelift in kdaj? Novej?i modeli so pa od 2004 naprej, a ne?

Napisano

Veliko sre?e pri tem!!!!!!

Popolne NB ne bo? na?el, vsak od nas je moral postoriti ?e nekaj zadev, jaz sem sam lahko vse zrihtal, medtem ko drugi so rabili ?e zunanjo pomo? (ala auspuh in to)

ne pri?akuj preve?

Bom probal kaj takega poiskat. ?e ne bo ni? ustreznega potem ?al ne bo ni? z MX-5-ko.

Se pa zavedam, da je tak?en tip avtov magnet za ''?udne'' kupce; torej kupijo d?eki v za?etku poletja avto, ga sterajo do konca sezone, da so ''jeba?i'' in potem zadeva gre naprej. Vmes pa nobenih servisov, itd. Recimo zgolj primer: nega usnja in platnene strehe. Dejansko te stanejo preparati morda 20 EUR na leto in bo oboje kot novo ?e ?ez 10 let. ?al se takim ''jeba?em'' to zdi preve? in potem dobi? v roke zlorabljen avto, kateri ti potegne ?e in ?e denarja, da je zadeva perfektna. Pa ?e takrat bo? vedel, da kaj le ni perfektno.

Tako da, glede na to, da je to avto za gu?t, ho?em da je perfekten. Ni problem kak?no praskico po?timat, kak?no gumico zamenjat (se zavedam, da kupujem rabljen avto in ne novega), vsekakor pa ne rabim avta z x lastniki, kateri so ga zgolj zlorabljali. Tako da, potem raje po?akam ali pa kupim kaj drugega.

Zgornji avto z Ebaya je imel ?e absolutno preve? lastnikov, hkrati pa ima ?e kar nekaj napak. ?e bi bil pravi lastnik potem bi bilo ?e to vse po?timano, ker bi ga bolelo, ?e to ne dela. Moje mnenje, mo?no tudi napa?no...

Napisano

Ah, nekaj ?e bo.

Problem v Sloveniji je, da prodajalci mislijo, da je njihov avto oh in sploh in ho?ejo tak denar kot za perfektno ohranjen avto.

Ampak ej: ?e avto ni bil redno servisiran, streha ni bila mazana s preparti, usnje ni bilo ustrezno negovano, avto je ves obutan, potem avto NI perfektno ohranjen. Poleg tega recimo prodajalci velikokrat poudarjajo neko malenkost, kako so po?timali a kak?no glavno stvar spustijo. Npr. ravnokar menjano olje, ga vpra?a? kaj pa velik servis, ja glej ra?un, sem ravnokar menjal olje. Ej, me ne zanima olje, a si po?timal velik servis? Nisi, ja sranje ne, potem NI perfektno vzdr?evan avto. Oz. je celo zanemarjan, ker olje ti ni? ne pomaga, ?e jermen utrga.

Bo ?e... Sej cajta je dovolj, nekaj bo se bo ?e na?lo... :jupiii:

Napisano

Hehe, bom pa konec leta nabavil. Kot omenjeno se mi sploh ne mudi. Ho?em le blizu perfektno zadevo. Ne pa ene zlorabljene MX5-ke.

Napisano

Ah, nekaj ?e bo.

Problem v Sloveniji je, da prodajalci mislijo, da je njihov avto oh in sploh in ho?ejo tak denar kot za perfektno ohranjen avto.

Ampak ej: ?e avto ni bil redno servisiran, streha ni bila mazana s preparti, usnje ni bilo ustrezno negovano, avto je ves obutan, potem avto NI perfektno ohranjen. Poleg tega recimo prodajalci velikokrat poudarjajo neko malenkost, kako so po?timali a kak?no glavno stvar spustijo. Npr. ravnokar menjano olje, ga vpra?a? kaj pa velik servis, ja glej ra?un, sem ravnokar menjal olje. Ej, me ne zanima olje, a si po?timal velik servis? Nisi, ja sranje ne, potem NI perfektno vzdr?evan avto. Oz. je celo zanemarjan, ker olje ti ni? ne pomaga, ?e jermen utrga.

Bo ?e... Sej cajta je dovolj, nekaj bo se bo ?e na?lo... :jupiii:

Ja - ve?jih stvari pred prodajo, se bo malo kdo lotil, tako da menjava olja, pa se s tem hvalit pa res ni nevemkak dose?ek! :whatever:<_<

Lepa kot slika, na sliki pa traktor :)

Napisano

mislim da mojih 160.000km bo problem za jana...

sicer pa sem lihkar naredil projekt za se en roadtrip poleti, tko da izgleda da se to poletje je moja :bravo:

It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see

Napisano

Ja - ve?jih stvari pred prodajo, se bo malo kdo lotil, tako da menjava olja, pa se s tem hvalit pa res ni nevemkak dose?ek! :whatever:<_<

Nene, saj ni problem, da naredi? pred prodajo. Naredi? tisto, kar je po servisni. In ?e pi?e po servisni, da je na 96.000 km ali npr. 5 let menjava potem takrat mora bit, ?e ne avto ni perfekten. ;)

Pridružite se pogovoru

Objavljaš lahko sedaj in se registriraš pozneje. Če imaš račun, se lahko prijaviš, če želiš objavljati s svojim računom.

Gost
Odgovori na to sporočilo...

×   Prilepljeno kot obogateno besedilo.   Prilepi raje kot enostavno besedilo

Only 75 emoji are allowed.

×   Vaša povezava je bila samodejno vdelana.   Namesto tega raje prikaži samo kot povezavo

×   Tvoje predhodno sporočilo je bilo obnovljeno.   Izbriši besedilo iz urejevalnika

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Nalagam...
  • Zadnja sporočila

• Se je pač odločil za osnovno, najcenejšo verzijo.... 
    • Tudi sam si lastim hišo zgrajeno leta 1969 in se še letos nameravam spravit v kompletnejšo adaptacijo. Pred sedmimi leti sem že vložil dobrih 20.000 in si temeljito obnovil eno stanovanje. Elektrika, voda, ogrevanje... vglavnem komplet na novo. Kopalnice sicer takrat nisem, jo bom pa sedaj. Spodaj imam še eno stanovanje, ločen vhod. Podstrešje imam pohodno in bi lahko tudi zgoraj uredil v manjše stanovanje, če bi bila potreba. V prihodnjih dveh letih bi se rad lotil menjave strehe, izolacije le te, preverba hidroizolacije in potem izolacija hiše in še ostalo po notranjosti spodaj. Imam še par oken in vrat za zamenjat in podobnih jajc, računal sem, da tudi sam ne bom potreboval več kot dodatnih 100.000. Za moje pojme imam glede na današnje čase še kar dobre pogoje. Sem se pa že zdavnaj sprijaznil z dejstvom, da "delaš s tem kar maš". Če bi želel vložit 300.000, bi podiral. Pa tudi živeti je treba nekje vmes... Čez par let lahko oddam dve stanovanji in grem živet od najemnin kamor želim. Ali pa mi plačujejo kredit za novo hišo. Še zgoraj se mi praktično ne splača delat 3. stanovanja, ker bi vložil 30.000-50.000, ki bi se z najemnino za moje pojme poplačali prepozno, mogoče, če bi denar ostajal. Meni se ideja, da imam za 150.000 v današnjih časih fertik bajto, 10km od centra LJ, iskreno še najbolj dopade in tudi izide.
    • Danes zjutraj mi je avto crkno ravno pri cerkvi. Valda sem takoj začel klet pa jebat vse povprek... Pa pride ven župnik pa mi reče: Sin moj, če boš klel ne bo nič pomagalo, ti samo reči: avto vžgi z božjo pomočjo. Sem si mislil svoje, grem v avto, rečem avto vžgi z božjo pomočjo, probam vžgat in avto res kresne. Pa reče župnik: Jebemo mater, če ne bi vido ne bi verjel.
    • Ja, to je bila bajta stara 60 let in se moraš vprašati, če ima smisel. Moja je bila ob začetku adaptacije in dograditve stara okrog 30 let, zato je še imelo smisel. Ko bom vse skupaj prodal čez 30 let, se naj kdo drug ukvarja s tem ali bo rušil ali pa ne. Pa tiste bajte od takrat moraš spucati do surovega in vse inštalacije zamenjati, da je potem za kaj. Pa se vprašaš, če ima smisel samo stene pustiti. Drug rang so pa bajte iz 80ih in recimo začetka 90ih. Drago kot pes, da bi šel rušiti, pa nič pametnega ne moreš narediti, ker so večinoma še vedno čudne zasnove in razporeditve protorov za današnje standarde.   Težko se je tole odločiti. Vedno je pa bolje, da se ti bajta prilagodi, kot pa ti njej.
    • Ali je na obstoječi lokaciji možno sezidati drugačno hišo (lokacijska informacija občine)? Če da, potem bo zelo verjetno potrebno pridobiti novo gradbeno dovoljenje in strošek rušenja (120 m2 x cca 50 €) ter strošek izdelave nove hiše, cca 1.700 €/m2, odvisno od izvedbe in preseravanja.   Pa ne mislit da bo nova hiša "perfect", če slučajno nisi sezidal vsaj že dveh.  Novi materiali in tehnologije gradnje zahtevajo od izvajalcev veliko več znanja kot včasih, v teoriji vse super, praksa pa pogosto bistveno slabša. Kaj bo čez 30, 50 let s tako hišo, ki bo verjetno potrebovala bistveno več vzdrževalnih stroškov kot tiste stare iz 80-tih, se še ne ve.   Pred osmimi leti se je v kraju-mestu 20 km iz Ljubljane prodajala enostanovanjska hiša letnik 1967 na parceli cca 800 m2. Za tisto obdobje dokaj moderno zasnovana hiša, lepo vzdrževana (nova kritina). Super lokacija (do 3 minute peš do zdravstvenega doma, železniške postaje, avtobusne postaje, upravne enote, občine, knjižnice, trgovine, itd.). Cena 220.000 €. Hišo je kupec podrl in sezidal novo, po sedanjih standardih. Jaz je verjetno ne bi podrl, bi me pa motili zelo nizki stropi spodnje - kletne etaže - cca 220 cm. Če bi v hišo vložil cca 100.000 €, bi postala OK za naslednjih 30 - 50 let, tako pa je kupec vložil verjetno okoli 300-350.000 € in bo imel moderno hišo. Razlika je torej cca 200.000 € (320.000 € ali  520.000 €). Nekomu je to dosegljivo, nekomu ne, odvisno je tudi od prioritet.         Danes namesto prejšnje hiše stoji tole:    
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.