Mi lahko kdo pove kakšne barve je hladilna tekočina za mazdo3, 2.0 88kw letnik 2018. Moram kupit, pa nisem s svojim avtam. Hvala.
Zelena, oznaka FL-22
Edit: moj nasvet mogoče če si kdaj res v hudi stiski, pa nujno rabiš hladilno, kupi na petrolu destilirano vodo in vliješ noter, pa potem enkrat doma v miru stočiš ven in zamenjaš s pravo
Za začetek odlomek iz filma LOTR, ki lepo ponazarja skozi kakšen pekel bom šel.
Šalo na stran, v nedeljo mi je ob vračanju domov od tašče zagorela lučka in opozorilo.
Seveda sem takoj dal na tester in pokazalo je sledeče: P258B torej težava z vakumsko črpalko.
Hitro sem pognal Google, ChatGPT, Claude in Gemini, da mi obrazložijo kaj to pomeni, kaj me čaka.
Še najbolje je opisal MrNiceGuy - angleški youtuber kateri upam da vam ni znan (če vam je, ste imeli v preteklosti težave z mazdo), tukaj je link do gospodiča: https://www.youtube.com/@MrNiceGuy94
Diagnoza: obrabljena odmična izupušnih plinov, opilke potem vrže vse do vakumske črpalke ki gre potem falit.
Avto ima 195k kilometrov, velik servis sem mislil delati na 200k ampak me je vrag prehitel.
Sedaj pa me zanima o kakšnih stroških govorimo, da bomo na nekih realnih cifrah.
Vem da bo drago, vem da bo zelo drago ampak koliko, če mi lahko da nekdo neko okvirno cifro.
Sem pa rekel, da bi obenem ko je že vse razkopano menjal še ketne in pač naredil generalko in spuca cel motor (sesalno koleno, vse senzorje).
Vsi komentarji, lepe želje, bentenje čez 2.2d motor (v 6ih letih od 50k km ko sem jo kupil nisem imel enega problema razen potrošni material).
Hvala že vnaprej.
nehaj hodit k tašči na kosilo, preklela te je
6 let za 50kkm v dizlu ni nič
jaz sem v 4 letih lastništva naredil 130k z bencinarjem
potrošni material + 3 seti bremz
verjamem da si zaljubljen v avto, boš reskiral teh 3,5k in zrihtaj, za naslednjih 200k
Elring 550.140 – Gasket, Cylinder Head Cover : Amazon.de: Automotive
precej zanimivo, ker si pomoje prvi; kaj pa pušča, a olje?
dej kupi brake cleaner v lidlu/hofru pa posprejaj pokrov ventilov in potem opazuj a je to neki kar je blo pa so mogoče samo slabo natočili olje al pa se je že vsedlo, da ne šraufaš za brezveze
Kk je možn, da je dizl 6ka tolk pocen v primerjavi z bencinarjem? Pa bencinarjev se praktično ne prodaja.
Sej veš, v Sloveniji je dizel zakon! Pa tut npr jaz od 57kkm do 187kkm delam samo redne servise na bencinarju, na dizlu menjaš pa več komponent. In se potem pogliha cenovno s porabo. Edin da jst nimam stresov obiskovanja servisov, dizelaši pa majo.
Saj ni problem zamenjat odmično, vakuum, sito pa verigo. Problem je, da je omenil da se tam ne končam skoz je neki. Na koncu te pa še dihtunga glave motorja useka in si tam.
Res ne razumem, kako so lahko prodajal tak avto. To bi mogl bit vpoklic za vse … pa še vedno prodajajo 2.2d, obup.
Da ima avto do 200000 km toliko težav, je nesprejemljivo
od 2019 je 2.2 motor drugače dizajniran in brez napak, ker ima čist druge bate in glavo
če boš razdiral z verigami vred, ti lahko potem crknejo edino še injektorji in dpf
170kkm je šlo do tukaj, če spet narediš komplet resen servis, si do 340kkm spet dober
če ti je avto všeč in zadostuje tvojim potrebam, nevem zakaj bi prodajal...
je pa tečno vozit tak avto, ko se moraš ubadat s servisi, to verjamem, da te potem malo mine
lahko si pa preračunaš koliko te pride servis + urejanje tega motorja v primerjavi če menjaš za g192/4 bencinca
Ja drži, sem šel še dodatno preverjati in tista tipka na ključu, če bi bila vgrajena, je res samo za senzor gibanja v notranjosti v sklopu alarma. Če te tipke na ključu ni, je vgrajen samo osnovni alarm, ki se sproži, če nekdo na silo odpre vrata..., če bi bila tipka zazna še gibanje v notranjosti, če npr. samo razbije šipo za torbico.
In medtem sem šel še dejansko preizkusiti na svojem vozilu, če je vgrajen vsaj osnovni alarm. In res, ne moreš verjeti, je vgrajen .
Se pravi osnovni protivlomni alarm (brez senzorja gibanja) + blokada motorja. Kot kaže po konfiguratorju je v novih modelih sedaj serijsko vgrajen že od osnovnega modela dalje ..
No, se pravi je res premium vozilo, če ima že serijsko premium alarm 😁
Kako preveriš če imaš vgrajen ta alarm:
- usedeš se v avto s ključem v roki,
- sediš v avtu in zakleneš avto s tipko za zaklepanje na ključu,
- počakaš v avtu ca. 20 sekund (rdeča lučka za alarm bo na armaturi hitro utripala),
- ko rdeča lučka neha hitro utripati in prične bistveno počasneje je alarm vklopljen,
- sedaj odpreš s kljuko od znotraj vrata,
- vklopi se alarm in prične konkretno tuliti/trobiti,...
- alarm izklopiš s pritiskom na tipko za odklepanje na ključu.
Preverite in obilo zabave za sosede .
Jaz imam na M6 ta volumetrični alarm; enkrat sem pred gostilno pustil parkiran avto s streho na kip; in mi ni bilo jasno, kaj tuli, vse je blo ok; no ko sem se vsedel v avto da bomo šli domov sem imel eno gigantsko žuželko tam na predalčku za sončna očala in očitno ko je zlezla čez streho na kip je avto to dejansko sprocesiral in zaznal. Tako da zadeva očitno deluje.
Super, da si rešil. Se pravi, da je Pelko pohvalil dizel mazdine motorje. Čudovito.👍
ne, ni tega rekel
pred 1 uro je m3000 napisal:
toliko da vam javim kaj je bilo:
Zadevo je takoj popravil servis Pelko
Bil je samo zadnji senzor na odbijaču. Senzor ni delal in zaradi tega je prikazovalo še druge napake.
Pa še naredil sem menjavo olja v menjalniku ter neko menjavo podložk na injektorjih al neki takega. Motor je nad 05/2018 in Pelko pravi da so ti motrji dobri.
Tako da sem zadovoljen
rekel je, da so motorji nad letnikom 05/2018 dobri
Tale zadnja debata glede zavornih ploščic se je verjetno nanašala na Mazdo 6 z avtomatskim menjalnikom? Ker pri ročnem menjalniku po mojih izkušnjah in načinu vožnje ploščice zdržijo cca 50% prevoženih km več. Torej pri AT okoli 55.000 km, pri ročnem okoli 85.000 km. Govorim o avtih z neprevrtenimi km. 😁
Daj mi razloži, kak pride zrak v sistem, če menjaš ploščice?
Jaz odprem posodico za zavorno tekočino, dam dol stare ploščice, stisnem cilinder in potem pogledam nivo olja - ponavadi je na vrhu tko da ga moram mal odtočit (vmes vedno redno dolivam/kontroliram), zaprem posodico, test drive, preverim nivo
Lahko da se je kaj zgodilo v času, ko je bila posodica odprta pri menjavi?
Hvala! Zanimivo, da tudi zadnje menjaš tako hitro... Meni se zdijo ti serijski zadnji čisto fuč pa jih glede na slike in 58kkm pelko še nebi menjal. Si dal kakšno športnejšo naluknjano verzijo zimmermanov?
Zadnje sem menjal samo 1x, bi moral točno pogledat pri koliko kkm, bolj zaradi tega ker je zgledal kokr da je poču disk, ampak je blo sam od ploščice odtis kokr da je fejst prijela - pol ko sem vidu, kako so čudovito zarjavele.... sm reku fuck this in menjou
Imam navadne zimmermann, veliko sm na AC in bremzam sam ko je treba, dvomim da bi s športnimi kaj profitiral
Sem zadovoljen s temi in bodo doživljenjska izbira - naročim pa na autodoc v telefonski aplikaciji kjer je najceneje
Zavora prime skoraj na koncu nekje na 30% pedala . Ce na mestu v prvo pumpam gre skor do konca pedal not,..nato pa postane trdo po 2x pumpanja zavor. Sm probal tudi vklopit nazaj servisni nacin rocne in potem da se zategne nazaj avtomattsko.Naceloma rocno ce stisnem in speljem ne popusti zavora.
To ni ok
A ste probal spumpat na zadnji desni strani, če je kaj lufta notr v sistemu?
Groza, in vse več bo tega, ker so vsi pametni v 3 krasne, ulivajo neka olja po filingu, menjavajo neke egrje po filingu, izklapljajo softwarsko polovico avtomobila... Dan danes ni več vsak za bit mehanik
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Prekoračitev hitrosti?
Povezava za deljenje
Deli na druge strani