Prav Mazda 6 je bila nekoč pionir ergonomije kar se tiče stikal. Prva generacija 6ke je imela po največ 3 stikala v eni vrsti, akr je pomenilo lažjo izbiro. Za izbiro programov na radiju, 6 v vrsti, je bila površina vsakega stikala drugače oblikovano. Za nekoga z normalnim zaznavanjem nikoli nobene potrebe po odvrnitvi pogleda s cestišča.
Sedaj so drugi časi. Eno fizično stikalo v avtu manj pomeni pol metra daljšo jahto kapitalista.
Popravljeno od Mraušk Mčk
The only aproved cure for too much fun is three much fun!
Moravška dolina ni Mengeško polje. Teren je primeren bolj za vrtičkarstvo. Večja kmetija je od mene oddaljen 1,2 km zračne linije. Gospod ima cca 10 traktorjev tako da ni treba menjat priključkov.
Je pa kmetija značilna za Slovenijo, kjer prava politična pripadnost lastnika v pravem času omogoča lažji dostop do subvencij.
Slivka, Ne ti zdaj primerjat enega bogega šlosarja z 10 traktorskim kmetom. Šlosar se s svojim laserjem ne more pripeljat pred parlament. In je tako v povsem neenakopravnem položaju v primerjavi s kmeti.
Z biciklom sem se že naveličal, razmišljam da bi za proteste nabavil en rabljen traktor. Sam ne vem a se tudi proti tej vladi protestira s traktorji, a se je samo proti prejšnji.
Pa dejte no, valda si @tommzy ne zmišljuje vsega, dobil je slab avto in to je to. Pač če vsem ostalim CX-30 delajo kot morajo še ne pomeni, da se ne da nardit slabega primerka.
Seveda da se da narediti slab primerek. Ampak, bodimo že no resni, ne pri CX30.
@tommzy Ti niti nisi čist na nov na forumu. Lahko bi vedel, da o kakšnem drugem avtu sicer lahko odpreš debato. Ampak o CX30 se pa ne govori slabo in se je ne kritizira. Samo boga zahvali in bodi tiho da ti je bilo dano končno dokopati se do premjium vozila.
Mislim, da so vsi lastniki mazd levaki. Edino Alexa imam na sumu, da raje na pumpi zapelje k desnim črpalkam pa potem pištolo za tankat zadi čez vleče.
Dajmo že enkrat točno definirat kaj se toči na levi in kaj na desni politični strani. Pa potem da se tega striktno drži! Brez prehajanj! Niti za mesto prvega med enakimi.
Volilna prevara ni bila poceni. Sodelujočih lopovov je mnogo in še dolgo in drago jih bomo plačevali. Za državljane zna bit to najdražja jajčeglava vlada do sedaj.
sam sem našel kar nekaj motečih zadev pri Vitari že prvi dan. Recimo ob vžigu se na zaslonu pojavi obvestilo in ga je treba potrditi. Vsakič, recimo 6x na dan, čez 1000x na leto ...
To je safet feature. Da te predrami preden začneš vozit.
Ko sem moji najdražji naročal avto (kot drugi avto v družini) in označeval, kaj od dodatne opreme bi ona rada imela, sem obkljukal tudi original tovarniško vgrajeno kljuko. To je tista kljuka, ki jo vgradijo že v tovarni.
Slivka, mene so vulkanizerji že večkrat podučili, da na notranji strani pobrane gume pomenijo, da preveč gonim čez ovinke.
3 dni nazaj sem gledal gume na kombitu od znanca. Služben kombi, čez 50K km na leto, voženo po vseh ovinkih ki jih Slovenija premore, enkrat na leto se jih šef usmili, pa jim kupi nove celoletne. Gume zgledajo totalne čelavstonke. Je pa znanec rekel, da je je šel kombi 14 dni nazaj čez tehničnega.
Na cesti je mene najbolj strah prav kombitov.
ABS pa je polovičarska rešitev. Tolko glih če je guma krepko prazna. To prej že dober šofer ugotovi.
Moja izkušnja je pač drugačna - 0,2 bara razlike je zaznal. Verjetno je tudi kako po pumpanju skalibrira referenco pomembno. Pri zelo nizkopresečnih gumah ABS sistem pomoje ne deluje dobr. Kolikor sem videl pri WAG imajo avti z nizkopresečnimi po defoltu pametne ventilčke.
Pametnih ventilčkov mora bit pri 2 kompletih gum 8 komadov. Prjatu od sosedovega bratranca je znancu od moje snahe povedal, da je slišal, da pri menjavi zimske/letne utegnejo neki avti imeti probleme. Že kar nekaj let nazaj sem videl cenik enega od vulkanizerjev, ki je imel konkretno ceno uparjanja ventilčkov z avtom.
Uglavnem, pametne ventilčke pogrešam v smislu, da vidiš vrednost tlalka. Kot opozorilo da ena guma mal spuša, meni ABS zadostuje. Nisem pa dober šofer. In ko z robnikom zarežem v gumo, jest to res zarežem. Porajtam pred ABSom.
Meni sistem z ABS senzorjem za prepoznavanje padca tlaka od leta 2015 deluje just perfect. Bil sem presrečen, ko pri lanskem nakupu vozila za mojo najdražjo, prepoznavanje padca tlaka deluje na enak način.
Mislim, da vem zakaj so šle nekatere firme na "pametne" fentilčke.
Zaprt 2 pasa, odprt 1enega 3m v vsako smer; bo pač gužva pred zožanjem pa bo mir
pred 6 urami je Bini napisal:
To bi pa rad videl....
Na AC proti LJ videl in občutil zožanje iz 2 pasov na enega. Tovornjaki nepremično stojijo na odstavnem pasu od že precej pred Krtino. Pa ni jutranja konica.
A bom moral tud domoljubne ustaške pesmi prepevat... mislim tiste od Thompsona? Pravi ta iz Grasuplja, da je to domoljubno, da se ustašem klanjamo. Hja zdaj pa vedi res a bo naš otrok še slovenske pesmi pel... al bo krulil neke ustaške napeve. Sej ne veš kaj je slabš al neka purgerija al pa tisti iz afganistana, ki gredo naprej k Nemcem in Švedom.
Saj so mu, jajčeglavcu, nekoč plačali da sedaj prepeva ustaške pesmi. Ne ravno v slovenščini.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano (urejeno)
Prav Mazda 6 je bila nekoč pionir ergonomije kar se tiče stikal. Prva generacija 6ke je imela po največ 3 stikala v eni vrsti, akr je pomenilo lažjo izbiro. Za izbiro programov na radiju, 6 v vrsti, je bila površina vsakega stikala drugače oblikovano. Za nekoga z normalnim zaznavanjem nikoli nobene potrebe po odvrnitvi pogleda s cestišča.
Sedaj so drugi časi. Eno fizično stikalo v avtu manj pomeni pol metra daljšo jahto kapitalista.
Popravljeno od Mraušk MčkThe only aproved cure for too much fun is three much fun!
Povezava za deljenje
Deli na druge strani