Prijavi
-
Zadnja sporočila
-
Si imel posodobljeno razlicico Mazde 6e? Ker prvotna Mazda 6e (s tamalo 68,8 kWh LFP baterijo) zna polnit samo do max. 165 kW, s taveliko (80 kWh NMC) baterijo pa celo samo do 90 kW.... Posobljena Mazda 6e (modelno leto 2027) pa je sedaj na voljo samo še z eno različico baterije (78 kWh, LFP) in ta zna menda polnit do 200 kW. Ta posodobljena razlicica prihaja na trg letos jeseni... Teh 165 kW pa lahko dosežeš ob idealnih pogojih... Ključni so trije... nizko stanje napolnjenosti (SoC), optimalna temperatura baterije in ustrezno močna polnilnica ... Najvišjo moč (165 kW) dosže le ob začetku polnjenja med 10 in 20% baterije. Ko enkrat preseže nekje 30 do 35%, začne moč polnjenja padati zaradi zaščite celic. Povprečna hitrost polnjenja je še vedno nekje do 130 kW... Baterijo moraš torej prej ogreti... Bodisi z ročnim vklopom ali pa da navigiraš do polnilnice in avto sam poskrbi, da se začne cikel predgretja baterije... če je sevda to nastavljeno ...
-
Emmm, torej, sicer nisem čisto prepričan, to bi mogoče kdo z Obale (ali pa kdo, ki je bolj domač s kakšno umetno inteligenco) potrdil ali ovrgel, ampak mislim, da ima predor Kastelec sistem SCADA. Ta sistem med drugim reagira tudi na prehitre voznike. Če vozniki vanj zapeljejo prehitro se opozorilne luči takoj aktivirajo, da voznike prisilijo k zmanjšanju hitrosti. In se ne bi čudil, če so s tem v bistvu sami izzvali nalet. 'Civilisti' so lepo mirno vozili skozi predor, na lepem pa jim začne utripati rumena luč in pa lučke ob robu cestišča (na posnetku se vidi, da utripa). Jasno, da začnejo zmanjševati hitrost in opazovati predor pred seboj, ker ne vedo točno, zakaj se je to zdaj sprožilo. Sprožilo se je pa zato, ker proti njim od zadaj divja kolonica treh 'protokolarnih' vozil...
-
Dvomim, da temu lahko rečemo smola, ampak prej dejstvo. Na Petrolovih 200kw polnilnicah sem polnil 3 x v različnih dneh in urah in 3 x je bil rezultat podoben. 2 x sem bil na edini polnilnici sam in je vleklo cca. 107kw, 1 x pa sva polnila dva in je vleklo 53kw. Tukaj ni nobene smole, ampak nateg, polnilnica ne da od sebe 200kw, pa me ne zanima kje je razlog, al je to lokalni al pa "drzavni" trafo, zame kot uporabnika na koncu je ena velika kiturina. Če plačaš polno ceno pričakujem oglaševano storitev in nič manj.
-
-
Kdo je trenutno prisoten (Poglej celoten seznam)