Skoči na vsebino
Jamralnik v2
Napisano

Kaj si pa potem nabavil ? Se opravičujem, če si kje drugje že napisal. V glavi imam samo to, da nikjer nisi našel primernega vozila in da si kurcal čez SUV :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 13 urami je Slivka napisal:

Smo šli z ženo in starejšimi tremi otroki na obisk in po opravkih.

Ko sem že ravno bil v dolini, sem kupil še 3 vreče po 30 kg futra za purane in 3 vreče po 30 kg futra za kokoši. Za Mazdo 5 to ni nič takega.

Na poti nazaj naju je ujel močan naliv. Za Mazdo 5 to ni nič takega.

Potem pa začnem ugotavljat, da avto vedno slabše drži smer in na koncu ugotovim, da je guma prazna. V največjem nalivu...

Nato se zavem, da je rezervna guma dostopna iz prtljažnika, v katerem je šest papirnatih vreč, v vsaki po 30 kg futra na osnovi koruznega zdroba... V največjem nalivu...

Koliko se meni ta teden vleče... Upam, da sploh dočakam  konec tedna...

Si ga pac na roke metal v najvecjem nalivu :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
dne 27. 7. 2023 ob 11:29 je Tilen5 napisal:

Ko smo že pri rjavenju mazd...moja pri menjavi menjavi ventilčka, ki je pušal

20230711_132921.jpg

20230711_132916.jpg

Nekaj se že pozna 😅

Vidim, da zadnjih zavor tudi pri tretji generaciji niso zrihtal...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 4 urami je skritikrt napisal:
pred 4 urami je skritikrt napisal:

Kot strojevodja pa...ko vsi doma lepo spite,jaz po Jesenicah,Ljubljani in drugje po SLO moram hoditi po območjih,kjer so odstavljene lokomotive in potniške garniture,katera so polna brezdomcev,odvisnikov,in jih odganjati z garnitur ipd...res ni prijetno.

Ko pa se pritožiš,predpostavljenim,da ti dajo pomoč (k policija ti ne pripada),pa dobiš ponujeno "zaščito" varnostnika z ŽIP-a (železniško invalidno podjetje)...in ti dajo enega,invalida,da moram še nanj paziti....brez da omenjam,da jaz moram njemu pomagati,da sploh lahko zleze na garnituro....

Alex...nočem izpasti žaljiv,a res si "brihten"👎

Potem se bova pa še kaj srečala. Jaz trenutno delam šolo za strojevodjo :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano (urejeno)

Nvem. Sem marsikateri avtoodpad poklic pa so vsi rekl, da imajo most, ampak da je tako gnil, da mi ga ne upajo prodati. Tko da ocitno nism edini. Vsi pa vemo, da mazda pa rja sta dva razlicna pojma. Ostane mi samo nov most k pa pride 450€ (aftermarket) + 2x zadnje roke k je pa se dodatnih 150-200€.

Popravljeno od Scr3am
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano (urejeno)

Padel na tehničnem. Moram na svojemu titaniku menjat komplet zadnji most... Oh well. Pa gre +600e po suhem.

Popravljeno od Scr3am
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano

Evo zavarovanje lansko leto in letos. Dražji za 200€ kljub temu, da sam letos imel 19% popust napram lani 13% (drajv) + en premijski razred sem nizji kar je +. Če bi primerjal iste pogoje z lanskim letom bi bilo gladko zavarovanje letos dražji za več kot 250€.. Bo treba počas menjati zavarovalnico, ker triglav se mi je v zadnjih letih že parkrat zameril. Škoda.

IMG_20230721_130048.jpg

IMG_20230721_130001.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dopust tako ali drugače
Napisano
pred 23 minutami je NevLado napisal:

Tako na uč bi rekel, da so cene kar na hojladri, da imaš v rangu par km ceno za 50% razlike

Tako je kar je logicno. Takoj v neposredni blizini hotela so pac navite cene, ker druge izbire nimas. Takoj, ko gres malo izven so pa cene normalne oz. se cenejse, kot pri nas (odvisno od lokacije)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dopust tako ali drugače
Napisano (urejeno)
Pred eno uro je Jest napisal:

Take so cene v eni ostariji v Malem Losinju (Veli Žal)

IMG_0907.jpeg

IMG_0908.jpeg

IMG_0909.jpeg

Tocno na teli plazi sem bil cel dopust. Hotel Vespera. Je pa ravno 4 dni nazaj na to plazo zalutal morski pes. So ga potem odpeljali nazaj na odprto morje... 

https://www.metropolitan.si/trendi/zivali/morski-pes-losinj-zaskrbljeni-klici/

Popravljeno od Scr3am
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dopust tako ali drugače
Napisano (urejeno)

13€ za pico in 2.5€ za kavo na morju oprosti meni ni niti malo predrago... Se lahko na našo "obalo" zapeljete pa preverite tam cene.. 5€ za sladoled je pa prehuda ja. 

Popravljeno od Scr3am
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dopust tako ali drugače
Napisano (urejeno)
pred 4 urami je Shrek napisal:

Bicikel se rabi, da hitreje pridem do gostilne. Dragocen dopustniški čas. 

V glavnem, veliko točeno ob morju 2,7€...kar je za v to in drugo temo...:cheers:

Odvisno kje. Jaz sem na malemu lošinju in je ozujsko 0,5l 4,5-5€ :). Aperol Spritz 10€, kava z mlekom 3€, cevapcici v lepinji 17,5€ itd. Imajo pa cisto v vsaki gostilni in restavraciji service fee 5%.

Popravljeno od Scr3am
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano

Jest imam 16gb 3200mhz pa imam ingame (warzone, pubg itd.) max 12gb ram usage. FPSji so med 150-180. S tem, da mi v ozadju delajo se programi in chrome... Z lahkoto lahko tudi streamam. 32gb oz. 64gb ti pride prav v primeru, da si nek hardcore programer.

Imam pa ryzen 5 3600 pa msi 3070 ti.

Je pa res, da se sedaj dobi relativno poceni ddr4 32gb kit, ker je ddr5 že uzuni. Koliko boš pa dejansko imel od tega je pa vprašanje.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano

To so take malenkosti k obremenijo procesor tako rekoč nič. Drgač pa teli programi laufajo sami od sebe v ozadju in sploh neveš, da laufajo. Jest imam program Iobit advance system care, pri kateremu tudi lahko kontroliras, kateri programi se sami od sebe vklopijo ob vklopu racunalnika in kateri ne. Zelo veliko programov k jih na novo instaliras se avtomaticno sami od sebe prizigajo v ozadju ko vklopis racunalnik. Ta program tudi to zazna in te na to opozori. Tako, da lahko samo z enemu klikom to izklopis.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano (urejeno)

To dela vse v ozadju in nime nekega velikega vpliva na cpu. Sicer pa v task managerju lahko preveris, kako pozresen je kateri program. Dalec najvec od vsega je se chrome pa se to so tako majhne obremenitve k jih nebos nikoli obcutil. Razn ce bi imel Dvojedrni procesor in 4gb rama...

Popravljeno od Scr3am
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Računalništvo
Napisano (urejeno)

Saj lahko ventilator priklopis na katerikoli 4 pin header in bo sam uravnaval hitrost vrtenja (lahko spreminjas tudi v biosih). Pogoj je samo, da imas 4 pin ventilatorje. Lahko pa dokupis 4 pin pig chain (razdelilec) in na en pwn port lahko priklopis 3, 4 ventilatorje. Seveda je se opcija (meni ljubsa), da kupis fan hub in s programom urejas vsak ventilator posebej kdaj in pa kako hitro se bo vrtel. Ne rabis vsakic it v biose. Lahko nastimas, da je v odvisnosti z temperaturo CPUja ali GPUja. Jaz imam recimo NZXT fan hub.

Jaz imam spredi tri ventilatorje (spodnja dva sta v odvisnosti z GPU). Zgornji in pa ventilator nad CPUjem ter zadnji ventilator sta pa v odvisnosti z CPUjem. Torej, ko sem v namizju ventilatorji delajo na 30% in so takorekoc neslisni. Ko grem pa v igro in ko je nad 60 stopinj se pa postopoma visajo rpm (sam nastavljas krivuljo).

IMG_20230228_115458.jpg

IMG_20230228_115450.jpg

Popravljeno od Scr3am
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.