Moja samokolnica je srara 45 let, pa je mnogo lepša čeprav je dala marsikaj skoz. Je pa na njej kar nekaj plasti barve, in to dvokomponentne. Na mjej vedno očistim čopič ko barvam kakšno drugo reč.
Tu na Mljetu je samo ožuljsko. V trgovini pa sploh ni nujno, da bi sploh imeli pivo. Kot da bi bil v Savdski Arabiji.
The only aproved cure for too much fun is three much fun!
2 tedna nazaj, na biciklu na moravški cesti. Na mestu s slabo preglednostjo in 70 omejitvijo me prehiti motorist, je kar počilo, ziher je imel 200. Komaj se je izognil avtu nasproti. To je bilo okoli poldneva.
Ne vem če je bil potem isti motorist, ampak čez nekaj ur je malo naprej pri Studencu, nekdo z motorjem odpeljal svojo poslednjo vožnjo.
A kdo tukaj zna povedat ali klima vleče večjo amperažo v klima načinu ali razvlaževanju?
Vprašanje je za prikolico in kraje kjer človeška elektro noga še ni stopila in se govori še o 6A varovalkah
6A je cca 1,4 KW. Če ni klima čipšit, mora zadostovati.
Pri nas micke hladijo/grejejo tudi s samo 150W porabe, ampak ko so res na minimomu.
Razvlaževanje ni nič drugega kot hlajenje. Koliko vleče v kakšnem načinu, pri kateri klimi, pri kakšni temperaturni razliki zunaj/znotraj, pri kateri nastavitvi temperature, pri kateri nastavitvi ventilatorja... je pa najbolje da pomeriš.
Lymow One delivers hassle-free mowing without perimeter wires, using RTK-VSLAM for precise navigation and smart obstacle avoidance. Its tracked treads handle tough terrain, while the dual-blade mulching...
V demonstracijskem videu kako kosi 45 naklona, se v ozadju vidijo stebri ograje ki so nagnjeni za ene 15 stopinj.
Jaz z laksarco ne morem kosit, ni šans. Mam preveč zje.. stvari, od kolkov, kolen, do zapestja. K sreči doma tega ne rabim počet, hodim pa na delovne akcije kjer se zaradi terena med drugim kosi tudi z laksarco, ampak tam se je ne pritaknem.
Ne verjamem pa da je stopping power toliko vecji nenazadnje je povrsina stika ploscic celo manjsa s tem shimano diskom kot tektro
V tovarniških podatkih za vilico piše, koliko je maksimalno dovoljen premer rotorja. Stavim, da si presegel. Nič bat, ne bo se odlomila.
Problem vibracij pri zaviranju ni samo v bremzah, če je vilica prešvoh, lahko gor natakneš katerekoli bremze, pa bo vibriral (podobno je bilo tudi na moji mazdi v času 300+ Kkm sem sprobal in nataknil gor katerekoli neoriginal diske in ploščice, pa je vseeno treslo)
Ampak zadnja zavora na tvojem biciklu bi bila pa komot 203mm če že poizkušaš povečati hladilno površino.
Poleg tega bi lahko šel na pregrešno drage diske z alu sredico ki se podaljšuje proti centru kot hladilno rebro. Zraven seveda pašejo ne prav poceni zavorne obloge s hladilnimi rebri. Pazi, dobro sem se šolal na lastnih izkušnjah. Točno to sem naredil na tastarem biciklu - s 180 sem šel 203 in na vsa mogoča hladilna rebra tako na diskih kot na zavornih oblogah. Pomagalo je pa kurckej. Pri tanvem biciklu ni nobenih hladilnih reber ne na diskih ne na oblogah. So pa zato zavore 4batne in vilice so ornk. Ne trese ko je vroče.
S TBA - jem se absolutno strinjam,da bi 4bati močno pomagali, ker bremze res lepše delajo pa ne zaradi večje zavorne moči.
Upam, da ti nadgradnja popravi stanje.
Če si bil kdaj lastnik mazde ti tresenje bremz pri zaviranju res nebi smelo motit.
Jure, da te razočaram. Predelava gorca na elektriko je smiselna, če ga uporabljaš samo za v štacuno.
Poleg 4batnih zavor bi ti rabil minimum 203mm diske. Še bolje 220mm. Ampak grem stavit, da ti na tistih tiniwini vilicah, ki se krivijo že ob najmanjšem stisku bremze, piše max 180mm rotor. Da jih ne skrivi preveč.
Nisem še videl rotorjev , ki bi imeli novi debeline več kot 1,8mm tako da tale tvoj 3mm rotor te bo zagotovo preživel
Za 100riti je edino, če slučajno uporabljaš metalika zavorne obloge, da poizkusiš z organskimi, ali obratno. Samo ne vem če je pri cenejših bremzah sploh možna izbira.
Ampak Jure, nazadnje ko sva se videla pred 12imi leti si imel 70kg. Kje ti je uspelo dobiti dodatnih 25.
Jaz sem takoj na začetku opazil, da z enobatnimi zavorami ne bo šlo. Občutek je bil, da to ne bo nikoli ustavilo pa še take zvoke je spuščal, da se je pol živali iz hoste preselilo v mesto, kjer majo več miru.
V glavnem, zamenjal za dvobatne in čist druga zgodba. Filing, da se na zavore lahko spet zaneseš je fenomenalen.
Misliš reči, z dvobatnih si prešel na 4batne.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Jebat ga. Folku so všeč vrednote izpred 90let. In je pripravljen iti še enkrat skozi isto šolo.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani