Skoči na vsebino
Elektromobilnost
Napisano

Eko subvencije so eno navadno sr.. že od kar so se pojavile. Že pred par desetletji, ko sem sam montiral sončne kolektorje za sanitarno vodo, me je prišlo ceneje, kot bratca ki mu je uradni mojster montiral za normalno ceno + znesek eko subvencije in jo vtaknil v svoj žep.

Enako butasto je sedaj. Prijatelj je kupil Donfengovo škatlo.  Prišla ga je 17 jurjev. OK, a je gajba vredna toliko ali ne bo pokazal čas. Problem ki ga vidim jaz, je ta, da smo morali pri tem nakupu mi, davkoplačevalci, vsi še ene 6 al 7 jurjev šenkat Kitajcem.

In potem se čudimo kako lahko evropska avtomobilska industrija propada.

Tako neverjetno nesposobnih voditeljev kot jih ima EU zadnje desetletje ali dve, jih ni imela nikoli.

The only aproved cure for too much fun is three much fun!

post-1420-0-86929800-1443681846.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

Po poročanju CBS naj bi Trump celo razmišljal o tem, da proda svojo teslo, kupljeno kot podporo Musku.

Trump je končno ugotovil, da je elektromobilnost nateg.

Sedaj je pa Slovenija na vrsti, da Elon naredi red. Kenede.

SIOL.NET

Nekdaj tesna zaveznika – najbogatejši človek na svetu Elon Musk in nekdanji predsednik ZDA Donald Trump – sta v desetih dneh prešla od...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Po zgledu mojih sodelavcev sem tudi sam, prvič v življenju, poizkusil varianto, da zimske zvozim do konca čez poletje - goodyear, 4,5 mm profila. Pa so se sredi julija začele luščit - po površini je cca dober milimeter na debelo začel odpadat profil. Takoj sem dal gor letne.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano
pred 1 uro je g.Wankel napisal:

Eni projektanti mi delujejo, kot, da v življenju niso stopili ven iz pisarne :)

Kolikor vem, je v prejšnji vladi Slo dobila odobrena evropska sredstva za izgradnjo kar 600km! kolesarskih stez. Od gradnje do sedaj ni bilo nič. Ne pod prejšnjo vlado, ne pod sedanjo vlado. Je pa polno pleskarskega posla, ko za voznike bistven orientir - sredinsko črto -  postrgajo, in narišejo 80cm od robov cestišča črtkano črto, ki naj bi predstavljala del tistih famoznih 600km kolesarskih stez.

Takih kretenizmov še  v socializmu ni bilo. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vlečna kljuka za mazda cx30
Napisano
pred 1 uro je etcho napisal:

Jaz sem jo vzel z novim avtom. Konektor za elektriko se zasuka pod odbijač, ko ni v uporabi. Tudi uporabljam za prevoz koles. Po montaži jo je potrebno vpisati v homologacijo.

A ni tako, da če ti že v tovarni kjer avto proizvedejo montirajo kljuko, je ni treba homologirat. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

Sem že videl voznike skirojev uporabljat varnostni sistem primerljivi airbagu v vozilu. Pred seboj imajo na skiroju otroka. 

Os prednjega kolesa je vrtišče, preko katerega center gravitacije trupla voznika potuje preko krmila. Pri skirojih je višinska razlika med tema dvema točkama precej velika, medtem ko je horizontalna razdalja precej kratka -recept za katastrofo. Če dodamo, da obod koleščka skiroja zadenejo ob oviro zaradi majhnosti pod zelo topim kotom... Kdor trdi da je skiro enako varen kot  bicikel, je šprical osnovnošolsko fiziko.

Vsaj čelade bi lahko uporabljali. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
pred 2 minutama je godlike napisal:

Nič pametnega. Ker se revežem ukinja pravico do avtomobila.

Točno to je zeleni prehod.  To je kako spraznit ceste da bodo takozvane elite lahko na "ful ekološko" sintetiko žgale s ferariji in lamboti 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano
pred 3 urami je Bini napisal:

Če bi dali zakonsko omejitev na 350W bi ravno pravo hitrost imeli.... :nevem:

Adrenalinko! Takim bi morali zdravstveno zavarovanje računat trojno, najmanj.

Če lahko bicikel z 250W povsem normalno funkcionira, s tem da ima ooogrooomna kolesa, z oooogromnimi bremzkoluti. Potem tanckolo nima kaj imeti 100 W.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
dne 9. 5. 2025 ob 23:07 je Boss napisal:

tako kot recimo povezava pomivalnega in pralnega stroja na internet. Brez veze in nepotrebno.

Kako brez veze? Jaz imam aplikacijo na telefonu, ki mi posodo iz pomivalnega stroja sama ven zloži in pospravi.:P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
pred 4 urami je sportman333 napisal:

aja očitno so prehitro vozili v vrhniški klanec pa jim je baterijo pobralo....

Slovenija je povsem nekaj drugega kot Holandija. Vlečenje težkega tovora v klance zahteva energijo.

Na žalost je EU enaka Jugi. Tudi v Jugi je Beograd hoteli unificirat vse tako kot Bruksl, in prv zato smo se Slovenci odcepili. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

To je to. 

Vsi so hoteli za prvomajske na lepše, pa so naenkrat priklopili na polnjenje svoje električne tomovinkoviče.

WWW.RTVSLO.SI

Iz Španije, Portugalske in delov Francije poročajo o obsežnem električnem mrku. Podrobnosti za zdaj še niso znane, se je pa zaradi...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
pred 8 urami je dvorjan napisal:

@Boss: Ni čisto tako. EU pravila so jasna - proizvajalec mora zagotavljati rezervne dele za vozila (in druge izdelke) še vrsto let po koncu proizvodnje. In to velja za firmo v Spodnjem Kašlju kot firmo v Shenzenu.

In kakšen vzvod ima EU da bo v to prisilila eno kitajsko firmo, ki verjetno lahko da že ne obstaja več?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

Na Kitajskem naj bi bilo več kot 300 njihovih domačih avtomobilskih znamk (podatek je star, lahko jih je sedaj že mnogo več). Neprestano se rojevajo nove in propadajo stare.

Komaj čakam, da kupim kitajca za katerega čez pol leta ne bo nihče vedel, da je obstajal.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
Pred eno uro je Slivka napisal:

A se zdaj razumemo?

Lahko da obstaja, vendar do sedaj pri nobenem od avtov še nisem našel stikala za izklop ABS-a. Zato mi ni jasno.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.