Skoči na vsebino
CX-7 zavore - poznate te firme?
Napisano

Zdravo,

jaz sem tudi (v garanciji) menjal diske na 45.000.... no, sedaj sem na 90.000km in ista stvar, spet krivi diski. In jasno, na servisu jamrajo da "najbr? garancija ne bo ?la skozi". se na?eloma strinjajo da 45.000km ni ravno realna ?ivljenska doba diskov (itak!), ampak pa? "da jih ne morejo zdej kar skoz menjat zastonj". Pravijo pa? da so diski pre?voh in da Mazda nima re?itve za to...

Pol se pa j*bi, ane? Ne vem kaj bi zdaj... bi kupil kak?ne bolj kakovostne, samo ne vem kaj bi kupil, da bi bili ziher bolj?i od originalnih (nisem ravno doma v teh zadevah :)). Bi vzel kak?ne Brembotove samo na njihovi www strani ne pridem do podatka, ?e imajo kaj prav za ta avto.

Ima kdo kak?no re?itev oz. predlog?

Sicer nisem imal ve?jih te?av, ampak sem si vseeno predstavljal da bo Mazda (sploh "made in Japan") kvaliteta pa? bolj?a. Kot veste jo imam predelano na plin (zdaj ca. 70.000 km) in dela v redu, ?eprav mi na (uradnih Mazdinih) servisih vsaki? re?ejo da bo "vse crknilo", da bo "ma?ina ?la", ipd. Menjal sem radio/Cd pod garancijo (so ful komplicirali), parksenzorji in blouetooth je zezal, voznikov sede? se malo gunca, nekaj mi je na spojlerju plasitka odstopila, pa ?e neke te?ave imam pri v?igu (akumulator je nov!). Prakti?no za vsako zadevo ki se pojavi najprej re?ejo, da je to zaradi predelave na plin, kot da sem idiot.

Avto je sicer super za vozit, ampak je to ziher moja (prva in) zadnja Mazda.

Hvala, kerr

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

CX-7 - gretje, ventilator?
Napisano

to sem opazil te dni zjutraj, ko je zunaj 10-15 stopinj, pa tudi avto je ?ez no? v gara?i (na ca. 20 stopinj). Jasno, klime ob tem nisem pri?igal (sicer dela OK).

Enostavno traja in traja in traja, da za?ne pihati toplo, definitivno traja precej dlje kot "prej". Ne ?elim pa ?akati na zimo, da bo ta problem ?e bolj o?iten, pa ?e garancija mi pote?e pozimi.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

CX-7 - gretje, ventilator?
Napisano

zdravo,

se mi zdi da nekaj ne ?tima na moji CX7 - traja nenormalno dolgo (10 -15 min), da iz ?ob za prezra?evanje za?ne pihati topel zrak (pri gretju na ful). Motor je na delovni temp. po parih minutah, potem pa ?akam 10 minut da za?ne pihati toplo. Kar je seveda precej dlje, kot je bilo prej (3-5 minut) in po mojem precej dalj, kot bi moralo biti. In to sedaj ko je toplo, kaj bo ?ele pozimi?

Nisem siguren, ampak morda je to povezano tudi s tem, da zadnje ?ase ko avto ugasnem potem ?e 5-10 minut dela ventilator kot nor, kar prej nikoli ni. Ne vem, imam ob?utek da je problem z odvajanjem toplega zraka, ?eprav kazalec temperature motorja ne ka?e da bi se ma?ina pregrevala.

Na servisu seveda pravijo da "ni? ne zgleda narobe" pa me zanima ?e je imel kdo podoben problem oz. ?e se mu sanja, kaj bi lahko bilo. Bi bil hvale?en za kak?no idejo...

Mimogrede, pred par meseci sem imal te?avo s park senzorji, ki so piskali v tri dni... Na A-Cosmosu v LJ niso ni? na?li (kot ponavadi), pa ?e ?e bi kaj bilo mi ne bi zastonj popravili - na dod. opremo je namre? baje le 1 leto garancije. No, na Avtoplusu v Kopru so problem odkrili in zastonj popravili - bil je slab stik pri kablih.

hvala, Kerr

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.