Ford Transit (bencin), neko malo sranje od kao tovornega...1,3 motor bencinar, 3-je celidri ne me hecat, s turbino...no ja...ropota kot V8, pri 150km/h mu praznemu zmanjka moči, ko ga naložiš še toliko prej, poraba nič manjša od 7l/km, povprečno enormno več (9+), ni to to.
To je najbrž kak osamljen primer. Ni to za posploševati. Kot pri prvi generaciji 6-k, ko so zaribaval motorji. Dokler nismo ugotovili, da je potrebno menjavati bakrene podložke.
Tako, da po moje ni nobene panike.
Če je napisal, da ni osamljen primer.
pred 1 uro je Bini napisal:
Hladilna še ne zavre pri 115...😉
Vem da ne.
Če ne bi tista i20n bila za odpad, pa je dalje Nordschleife grizla.
Pa normalno imajo hladilno na 90-100°C avti, tak da je nekaj moglo it konstrukcijsko pošteno narobe.
Na isto registrsko tablico dobiš dve prometni dovoljenji - eno za veliko vozilo avto, drugo za majhno vozilo. Dveh hkrati itak ne moreš peljati. Torej registrske tablice prestavljaš po potrebi. Cestno takso, zavarovanje in registracijo plačaš za dražjo verzijo, tehnični pregled ni tako blazen strošek, uporabljaš pa tisto, kar je najbolj prikladno...
Podobna zadeva je pri Alfi Multiair motor. Točno prava specifikacija, ne samo vizkoznost.
In če ni to to, ode variabilna enota na glavi (Multiair - Fire mašina).
Tam je potem bilo par firm, ki so specifikaciji ustrezala. Tovarniška Selenia se je hitro uničla (črno/garež).
V 1.5 Ford Dragon gre tudi samo Castrol in nič drugega. Ker ne ustreza specifikaciji.
Pa še ena zadeva. Zaradi aditivov ne smeš mešat Castrola in Selenie/Petronasa, ker reagira in je župa.
Pa da se vrnem k Mazdi. Zaradi tega mi je pela variabilna jermenica. Tovarniško Mazda olje 15w40 in tovarniški interval, pa je po moje zapacalo jermenico.
Sem šel na 5w30 Ravenol in parkrat menjal na 5-7k pa se je zadeva normalizirala.
Čisto zares, kolikokrat dejansko koristi, da so ogledala zložena? Sam imam to plastično brnenje izklopljeno, čisto dovolj imam že brnenja električne ročne zavore ...
Tak glasnih ogledal kot na Mazdi 2 (de) 2010 letnik pa nisem še slišl nikjer. Tak da ti dam prav.
- mehanski ( v Sloveniji stari potniški vlaki - Fiati),
- hidravlični prenos,
- električni prenos.
Kakšen je prenos moči iz dizelmotorja do koles, pove prva cifra v številčni oznaki serije: 6 - dizelelektrično vozilo (npr. 661, ...) 7 - dizelhidravlično vozilo (npr. 711, ...) 8 - dizelmehanično vozilo (npr. 813, ...)
Je pa res, da je tvoj opisan v totalni prevladi.
No tolko sem jaz študiral vlake, pred časom.
Ladje tudi. Elektro generator zagotavljal elektriko celi ladji in vijaku. Odzivnost na elektro vijaku je dosti boljša.
Ko pride s servisa, pogledam, kaj je imel za prvo vgradnjo.
Ja, C ima. Konec koncev ni ravno majhen, štirikolesni pogon doda nekaj teže, potem pa še sedem potnikov... Zdi se mi, da mora biti vsaka pnevmatika za 730 kg... Ali pa 750... Moram pogledat še enkrat, ko se vrne v svojo garažo...
Poglej homologacijo. Tam piše minimalna nosilnost. Tudi če je C zraven zapisan, bi ga gume načeloma morale imeti (vsaj v teoriji)
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Jaz bi jim na mail poslal kaj so zaj....
Pol pa pač drugam. K nekomu, ki (upaš da) dela bolje.....
Povezava za deljenje
Deli na druge strani