Skoči na vsebino
pred 16 minutami je TBA napisal:

Kok je pa budget?  sem našel ene skor đabe majo pa 10mm več hoda in so 103€. so pa do 150kg. če jih boš naroču boš rabil še zvezdo (star nut) 

WWW.BIKE-DISCOUNT.DE

null

image.png

Jaz prodajam vilice Rock Shox Silver TK, 160 mm. 😊 Ugodno. Koče, nič vožene. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 4 urami je Boss napisal:

Nemci si ne morejo več privoščit hitro vozit. 

Nemci in ostali narodi so postali umirjeni in  normalni vozniki. Za razliko od naših, ki na naših avtocestah delajo piz.. arije. Najbolj me je strah vozit ravno pri nas. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 3 urami je Boss napisal:

A glej jih pajace... a zdej bo vročinski val, ko bo dan, dva okoli 30 stopinj sredi avgusta. Spet panika pa navodila kako bo v peklenski vročini 30 stopinj morali skrbeti zase in se izogibati bivanja na prostem. Psihiči eni res.

Arso pa tudi norijo in razglašajo julij za povprečne temperature ali občasno podpovprečne, gre pa za enega najhladnejših julijev v zadnjih nekaj desetletjih. Če ne bi bilo prvega tedna, ko je bilo vroče bi to bil najhladnejši v zadnjih 70 letih. Pol naj mi pa še en reče, da ne gre za neko agendo strašenja in psihiranja folka.

WWW.ZURNAL24.SI

Po ohladitvi se poletje vrača v vsej svoji moči. Vremenoslovci napovedujejo več zaporednih dni sončnega in zelo toplega vremena, s...

Lepo letošnje poletje. Tenperature glih prave, z  pitno vodo ni problemov, turistov je veliko manj in ni gneče na obali. Končno je poletje kot nekoč. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 8 minutami je jures napisal:

Bom pazljiv. Ne verjamem pa da je stopping power toliko vecji  nenazadnje je povrsina stika ploscic celo manjsa s tem shimano diskom kot tektro (se vidi s slike), vecji disk naj bi prinesel vec hlajenja v prvem.

Al8 si mislil zato ker je zavorna tocka zdaj malo bolj ven glede na radius?

Sem pa falil zeninega, ni bil 160/180 ampak 160/160, sem sel nazaj zamenjat 203 za 180....

Večji diski = večja moč bremzanja=boljše hlajenje. Še kako zvija vilice pri močnem bremzanju, 

(poglej si kak video- počasen posnetek). Še posebno malo težji kolesarji velikokrat montirajo močne vilice. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 25 minutami je jures napisal:

Pri nas niso ovira s 130, pri nas so ovira na levem s katerokoli hitrostjo, ce ne prehitevajo...

Ampak, če si opazil, folk se vozi sc130/ uro po prehitevalnem, ne da bi se umaknili. In posledično je zadaj hitrost vedno manjša. Tako, da se velikokrat voziš le kakihb110/uro, čeprav ni veliko prometa. Vmes prehiteva kaka Tesla kamion in nastane   zopet kolona. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 33 minutami je jures napisal:

Mene to ne preseneca. Tud ce peljes kjer lahko 190, bos z vsemi baustelami imel povprecno dobrih 100, vkolikor merijo na vhodu in izhodu (to pomeni da spremljajo tablice, v slo bi bil ze kmecki upor)...zato pa pravim da je najboljsa hitrost v nemciji max 150, vse ostalo je ali gas bremza, oz umikanje...

Pa se to benz v nemciji je blizu 2€ na AC....

Res je. In v resnici večina vozi počasi. 

Pri nas si z 130/ uro ovira na cesti. Zato pa vsi vozijo hitreje, ker "vozijo tako vsi". 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kava
Napisano
pred 29 minutami je etcho napisal:

Morje 24, zrak (burja) 23, ledena kava še malo manj.

20250803_182647.jpg

To ti je to-segrevanje😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 28 minutami je Z M A J napisal:

Zdajle je menda neka hujša nevihta na poti, iz smeri Obale proti notranjosti.

Najbrž. Pri nas je padala manjša toča (večja sodra). Seveda našim mazdaman tako majhna ne pride do kože. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Danes sva z Etcho-jem zopet ubrala eno krajšo turico čez drn in strm. 

Se malo pozna na kondiciji, da  par mesecev nisva vozila po kaki progi. 

Za prvič po dolgem času je bilo super, saj je v gozdovih senca in se da vozit klub vročini. 

IMG_20250801_205336.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aktualni dogodki!
Napisano
pred 28 minutami je etcho napisal:

Kdor ni blizu Pirana, lahko pokuka na webcam zbor spačkistov na trgu.

WWW.WHATSUPCAMS.COM

Doživite lepoto Pirana preko Kamera Piran v Živo ob bivanju v Art Hotelu Tartini na Tartinijevem trgu PIRAN v ŽIVO

Zdaj sem jih srečal na avtocesti  proti Kopru cel kup. Je bilo smeha, ko so prehitevali tesle. 🤣

Tesle so vozile 100/ uro, spački pa mimo njih  103/uro. Po moje je to max. speed spačkov. In tako smo se vozili par kilometrov za njimi. 😄 In to vajo smo ponavljali od Postojne do Kopra. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jaz pa sem danes odtekel dva kroga in pol. Fak, nimam nič kondicije. Morje je premrzlo, za tek je vreme kar pravo. 

IMG_20250730_193807.jpg

pred 2 urama je Bini napisal:

Malo trkinga zjutraj v okolici Novalje, zanimivi razgledi in pusta pokrajina.... :nevem:

IMG_20250730_172243.jpg

IMG_20250730_070633.jpg

IMG_20250730_070523.jpg

IMG_20250730_071426.jpg

IMG_20250730_082047.jpg

IMG_20250730_082429.jpg

IMG_20250730_093302.jpg

IMG_20250730_100131.jpg

IMG_20250730_084653.jpg

Moj bivši sodelavec rine vsako leto v to Novaljo. Da mi je vedet, kaj tukaj vidi?🤔 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 7 urami je Boss napisal:

Vlečejo nas za nos. Se spomnim, ko sem bi še mulc so bla poletja, ko je bilo ponoči tud 24 stopinj in to več dni zapored. Enostavno nisem mogel spat v bajti pa sem lepo na terasi si zrihtal ležalno posteljo in ob rahlem vetrcu se je dalo zdržat do jutra. 

Takrat še sploh niso imeli izraza za tropske noči in ta ideja se jim je pripeljala pred kakim desetletjem in pol. Zdaj pa že samo če je 20°C ponoč je cela norišnica in ni medija, ki ne bi poudarjal, da smo imeli ponoči tropsko noč. Vsaka novica o vremenu mora bit razložena kot, da smo na robu katastrofe. Za bruhat.

Res je. Zato pa imamo mi na obali klime že celo večnost. Recimo, mi smo kupili prvo klimo, Toshiba, daljnega leta 1995. Pa ne samo zato, ker bi bilo vroče podnevi, ampak kot si ti omenil, je bilo vroče tudi ponoči. Pa spomnim se, ko smo bili leta 1993 prvič na Sardegni, je bilo že takrat tam 38°C. Nič kaj posebnega in takrat ni nihče delal panike. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Svetovne kolesarske dirke
Napisano
pred 10 minutami je Tilen5 napisal:

bomo v prihodnjosti vozili kolesa znamke "Pogi"

Po moje bi se prodajala kot med. Še, da bi bilo vsako kolo podpisano. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Svetovne kolesarske dirke
Napisano
pred 3 urami je Z M A J napisal:

Zame kar precej nenavadna novica, očitno mu bo kmalu zmanjkalo motivacije in bo želel početi še kaj drugega v življenju;

WWW.24UR.COM

Slovenski kolesarski as Tadej Pogačar je v nedeljo še četrtič osvojil dirko po Franciji. Zdaj si bo privoščil nekaj zasluženega počitka...

Ja, denarja ima dovolj za deset generacij naprej. 

Po moje bo dirkal še par let, prav tako vinge in potem bo na prvem mestu družina... 

Bo pa najbrž ostal v kolesarstvu kot

promotor kakih koles in ostalega. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
Pred eno uro je Boss napisal:

Zdej so prešaltali na članke tipa "Zlom poletja" in "Ali se je poletje že poslovilo". Sam, da je drama, če ne pri nas pa drugod.

Pa komentiranje v stilu:" Tako nizkih temperatur zjutraj, v tem delu poletja, ne polnimo od leta....". 

Vedno je nekaj, ali je in bo izredno vroče z oranžnim in rdečim alarmom, ali bo izredno deževalo z izrednimi neurji z rdečim alarmom... V glavnem, za vremenarji nikoli ni v redu. 

Ko sem bil še majhen so bila takšna poletja na obali, kot je sedaj, kar pogosta. Bilo je velikokrat tudi kar nekaj dežja. Sako kaj, ko to vreme sedaj ne gre stricem iz ozadja v kontekst "nenormalnega segrevanja" . 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 11 urami je Z M A J napisal:

Tega deženja (teženja s strani dežja) je pa zdaj že res DOVOLJ :(

Niti ni napačno. Vsaj vode je dovolj, njive je dobro zalilo pa še teči turisti so se odpravili domov.😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 1 uro je Tilen5 napisal:

Se pravi je lahko pitje pive rekreacija? 🥴

Zarečenega kruha se največ poje. 

Spomni se samo mojega norčevanja iz suv-ov. 😉

Tudi jaz sem vztrajal leta in leta na analogcu. 

Zaradi kolena (operacija meniskusa) mi je kirurg predlagal električnega in ni mi žal. Ne bi šel več  nazaj. Užitki na e-kolesu so lahko še večji. 

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 2 urama je godlike napisal:

Odvnisno ali se voziš za rekreacijo ali pa za premik (prevozno sredstvo).

No upokojenci so extra kategorija.

Upokojenci na e-bikeih se spustijo lahko po isti progi večkrat, medtem ko mladeniči sopihajo v hrib za nazaj z analogni že prvič. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 3 minutami je Agerg napisal:

Haha. Tudi lahko. Samo drugače je pa tale vzgoja zelenjave v rastlinjakih kar v porastu - še pri nas so me kontaktirali eni, ki se s tem močno ukvarjajo, če bi jim pomagal pri zasnovi sistema za vzgojo zelenjave, v tem primeru solate. Še posebej so pa tu dejavne severne dežele. In LED tehnologija (osvetlitev) je osnova, da se to lahko greš. Potem pride pa vse ostalo...

Ha, ha, solata... 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jamralnik v2
Napisano
pred 44 minutami je Slivka napisal:

A nisi spomladi nekaj strašili z sušnim poletjem in vročinskimi rekordi?

Ja. Zato pa moraš danes pri nas na obali obleči dolge hlače in majico. 

Dežuje pa že od včeraj. 😊

Tokrat so jo upihnili mimo in jim ne gre na roko to globalno segrevanje. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.