Da jih ne bo? preve? hvalil... A7 gradijo od leta 2008 in ?ele letos je bil odprt odsek od sv kuzam, do kri?i??a z jadransko magistralo pri izvozu za na Krk. Pa ?e to je trenutno odprto samo v eno smer.
prakti?no tri leta pa se skoraj ni?esar niso dotaknili tako, da ne bi glih o neki blazni hitrosti gradnje.
E to je hac, v istri je bina
Live your dreams, don't dream your life!
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Hrvatje so delali Pazin - Pula dvopasovno avtocesto 24/7 tudi nedelje, graditi so jo zaceli konec sezone in jo koncali v treh tednih, vkljucuje 2 viadukta....
2 nedelji smo imeli gradbisce, ta tretjo pa ze cesto s cestbino in cestninsko postajo
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Na nedavno hiperaktivno temo.....upam, da ne bomo se mi kmalu v novicah. Danes je dozivel pa velik izbruh, seveda sprovociran. Sem mel par 'razgovorov'
ampak si upam trdit, da se najdejo tud taki, ki bi prijavili GURS-u , da je prenizko ocenjena vrednost, kot pa od soseda, ker kako naj se pol hvalijo, da imajo ve? vredno nepremi?nino kot sosed.
brez skrbi sta 2 preostala soseda 'zmagovalca' kere cifre en malo pod 3 en 2, ostali pod 2 - pa ve? kako je pri nas....
sosedu, ki ima ?ez bajto vrisano ?e ?e pozabljeno traso medvo?ke obvozne ceste LJ-KR so ocenili hi?o na 10.000?, drugemu v enakem polo?aju pa 265.000?. Oba ne smeta prodajati, ker imata plombo....
Sosedov dvoj?ek, ki je manj?i, skoraj brez zemlje okoli je 'vreden' enako kot moj....
Ka to delajo ej........
Ironija je, da se bo spet usekalo po po?tenih, ki imamo prijavljene in cepljene pse. Vsi tisti, ki imajo necepljene in neprijavljene pa kurac. ?e tako je o?itno ta lobi pri nas fajn mo?an, da je treba pse cepiti vsako leto, v tujini pa na dve leti.
Po drugi strani pa... Kdor ve kje delam, od zdaj naprej bom "vozil KTMa, Pucha, Styerja, jedel pa wiener schnitzel in hodil le ?e na RedBullRing ker bom seveda imel pla?e po avstrijskem standardu". Upam. :ne vem:
To na 2 leti se spreminja tudi pri nas hvala bogu, ker cepivo je namre? ne ubija samo stekline.
Jaz ?e gledam mo?nost selitve spja na hrva?ko / Italijo - s stalnim prebivali??em!
Nisem mislil, da so LED drage, ampak da se ne spla?a dokupovat LED lu?i, ker da? zanje ve? kot pa privar?uje? goriva na ra?un manj?e obremenitve altenatorja.
In zdaj mi je jasno, zakaj se te dni vozi po cesti toliko novih in spodobnih avtomobilov, ki so jim zadaj crknili obe ?arnici. No, vsaj jaz sem mislil, da so crknile ?arnice...
Ja, vem, kmet an s hribou doma...
Mogo?e si kmet, ampak na cesti se te vidi.
Proizvodnja in tehnika za LED lu?ko je skoraj nikakva... LED lu?ke so odli?no poceni, da pa jih prodajajo kot dodatno opremo za denar, za katerega dobi? en starej?i rabljen avto, je pa druga pesem...
Ravno tako, kot je kozlarija, da so dnevne lu?i, ki svetijo samo spredaj, dovoljene brez dogradnje senzorja za zasen?ene lu?i, ki psvetlijo vse 4 krajne to?ke vozila!
Ker ljudje pa? ne znajo presodit, kdaj je potrebno imeti pri?gane lu?i, kdaj meglenke, in kdaj so dnevne dovolj...
skratka, to ni za varnost ampak je samo modna muha
Res je, v de?ju in megli te dni se nih?e ne spomne da bi osvetlil tudi rit avtomobila. Pri vsej tehnologiji pa ne vem zakaj ni ?e zadaj LED brlivke v sklopu prednjih dnevnih lu?i.
Sicer pa kontra temu kar si napisal, senzor za svetlobo ne pomaga ni?, ker tudi v de?ju in megli - samo da je svetlo, izklopi zasen?ene, sam se mora? spomniti in vklapljati. Najhuj?i so kaki sivi avtomobili na avtocesti ki jih v pr?u vode zadnjih gum dobesedno povozi?
poznam poznam tole... ?e takrat, k je bla cela cesta v prenovi pa sem se enkrat ?ist po?as peljal gor in je bil avto usran do strehe
Boss izvoli, vidi se zakaj je tam z razlogom ?rta na tleh.......najhuje pa je da je to kri?i??e 4cest, kar pomeni da divjak pi?i iz te ulice preko ?olske meni ni? tebi ni?....
Slovenija, kot socialna dr?ava ne funkcionira ve?. Enostavno nima? ve? nobenih mo?nosti, stanje ?enini stari mami se je poslab?alo v soboto zve?er (med ?akanjem na dom - to je druga zgodba, ker dohtar no?e dati potrdila za dom!!), zelo poslab?alo.
Njen osebni zdravnik je rekel, da ima polno ordinacijo in da ne more priti.....reva nepokretna, nezmo?na se dvigniti...kli?emo urgenco - vsaj re?ilca, to ni urgentna zadeva gospa, to je starostno in se je treba obrniti na osebnega zdravnika.......??????
Od v?eraj ?e nobene intervencije ali pomo?i, danes je celo dobesedno izsilila de?urnega zdravnika, a je dejal da je vrsta in bo pri?el, ko bo na vrsti, to je bilo ob 10:00, ga ?e ni..
:ne vem:
Enostavno je crkniti, odgovornosti nobene, pustimo prijaznost. Na?a odgovornost pla?evanja davkov in prispevkov je o?itno enostranska.
Zna se zgoditi, da ne bo do?ivela doma.
Ce ugasnes motor ali vozis po klancu dol v leru pomeni, da bo avto pospesil, vsako pospesevanje navzdol pomeni kompenzacijo z zavoro, in adijo trud. Vsaka zavora pomeni potem tudi gas kasneje. Ce uporabis obrate ti drzi konstantno hitrost in ne zahteva posredovanja voznika
Ta je la se bolj butalska....sam se redno vozim med kamioni saj to ni problem, saj se avto ustavi 4x hitreje. Ja mislim fant ta 4x hitreje velja tudi za kamion za tabo!
Samomorilci.....
Smo imeli ravno debato o ne?em podobnem, pa bi imel tu eno vpra?anje:
- baje da ima vozilo najmanj?o porabo, ?e vozi? v obmo?ju najve?jega navora.
?e je to res, potem imajo vsi sodobni avtomobili najmanj?o porabo pri 130, ker imajo tam obrate motorja v najve?jem navoru. Vsaj pri moji Hondi in sestrinem Fordu opa?am, da je pri hitrosti 130 km/h motor na 3000 o/min, kar so tudi obrati najve?jega navora. Ali je poraba res toliko manj?a, ?e vozi? 100?
Mazda 6 cd129 2300rpm@ 130km/h
Te ?ist razumem samo je pa treba razumet tudi drugo plat... zaradi enega takega pa? ne morejo in ne SMEJO biti ostali v razredu kaznovani in prikraj?ani za kvalitetno izobra?evanje.
Kako se po?uti star? nekega drugega otroka, ki mora svoje otroke vsako jutro prepri?evat naj gredo vseeno v ?olo, otrok se pa boji, ker mu en drug konstantno grozi oziroma ga celo pretepava... kdo bo tukaj fasal ve?je travme? :ne vem:
Ja razumem, da je treba otroke pripravit na vse mogo?e samo, ?e otrok v ?oli kot in?tituciji ne za?uti, vsaj kan?ek varnosti potem res ne vem kako naprej al naj otroku re?emo, "hja pa se ?e ti tako obna?i kot un, pa pretepavaj vse naokoli saj ti noben ni? ne more", ?e bo pa kdo uporabil kak?en bolj strokoven prijem ga bomo pa to?ili... hmmm, tole je no go in ne pelje nikamor.
Sej ne vem to?no kako zgleda situacija v primeru tega malega nasilne?a, ampak ?e je fotr pretepa? in grozi, mati je egoisti?na **** potem je jasno da to nikamor ne pelje. In to v vzgoji tega otroka ni noben izgovor tipa hiperaktivnost kot razlaga mama ampak je ?isto navadna ?ustvena invalidnost in nesposobnost minimalnih standardov obna?anja. Kakorkoli ?e, tudi hiperaktivnost ne sme postati kot izgovor, da je vse dovoljeno.
Se pravi kaj ho?em povedati, ne smemo re?t, ej jebi ga je pa? hiperaktiven in se sprijaznit s tem ampak je treba nekaj narest to?no v tej smeri kot Jures razlaga? in vsa ?ast kako vama z ?eno to uspeva Neko? vama bo ves ta trud z obrestmi popla?an.
metlo v roke....
Mogo?e nisem to?no povedal, kar sem mislil - velikokrat je tudi ?elja dru?be da gre in se dela ogro?enega, samo da se ga znebi....ampak nikoli ne bomo vedeli kaj je res, ?e posebej ne s pomo?jo Svet-a, POPa itd...
Lahko pa samo povzamem psihologinjo na?e ?ole ob vpisu: Ojoj a res, hiperaktiven je...to pa upam da bo ?lo....
Takoj se je v defenzivo dala, ker je verjetno o tem brala kakega freuda, delala diplomo v tem, videla pa nobenega v ?ivo, in ne ve kako se pristopi, kot da je oku?en...
a ma? kak?no sliko kako to zgleda... se da na ob?ino tudi prijavt, da ustrezno popravijo signalizacijo, ?e je lahko razumljivost dvomljiva pa na policijo se da tudi prijavit, da naredijo par kontrol na tem mestu. Jebat ga, nikomur ne privo??im kazni sam, ?e je to edini na?in, da se nekomu dopove, da dela nevaren prekr?ek, ki samo kli?e po nesre?i ali ?em huj?em, je pa? to edini na?in.
mah urgiramo ?e 2 leti pa ravnateljca je nesposobna, sam ve? da je cesta bla gradbi??e, dokon?ali so jo na pol, ureditev je pol stare signalizacije, pol nove, ko gre? po klancu dol ima? znak za neprednost, ko gre? gor pa po isti cesti ni znaka da si na prednostni, ta pa zavija desno in take, sedaj pa so zadnji del zaprli za stanovalce, poleg ?ole pa ?e gradijo vrtec.................................................................kar pomeni da po tej edini mo?ni poti sedaj ?e kasionarji in podobno vozijo.
Zadnji zapisnik sveta star?ev pravi:
Policija in Svet za preventivo ?e nista podala svojega poro?ila. 20.7.2013 smo jih ponovno pozvali a ?e ni odgovora....
evo ti ?e grafika.
zelena je kao varna pot KON?NO PO LETU IN POL na pol asfaltirana cesta (kanali ?e ven gledajo par CM) - in edina pot iz glavne ceste do ?ole, rde?a je sedaj zaprta, modro gradbi??e vrtca. rumena pa je cesta ki ima sedaj stop polno ?rto pre?no na zeleno cesto.
Ti bom slikal v ?ivo
Razlo?iti doma?inu cca 60 let, da ima sedaj na koncu njegove ulice po novem STOP znak, ki pa ni znak?
Jest tuki ?vim ?e 50 let in ne me u?it, kako naj vozim, jaz sem na desni in ne me je........in gas iz popolnoma nepregledne ulice na ?OLSKO POT ?ez plo?nik....
Kaj ti pomaga varna pot v ?olo, ?e obstajajo taki bedaki, ki ne vejo, da obstajajo talne ozna?be enakopravne prometnim znakom in semaforjem, ko le teh ni?
Imam hiperaktivca s certifikatom, in na momente ima tudi na? nekontrolirane koleri?ne izpade. Res, da niso ?ivljenska nevarnost nekomu, ampak je to odraz njegove obrambe, v ?oli pa seveda skupina ali trop to takoj zavoha in ?e dodatno provocira.
Mi2 dolgo nisva vedela kaj naj, ampak enostavno je bilo to treba sprejeti in otroka motivirati, zaposliti...itd. Dru?ba izven doma pa je druga?na, egoisti?na, ?leht itd...tako da takega otroka ?e ne razume? obravnava? kot motenega, ker dejansko moti dru?bo in takoj izpade posamenik.
Kar se ti?e zavoda, je otrok takoj zaznamovan in izlo?en. Kot sem rekel motivirati, zaposliti itd, tem otrokom mo?gani delajo hitreje kot ostalim, a se hitro dekoncentrirajo. Tako da ?koda zdrave pameti, ?e je enak kot ostali.
Predvsem govorim o tem, vzgoja doma je eno - ne morem soditi kako je pri njih, dru?ba pa drugo, povsem lahko je da otrok tu ni popolnoma ni? kriv in bo na koncu zaznamovan zaradi o?eta in svoje 'bolezni' - TUDI MEDIJEV zuaznamovan za celo ?ivljenje, ?e mu ?e psiho ubijejo je konec z njim.
Jaz imam ?istilno napravo doma, ker kanalizacije nebo nikdar pri nas zaradi ruralnega obmo?ja, nam tudi telekom omogo?a max 2 mb prenosa podatkov.
?istilna je imela vse certifikate in sedaj dela ?e dve in pol leti , jo bo pa potrebno po?asi izpraznit, koliko bo to ko?talo bomo videli. Vzdr?evanje brez nekih kemikalij zaenkrat, nekajkrat mese?no vizualni pogled.
?e ?e koga zanima naj kar vpra?a, nimam pa ?istilne v registu ?istilnih ker to potem stane kar nekaj denarja, da ti jo vsake dve leti pregledajo.
Tajkun, jaz tudi PTT priklju?ka (kabla) nimam
Evropska unija je dolo?ila, da morajo gospodinjstva na ob?utljivej?ih obmo?jih, ki niso priklopljena na omre?ja, do leta 2015 vzpostaviti ?istilno napravo, vsa ostala obmo?ja, ki prav tako niso priklopljena na omre?je, pa do leta 2017. Obmo?ja, kjer ne nameravajo vzpostaviti centralnega omre?ja, so ?e poznana in tako so se nekatere ob?ine odlo?ile ponuditi gospodinjstvom subvencije pri nakupu ?istilne naprave. Teh je za zdaj ?e malo in se je treba o tem pozanimati na lokalni ob?ini. Pri novogradnjah pa se lahko obrnete na Eko sklad, kjer delno subvencionirajo obrestno mero. Pazljivi morate biti tudi pri nakupu ?istilnih naprav, saj niso vse potrjene in se lahko zgodi, da vam jih komunalno podjetje ne bo ?elelo prevzeti pri odvozih. ?istilne naprave morajo imeti namre? narejene primerne teste kakovosti in si pridobiti certifikat CE. Spisek dovoljenih naprav je dostopen pri komunalni zbornici. Za zaklju?ek pa ?e: poceni nakup se pogosto lahko izka?e za drag nakup.
..na konc prite?e iz te ?istilne naprave "?ista" voda...vsake toliko pa v to ?istilno zlije? neke bakterije...doma na displayu pa spremlja? kak?no je stanje ipd. ...mislim da pa novogranje ?e morajo imeti, kolega je nekaj govoril in da so jo montirali.
da morajo gospodinjstva na ob?utljivej?ih obmo?jih,
define this, mi mamo gnojenje okoli bajte na poljih 2x mese?no, tudi pozimi ko se ne sme :ne vem:
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Povezava za deljenje
Deli na druge strani