Na Mljetu sta samo 2 polnilni mesti - 11KW. Locirani sta v trajektnem pristanišču. In nikoli v najvišji sezoni nisem videl, da bi bili zasedeni oz, da bi kdorkoli polnil spljoh.
The only aproved cure for too much fun is three much fun!
Pa nazaj na temo - jaz kot veste sem kampist, pri tem članku nekaj časa nazaj me je pritegnilo dvoje:
- kako je bil lahko strošek štroma večji? Res zaradi potrebe po vleki? 233€ so naračunali, iz izkušenj povem da s tako prikoli sem imel max 11L porabe, povprečno 10 kadarkoli, kjerkoli. To je pri 1300km 130L benza, če bi bil benz 1,75€ bi dosegel 233€, takrat je pa bil okoli 1,4....(julij 23) - s tem da so v kampu polnili zastonj!! Neki mi tle ne štima...
- odklaplanje prikolice zaradi rikvercanja na polnilnico, nikoli ne bi sam pomislil na to
- čas na poti (če sem prav računal 4 ure polnjenja, ampak ok na dopustu se ti ne mudi, vzamem)
- izven sezone je bilo, pa polnjenja niso tekla čist tekoče
Sosedovi s Teslo vlačijo prikolico na Jadran. Namesto da so v enem dnevu tam, za pot porabijo 2 dni.
Po drugi strani pa sodelavec s Teslo 3 brez prikolice za na Jadran raje vzame sinov avto na dizl. Je rekel da na Jadran z električarjem ne gre nikoli več.
Test v članku ima eno pomanjkljivost. Delali so ga v relativno civiliziranem delu Evrope in pa delali so ga izven sezone. V visoki sezoni, ko je ogromna gneča, bi znalo biti velik problem kje pustiti prikolico da se potem lahko samo z avtom za ene x ur postaviš v kolono čakajočih pred polnilnico.
Kot sem že napisal nekje, na otok Mljet hodimo redno vsako leto v avgustu, pa do sedaj na otoku še nisem videl električnega avta.
Ko smo ravno v temi "promet", jaz ne bom nikoli razumel NEANDERTALCEV za volanom,
Ko že omenjaš neandertalce.
Na cesti Moravče - Krtina avtobusna postaja v vasi - omejitev 50. Otroci gredo iz šole in nekdo jim z avtom ustavi, da varno prečkajo prehod za pešce. In ko so na prehodu za pešce, nek idiot prehiteva, pelje mimo ustavljenega vozila in na prehodu skoraj odpelje s seboj otroke. Naš mulc je bil čist iz sebe ko je prišel domov, je rekel, da je šlo za centimetre.
Takega idiota bi bilo treba dat v čuzo.
Ne vem, kakšna povprečja imate pri Vas, ampak pri nas je 30 km komaj v eno smer. Razen, če spet iščeš ekstreme, robne pogoje in ne vem kaj še vse.
Enako je pri nas - 30km v eno smer, s tem da se voziva vsak v svojo smer - 120km na dan iz naslova šihta.
En dan v tednu še dodatnih 16km opravljenih samo iz naslova vožnje otrok na treninge in glasbeno šolo - šola oddaljena 2 km. Manjka 1km pešpoti. In bo manjkala tudi v primeru da nas ta trenutek vse prisilijo da se vozimo na elektriko. To je zeleni prehod po evropsko.
Med drugim lahko cx30 spleza zaradi oddaljenosti od tal tudi tam, kjer mx5 in mazda 6 ne more,
Ukvarjal sem se s plezanjem zaledenelih slapov, takrat sem bil tudi 13let lastnik mazde 6 . In mazda 6 je vedno splezala do tam, do koder so prilezli SUV in kvazi terenci. Res je imela mal pobutan podn in pragove, ampak, videla je več terena kot 99,5% SUVotov danes.
Kjer je volja je tudi moč.
Nič nimam proti temu, da ljudje vozijo SUV če so jim všeč. Je pač nateg stoletja - nekaj več kg pleha nekaj večji čelni presek.. pa je izplen proizvajalcev, predvsem pa kapitalistov mnogo večji. Večji izplen je posledica debelih laži o udobnejši in varnejši vožnji. V zgodovini ni bilo še nikoli vloženega toliko denarja v reklamiranje določenega segmenta prevoznih sredstev kot je bilo za SUV. Če bi toliko denarje vložili v reklamiranje azijskih rikš, bi se vsi vozili z njimi.
Kar me moti, je to, da so na račun SUV gajbic prenehali proizvajati prave avtomobile.
Ampak resno. Imam trdo bučo in mi nikakor ne gre vanjo zakaj imajo gajbe ime SUV - Sport Utility Vehicle.
- to smo že ugotovili, to ni športen avto zaradi ponavadi anemičnih mašin, visokega težišča, velikega čelnega preseka in pa velike mase. Tudi velika kolesa pomenijo velike vztrajnike, ki preprečujejo pospeševanje. Vožnja SUV res ni športna.
- za prevoz športnih artiklov SUV tudi ni - verjetno ste opazili, da recimo na kolesarskih dirkah uporabljajo karavane za spremljevalna vozila. Če smo že pri deskah - v 5 metrsko kravo od Toyote LC gre 30cm krajša deska kot v mojega scouta, ki je 30cm krajši od rižote.
S svojim karavanom (Scout) opravim blizu 30Kkm letno. Malenkost manj s službenim Škodo Kokodak. Oba enake dolžine, oba dizla z DSG, Kokodak manj konjev (150) itak ne gre nikamor zaradi teže in čelnega preseka. Uporabnost primerljiva, ampak samo dokler ni vprašanje dati kakšno stvar na streho.
Druga stvar je občutek, po daljši vožnji s kokodakom je pravi balzam sesti v karavana.
Če si predstavljamo, kaj sploh SUV pomeni - "Sport Utility Vehicle", po slovensko "športno uporabno vozilo", ali to pomeni, da je primerno za prevoz športne opreme, recimo jadralne deske, palice za golf ... ali pomeni, da je voznik oblečen v trenirko s tremi črtami?
Tako jadralna deska kot palice za golf gresta bistveno lažje na/v karavana, kot pa v SUVota.
Razlog poimenovanja tako ostane samo še trenirka s črtami.
Bo zanimivo videt a so ti kitajci za enkratno uporabo ali ne.
Zeleni prehod bi bil vredu zadeva, če nebi razni vonderlajdre in drugi eu političari stvar vodili kot priložnost za dobičkonosen posel. Zato se jim je pa zgodila Kitajska.
Tudi kitajci se med seboj že koljejo. Je že kar nekaj tovarn zaprlo svoja vrata....
Kako? V deželi komunizma se dogaja kapitalistično klanje?
Še celo za Kitajsko je 300+ različnih avtomobilskih znamk čisto preveč. Obstale bodo tiste, ki bodo najbolj znižale stroške - beri - naredile večji jajc od avta. Zakon kapitalizma.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Na Mljetu sta samo 2 polnilni mesti - 11KW. Locirani sta v trajektnem pristanišču. In nikoli v najvišji sezoni nisem videl, da bi bili zasedeni oz, da bi kdorkoli polnil spljoh.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani