Skoči na vsebino
Poraba Mazda CX30
Napisano (urejeno)

Naslednja generacija z motorji i-get pa res ne gre nikamor. Če sta dva gor v klancu, bosta oba veslala z nogami, da pride kam ... (posledica Euro5 standarda).

Popravljeno od etcho
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

Ko bom končno dočakal električni avto, ki prevozi 1000 km, se napolni v 3 minutah in so polnilnice na vsaki črpalki, pa mi ne bodo hoteli več podaljšat vozniške. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda MX-30
Napisano
  dne 4. 6. 2025 ob 6:23 je Alex napisal:

Saj je tudi za električna kolesa subvencija. A le za mestna EL. Kolesa. 

Razširi  

Ne pozabi napisat do 2.500 €. Mestno kolo z malo boljšo opremo, ki stane recimo 3.000 €, je izvzeto.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano (urejeno)
  dne 29. 5. 2025 ob 9:27 je 50keda napisal:

Poglej kaj se zadnje čase še riše na cestišče, dele vozišča za kolesarje...

Razširi  

Po novem v Portorožu:

image.jpeg

Že tako ozka cesta, en pas namenjen parkiranju, drugi vožnji, vmes pa kolesarska. Avto te z veliko previdnosti še prehiti, avtobus nikakor, parkirani avto te pa z odprtimi vrati tudi doseže.

Scenarij: voznik parkiranega avta odpre vrata, ti s kolesom instiktivno zaviješ levo, avto na levi pa vate. 

Popravljeno od etcho
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vlečna kljuka za mazda cx30
Napisano (urejeno)

Mazde CX-30 ne moreš kupiti s kljuko gor. To ne obstaja. To je dodatna oprema. Zato se dodatno vpisuje v homologacijski karton, ki gre na strošek kupca.

Proizvajalec kljuke ni Mazda.

Popravljeno od etcho
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vlečna kljuka za mazda cx30
Napisano

Jaz sem jo vzel z novim avtom. Konektor za elektriko se zasuka pod odbijač, ko ni v uporabi. Tudi uporabljam za prevoz koles. Po montaži jo je potrebno vpisati v homologacijo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

Večina vozi skiro off/on. Stisne gas do kraja, da doseže tisto "zen" stanje (uau, kako šiba), ne pomisli, da bi lahko vozil tudi z gasom nekje vmes. Valjda, ko ga preseneti ovira, preden preklopi iz "zen" na "normal" je že po tleh.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano
  dne 19. 5. 2025 ob 16:27 je Slivka napisal:

To se bere kot da si ti delal vozniški izpit na 22,5" gumah in kot da še vedno voziš kaj takega vsakodnevno za v službo in trgovino...

Razširi  

Lahko ti bereš kot ti paše, ampak pri večini njihovih avtov so kolesa premajhna glede na karoserijo in izpadejo smešno.

Izpit sem delal na Zastavi 750 in tam so bila kolesa začuda primerne velikosti glede na karoserijo. 😁

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)
  dne 14. 5. 2025 ob 10:58 je GregorV napisal:

Je na uvajanju.

Razširi  

Ko prevoziš 2000 km, jo moraš vsaj 1x na teden naterat do limiterja. Če ne bo lena. 😄

Popravljeno od etcho
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Za merjenje porabe se mora avto tudi premikat - delat razdaljo. Če tega v formuli ni, je poraba višja. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano (urejeno)

Pri meni odklepanje deluje vedno, zaklepanje pa včasih ne. Vedno se ozrem, da pogledam, če so ogledala skupaj, za vsak slučaj, če ne, zaklenem na gumb na daljincu. Govorim za keyless.

Popravljeno od etcho
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

Danes sem videl v Luciji na polnilnici Mazdo MX-3, ki jo je očitno nekdo predelal na elektriko - goriška tablica. Žal sem peljal mimo in mi ni uspelo slikat. Zanimivo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
  dne 23. 4. 2025 ob 19:39 je Bini napisal:

Tako sem jaz naredil in potem sem imel na izbiro vse živo samo slovenščine ne.... 🥴🫣

Razširi  

Po mojem je boljše, da ostaneš na Slovaščini, kot pa bereš te nebuloze:

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.