Skoči na vsebino
pred 7 urami je Bini napisal:

Sem mislil za vas, ki imate take probleme s temi sedeži🤣. Jaz lahko na deski sedim pa uživam na kolesu, sem še iz časov, ko so bili sedeži še iz trde plastike.... :nevem:

Iz trde plastike zici večino niso bili, niti pred dobrimi 4. desetletji. Imel sem Bataglina cestaka 86 letnik, takrat so bili sedeži Concor norma. 

Ampak kot mulc bi takrat lahko prenesel karkoli.

Moja trenutna težava je obrabljenost kolčnih sklepov, kar povzroča stalno vnetno stanje ovojnice sklepov in vpliva tudi na sedalne kosti - tiste ki imajo kontakt z zicem.

Ne ni vseglih kakšen zic imaš. Tudi če si čisto zdrav ni vseglih.

Če se voziš s trekingom po ravnem, je težko ugotoviti, da so, naprimer, nekateri zici dobri za spuste...

Širino riti sem nameril 11.5 cm - Ergon ki sem ga kupil je 9-12cm pa mi je rahlo širok. Zanimivo, da na otip je precej trši kot večina zicev, ki so samo plastika prevlečena s peno. Ko ga obremeniš z dlanjo, se, za razliko od večina zicev, ki so samo plastika prevlečena s peno, upogne. 

Original (ne prav poceni) zic na Canondale niti slučajno ni nudil nekih užitkov na daljših spustih. Sedaj sem prav zadovoljen, da se da na novem zicu premaknit rit tudi mal nazaj. Je sicer občutek kot da sediš na dili, samo da za razliko od drugih zicev, tu rit ne boli. 

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

post-1420-0-86929800-1443681846.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

Če zadevo prav razumem.

Kupim Donfeng Box. Zanj odkartam 17 jurjev, ampak ker je polna cena 24 jurjev, na to polno ceno plačam kasko. Zapeljem nov avto s parkirišča avtosalona,in takoj v prvem križišču naredim totalko. Zavarovalnica mi plača 24jurjev. 

Potem moja žena kupi nov Donfeng Box in zanj spet odkarta 17 jurjev.

A sem  odkril nov poslovni model?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pivo mi paše
Napisano
pred 5 urami je Bini napisal:

Kakšna je temperatura tam gor.... :whatever:

Pivo ima idealno temperaturo, zrak pa 24 C in prijetno pihlja.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pohvalite se,...
Napisano
pred 1 uro je Slivka napisal:

Si se pa že precej postaral, da ob stavku "bo kurilo spodaj" najprej pomisliš na žar...

sramezljiv

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 5 urami je Alex napisal:

Itak, da ne. Sam uporabljam High 5, sport nutrition. 

Jaz uporabljam razstopino Resvetrola - izjemno močan antioksidant. Priporočen dnevni vnos je 200mg, t.j. 6 kozarcev rdečega.

Občasno uporabljam Xantohumol - poleg vsega je celo zdravilo proti raku. Uporabljam samo naravnega, pridobljenega iz cvetov hmelja. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup avta pred 2025
Napisano
pred 8 urami je samSimon napisal:

Zdaj pa razumem od kje vam poraba 4l.... to je na teden očitno 😄

Pri Štajercih je poraba 4l na dopoldne, proti večeru se močno poveča.

Štjerc s porabo 4l na teden je Štajerc v okvari.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup avta pred 2025
Napisano
pred 2 urama je jures napisal:

Nemci majonpa po defaultu vec km. Vec so vozeni :) verjetno se pozna da je bil stajerc.

Vožen vseskozi kot drugi avto v familiji, pa ima od moje najdražje renold za 125 Kkm več kot vaš zelenec pri enaki starosti.

Kaj imajo štajerci pri kilometrih, a jih bolj nazaj vrtijo?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 1 uro je etcho napisal:

Včasih je zanimivo pogledat, kako nekateri brezskrbno pilotirajo in zganjajo hrup. Ker delam v Sečovljah, me je firbec matral, kaj to stalno preletava nad nami:

Najverjetneje šolanje.

Me zanima kdaj bo EU sprejela uredbo, da morajo biti vsa letala na elekriko.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
dne 12. 6. 2025 ob 16:30 je Alex napisal:

Klic na 112 pomeni tudi policijski postopek. Vedno je potem tudi plačilni nalog temelječ na domnevi o neprilagojeni hitrosti, tudi če je kolesar praktično skoraj stal na mestu. 

Tudi pešci so udeleženci v prometu in tudi njim se dogajajo padci, pa ne vem da bi koga oglobili zaradi neprilagojene hitrosti. 

pred 2 urama je jures napisal:

Izogibam se novicam, se zlasti 24 kur itd, a kaj ko pol vse tle vidis od politike, sporta itd :)

Ne boš nam pobegnil:lol:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Iz spodnjega članka:

"Če je mati gibalno dejavna, bodo tudi otroci takšni. Pri očetih ni nujno, da se to prenese na otroke." 

To pa je znanstvena ugotovitev. Pri materi je vse jasno. Pri očetih lahko da se marsikaj ne prenese na otroka. Včasih celo geni.  

WWW.RTVSLO.SI

"Če se primerjamo z drugimi narodi, smo telesno zmogljivejši, vendar pa izgubljamo konkurenčno prednost," pravi Gregor Jurak s Fakultete za...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano (urejeno)
pred 17 urami je Boss napisal:

Seveda, računalniške igre so krive, ker nekdo ni opravil svojega dela.

Pri psihično motenih osebah računalniške igrice lahko poslabšajo njihovo stanje.

Pa da s prve roke. In izkušnja, kdo ni opravil in kdo je opravil kaj. 

V naših krajih imamo potencialnega kandidata za dogodke kakršni so se zgodili v Avstriji. Trenutno ima bolnik 4 prijave na policiji, tudi z moje strani. Prijavil sem ga, ker je med poukom celo šolsko uro na ves glas grozil, kako bo z gedoro razbil glavo mojemu sinu, niti učitelji ga niso uspeli umiriti. Zakaj ravno mojemu sinu - zato ker večino ostalih sošolcev lahko ustrahuje s pestmi, naš poba ima ima pa 3x več mišične mase od njega, pa bolnik rabi kakšen pripomoček, mogoče se bo nekoč spomni na nož.

Bolnik je med poukom tudi že fizično napadel učitelja - let ta je pobegnil iz razreda in pustil učence same, med tem, ko je bolnik metal stole po razredu.

Med poukom je bolnik grozil učiteljici, da jo bo ubil. Sledila je prijava na policiji. Ne vem točno od koga ali od vodstva šole ali od policije, ampak učiteljici je bilo svetovano, naj do konca šolskega leta ne hodi v šolo zaradi varnosti.

Kaj je opravil CSD ne vem. Vem da je policija takoj odreagirala. Problem je zakonodaja ker 13letniku policist še dobrdan ne sme reči, pri 14ih že lahko reče dobrdan, kaj več pa ne.

Šola je v štartu naredila napako, ker ni v celoti upoštevala predpisanega protokola.

In kaj so naredili starši bolnika.

Bolnik se hvali pred vsemi učenci na šoli, da bodo starši opomine kot vzgojne ukrepe spodbijali s vsemi pravnimi sredstvi. 

Učitelji zgleda stojijo nasproti najetemu odvetniku, zato potrebujejo cel kup časa, da napišejo en sam samcat opomin kot vzgojni ukrep. Ker gre se v lovljenje proceduralnih napak.

Domnevam da po nasvetu odvetnika starši bolnika tudi niso podpisali prejema obvestil o vzgojnih ukrepih - po principu janševega premajhnega poštnega nabiralnika.

Koliko imajo v tej zadevi tu sedaj ustanove in koliko starši?

Popravljeno od Mraušk Mčk

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tole je pa kr smeh
Napisano
pred 18 urami je GoB napisal:

Prej sem prebral, da so na 3000 let stari mumiji včeraj naredili preiskavo CT in MR. Zdaj pa razmišljam, kdaj se je ta revež naročil?

Trenutno je čakalna doba cca 2 meseca. Na napotnico "zelo nujno".  Info je za v rubriko "tole je pa kar smeh"   

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
dne 10. 6. 2025 ob 17:20 je Mraušk Mčk napisal:

V računalniških igrcah jih je mrtvih mnogo več.

Bilo je samo moje ugibanje, zgleda pa da je res.

Psihično motene osebe bi morali držati čim dlje stran od nasilnih rač. iger. 

WWW.RTVSLO.SI

21-letni napadalec, ki je v strelskem pohodu v Gradcu ubil deset ljudi in jih več ranil, je bil introvertiran ljubitelj računalniških strelskih iger, ki se...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano

Pravzaprav ne vem kako naj verjamem serviserjem. V mojem DSG menjalniku je predpisana menjava olja na 60Kkm - predpis proizvajalca. Seveda sem to kot vesten lastnik avta na pooblaščenem servisu zanesljivo počel. Ker je šel avto proti 200Kkm sem si omislil raje vaški servis v neposredni bližini. Olje v menjalniku  mi je serviser zamenjal z besedami - ker že vztrajaš, ampak tega ljudje ne počnejo. Potem mi je prihranil staro olje in in mi ga pokazal z besedami, češ, a ti vidiš da bi bilo z njim karkoli narobe. Tudi meni se je zdelo da bi se dalo olje ponucat za na solato. Pa ne kot bučno.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Chat is back ...
Napisano
pred 5 urami je jures napisal:

2x letno pa vsako leto dobi zamenjano zavorno

U kerih rovtah pa vi živite, da toliko bremzate?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Za domačo uporabomeni unior deluje čisto OK. 86ga sem kupil komplet šraufncigrov, pa so še vsi čisto OK.

Imbuse sem kupil komplet unior z modrimi ročaji za šraufanje biciklov in se mi zdijo zelo OK. Na Bike24 sem dokupil Unior imbus 2jko z oranžnim ročajem (ne z modrim), ki pa po kvaliteti (in polovični ceni) ni enaka doma kupljenim uniorjem.

V službi imamo tudi nekaj Were, sicer dobo orodje, ni pa nek extremen presežek. Imamo pa kufre od weberja, ne prav poceni. Če bi isti set sestavljali z Uniorjem, bi imeli boljše orodje. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano

V računalniških igrcah jih je mrtvih mnogo več.

Tudi v Moravčah v šoli obstaja "zlato dete", ki je dejansko psihičen bolnik pa starši tega nočejo priznati. Ostale ustanove imajo kao zvezane roke. Upajmo, da naši otroci preživijo.

Pozabil sem povedat olajševalno okoliščino, je iz zelo fine moravške družine.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.